Perşembe, Ocak 31, 2008

Car Boot 'tan aldığım Aladdin'in Sihirli lambasından İstanbul' a gitmeyi diledim.O da beni şimdi İstanbul'a yolluyor :) Çağıl'la beraber Annemlere gidiyoruz kısmetse yarın akşam. Bir hafta yokum arkadaşlar.Bir sürü işim var aslında ama nedense daha sadece Çağıl'ın bavulu hazır.Benimkini bu akşam hazırlayacağım.Anneme çok güzel bir kurdela nakışı kitabı aldım hediye.Kurslara gidiyor ya bakıp yeni fikirler edinsin diye.Hem de ona gitmişken yaptıklarını resimlerim.Bu arada Çanakkaleye gittiğimde bana yaptığı kolye ve yüzüğü resimlemediğimi şimdi farkettim.Dedim ya bu seferki hediyelerimi görüntülemeye zamanım yetmedi diye.Ayrıca Biyonik'in Burcuya hediye ettiklerini de ben götüreceğim ama Burcunun gelip gelemeyeceği muallakta.Umarım bir sürpriz yapıp gelebilirler.Bu yüzden biraz kırıklık var sevincimde..

Aşağıda 2-3 gündür evde yapmaya çalıştığım saksının resimlerini göreceksiniz.Uygulamasını resimlerin altına yazacağım.Aslında yapımı çok kolay ama boya ve yapışkanı kurumadan olaya devam edilmediğinden 2-3 gün sürdü.
Gazete kağıdından saksı yapımı için yukarıdaki gibi plastik ya da cam malzeme kullanabilirsiniz.Ahşap tutkalı , makas,fırça,kumaş boyası ve gazete kağıdı malzemeleri.Ben saksı için plastik hamburger kutusu kullandım.Saksı için altını delerek başlarsanız iyi olur.Boyadıktan sonra zarar görebilir çünkü.Bu malzemelerle kalemlik ve vazo da yapabilirsiniz ya da eski eşyalarınıza yeni bir görünüm verebilirsiniz.

Gazete kağıtlarını boydan 4 parçaya ayırın.


Yapıştıracağınız kısma önce tutkal sürün, sonra bükerek ya da elinizle burarak yapıştırın, yine tutkal sürerek iyice kurutun.

İyice kuruduğunda ahşap boyalarıyla boyayın yine iyice kurutun.

En üstüne mümkünse eskitme boyası ya da parmak yaldız dediğimiz simli ya da yaldızlı boyayı uygulayın.Yoksa benim gibi bakır yaldızlı tutkal boyalar var ahşap boyama satan yerlerde onlardan uygulayın.Yaldızı kıvrımların çok içine sürmeden üstten uygulayın,görüntüsü daha iyi olacaktır.İyice kurutun ve içine çiçeklerinizi koyun.Ya da beğenmediğiniz saksılarınızı evinizin dekorasyonuna göre boyayın.

Dayanamadım dün aldığım kaktüsü içine öylesine oturtup resmini çektim akşam.Çok şık bir saksı oldu bence.Dönünce kaktüsleri ayırıp içindeki saksıyı çıkaracağım.
Evde bir sürü malzeme var,uzun süredir ayırıyordum.Onları yapıp Mavi Kuş yararına bir sergi açmayı düşünüyoruz Berna ile..(Daha önce ki yazının yorumuna yazdım ama herkes yorumları okumayabiliyor :)) Sergi için sizlerden de yardım alabilirim. Yurtiçi kargo ile konuşup el emeği ürünlerinizden bir tane bana ücretsiz kargo ile gönderebilirsiniz belki ..Ya da gönlünüzden ne koparsa küçük bir parça ..Neyse daha zamanı var zaten.Baharda yapmayı düşünüyoruz sergiyi..Bir sürü fikrim var sergi için :)
Tekrar yazı yazamam sanırım.Şimdiden görüşmek üzere diyeyim.Orada bilgisayara girme olasılığım biraz düşük.Bir sürü de yapmak istediğim şey var :)
Beni ararsanız Büyükçekmecede olacağım :)) Sahilde..Yürümek istiyorum biraz çocukluğumun geçtiği yerlerde..Bir de bol bol vitrin gezeceğim.Burada yapamadığımız tek şey de ondan :)
Ne büyük alışveriş merkezleri var ne de sosyetik pazarları.. Arada en çok bunları gezmeyi özlüyorum.Bir şeyde almak önemli değil yeni ürünler görmek bana iyi geliyor .. Beykentte Leyla Teyzeme gidip kahve içeceğim birde..Sonra da Teyzem bana fal bakar artık.Ben aslında fala inanmam ama Annem,Teyzem ve onlarla muhabbet etmeyi, eskisi gibi gülüp eğlenmeyi de özledim.Birde eski oturduğum mahalleye gitmeyi istiyorum.Orada hem eski komşum, arkadaşım var hem de o günleri anımsayıp gezmek istiyorum sokaklarda.
Neyse işte oralarda bir yerde olacağım..Gelince yazarım artık en ince ayrıntısına kadar :))
Resim: En üstteki resim Beykent'ten Büyükçekmecenin görünüşü..

