Salı, Eylül 04, 2007

Nerdeyse bir haftadır son durumlarla ilgili yazı yazmamışım.Yazacak çok şey oldu ama kayda geçirecek pek zamanım olmadı aslında.Geçtiğimiz pazartesiden bu yana Uzunbey'in asistanı oldum çıktım.Hatta özel şöförü.Normalde ikimizde yoğun olduğumuzdan hem onun işleri için koşturmak hem de kendi işlerim içim oldukça zor oluyor..Ayakta çok kaldığı için ve sıkı sıkı saran askısı yüzünden kolu bazen şişiyor.Erken çıkmaya çalışsakta işler yüzünden eve geç gidiyoruz.Sağlık açısından da beslenmesine dikkat edeyim derken pek bir zaman kalmıyor bana.Bu arada bugün kontrole gittik.Şimdilik aynı durumlara devam.Yani kendini kollayıp kemiğin kaynamasını beklemeye.Arabayla Uzunbey'in işleri için dışarı sık çıkıyoruz ama kendisi hız tümseklerine ya da bozuk yollara dayanamıyor..Yani aşırı hareket hem canını acıtıyor hem de yoruyor.Bu yüzden Çanakkale'ye yalnız gitmeye karar verdim.Çağıl babasıyla kalıp ona göz kulak olacak.Daha önceki planımız benim çarşambadan oraya gitmemdi ama şimdi cuma akşamı bilet ayarlayıp cumartesi günü orada olmak istiyorum kısmetse..Pazar akşamı düğünü yapıp pazartesi de döneceğim.

Günlük rutin işlerin yanında eylül sonunda taşınacağımızdan diğer büronun işlerine de bir şekilde koşturuyoruz.Yerler,duvarlar, perdeler derken hem karar verip hem uygulamak bu arada çok yorucu oldu.Her yere Uzunbey'i ben götürdüğüm için 3. katta olan büromuza günde beş kez inip çıkıyoruz.Buraların çok sıcak olduğunu hatırlatmama bilmem gerek var mı? Pazar günü 39 dereceydi.

Geçtiğimiz hafta Çocuk Gibi Fethiye'deydi.En sonunda buluşabildik.Bana İstanbullardan kampanyamız için koca bir çanta çekirdek getirmiş ve yeni evim için çok hoş bir seramik duvar süsü.Uzunbey' den dolayı sadece o gün görüşebildik..Kızı ve eşinden iki saat kadar alıkoyup sohbet ettik Aksazlar'da. Onlarda denize girip güneşlendiler.

Kasaptan kemik alıp kaynattım.Bütün yemekleri kemik suyuna yapıp yiyiyoruz artık.Bir dönem Çağıl için de yapmıştım.Sanırım 45 gün hatta bıkana kadar bu şekilde sürdüreceğim yemek düzenini.Annem köpekbalığı ile ilgili bir hap söyledi eczaneden alınan.Adını hatırlayamadı.Onu vitamin olarak içiyorsun galiba..Bilenler varsa ve paylaşırlarsa çok sevineceğim.Ya da bu konuda değişik önerileri olanlara şimdiden teşekkür ederim.


Düğünle ilgili alışverişim bitti.Tüm eksiklerimi tamamladım.Yukarıda gördüğünüz elbisemin üstü için tesadüfen bulduğum bir şey.Modelini ve kendisini elbette ki düğünden sonra görüntüleyeceğim.Çok orjinal bulacağınıza inanıyorum çünkü bende daha önce böyle bir şey görmedim.Boncuklu olduğuna bakmayın gayet modern..


Düğüne gelemeyenler için ayakkabım ve elbisemin kumaşı için küçük bir fikir.Burcu ile düğün zamanı çektiklerimizden yayınlarız artık modeli için :)) Benim elbisemin kumaşı dikiş parasından çok tuttu.Burada yine tesadüfen bulduğum Terzi Işık Hanım ve genç bir arkadaş sağolsun olabilecek en güzel çalışmayı yaptılar.Ben özeniyorum diye sanırım onlarda özendi ve 2 provayla bitirdik bu işi.Elbisenin tek kötü yanı simlerinin her yere bulaşması..Sonuçta ben o gece sanırım her sarıldığıma sim bulaştıracağım.
Siyah elbise,taşlı siyah açık ayakkabı ve siyah çanta kullanacağım.Çantamı da yeni aldım ama daha onu çekemedim.
Uzunbey ve Çağıl Çanakkale' ye gelemeyeceğinden elbiseyi aldığım gece giyip onlara da gösterdim.Simlerden dolayı parladığından Çağıl elbiseyi transparan sanmış.Uzunbey bile daha bana bir gün karışmadığından Çağıl'ın bu hallerine gülüp aramızda espriler yapıp Çağıl' ı kızdırdık : ))
En üstteki resim Annemin evlenirken kendi çeyizine Trakya'da özel yaptırdığı yöresel dokuma peluş..Bunlar köyde özel dokunmuş ve kök boyasıyla boyanmış iplerden yapılır.İki parça.. Annem bana ev hediyesi verdi bu sene..Bende onu şimdilik 1. katın merdiven başında kullanıyorum..Evde en sevdiğim parçalardan.
Bu hafta tekrar yazabilirmiyim,vaktim olur mu bilmiyorum.Bir terslik olmazsa haftasonu Çanakkale' deyim.Artık döndükten sonra tüm ayrıntılarıyla düğünü yazarım :))


