Pazartesi, Ocak 21, 2008

Cuma günü Mavi Kuş'tan arkadaşlarımı ağırladım evde.Güle güle oturun'a geldiler.Güzel ve eğlenceli bir gün geçirdik.Cumartsi çalışmadım ve evde geçirdim zamanımı.Pazar günü yukarıda ki resimde olduğu gibi hava çok güzeldi ve Uzunbey beni sahile yürüyüşe götürdü.Farkettiğiniz gibi o kazakla ben yine kot montla.
Burası Çalış Plajında bir çeşit geceleri Türkü Bar gibi çalışan Kıl Çadır.Kışın böyle heryeri örtülü yazın ise sadece üstü kapalı..Yere bağdaş kurup oturuyorsunuz ya da köşk denilen hafif yüksek yer minderleriyle dolu localar var.Oldukça kalabalık oturulabilen ve her gece canlı müziği olan bir yer.Sadece orada değil plaja oturupta dinleyebildiğiniz için yazın etrafı çok kalabalık olur.Tam önü deniz ve bizim oturduğumuz bankta tam onun önünde..Sahil de çok kalabalık.

Hediyelerim daha bitmediği için devam ediyorum.Annemin bana yaptığı peçetelik..Misafir geldiğinde kullandım ilk defa.


Bu aralar çok severek izlediğim iki program var.Birincisi bu.Komedi Dükkanı.Her cuma 20.40'ta tv8 de..Tolga Çevik ve Salih Kalyon sunuyor ve oynuyorlar..Doğaçlama show ve espirilerle süper komik ve espri fışkırıyor bazen yetişemiyorsunuz..

İkincisi de Anında Görüntü Show, Osmantan Erkır sunuyor.Yapımcısı da o.Doğaçlama tiyatro sevenler için süper bir yapım.

Bu ekipte tiyatrocular,sahne de verilen kelimelerle ilgili döktürüyorlar.Süperler, ben çok sevdim :)
Anında Görüntü Show Her cumartesi saat 24.00 te..
Her iki progrmı da sakın kaçırmayın derim.
Biraz sonra giyinip işe gideceğim.Herkese iyi haftalar diliyorum...Bu arada işe gitmem 15 dakikayı buluyor arabayla..Daha önce söylemişmiydim :) Eskiden yedi dakikada gidiyorduk ama artık ışıklar var kavşaklarda onbeş dakikayı buluyor..Bu arada yaklaşık 4 km evle iş arası..
Size iyi günleeerrr :))

18 yorum:

Maybe. dedi ki...

mahşeri cümbüş taksim'de çıkıyor aslında.. hayalbaz'dı sanırım yerin ismi. canlı çok daha iyiler tavsiye ederim:)

Alphecca dedi ki...

Komedi dükkanını bizde çok seviyoruz Asortik,
Cuma bale sonrası Pınar' ı bir telaş kaplıyor. Anne Komedi Dükkanına yetişemeyeceğiz diye beni yiyip bitiriyor :))))

Dikkat! biyo var ! dedi ki...

Evden işe gitmek 15 dakika yazmak harika bi lüks ama bu süreyi 1-2 saatte alanlar için okumak ne sinir bozucu değil mi:)

uykucu dedi ki...

asortikciğim geldiğimde çalıştaki o çadırlı yeri görmüştüm nefis bir yer tadını çıkarın, demek kazakla geziyorsunuz ha!! bari söylemeyin buralarda insanın canını çektirmeyin, geçen yeğenimde sabahları balkonda kahvaltı yapıyoruz demişti:(

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Anında Görüntü şovun müptelası olduk bizde. Cumartesi gecemizin eğlencesi oldular. Çerezimi yanıma alıp tv karşısında hem onları izliyor hem gülmekten kırılıyorum. Diğer Komedi dükkanını seyretmedim hiç ama geçenlerde bir arkadaşımda tavsiye etti. Bakalım bu perşembe kaçırmazsam izleyeceğim.
1. Resimdeki denizin görüntüsü çok hoşuma gitti bu arada. Sizin oralara bir kere geldim ama aklım hep orada kaldıUmarım tekrar gelmek nasip olur :)

