Cumartesi, Temmuz 21, 2007

düğün



Burcu dün aradı..Atahan'ın düğün tarihi belli olmuş.. Eylül'ün dokuzunda düğünümüz var kısmetse..Dün yaptığımız konuşmalarda ona uyabilecek modeller bulacağımı ve bunların içinden hangi modelin ve rengin ona gidebileceğini düşünebileceğimizi konuştuk..Bunların en uygun resimlerini buradan gösterebileceğimi düşünerek modelleri buraya taşıyorum ve ayrıntılarını da altına yazıyorum..
Benim bu düğün için sadece ve sadece yüksek topuklu ayakkabı giyebilmem için zayıflamaya ihtiyacım var..Hatta kıyafet olayı için de aslında zayıflasam iyi olur..Bakalım becerebilecekmiyim düğün zamanına kadar biraz kilo vermeyi..




Eğer desenli bir kumaş bulursan bu tarz bir uygulama sana gidebilir Burcucum.Şimdi kıstaslarımız renk,desen ve model üstüne olduğundan ve Burcu açık kumral ve yeşil gözlü olduğundan değerlendirmelerimizi ona göre yapacağız..Hem böyle bir modelde eteğin deseni dikkati aşağılara çekecektir..Yalnız eğer bu tarz bir model deneyeceksen mutlaka yatay kesim basenlerden aşağıda olmalı ki basenler gözönünde durmasın.Ya da yatay kesimli kısmı kullanmayacağız.
Bu da desenli bir kumaşla uygun bir model yaratmak için iyi, üstü iyi ama altı basenli biri için uygun değil..değişik ve uygun olabilir altı dümdüz aşağı inerse..Dar inip aşağı genişleyen modelde..


Mavi,gece mavisi ve ışıltılı bir kumaş seçersen bu tarz bir model de dikkati göğüslerine toplayacağından rahat edebilirsin..Yalnız aşağısı çok oturmalı bir model değilde sanki göğüsten robalı bir elbise kıvamında olmalı..



Bence bu modelin biraz uzunu da kullanılabilir..Aynı tarz kumaşla ve aynı renkle tavsiye ediyorum.Burcudan aldığım duyuma göre deniz kenarında ve bahçeli bir yerde olacağından düğün de bir sünnet düğünü olacağından gece kıyafetini uzun etekli bir kıyafet düşünüyoruz.




Bu yazın trendlerindendi bu model..Aynı renk belki ama kesinlikle alt ve üst iki ayrı parça tavsiye ediyorum çünkü 2 parça zayıf gösteriyor..Tabiki yırtmacı daha aşağıdan..Ya da 2 parça olacağı için çan etek modelinde..



Bu modeli Burcu severmi bilmem ama renginden dolayı buraya alıyorum.Mor kıyafet düşündüğünü söylemişti..Buna yakın bir modelde olabilir..Ya da düşük omuzları değilde askılı olarak kullanılabilir..E malum sünnet çocuğu annesi çocuğun peşinde koşarken bu modeller biraz zorlar :)



Yine rengi çok hoş,model olarakta uzun etekli hali düşünülebilir.Uzun etek ama ucundaki fırfırları olmayacak!




Zayıf olsaydım bu model giyerdim.Kendim için koydum.Çünkü bunu ancak bu modelde kullanırsan güzel olur :)) Yırtmacı yine yüksek..Dizden sonra olabilir..Kumaş nefis.Otriş ondan nefis..




Hızımı alamadım ve bir arkadaş düğünü ya da bir kokteyl için uygun bir kıyafet diyorum :)) Rengi bize uymaz ama..



Bu model çok hoş tek beğenmediğim ve tavsiyem sarı kısımda ya eflatun kumaş kullanmak ya da içi simli aynı ton desenli mor kumaş kullanmak..Eteğin tülleri de diz altı olabilir o kadar uzun boylu değiliz çünkü.Tabi ki mor kıyafet mor ayakkabı -çanta :)



Model süper ama rengi bize gidecek bir renk değil..Hele Burcu sarışın..Aynı modeli mor ya da eflatun düşünün.



Model güzel ama ben daha çok rengi ve kumaşı için örnek gösteriyorum.