18 yorum:

Mutluveumutlu dedi ki...

Hayırlı yolculukalr diliyorum.Düğünde çok güzel geçer ve herşey gönlünüzce olur umarım.
Elbisenin fotolarını bekliyoruz :)
Sevgiler...

Aysetun dedi ki...

Sevgili arkadaşım,
hayat çok garip,çok özendiğimiz çok istediğimiz bir şey hiç tahmin edilmedik bir aksilik yüzünden istediğimiz şekilde gerçekleşemiyor.Allah beterinden korusun... İnşallah her şey isteğine en yakın şekilde yaşanır ve çok mutlu bir gece geçirirsin Çanakkalede. Kıyafetlerin çok hoş olmuş.Yakışıklı yeğenine söyle o akşamlık sana kavalyelik yapsın:-))

Sanem dedi ki...

Merhaba Asortik. Ne güzel tatlı telaşlar bunlar. İyi yolculuklar diliyorum ve herşeyin gönlünce geçmesini diliyorum Çanakkale'de. Sen benim memleketlimmişsin aslında ama baya geç haberim oldu bu durumdan :) Önce Burcu'nun Çanakkale'li olduğunu öğrenmiştim. Sonra da senin Burcu'nun ablası olduğunu öğrendim. O'nun vasıtasıyla oldu yani.
Bu arada, beni linklerine eklediğin için teşekkür ederim. Ancak eski adresim duruyor linkte. blogspot'taki adresim ile değiştirebilirsen çok sevinirim. Ben de seni ekliyorum şimdi.
Amma uzun yazdım çenem düştü.
Sevgiler...

Adsız dedi ki...

umarım biran önce sağlığına kavuşur eşin....

bu arada o peluşa bayıldım bayıldım ba yıl dımmm

Adsız dedi ki...

UzunBey'e geçmiş olsun dediğimi ve acil şifalar dilediğimi iletirseniz sevinirim.
Ayrıca size de düğünde iyi eğlenceler...
:]

Gamzeli dedi ki...

Çok geçmiş olsun Uzunbey'e ...Kötü olmuş onların düğüne gelmemesi ama olsun...Size iyi eğlenceler düğünde :)

İyi yolculuklar :)

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

cok gecmıs olsun canım

Alphecca dedi ki...

Elbiseni çok merak ediyorum Asortik. Kumaşı güzel görünüyor zira :)

Bu arada eşine tekrar geçmiş olsun diyorum. Bizde bir süre aynı dertten muzdarip olduğumuz için biliyorum, o halde çalışması bile bir mucize.

Öpüyorum :)

sessiz balik dedi ki...

iyi düğünler
geçmiş olsun
renkli peluş müthişmiş
elbiseyi merakla bekliyoruz
:)
telgraf gibi oldu

pınar dedi ki...

şimdiden iyi yolculuklar ve de iyi eğlenceler:)

devin dedi ki...

Asortikçim,

Solgar'ın Shark Liver Oil denilen hapları var. Benim bildiğim iki çeşit. Biraz da pahalıca haplar. Ben de bir tanesi kullanmıştım. Yalnız bunlar benim bildiğim kadarıyla bağışıklık güçlendirici olarak kullanılıyor. Kemiklere iyi geliyor mu bilmiyorum. Sen bir eczaneye sor istersen. Kemikler için yine Solgar'ın yosun hapları var, benim mideme dokunduğu için kullanamamıştım. Belki onlar uzunbey için daha yararlı olur.

Sanem dedi ki...

Eda'cım, Devin'le ilgili olarak, bahsettiğim gibi olumlu bir yanıt alamadık ama bu ortak hesap işi daha iyi sonuç verecek sanırım. Yazısını bloğumda yayınladım. Umarım faydası dokunur.
Sevgiler...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Bu peluş kilimleri çocukluğumdan hatırlıyorum. ben de çok severdim onları ama ablam büyük olup önce evlendiği için güzel şeylerin hepsini o kaptı. Bana da ancak onun beğenmedikleri verildi. En küçük olmanın dezavantajı bu işte.En kötüsü de evine de çok yakışmış olması o kilimlerin. Geri alma umudum hiç yok...

