Pazartesi, Nisan 09, 2007


Meşhur sandığım..Ne güzel oldu işte..İçine gömdük çiçekleri oturup çay içiyorum yanında.Çağıl dalga geçiyor sandığı çalmasınlar akşama diye :)


Çam ağacının altı şimdi daha güzel, daha şemsiye zamanı gelmedi ama şemsiye de açınca yazın keyfini çıkarmak daha iyi olacak..Burası sadece bana ait olan evin sokakla arasındaki bahçe..İstanbullu komşum burası bizim bahçeden daha hoş olmuş şimdi dedi.. Toprak işte bir parçası bile insana mutluluk veriyor :))


Salonun mutfağa yakın olan penceresi..Her pencerede zaten sakız sardunyalarım var her rengi olmazsa olmaz..Beyazım yoktu onu da karşı komşudan aldım :)) Gören daha doymadın mı çiçek ekmeye dedi :))



Evin bahçe kapısı..Hani boyadığımız.Öndeki motorda evin kolay bulunmasını sağlıyor..Hatta sitenin iki kapısı var motorlu olan diye tarif ediyorum..

Son resim evin kapısını ve mutfak camının olduğu tarafı gösteriyor..Saksı beğendiğim ve zor bulduğum saksı..Burada extra şeyleri bulmak zor..Camın altında sarmaşık pembe gül ekili..Yanında zaten eskiden ekili olan güllerden var..Şimdi güllerin açma zamanı..

Sık sık ev ve bahçe hakkında yazmamın sebebi işlerle ilgili şeyler yazmak istememem..O kadar yoğun yaşıyoruz ki kalkıp bir de işleri yazarsam iyice bunalacağım..Bizim yoğunluğumuz yaza doğru iyice artar, müşteriler uyuzlaşır..Bütün kış genel giderlere harcayacak kadar para kazanan işyeri sahipleri sezon başlarında sinirli olur, bu da bize yansır..Çoğunlukla kışın işler sakin olduğundan işlerin yapılması da bir sakinlik içinde olur.Nasıl ki bahar gelir herkes her işin hemen yapılmasını ister..Kendisi geciktirse bile bizden hızlı olmamızı ister..

Dün mesela pazardı ve çalışmıyorduk..Yaptığımız bir iş için müşterimiz kargodan bizim adımıza gelen malı almak için sabahın dokuzunda aradı..Hadi dün doğumgünü partisi için erken kalkmıştık ama tatil günü cepten ve evden aramanın bedeli acaba yaptığımız işin değerimidir ki? Uzunbey evde yok, cebi bırakmış gitmiş alışverişe.Neyse ki erken kalkmışım ama yoğunluktan sinir bir haldeyim..İşi görülür, teslimatı alması sağlanır müşterinin yarım saat geçmez yine aranırsınız hatalar için..İyi de bugün pazar bu işle ilgili çalışan arkadaşım da tatilde..

Pazartesiden önce yapabileceğimiz bir şey yok..Olsun iş sahibi nasıl huzursuz edilir dersimiz devam ediyor..Yarım saat sonra tekrar aranır..Birşeyler söylenir..Artık doğumgünü partisi için keyif kalmadan hazırlıklara devam edilir..Bütün gün kafada 4 kere değişen istekler yüzünden yapılan yanlışın nereden kaynaklandığı düşünülür..Hatta diğer sorumlu arkadaşla da parti sebebi ile görüşüldüğünden o gece iki uykusu kaçmış insan pazartesiyi zor eder..Sinir katsayısı iyice artar ve pazartesi sabahı dokuza çeyrek kala tekrar aranırsınız..

Büroda iseniz geliyordur müşteriniz..İyi de kaç gün beraber çalıştık - 10 gün falan- bizim 9.30 dan önce büroya gitmediğimizi biliyor hatta 9.30 da büro açılıyor..Sinir olan eş işe kadar sakinleşmesi için teskin edilir ama müşterinin gelmesiyle ortalık karışır..Müşteri hala bizi suçlar..İşte böyle zamanlarda iyi niyetle yaptığımız bir sürü değişikliklerden sonra hala bizi suçlamasının ardından sakin kalmaya çalışarak müşteriden kurtulunmaya bakılır :))
Önerdiğim davranış her iki tarafın yoğun çalıştığı işlerden sonra değişikliğin çok yapılmaması ve yapılan iyi niyetli davranışların göz ardı edilmemesi..

İşte bu ve buna benzer sebeplerle fazla iş yazmak istemiyorum..Hatta burası küçük bir yer olduğu için fazla ayrıntı bile yazmak istemiyorum ama yazıp rahatladığım ya da konuşmak istediğim konular onun için hep farklı oluyor.

12 yorum:

Nenoni dedi ki...

ne koşturmalı ve yorucu bir gün olmuş.iyiki o huzur dolu (buradan öyle görünüyor) bahçe köşeniz var.

Berceste dedi ki...

Bahçeyi ve sandığı çok sevdim. Çiçekler en büyük hazinemiz, doğanın bize sunduğu...

Hülya dedi ki...

Nasıl özeniyorum sana bir bilsen...
İnsanın kendi evi gibisi yok di mi?
Sandık süper...

