Pazartesi, Nisan 30, 2007

Aslında bu yazı kilim motiflerinin anlamı üzerine yazılmış bir yazı olacaktı.Fakat dün yoğun bir gün geçirmem sebebiyle resimleri attığım ve yazının devamını evde yazarım diye bıraktığım için ve aceleden yazı gönderir gibi gönderdiğimden yanlışlıkla yayınlanmış .Eve geldiğimde önce Toprak ve Ben ' in yorumu beni gülümsetti..Sonra sabahleyin " Gönül Hanım'ın Candan'ı " (da bizim Candan'ımız olabilir ) nın yorumunda Kaya Halısı için sorduğu soruya yazıdan cevap vereyim dedim.Bu resim sanırım Uşak Halısı..Üzgünüm Kaya Halısı değil ama 3. resimden itibaren sizin için Kaya halıları resmi koyuyorum..Bu halılar Fethiye Kültür Merkezinde..Eğer Gönül Hanım gelirse ben götürebilirim o yalnız da gidebilir..Benim büroma çok yakın olan Fethiye Kültür Merkezindeki halı kursunda bu halıları görebilir, satın alabilir..Bunun için Meryem hanımla görüşmesi gerekiyor..Bu halılar büyük boyutlu halılardan değil ama belki siparişte yapabilirler..Şansınıza bu resimleri geçen gün blog için çekmiştim.Bu yazıya kısmetmiş :)
Bu resimde Kapalıçarşı halıcılarından :)

Bu at üstüne ya da herhangi bir binek hayvanının üzerine konulan çanta..Şimdi olsa ben bunu öyle hayvanın üzerine koymazdım :)


Bu halı ve kilimler otantik Kaya Halısı ve Seydiler Kilimidir.Hatta resimlerini bile çekerken Meryem Hanıma internette hiç resmi yok anlatırken kullanacak resim bulamadım diye dert yanmıştım.

Günlerdir arabasızım..Evlendiğimizden beri ilk defa evde araba yok..Çünkü arabamıza müşteri çıktı..Buralarda 2. el araba müşterisi az bulunduğundan 3. senesi ekimde dolacak olan arabamızı satmayı düşünüyorduk ama müşterisi çıkınca verdik.Aslında bir yönden işime geldi çünkü işe giderken Uzunbey motoruyla gidiyor ben motora binmekten korktuğum için minübüsle gidiyorum..Evimiz iki minübüs hattının arasında olduğundan da yürüyorum..İş yerinde bir tane daha motor var ama gerçekten çekiniyorum motor kullanmaya..Hem şöförlerden hem de mıcırlı yollardan..Yeni arabamız bir kaç güne kadar gelecek..Yine aynı tarz ama farklı bir renk ve marka aldık..

Uzunbey sevmez ama ben araba kullanmayı çok seviyorum..Her yerde ve her zamanda kullandım..Genelde yazmam ama bir gün Büyükçekmece de otururken günüm vardı..Uzunbey sabahtan çıktı ve o zamanlar Cennet Mahallesinde olan araba pazarına gidip bana bir araba almış..İlk arabam o arabadır..O zamanlar kocaman park yerleri var sitenin..Hem önde otopark var hem de arkada..Serde acemilik var ya o koca otoparklara girip çıkarken çektiğim sıkıntıyı anlatamam..Şimdi bazen gittiğimde aynı yerlerden geçerken içimden gülüyorum.
Araba kullanırken Çağıl' da olduğu için çok dikkatli bir şöför olmak zorundaydım ben onun için çabuk öğrenmek zorunda kaldım..Çağıl arkada oturur
- bak anne debriyaja basmadan ayağını kaldırdın babama söyleyeceğim demesini ya da
yolda karşıdan karşıya geçen yayaları hedef alıp
-hadi ez anne onları!! demesini ya da E-5 te hızlı giderken arkadan uzunları yakıp yol isteyip sıkıştırırlar ya
-çarpsana anne demesini hiç unutmadım..Benim küçük yol arkadaşım artık büyüdü..Hiçte eskisi gibi destek çıkmıyor bana artık yollarda..Zaten ancak haftasonları ve yazın beraber oluyoruz arabada..Küçük çocuklarınızla beraber olmanın tadını çıkarın bol bol, büyüdüklerinde ister istemez yollarınız ayrılıyor.