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Anında görüntünün sonuna doğru bende görüntü kayıyor ve uyuyakalıyorum yahu.:( Her pazar sabahı aynı mevzu. Yine seyredemedik sonunu şeklinde. Komedi dükkanı da süper. Hele Romeo Juliet'e bayıldım bu hafta.:)

Bir de çok güzel sizin oralar. Hava da güzel oldu mu gezilmez mi hiç?:)

Adsız dedi ki...

Başta sevmezken şimdi fanatikleri oldum. Ayrıca şu 15 dk. meselesini çok kıskandım. İstanbul'da bizde bu şansı yakalayabilecekmiyiz acaba? :(

Asortik Krep dedi ki...

Maybe, belki gelirim bir gün belli mi olur :))


Çocuk Gibi, her seferinde bende yakalayamıyorum ne yazık ki :(

Biyocum, İstanbullu bir çift olarak buralara niye geldik biz sence..Yazmayacaksam,keyfini çıkarmayacaksam ne önemi var :))
Bir zamanlar öğrenciyken 4 saati yolda geçen Asortikkrep ve Taksim-Baylikdüzü hergün arabayla işe giden kocası Uzunbey(gerçi bıkıp mesleği bıraktı en sonunda)
Biz Uzunbeyle çıkarken :) ben haftada iki gün Gayrettepe'ye yemeğe giderdim Büyükçekmeceden :)) öğle tatili için ..Yani 1.5 saatliğine 3.5 saat yollarda..
Gerçi o da öğrenciyken her çarşamba Beşiktaş-Büyükçekmece yapardı o başka..

Figen, Uzunbey o gün kazakla çıktı ben kızdım ona ama öğlen terleyince hak verdim..Hava çok güzeldi..Gündüz dışarıda güneş altında oturmak kadar lüks gelen bir şey yok.Zaten evler ve binalar daha soğuk oluyor.Buraya ait sevdiğim şeylerden biri de bu.Gündüz her mevsim dışardayız :)

Böğürtlengözün annesi, 2-3 gün burası için hiçbirşey demek..Daha uzun kalman lazım :))
Hem bana uğraki sana gezilecek yerler için harita vereyim..Onbeş gün gezersiniz artık :))

Fikrimin İnce Gülü, ben her ikiprogramıda çok sevdim..Tolga Çevik'in mimikleri süper ve iç sesi :))
Bu sene ilk defa buraya iyice alıştığımı farkettim Çanakkale de çok üşüyünce..

Edacım, ben çocukken (1975-76)İstiklal caddesi trafiğe açıktı..Lisedeyken 45 dakikada Büyükçekmeceden Şişli'ye çevre yolundan belediye otobüsüyle giderdim dişçiye..(1986)
Biz Uzunbey'le nişanlıyken 27 dakikada gece beni Büyükçekmeceden eve bırakır arabayla Şehreminine dönerdi.. (1991)
Evlendik Bahçelievlerde oturuyoruz.45 dakikada Taksim'e arabayla gidilebiliyordu.

Daha sonra Beylikdüzüne taşındık..1,5 saatte Taksim'e gidiyordu işe..
Geçtiğimiz bayram bize Floryadan Bayrampaşa Ikea ya gitmek bile eziyet geldi artık.Sadece şunu söylemek istiyorum.İstanbulda iş ve ev mesafesi ne yapıp edilip kısa tutulmalı..İyice ömür törpüsü olmuş yollar.

CaDı dedi ki...

Ayni programlar bizim evde de kacirilmiyor:)) Hatta Doca nin kardesleri Mayonez ve Wampir surekli onlari izlemeye gidiyor, bizde evde onlarin o hallerine guluyoruz:)) Wampir bi keresinde sahneye bile cikmisti:))

Geveze Kalem dedi ki...