Bu model yırtmacı daha aşağıdan, aynı renk ve aynı kumaşla uygulanabilir..İçindeki simli renkten ayakkabı ve çanta olmalı yalnız :)




Üstü değişik,dikkat çekici, çok açık kıyafetlerden hoşlanmayanlar için birebir..Aynı tarz kumaşla kullanılabilir..Aynı renk hem de..ama altı belden aşağı dümdüz aşağı bollaşan uzun vaziyette..



Bu da çok hoşuma gitti.Hem model,hem renk,hem desen.Kullanılabilir..On sene sonra resimlere baktığında da bu modelle yine trendy olursun :)



Renk ve desen aynı kumaşlarla kullanılabilir.İşleme yerine kumaş ve güpürle uygulanabilir..Güpür kendi renginde olmalı derim..





Zayıf olsam aynen böyle giyinir giderdim :)) Sünnet çocuğu teyzesi :)) Burcuya sünnet çocuğu anneleri aslında beyaz giyer dedim ama o düşünmüyor..Gerçi bazen derler ya gelini kıskanmışta giymiş diye düğünlerde ama bazı insanlar hiç farkında değil bence her renk ve her model herkese yakışmaz..Eğer kişi kendine gideni bulamamışsa en güzel kıyafeti giyse bile üstünde pazar malı gibi durur..Böyle bir inancım var benimde.Pazar malı burada bir deyim.Yoksa ben pazardan kıyafet alıp giymeyi severim ama sosyetik pazar olacak :) Her pazardan değil.



Bu kıyafeti örnek olsun diye koydum..Mesela beyaz etekleri de çok sevmem ben ama diyelim ki bir iş arkadaşınız evleniyor..İşte bence böyle bir kıyafet şık bir gece düğünü için uygundur..Üstü simli ama altı da siyah olmalı idi..Belki alttan çıkan tüller beyaz olabilir ama kesinlikle bu enfes bluzun altına daha ağır bir renk giyilmeliydi..Belki de dökümlü kumaştan üstü oturan altı bol paça bir siyah pantolonetek.Böylece düğüne gelen ve akraba olmayan diğer siyah giyniş dokuzyüzyüzbilmemkaç kişiden biri olmazsınız..Yine siyah giyip farklı görünen bir kişi olursunuz.



Burcum, şimdi bunların arasından bir bak ve hoşuna gidenler üzerinde konuşalım..Daha sonra da bir gün şöyle bir çıkıp hazır kıyafetlerden neler var neler yok bir bakman lazım.Yok ben hazır kıyafet giyemem dersen ki hazır alsan bile sana ne yakışır önceden bilmen alışveriş için kolaylık olur kanısındayım..Kumaşçılara ve terzilere bakman gerekecek ki işte o aşamada en azından nasıl bir model istiyorsun karar vermiş olursun..


Kolay gelsin..

4 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ablacık, elbiselere bayıldım. Hepsi ayrı güzel. Bugün bir mağazaya girip oradaki modellere de baktım sana da anlattığım gibi.Mümkünse mor istiyorum bu netleşti. Güzel bir mor ton olmalı ve düşündüğüm modele de gitmeli. İki parçalı ve uzun etekli olacak bu da KARARA BAĞLANDI. iŞLemeli olmasını istiyorum. Daha bakacağım yerler de var. en azından ne istediğimi ne istemediğimi biliyorum şu an. vaktimiz de var, güzel bir şey olacak. bU süreçte bana yardımcı olduğun için çok teşekkürler...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Asortikçiğim bende teşekkür ederim,kısmetse bizimde seneye yapılacak sünnet düğünümüz için bana şimdiden ışık tuttuğun için :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Şu sarışınlara gitmeyecek olan renkteki elbiseye bayıldım. Rengi, modeli çok hoş.:)) Düğününüz hayırlı uğurlu olsun.:))

Asortik Krep dedi ki...

Burcum,seç seçebildiğini..

Böğürtlengözün annesi, yardımcı olduysam ne mutlu bana..

Fikrimin ince gülü, sarışınlara gitmez bana gider(ben beyaz tenli,koyu kumralım).. ben de sarı sevmem ama modeli çok güzel..
Düğün bizi bayağı bir oyaladı yeni bir heyecan getirdi.İyi de oldu:)