Cuma, Nisan 20, 2007

Bugün cuma..İşteyim.


Oysa canım şu anda Annemle Burcu' nun yanında olmak istiyor.Çanakkale' de.



Şu an Leman Sam Gül Güzelini söylüyor..Kızı bestelemiş..Şevval Sam.Geçtiğimiz günlerde de onun alaturka diye çok güzel bir cd' si çıktı..Yani Şevval Sam' ın..Tavsiye ederim..Çoğu kişiden güzel söylüyor.


İşler birden yoğunlaştı..Kafayı kaldıramıyorum..



İki gündür cep telefonumun şarjını bulamadığımdan telefonum kapalı..Motorola da hiç kimsede yok..Bugün açtım ancak.Koşturmaktan yeni şarj almaya vakit bulamadım da.


Yarın yardımcı gelecek eve..Başkasını sokmaktan hoşlanmıyorum ama yetişemeyeceğim artık..Hem şimdi biz 7.30 dan önce çıkamayız artık işten..Umarım huyu suyu bana uyar..Yoksa çalışamayız.



Her sabah Çağıl' ı geçirirken tv açıyorum..Sev kardeşim tekrar ediliyor..Dizinin çekildiği yer Mudanya' ya bağlı bir köy olan Trilye Köyü..(Zeytinbağı)Bu kadar güzel eski binaların ve mekanların olduğu bir yer daha görmedim ben..Neden ülkemizde böyle güzel yerler restore edilmez ve kullanılmaz ki?

Gerçi bu köyde yaşam o eski evlerin içinde devam ediyor..Ben çok gittim çok hoş bir yer..Eğer yolunuz düşerse gidin ve eski rum ev ve kiliselerinin olduğu bu küçük köyü bir görün..Bursalılar genelde balık yemeye ve gezmeye gidiyor. Zaten adı üç kilise ya da papaz anlamına geliyor..İnsan gezerken eski insanların kültürüne hayran kalıyor..

Trilye' ye gittiğinizde mutlaka oradan yağ ve zeytin alın derim..Hatta sırf almak için gidin.Ben oranın zeytini kadar güzel bir zeytin yediğimi hatırlamıyorum hiç..

















Üstteki resim Trilye yağı ve zeytini.Yukarıdaki ve aşağıdaki resim de Trilye..

Bazen böyle kendimi kaptırıyorum işte..İçimdeki gezme isteğindendir..Sıkıldım da biraz :))


Sabahtan beri bu yazıyı yazmaya çalışıyorum..Her seferinde içeri biri girdiği için ara veriyorum..Görüşme yapıp resim koyuyorum, yazı yazıyorum.Şimdi de yemek yedim..Saat 15.06 itibariyle öğlen yemeğim :))
Hatta kahvaltı da..İşte bu yüzden şişmanlıyorum ben.Düzensiz yemek yemekten.Sabahtan bir kahve bir çayım var..Bir de şimdi Konya usulu etli ekmek..Bildiğin pide :)) ama güzel.

Dün Uzunbey'le biraz yukarı da müşteri gezelim dedik..Bizim yukarımız Hisarönü oluyor..Yani Ölüdenizle aramızdaki köy..Zaten Ölüdenizde de ev çok az..Hep oteller var ve Ölüdenizin gerçek mahallesi Hisarönü ve Ovacık oluyor..Orada da oteller var ama evlerde çoğunlukta..Özellikle İngiliz nufus fazla.Sonra dönüşte Kayaköye uğradık..Bahar Kaya da bir başka güzel..İki resim çektim.Sonra bloğa koyarım.



Bu yazıyı bitirmem lazım artık..Yoksa yarım kalacak..



En üstteki çiçeklere benzeyen bir yağlıboya resmim var..Bu evde onu salona asmak istiyorum..Daha önce İstanbulda önceki işyerimde biri unutup gitti..Günlerce bekledim hatta buraya gelene kadar bir kenarda sahibini bekledi ama kimse gelmedi..Bende rulo halinde sarılı duruyor zaten..Yıllarca öyle sakladım..Sanırım artık zamanı geldi..



Anneannem (rahmetli) bir zamanlar kimseye kıyıpta veremediği eski etamin işi yatak takımlarını bana vermişti..3 parça etek halinde olurdu eskiler bilir..Yani yatağın yanları ve ayakucu için üç etek.Onları da hep kendi evimde kullanırım diye sakladım..Yavaş yavaş böyle şeyleri ortaya çıkarıp bir şeyler yapmaya başlamaya niyetleniyorum..Perde yapmak istiyorum ama yeni fikirlere de açığım :))



Muğla' dan aldığımız bir kanaryamız var büroda..İnsanlarla konuşurken cıvıl cıvıl ötüyor bütün gün..Ne kadar çok konuşma o kadar ötüş..Düşünün yani.Devamlı kuş sesleri içinde oturuyoruz..Tavsiye ederim çok hoş :))

Bugün haftanın son günü..Akşamları uyumamak için kendimi zor tutuyorum.Çünkü Hatırla Sevgili var..Sabah erken kalkan biri için akşama zor dayanıyorum uyumadan..Kaçırınca da üzülüyorum.