CaDı dedi ki...

Canim oncelikle uzun beye gecmis olsun ve 17.yiliniz kutlu olsun:) Daha nice guzel yillariniz olsun insallah.

Elbiseni ve dugunu merak ve heyecanla bekliyorummmm:)

Asortik Krep dedi ki...

Mutlu ve Umutlu,teşekkür ediyorum.Birsürü fotoğraf çektireceğim kısmetse..Eğer güzel ve zayıf çıkarsam yayınlayacağım :P

Aysetun, bak bu benim aklıma gelmemişti :))

Sanem, evet Babamın Babası Çanakkale 'den..Bayramiçli..Biz aslında has Trakyalıyız :)) Genelde kendi aramızda geçen hoş bir espridir bu..

Yaban Eriği, bende bende bende :))

Manyak, teşekkürler..

Gamzeli,teşekkür ederim..Gelselerdi iyi olurdu hem ben de arabayla gitmiş olurdum.Böyle iki otobüsle İzmir üstünden gideceğim.

Aqua, sağol..

Çocuk gibi, sağol..Kumaşı güzel ama duruşu nasıl olmuş artık Burcular söyleyecek :))

Sessiz Balık, telgraf gibi olmuş ama zararı yok.İyi duruyo :))

Pınar, teşekkürler :)

Devin,sanırım kan yapıcı özelliğinden dolayı önerdiler çünkü Uzunbey'in içten kanaması oldu zaten şimdi sol göğsünde kocaman bir morluk var..Kanayan yerler mor renge döndü..Doktor söylemişti yoksa kafayı yerdim ben görünce.

Sanem, teşekkür ederim Devin için yaptıklarına..Onunla bir aralar büro komşusuyduk ve o zaman tanışmıştık.İlk hastalandığında da görüşmüştük.Güçlü bir kadın ve kalemdir aslında.Yazdıkları onu çok az tanımlıyor diyebilirim.Tanımanız lazım..

Burcum, iyi bir abla olarak Annemin evde kanepe altındaki Çarlinin çeyizini Çarli askerdeyken (o erkek ya,erkek çeyizi kız çeyizi gibi olmaz)tırtıkladığımızı yazmıyorum ve napalım işte daha çocukken iki kardeş sahibi bir abla olarak size baktığım günlerin diyeti diyelim bu hediye işine :))

Cadı, teşekkür ederim..Ehh işte birşeyler diktirip gidiyoruz artık Çanakkale düğününe..Çokta özlemiştim Trakya düğünlerini :))

kedi dedi ki...

Asortik,bu nasıl elbise fotoğrafı yaaa.
Fotoğrafın yarısı parke zaten.Şİmdi elbiseni görmüş mü olduk yani.
Hayır kendim için değilde şimdi aramozda meraklı arkadaşlar falan vardır diye demiştim ;P
Valla anlamam Burcu da sende daha düğün salonuna gitme telaşı yaşamadan bi güzel foto çektirip koyacaksınız tamam mı:)
İyi yolculuklar

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik,ne diye size parke seyrettirdik sanıyorsun..Önce Çanakkale görecek elbisemi :) Sonra blog dünyası..Beraber çekilip yayınlarız ama benim Çanakkaleli enişte ne der bilmem :) Biyonik istedi diycem bak! Uzunbey yok zaten onun aklına gelipte bloğa bakarsa da ordan naklen düğün resimlerini izleyince de düğüne gitmiş gibi olur :)
Umarım Çağıl bu aralar boş kalıp okumaz :P

Aslında dua etsinler zayıflayamadığıma yoksa daha önce yayınladığım o modeller vardı ya yırtmaçlı ,sırtı açık .Onlardan birini yaptırıp gidecektim aslında..

Burcu'nun elbisesinin sırtı açık ,benim ki ise biraz Yunan tanrıçalarının ki gibi duruyoo :))
Bizimkiler göçmen ya..Otantik olsun dedim :))

Valla bu yorumları okuyan Çanakkaleli blogçular fıldır fıldır bizim düğünü arayıp bizden önce yayınlarlarsa paparazzi gibi, yandığımızın resmidir.Burcu'ya söyleyeyim makineleri toplatsın girmeden :P

Resimler düğünden sonra ne yazık ki..Üzgünüm..Gelirsen görürsün diyerek bitireyim :)Sevgiler..

nilly dedi ki...

Uzunbey'e gecmis olsun, umarim cabuk iyilesir. Kiyafetini cok merak ettim :)