Geçen cuma baktım üzerimde tatlı bir telaş, düşündüm ve buldum ki o gün Komedi Dükkanı günü!:) Akşamı sabırsızlıkla bekledim. Hatta dedim ki, 'bu kadar heyecan duyduğum bir meseleden bir blog yazısı çıkar.' Çıkmış da. Sen yerime anlatmışsın mis gibi.:)
İşin tuhaf tarafı 17 aylık oğlum ne anlıyorsa o da gülüyor onlara.:))
Diğerini de yeni duydum, bu hafta kaçırmamayı planlıyorum.

Hayır şu deniz, güneş, bira, çay fotoğrafına geleceğim ama kıskandım mıdır nedir lâfı geveleyip duruyorum.:) Valla şahane olmuş, nasıl dinlencedir kim bilir...

Punto dedi ki...

Komedi dükkanı bizim de tesadüfen ilgimizi çeken ve tiryaki yapan bir oyun. Oyunu Tolga Çevik'in yazdığını söylüyorlar, büyük bölümü doğaçlama. Altı oyun kalmış galiba.

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

aaa ben hic denk gelmemistim.
hemen seyretcem.
saol

Tijen dedi ki...

Ah şekerim,
Kaç gündür aklımda iyi mi oralara gelmek? Aslında gelemiyorum ama bir ara gider miyim acaba diye aklımdan geçirmiş, seni de düşünmüştüm. Kalp kalbe karşıdır derler, boşuna değil!

sofi dedi ki...

Asortikçim, güzel yorumların için teşekkür ederim, ilk resimdeki biraya çok özendim biir, iki benim işi bırakış sebebimde tafik oldu hergün bir Bursa yolu katediyordum ve kalbim ağırmaya başladı, çıkacak cana bu kadar cefa yeter dedim ama siz en doğrusunu yapmışsınız Fethiye'ye yerleşmekle, sıra biz zavallı İstanbul'lulara gelir inşallah.Kocaman Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Cadı, aa bak şimdi Mayonezi merak ederim ben ..Tüyo verirsen iyi olur,bir dahakine bakayım :)
Eskiden Mayonezle kankalık yapmıştık bir ara Enne'nin bloğunda.

Geveze Kalem,senin oğluş iyi anlıyor espriden demek ki :))

Valla bu kaçamaklar olmasa zor olur bizim için ama ahh bu havalar mahvetti beni..

Punto Amca, birini seven öbüründen de hoşlanır gibi geldi bana ama...

Gulteinen Enkeini, seyretmemen kabahat :))

Tijen, bekliyorum.Yalnız bir kaç gün önce haberim olsun plan yapabileyim :)

Sofi, iyi o zaman sen gelince bira içeriz sahilde :))

gönül dedi ki...

Asortikciğim,
Gecenin bir yarısı geldim bloğuna içim gitti o kıl çadırda ne anılarımız var,birde çalış sahilinde bira bunu yapma be canım orda içen var içemiyen var, şurda istanbulda salı gününden beri kar bekliyoruz biz,espri tabi bunlar her resminde Fethiyedeki günlerimi hatırlıyorum teşekkür ederim canım,
Sevgiler

La Madame Chapeau dedi ki...

Anında Görüntü'yü hiç izlemedim; ama Komedi Dükkanı'na bayılıyorum. Uykusuz kaldığımda sabaha karşı 3teki tekrarlarını izleyip, gülerken buluyorum kendimi zaman zaman... :D

Herhangi bir şeye kırgın değilim bu arada :)

Nazkız dedi ki...

Yine kıskançlıktan çatlıyorum, bu mevsimde biz burada kazak kazak üstüne ve de palto, atkı, şapka takımı ile dolaşıyoruz. Üstüne üstlük yeni başlayacağım işim 30 km ve 45 dakika sürecek, Ankara şartlarına göre oldukça uzun yani... Hep diyorum ya kıskanıyorum seni okudukca, tası tarağı toplayıp oraya yerleşesim geliyor:-)))))