Perşembe, Ağustos 10, 2006

Bu modelin aynısı bir tek ayakların uçları ve gül motifi hariç kendime ferforje kollu sandalye yaptırdım..Sade olmasına özen gösterdim çünkü klasik bir model olursa kolay kolay modası geçmiyor diye düşündüm..Aynısını hatta daha güzelini yapmışlar..Bugün boyası yapılırken gördüm..Daha önce masasını yaptırmıştım..Yarın kısmetse hepsini toplayıp bahçeye ağaçların altına yerleştireceğim..Yarın minder siparişi de vereceğimden artık toplu resmini sonra yayınlarım..

Benim zor günlerim demek ki daha bitmemiş..Bu akşamüstü sandalye ve minderlerin peşinde koşarken telefon geldi..Bizimle çalışan genç arkadaşımız var motor kullanan..Daha önce bizde çalışan başka bir arkadaşı bugün motorun arkasına biniyor..Zaten bir rahatsızlığı olan, biraz sıcaktan biraz da yorgunluktan arkadaki çocuk bayılıyor..Çocuk diyorsam bunlar 23-24 yaşındalar falan..Neyse bana telefon geldiğinde minder bakıyordum..Ölüdeniz yolunda - iyi ki düzlükte -arkadaki delikanlının bayılmasıyla öndeki hem bunu tutuyor ama bir yandan da motoru kontrol ettiğinden yere yakın bırakıyor..Ben gittiğimde yeni ayılmıştı..Ölüdeniz zabıtaları gençlerin yanındaydı..Bizim eleman 5 tane araba durdurmaya çalışmış kimse durmamış..Ben zabıtalarla bayılanı arabaya alıp diğerinin de motorunu bırakıp ikisiyle hastahaneye gittim..Uzunbeyde de motor olduğu için ben götürdüm ..Biri bizim eleman düşen de eski eleman..Acile teslim ettim..Onlar içeride film çektirirken ailesini aradık..Babaları köyde olduğu için buradaki akrabalarını bulup çağırdık..Hemen hepsi de geldi hastaneye..Filmler çekilip iyi olduğunu görünceye kadar yalnız bırakmadık..Yalnız beni sinirlendiren o acil durumda dörtlüleri yakmışım..Uzunları yakıp yakıp yol istiyorum kimse yol vermiyor..Normalde zaten öyle gidilmez..Belli ki acil bir durum var! ..Delikanlının kötü bir hastalığı var..Tekrar kriz geçirmeden yetiştirmek bu küçük şehirde bile problem oldu.Trafik sadece 4 tekeri gaz verip kullanmak değil ki insan biraz olsun etrafta ne oluyor diye izlemeli ..Hele böyle acil bir durumda ölüm kalım savaşında olsak kesin hastayı kaybetmiştik..Her zaman yaralılar ambulansla taşınmaz ki..Salak salak o markayı alayım havam olsun muhabbetine girenlere tek bir cümlem var..İstediğin markayı kullan ama düzgün kullan ve etrafı izle..Yoksa en pahalı markayı kullanıp trafikte kuralına göre kullanamayanlara kadın-erkek ben trafik magandası olarak bakıyorum.

8 yorum:

Nenoni dedi ki...

maalesef trafikte o magandalardan çok var.bazen değil acil bişey için yol isteyen arabaya ambulansa bile yol vermiyor bunlar.geçmiş olsun..

Adsız dedi ki...

turkiye'de trafik magandayla dolu malesef.cok gecmis olsun...
uzaktan

Deadora dedi ki...

cok cok gecmis olsun.. umarim simdi daha iyidir.. maganda az kalir anlattigin türden insanlara.. benim de basima benzeri geldi.. hadi carptin kactin sana lafim yok belki telaslandin, korktun, v.s. diger yoldan gecenler bile yardim etmedi.. tek basima kalktim toparlandim..
neyse ki ucuz atlatmissiniz.. gecmis olsun tekrardan..

Nenoni dedi ki...

sabah yazmayı unutmuşum sandalyede harika yani..

elma dedi ki...

yazik, cokuzuldum, gecmis olsun arkadasa, trafikte yol vermeyenlere de diycek bisey yok, artik bu tip durumlara diycek hicbirsey bulamiyorum, kendi baslarina geldigi zaman, senden cok daha hararetli sekilde anlatirlar, vah vah der sizlanirlar, benim basima gelmedikce, bana dokunmadikca, kulaklarimi da tikarim, agzimi da kaparim zihniyeti nereye kadar gidip, nereye goturecek bizler, merakla gun gun izliyorum. Neyse, bugun cokhaber okudum, hepsi de feciyd, o yuzden cok doluyum asortika. tekrar gecmis olsun...
Sandalye super bu arada...

Asortik Krep dedi ki...

Nenoni, sadece biraz etrafa baksınlar ne oluyor !
Potansiyel Arıza, benim hayatta en çok sevdiğim şeylerin başında araba kullanmak gelir hele geceleri..İstanbula gidincede mutlaka kullanırım ,özlerim çünkü :))
Uzaktan, başkalarının hayına saygı göstermeyene çıldırıyorum..
Deadora, seninki de aynı..evet okumuştum yazını..Yardım etmiyorsan da hiç değilse polis çağırayım mı de, ambulans istermisin de..Birşeyler yap işte..
Nenoni..Beğendiğine sevindim :))
Elma Şekeri, insanlar nedense araba kullanırken çok dikkatsiz kullanmayı beceri sanıyorlar..Oysa 10 metre ileride ve 10 metre geride ki trafik hatta dönüşlerde 4 yoldaki boşluklar dahil gelecek 3-5 dakikayı hesaplayarak arabayı kullanmak gerek..Yani bu araba birden dönüyor şimdi önüme çıkacak gibi..

hayal dedi ki...

iyi mi cocukcagiz bari su anda

Asortik Krep dedi ki...

Elif, teşekkür ederim..
Hayal, evet şans eseri hiçbir şeyi yok..