Araba kullanmayı öğrenirken de Uzunbey'in yardımlarını ve öğreticiliğini de asla unutmam..Gerçi kursla ehliyeti almış biriyim ama bütün numaraları ! da ondan öğrendim ben..O araba kullanmayı öğrenirken ki küçük yaşta geçmiş direksiyon başına..Ona bağırıp çağıran öğreticiler yüzünden kendisi müthiş anlayışlı ve çok güzel yol gösteren bir hoca olmuştur..Genelde kadın arkadaşlarımın kocaları biraz sabırsız ve bağırmak gibi arabada yapılmayacak bir davranış bozukluğu gösterirler eşlerine araba kullanmayı öğretirken..Çok arkadaşımın ehliyet sahibi olmasına sebep oldum..Hatta bir kaçına da diploma konusunda da destek verdim :)) Kesinlikle vazgeçmeyin araba kullanmaktan..Bu işin sağlığı var, zor zamanları var ve yalnız kaldığınız durumları var..Ben Uzunbey askere gittiğinde şehiriçi kullanmayı Büyükçekmece-Küçükyalı arasında asker ziyaretlerine gide gele pişirdim..Uzun yolu ise dağıtımda gittiği Keşan-Büyükçekmece arasında..
Bugün halıdan araba kullanmaya değişik konulu bir yazı oldu..Halı motifleride diğer yazıya kaldı :)

İki gündür büroda olmazsa olmaz bir elemanımız sağlık sebeplerinden yok.Zamansız bir durum olduğundan ve burada aynı işi yapan insanlardan az bulunması sebebiyle kriz yaşıyoruz..Uzunbey onun işini de yapmaya çalıştığından çok çalışıyor..

iki koca günün gecikme teleşını nasıl atlatacağız bu hafta bilmem..Büyük şehirlerde sıkılan ve küçük kasabalara yerleşmek isteyen bazı meslek sahiplerine seslenmek istiyorum buradan..Eğer son zamanların gözde mesleklerinden -bilgisayarlı meslekler diyelim ya da ustalık gibi meslekler-birine sahipseniz böyle teknik anlamda buralarda yaşayan insanların ve işlerin sizlere gerçekten ihtiyacı olabiliyor..Bazı sektörlerde kriz olmasına rağmen işsiz gezenler var..Oysa burada teknik anlamda işini gerçekten bilen insanlar yok..Nedeni çok yüksek maaşlar verilememesi belki ama hem büyükşehirlerde nefret edip çalışan hem de hala ufak yerlere gitmeyen insanları anlayamıyorum..Bu söylediklerim büyük şirketlerde çalışanlara değil çünkü burada bulamayacağınız tek şey kurumsallıktır..Herkez burada Akdeniz saatine uyar..İstese de istemese de..Mesela ben burada saat takmıyorum.Uzunbey' de..Ben yine istanbula gideceğim de takarım ama Uzunbey ben buraya saat takmamak için ve şortla işe gelmek için geldim desede bir zamanlar tek giydiği kıyafet takım elbise olan biri için bunu anlayabiliyorum aslında.
Eh Allaha şükür işimize de istediğimiz kıyafetlerde gidebiliyoruz :)

12 yorum:

Adsız dedi ki...

bayıldım ıhtıyacım var benımde mısafır odası ıcın ıstıyorum sen aldın galıba-))))

toprakveben

Asortik Krep dedi ki...

Toprak ve Ben,aslında çok güzel bir yazı buldum..Yazmak için resimleri koydum ama devamını evde yazarım diye sonraya bıraktım..Hoş benimde ihtiyacım var ama önce oturma grubu alacağım sonra halı.

one ben bir sey dedi ki...

