Pazar, Ocak 15, 2006

Son Liste.












Şimdi özel istek durumundan "Sulin" için unuttuğum aburcuburlarımdan pastırma ve içli köfteyi yazmayı bir borç bilirim arkadaşlar..İçli köfte mümkünse kızartılmış olsun..Pastırma ise çiğ olarak belki pidesi , en çok paçanga ve kuş gribi geçtiğinde kesinlikle yumurtalı biçimde tarafımdan ilgilenilecektir:))
lütfen bana senin listen de hala eksikler var deyip durmayın arkadaşlar, lütfennnnnnnnn.

12 yorum:

Sulin dedi ki...

içli köfte bi aburcubur mu ayol :)
yapmayı öğrendim ben gel yapiim

Asortik Krep dedi ki...

Benim için öyle ama..
ok...geliyorum doğu akdenizdi değil mi? ileride sağda?

Sulin dedi ki...

:) kavşağı donunce ilk cıkan apartman

emre dedi ki...

su en ustteki etli borek guzelmis..yapinda yiyelim kizlarrr..

Sulin dedi ki...

emre etli börek mi :)) neresi börek ayol onun

Gamzeli dedi ki...

AYY SEN BİR SÜRÜ ŞEYLER KOYMUŞSUN...GÖZÜMÜZ GÖNLÜMÜZ AÇILDI...ŞİŞMANLICAZ YAKINDA YAAA :)))

Asortik Krep dedi ki...

Bunlar sadece aburcuburlarım :)

tozbezi dedi ki...

hayatım sen ne yaptın ya konurmu o resimler öyle ortalık yere al acıktım ben şimdi ay kim çıkardı bu aburcubur işini nerde içli köfte yapabilen insan bende gelicem
öperim karnım guruldayarak

Asortik Krep dedi ki...

Emre; ,içli köfte o lütfen yanlış söylemeyelim..Güneydoğunun tanınmış yemeklerinden:)
Tozbezi; ben sadece yalancısını yapmayı biliyorum..Yani tepsidekini..

emre dedi ki...

Dogru onun disi hamur degil baska birseyden yapiliyor.Bakin ben aslinda krep tarifi ariyordum buralarda.Su annelerin sabah kahvaltilarinda yaptiklari cabuk olan ve icine ne istersek doldurabilecegim hamurumsu seylerden.

Asortik Krep dedi ki...

2 su bardağı süt
2 yumurta
1 yemek kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu(küçük paket)
2 su bardağı un
iyice karıştırılır.Mümkünse teflon tavaya bir kepçe dökülür.Kenarından kaldırabildiğinde çevirme zamanın gelmiş demektir.Çevirip 1 dakika pişirerek ateşten alınır.Üstüne az yağ sürülür.
Yerken tavsiyem ezine beyaz peynir ve çilek reçeli.Ya da krem çikolata.Afiyet olsun..

emrebasaran dedi ki...

yazdim tarifi cok merci