13 yorum:

Sanem dedi ki...

Değişik bir uygulamaymış bu saksının üzerine yapılan. Rastlamamıştım daha önce.
İyi yolculuklar. Fotoğraf makineni unutma :)

Adsız dedi ki...

Çok güzeldir bu gazete tekniği. Ama bu uygulama ile ahşap görünümü yakalanmış çok beğendim canım.

Sardunya dedi ki...

ASortik Krepim
Son zamanlarda gördüğüm bana en uygun uygulama. Hem kolay hem de o kadar ihtiyacım var ki saksıya...Yapınca baktıkça seni anacağım. Söz:)

Dilek35 dedi ki...

saksı çok güzel olmuş bayılıyorum yaratıcı insanlara ama bende hiç yok bu yaratıcılık yada kafa yormuyorum sana iyi yolculuklar güzel vakit geçir bol bol gez eğlen sen benim bloğuma girebiliyormusun davetiye göndermişmiydim ben sana

Asortik Krep dedi ki...

Sanem, ben bunu ahşap boyama kursunda öğrenmiştim.Saksılara ve vazolara hatta cam kavanozlara uygulayıp duruyorum.Sana mail attım.Dönünce takvim göndereceğim:)

Eda, bir şeyleri elden geçirmek için mükemmel bir teknik.Eskileri atmadan değerlendirebiliyorsun.

Sardunyam, benimde bahçede bir kaç plastik kap var onları bende saksıya çevireceğim :)) Beğendiğine sevindim.

Dilek35, bence izle,günün birinde seninde aklına süper fikirler gelebiliyor.Bu arada ben senin bloğunu okuyabiliyorum :))
Kızınla olan resimlere bayıldım.

Bendeniz.. dedi ki...

ÇOK GÜZEL BENDE DENİYİM BUNU
ÇOK GÜZEL Bİ BLOG BU,TEBRİKLER:))

Alphecca dedi ki...

Aaaaa sen İstanbul' a mı geliyorsun ?????
Vaktin olursa arasana birşeyler yaparız, işleri ayarlarsam ortada buluşuruz ????

Bu arada bu gazete tekniğini sevdim, baharda bahçedeki saksılara el atılacak demek ki :)))))

Gamzeli dedi ki...

harika saksılar bunlar gerçekten, çok güzel olmuş, ellerine sağlık :)

uykucu dedi ki...

saksıları bende beğendim yapıcam ..hala dönmedinmi döner dönmez meryeme sor sana yolladığımı versin bakalım beğenecekmisin...

Geveze Kalem dedi ki...

Saksılar çok güzel olmuş. Ben de birkaç şey yapıp gönderirim, katkım olursa sevinirim.(Gerçi henüz mavi kuş'un ve katkıda bulunacağım organizasyonun içeriğini bilmiyorum ama olsun.:))
İstersen önce yaptıklarımın fotoğraflarını gönderirim, uygun olanlar varsa sen seçersin.
Havalar fena değil İstanbul'da. Uygun zamanda gelmişsin demek ki.
İyi dinlenceler ve eğlenceler dilerim...

Asortik Krep dedi ki...

Bendeniz,teşekkür ederim..Ben de ziyaretine geleceğim :)

Çocuk Gibi, özellikle beğenmediğiniz saksılara bunu uygulayın..Yeni saksı parası vermekten kurtuluyorsunuz.
Hiç karşıya geçecek zamanım olmadı,yoksa ne güzel olurdu..

Gamzeli,teşekkür ederim.Beğendiğine sevindim.

Figen, pazar sabahı saat 10..Gidip MERYEM'İN KAPISINA DAYANIYORUM :))

Geveze Kalem, ilk önce katılımda bulunmaya karar verdiğin için teşekkür ederim.Mavi Kuş, linklerde var tıklarsan bilgi edinebilirsin.Sergi baharda tek bir şey gönderseniz yeterli, fazla yormayalım sizleri..Gönderdiklerinizi satabileceğimiz bir sergi hazırlayacağız.Sonra gelirini burslu öğrencilere aktaracağız.

Nazkız dedi ki...

İnsan hep sahip olamadıklarını özlüyor, sen vitrin gezmeyi biz ise metropolden uzak bir yerde yaşamayı özlüyoruz, ne garip değil mi?

Bu arada şu lambayı bir ara ödünç versen?:-)))

Asortik Krep dedi ki...

Nazkız, Bazen özlediğim sadece ailem ve alışveriş oluyor :)
Ne Tüyap fuarları kalırdı,ne de İstiklal..Her bahar lale zamanı Emirgan,Sabancı öğretmen evi,haftasonu Uzunbeyle Tahtakale,doğubank ya da kırlar :)
Hayatım gezmekle geçtiğinden doğal olarakta İstanbul da gezmeyi özlüyorum :)

Lambayımı göndereyim ben mi geleyim..? Ben de de gezmeyi tetikleyen bir taraf var sanırım :)