Salı günü Hollanda futbol takımıyla bizim takımın maçı vardı..Pazar iptal edildi bu yüzden..Böyle bir yer için pazar kurulmaması büyük bir olay.Ben her hafta pazara giden biri değilim..Gideceğim zamanda böyle ekstra şeyler oluyor işte :))


Yarın evdeyim kısmetse..

11 yorum:

Hülya dedi ki...

Ben de Gül Güzelini çok severek dinliyorum hatta sayfam da da az önce ye kadar isterseniz dinleyebiliyordunuz.Şimdi yine çok sevdiğim bir başka parça Dinli-Yorum da

Age35 dedi ki...

Bende evde oturmak dinlenmek istiyorum artıık!!

uykucu dedi ki...

merhaba o yatak takımlarından perde yapılabileceği gibi pike takımıda yapılınca çok güzel oluyor bir düşün derim..bende çeyizimdekileri yaptırıcam, ablam kendisininkini yaptı nefis oldu.

mrl's page dedi ki...

Yağlı boya resim aslında hediye gibi olmuş bu kadar çiçek seven birine :)Çok ta güzelmiş, çerçevelenme vakti gelmiş :)
Trilye'yi görmeyi çok isterim, dilerim bir arabalı güney turunda gidebilirim..Fethiye civarlarında terk edilmiş bir Rum köyü gezmiştim yıllar önce..Çok düşündüm adı gelmiyor aklıma :(
selamlar İstanbul'dan
mrl

zeyno dedi ki...

...Leman Sam'ı çok seviyorum,kızının da oyunculuğunu seviyorum....

...Bir kanaryamızın olmasını ben de istiyorum, çünkü o ses bana felaket dinlendirici geliyor.

...Eski evlerin kaderine terkedilmesi beni çok üzüyor, tarihine bu kadar ilgisiz bir ülkeyiz ne yazık ki...

...Dün Hatırla Sevgili yi malesef ben kaçırdım, üstelik şaşırtıcı bitmişti geçen hafta...

Tijen dedi ki...

krep'ciğim,
bir selam edeyim dedim.
iyi misin hoş musun? bahar güzel geldi mi sizin oralara?
tijen

Asortik Krep dedi ki...

Hulya, Leman Sam'ın sahnesi de müthiş oluyor..Günay' da izlemiştim çok eskiden :)

Age35, bugün farkettim ki evde oturamadığımdan bazı yapmam gereken işleri yapmamışım..Hala düzenlenecek işler var.Bizim sezonumuz yeni başlıyor bu yüzden ekime kadar yoğunuz artık..Ben de aynı cümleyi sarfedeceğim çoğunlukla:)

Figen, ben geçtiğimiz yaz etamin işli almıştım yeni bir takım..Almasaydım yapardım o zaman aklıma gelmedi..

Mrl's, söylediğin yer Kaya..Yani benim yazımda geçen bahar gelen köy..Yaklaşık 2000 rum evi, 2 kilise bir sürü okul..Şapeller,sarnıç,çeşme herşeyiyle bir hayalet şehir..Öyle diyorlar aslında ama orası yaşayan bir köy..www.kayaköy.net sayfasından tekrar görebilirsin..

Zeyno, ben de kaçırdım..Uyumuşum yine :)

Tijen, ben de özledim seni..Geçen gün Sibel Hanım ile ekolojik pazarı gezip İstanbul da bizim FETAV standını da çekmişsiniz..Arkadaşlara gösterdim...Çok hoşlarına gitti.Bu aralar kulaklarını çınlatıyorum ve değişik bulduğum bir kaç maili gönderdim sana..Umarım beğenmişsindir.Bahar da geldi :) Amerika dönüşü bir uğra istersen..

mrl's page dedi ki...

Çok teşekkürler, hemen girip bakıcam verdiğin linkten :)

sevgiler
~mrl~

Adsız dedi ki...

seni biraz üzeceğim ama ne olur öğün atlama ve kilo alma dünya güzelim benim.

enne dedi ki...

Etaminleri kullanma, boyutunu bilmeme ama büyükse bile bir parçasını çerçeve yapıp as duvara, hatıra olur.

Hatırla Sevgili'yi ben de kaçırıyorum hep. HDD Recorder diye bişi var, TV'deki istediğin programı kaydedip sonra izleyebiliyorsun, dene istersen.

Trilye, hmmm, fena fikir değil.

Asortik Krep dedi ki...

Mrl, çok güzel bir köydür çok severim :)


Anonim Anneciğim, sen üzülme ben dikkat ederim canım benim :))

Enne, boyutu büyük ve motifler kesilecek gibi değil..Yatak takımı yani çift kişilik yatağa 3 tarafından etek düşün..Öyle duvar için çok büüyk gelir..Hem parçalamak yazık olur..