Pazartesi, Ocak 07, 2008

Haftasonu..

Bu hafta cumartesi o kadar güzel bir hava vardı ki bir ara Uzunbey işten erken kaçtı ve Çalış'a yürüyüşe gittik.Ben zaten işe gitmedim.Evde takıldım.Biz yürürken birisi denize giriyordu Çalış'ta.Evet hem de Çalış'ta.Ölüdenizde her mevsim denize girersiniz ama Çalış öyle değildir.
O gece şömineyi yakıp tv de film seyrettim.Bu aralar güneş batınca öyle
bir soğuk oluyor ki sadece klima az geliyor.Bugün de kilimalar büroyu ısıtmadı.Akşam gittiğim gibi şömineyi yakıp hatta elime şarap kadehimi alıp oturacağım :)
Biraz tersten gitmek olacak ama pazar günü de Pastoral Vadi 'ye davetliydik.Patatesli,ıspanaklı ve tahinli gözlemeleri açık havada kurulan masamızda yedik ve akşam güneş batana kadar sohbet ettik .
Taş evlerin balkonundan görülen manzara..

Bunlarda bungalowlar.Bazıları 2 , bazıları 3 odalı banyo hariç her yer ahşap ve iyi ağaçlardan yapılmış,okaliptus altında, yeşillikler içinde bir yer. http://www.pastoralvadi.com/

Bunlarda benim Çanakkaleden aldığım tuzluk biberlik ama benim için kaktüs saksısı :)

Bu yılbaşı o kadar çok hediye aldım ki anlatamam.Hepsinin yeri benim için çok kıymetli..Bu gördükleriniz gibi..Büromun her köşesi hediye dolu :) Dilek ve Kadriyeden..

Bu ise Gülderenden..Çağıl' a ve Uzunbey'e de hediyeler almış..

Benim meşhur okuyucum K. vardı bir zamanlar bilirsiniz :) O eşini ve çiçeğini almış beni ziyarete gelmiş ama cumartesi ben yoktum.Ben uğradığımda görüştük,pazar günü de beraberdik.Zaten aynı mahallede oturuyoruz ve işyerleri de bize çok yakın.Hani geçen hafta yemeğe de gittik ya :P Nurdan, onun çiçeği işte..Bayıldım çiçeğe ve hemen büroya götürdüm.

Bu yazı tamamen hediyeler üstüne olacak zaten.Bu hediyede çok orjinal olduğundan bahsetmek istedim.Bu bir albüm ,teneke bir kutuda ve üzerinde Atatürk resimleri var.İçinde de Atatürk özdeyişleri ile resimleri var.Doğumgünümde Mine hediye etmişti..
Kutuda saklama olanağı çok güzel.Benim gibi teneke kutu seven ve Atatürkçü birine güzel bir hediye bence..Görürseniz kaçırmayın derim :) Kutunun üzerinde de resimler var.

Burcu ile Fhm den yeni büro ve bayram hediyesi bize..Çanakkaleye gittiğimizde saat ve masa için kalemlik ve notluk hediye ettiler..Saatimiz yoktu,çok iyi oldu,notluk ve kalemliği de ben kullanıyorum :)

Kadifeden kesesi :)) Bu kadife kese bana Ümit Hanımdan hediye..O kadar cin fikirleri var ki bazen şaşıp kalıyorum.Normalde atık cd miz çok oluyor bizim.Hep atarken bunları nasıl kullanabiliriz gibi düşüncelerle dolu olurum ve bir çıkış noktası bulamam.Oysa artık atık cd leri de nasıl değerlendirebileceğimizi biliyorum.Böyle elde dikilmiş keselerin içine düz durmasını sağlayacak şekilde cd konulur ve dikişle tutturulur.Böylece keseler düz zeminde düşmeden içindekilerle dik ve güzel bir duruş sergiler..Hatta atık cdleri değerlendirerek topluma faydalı bir insan olmuş oluruz :)

Cumartesi günü Çalış..
Dikkat ederseniz Babadağ'da kar var ama bu deniz kıyısında ya da dışarıda gezmenize engel değil.Üstümde kot mont var benim, Uzunbey kabanlı..
Nurdan'ın başka bir görüşmemizde getirdiği turkuaz kolye..Ne şanslıyım değil mi..? Yok böyle düşünmeyin daha çünkü bitmedi..Bomba en sonda..

Burcunun Çanakkaleye gitmeden evvel bana gönderdiği hediyem :) Bir yazımda Edirne'de ki meyve sabunlarından bahsetmişim.Kardeşim yememiş içmemiş iki arada bir derede Edirne gezisinde çarşıya çıkıp almış.Ban söyleme di tabii ki.Kargo gelipte paketi açınca gördüm ve çok duygulandım.
Şimdi bunlar ne olabilir..? Hemen anlatayım.Yılbaşı geçti, biz Uzunbeyle yemekten döndük ki ne göreyim.Kocaman bir karton kutu masamda..Birden panik oldum.Çünkü ben internetten kaktüs kardeşliği kurdum ve birbirimize kaktüslerimizi değiş tokuş ederek aileyi çoğaltıyoruz.Görünce de benim göndermeyi unuttuğum birinin bana gönderdiğini düşünerek neyi,kimi,nasıl diye hatırlamaya çalışarak masama geldim.Bir baktım ki alttaki adreste tanıdığım bir il :) Kesin odur diye de güldüm ki bu gülüş iki gün boyunca yüzümde kaldı.Yani ağız kulak mesafesi sıfır gezdim :))
İçinden neler çıkmadı ki atkılar,şallar,Uzunbey ve Çağıla hediye,Burcuya ,Fhm'ye ve Atahan'a hediye,Nurdan'a atkı, bana hediye, hepimize o ilin meşhur ürününden yapılmış kocaman bir kutu :)) x, hemen açtım telefonu ve Biyonikkediye teşekkür ettim :)) Sözünü tuttuğu gibi -biliyorsunuz bana şal alacağını yazmıştı bir defa :))- birde ailecek hepimize hediyeler göndermişti.Burcununkileri de bana yollamış.Bende fotoğrafını çektim ve beğendiğim bir kısmına :P el koydum :)) (Son kısım biraz abartıdır efendim..)