SEVGİLİ ASORTİK
BEN GÖNÜL ABLANIN CANDANIYIM BU HAMİLİ KART YAKİNİMDİRE DÖNDÜ DURUMLARI AMA BU KAYA HALILARINA BAYILDIM NEREDEN BULABİLİRİM BULACAĞIM YERİ SÖYLERSENİZ GÖNÜL ABLAMA HAVALE EDECEĞİM
FETHİYEYE GÖNÜL ABLAMLA GELMİŞTİM KISA KALDIĞIMIZ İÇİN SİZLE TANIŞMAYI KIL PAYI KAÇIRDIM BAŞKA SEFERE
SEVGİLERİMLE

cenebaz dedi ki...

Ben de bayıldım, bayıldım, bayıldım o halıya. İhtiyacı da var. Gerçekten nerden bulunur, kaç para civarındadır gibi bilgiler verebilirsen sevinirim:))

Asortik Krep dedi ki...

Yazıda Uşak halısınında Fethiye Kültür Merkezinde olduğu gibi bir izlenim olmuş..Öyle bir şey yok o halı internetten bulduğum beğendiğim bir resimdir..

Gamzeli dedi ki...

Çok güzel görünüyor halılar, Desenleride mükemel...

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

Bende araba kullanmamı tamamen Kocişşin destegıne borcluyum

elma dedi ki...

hali konusunda uzmanlasma yolunda ilerleyen bir kisi olarak! ay cok mutevaziyim bugun, usak halisinin cok cok guzel ve ozel bir hali oldugunu soyleyebilirim. ancak genellikle daha acik tonlarda oluyorlar.
araba konusunda da Cagil'in ilk donemdeki sozleri uzerine aklima eskilerden bi anim gelid. ben liseye giderken ablam dershane cikisi beni almaya gelmisti. trafikte giderken tam onumuze ablamin hoslandigi cocuk tesadufen cikiverdi. ben de ablama sakayla abla carpsana yaa bak kesin ilgisini cekersin diyip guluyordum, o anda ablam telaslanip ve bana sinirlenip cocugun arabasina gecirmisti arkadan:) hic unutamam!
cok uzattim, cok eglendim bu yaziyla ondandir, kusura bakma Asortik..:)

gazel vakti dedi ki...

Asortiğim damarıma bastın araba kullanma konusunda. Ömrümün sonuna kadar doğru dürüst araba kullanamayan 12 senelik ehliyeti olan biriyim. Kapısında arabanın teki park halinde olan biriyim. Güzel havalarda çocuklarla arabayla haftaiçi biyere gidesi tutan biriyim. Babam bana güvenmedi arabayı vermedi eşim ondan görerek o hiç güvenmedi. Sence bu ikisine bakarak ben bana güvenirmiydim. Har ay özel ders alıp onlara süprüz yapasım geliyo o orda kalıyo ama içimde kalacak bu güzel araba kullanma hevesi. Kilimler çok harika yine.

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli, beğendiğine sevindim..

Aqua,tebrikler eşine..Genele benzemediği için :))

Elma, halı fikri senden oluştu diye yazmıştım zaten bir üstteki postta :)

Gazelcim, bir bilezik eksik olsun sen o dersi al lütfen :))
Yakınında olsaydım seni rahat bırakmazdım bu konuda..

Unknown dedi ki...

Ben fethiye de yaşıyorum ve halıcılık yapıyorum bende kaya halıları biriktiriyorum elimde oldukça eski kaya halıları var ilgilenenlere temin edebilirim.tel 0252 612 95 15

Asortik Krep dedi ki...

Kemalettin Bey, benim bloga girip izinsiz reklam yapmissiniz ama hemseriyiz diye silmiyorum.. Zaten simdi telefonla hangi dükkan oldugunuzu ögrendim:)) paspatura geldigimde ugrayip Kaya Halilarinizin resmini çekecegim :))
Uniq dükkanin ismi siz yazmamissiniz ben yazayim :))