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

gözüm bahcelerde hep bu sandıgı arayacak sımdı ;P cok guzel olmus

Sanem dedi ki...

Bu bahçede yaz akşamüstleri çay içmesi nefis olur, sandığı da çok sevdim, ne güzel renkte çiçek onlar öyle..
S.

enne dedi ki...

Çeyiz sandığı (!) süper olmuş. ne yaratıcı bir fikir. Çiçekler de harika, biliyor musun ben bu konuda çok bilgisizim. Sakız sardunyasını senden öğrendim şimdi, çiçekler hakkında ne güzel bilgiler veriyorsun. Ben de evdeki balkona birkaç saksı alıp kızımla çiçek dikmek istiyorum, ikimiz için de eğlenceli olacağına eminim. Balkonda ne yetiştirmemi tavsiye edersin?

Asortik Krep dedi ki...

Nenoni, dün zaten erken çıktık işten..Daraldık, gereksiz bir rüzgar da vardı dolaşmadan eve gittik.

Berceste, senin çiçek resimlerin kadar güzel değil yine de :)

Hülya, hep yazıyorum yine yazacağım..Kiracı olduğum eve 7 senede 13 ağaç bir sürü çiçek dikmişim..Kesilenleri ve yok olanları saymadım :)

Aqua, pazar pazarının arkası :))

Sanem, büyüdüklerinde çok içiçe olmaması için aralıklı dikmeye çalıştım..Onlar sarkınca esas çok güzel olacak :))

Ennecim, balkonun güneşli mi ya da rüzgarlı mı? Bu özelliklerine göre çiçek dikmen gerekli..Eğer yazarsan yardımcı olmaya çalışırım..
Mesela sardunya güneş sever, rüzgarda olsa olur..Sakız sardunya sarmaşık olana deniyor..Onu da dikebilirsin..Sık sık sulamayı unutan biriysen kaktüslerin türünden ya da toprak örtücü dediğimiz tarzda bitkilerle balkonunu güzelleştirebilirsin..Benim sevdiğim çiçekler ya çiçek açacak ya da kokacak..Kışında çiçeğim olsun diyorsan soğanlı bitkiler alacaksın..

cenebaz dedi ki...

Bu aralar haftasonu falan araya girince bloglara zaman ayıramamıştım. Geç te olsa eşinin doğumgününü kutluyorum. Nice yaşlara inşallah. İşinizin de yaşı kutlu olsun:))
Bu arada evin gerçekten çok güzel, huzur verici bir havası var. Allah iyi günlerde mutlulukla oturmak nasip etsin.

enne dedi ki...

Sağol sağol sağol. Benim balkonum sabahtan güneş alıyor ama öğleden sonra gölge ve rüzgarlı oluyor. Kenarları 1 metre civarında duvar (yani demir değil) bu nedenle yere koyacağım saksı güneşi yukarıdan alır ancak, yanlardan almaz. Şekli de yarım daire şeklide. Ancak 2 sandalye ve küçük bir masa konulabilir ama kızım nedeniyle şu anda bomboş (olur da çıkmaya çalışır diye, gerçi yanlızken kapıyı açmıyoruz ama ne olur ne olmaz)

Ben de kesinlikle çiçek açan çiçekleri severim. Kokmasa da olur ama kokusu olursa daha iyi olur. Bi de çabuk büyüsün, çiçeği çok olsun, hemencecik solmasın (çok şey mi istedim?)

Şöyle başlandıç için birkaç saksı içine dikebileceğim ne önerirsin bana? Mesela bir de uzun saksılardan alıp soğan, nane, maydanoz filan dikebilir miyim ki?

Asortik Krep dedi ki...

Enne, eğer Gigi nin boyu yetmiyorsa sende benim gibi yer minderi koy balkona ..Böylece çıkmaya çalışacak yeri olmaz..Çağıl küçükken ben öyle yapıyordum.Böylece balkonda oturabiliyorduk, hem de tehlikesiz hale geliyordu balkon.Bir kere sakız sardunyasız balkon düşünemiyorum..pembesi ve bordosu var bulursan..Hadi onları anladın diyelim (resimde pencerelerde var) diğerlerini anlatmam için sana özel yazı yazacağım..Böylece resimlerinden beğenip alabilirsin :)) Hem de ben bahçeye neler diktim çiçek açmadan görmüş olursun..Devamı gelecek yazıda :)) Senin için..

Benim Hayatim dedi ki...

Selam herkese ben de yeni katıldım aranıza eğer kabul ederseniz.

Asortik krep bahçenizi gördükten sonra iyice anladım ki bende böyle bir ev istiyorum huzurlu mutlu şehirden uzak yaşamak Allahım rüya gibi geliyor.

Eminim sizde bu günlere gelene kadar çok çalışmışsınızdır ama inan çok şanlısın.

bayıldım bayıldım en güzeli de birlikte bir dünya kurmanız.

Asortik Krep dedi ki...

Çenebaz,teşekkür ederim iyi dileklerin için..Sevgiler :)

Aysun, hoş geldiniz aramıza..Umarım en kısa zamanda sizinde istekleriniz gerçekleşir..
Elimizden geldiği kadar dünyamızı güzelleştirmeye çalışıyoruz işte :)
En kısa zamanda ziyaret edeceğim bloğunuzu.