Burcunun kupaları sevdiğini unutmamış kendileri ve Burcuya kupa boyamış , ben gene kutudan çıkarırken bana kaktüs için kupa boyamış gibi düşünmüştüm :(( Gitti kupa(m) ...

Bu kırmızı şalı hayatım boyunca saklayacağım ve herzaman bu düşünceli arkadaşımı hatırlayacağım..Beni çok şaşırttı ,çünkü adresimi de Çağıl'dan almış uyanık Biyocan..Ben de ilk gördüğümde hem kutuya bakıyorum hem de nerden bulmuş adresimi ona verdiğim kartvizitte eski adresim vardı diye de düşünüyordum..Burcunun adresini istemesinden rahatsız olacağımızı düşünüp hediyeleri de bana göndermiş ama Burcu rahatsız olmayacağını söyledi ..Yine de iyi olmuş,ben veririm artık güzel bir fırsatta :))
Tekrar teşekkür ediyorum Biyonikkedi..Gerçekten bana şal alacağını söylediğini unutmuştum :))

8 yorum:

Butterfly dedi ki...

Nerde bir deniz görsem, nerde bir kitap görsem çocuklar gibi seviniyorum...

Adsız dedi ki...

GÜZEL NE İNCE BİRİ BİYONİKKEDİ EEE KEDİ OLURDA İNCE OLMAZ MI. NE GÜZEL YAZMIŞ ARKADAŞIM YANINDA SENİNLE YAŞAMIŞ GİBİ GELDİ HELE Kİ ATAMIZIN RESİMLERİ İYİ HAFTALAR CANIM

kedi dedi ki...

Şalı almadımm,aşkolsun.
Kendim ördüm.
Hem Nurdanınkini hem seninkini:)
Ahşap sandığında kızlarımın parmağı var,bloga boyama aşamalarını koyacağım görürsün orada:)

Bide Burcununkileri kargo parası boşa gitmesin diye senin koliye koydum,cimriyimdir bilirsin:)Bu da size iyi bi buluşma vesilesi olsun işte.3 vakte kadar gelmezse el koyabilirsin:)
Çağılla organizasyonumuz başarıyla tamamlandı ya kendimi 007 jamesbiyobond zannettim yahu.

Dilek35 dedi ki...

ohhh ne güzel deniz kıyısında yürüyüş bayılırım bende yapıyorum aynısını fethiye kadar güzel olmasada burasıda idare eder sonuçta deniz iyot kokusu demi ama

hediyelerin çok güzel iyi günlerde kullan çok şanslısın ne güzel böyle arkadaşlıklar dostluklar allah eksik etmesin benim bloğumada beklerim

kedi dedi ki...

Asortik,bide o kolinin Aralık 28'inde kargoya verildi ki eline tam yılbaşında geçsin diye.Hatta Çağıl'a soruyorum :Büro ctesi açık mı?
Ya pazar?
Peki ptesi çalışacaklar mı?
Yılbaşı için biyerlere kaçamak yapmayacaklar dimi?
Ya kaçamak yapacaklarsa ve sana sürpriz için saklıyorlarsa?
Büroda olmazlarsa kargoyu kim alır?

Sanırım 76.mesajımda mı ney, bayılmıştı çocukcaiz:)

Ajan Çağılımın bunları sana nasıl sorduğunu merak ettim, yazsana.

Dedim hatta:"Çağıl öyle çaktırmadan sor ki Asortik cin gibidir ,çakmasın"

Hayat dersleri
1-Yılbaşı sürprizi için göndereceğiniz hediyenin 31 aralık günü karşı tarafın eline ulaşmasını istiyorsanız 1 -1,5 hafta önce kargoya verin.Geç veriyorsanız(aralığın 28i aklı başına gelen aşkın ördekler gibi)ya hiç vermeyin (çünkü seneye eline geçecektir;P) yada bizzat götürün :)))

sekergibi dedi ki...

şekercimmm
hayranım sana bu yazdıklarını ne zaman yaptın.
o hediyeleri gönderen arkadaşlara sahip olmak ne güzel bişeydir kimbilir.
gıpta ediyorum sana bilmiş ol.
geçenlerde bir arkadaşıma senden bahsettim çok aksesuarı var diye önüme bir koca valiz atkı ve bere döktü. dondum galiba aksesuar kullanmayı beceremiyen bi tek ben varım. pu bana.
sevgiler

Punto dedi ki...

Bu kadar güzel yerleri gördükce oraları gezme isteğimiz artıyor. Paylaştığın için teşekkürler.

Tijen dedi ki...

Tam keyif olmuş asortik hanımcığım. Keyiflerin daim olsun.