Çarşamba, Şubat 13, 2008

Ölüdenizli İngilizler...

Ölüdeniz Belediyesi Sanat Evi 2 senedir burada yaşayan yabancılara halk oyunları ve Türkçe kursları veriyor. Halk Oyunları ekibi artık o kadar ünlü ki bu önümüzdeki hafta Kars'ta yapılacak bir etkinliğe davetliler.Daha önceden Isparta ve Burdur' a da gittiler.Burdur da yapılan çekim youtube'ta yayınlanmış.Sizlere de gösterinin linkini vereyim dedim.Bakın bakalım İngilizlerin Türk Halk Danslarını yorumlaması nasıl olmuş :)

9 yorum:

uykucu dedi ki...

süper olmuş süper:))

Dilek35 dedi ki...

bayılırım halk oyunlarına çok istememe rağmen şimdiye kadar oynayamadım ama kızım ege ünv.konservatuar halk oyunları bölümünde okuyor benim yerimede o ounuyor artık süper olmuş gurur verici asortikçim sen bloğuma uğramıyorsun hiç yoksa davetiye göndermedimmi sana arzu edersen beklerim meal adresini bilmem lazım

nimetin.blogspot.com dedi ki...

bi o kalmıştı:)) yakında aslında bizim di deyip patentini de alırlar:)))
ama taklit edilmek güzel be:))

nimet

Alp ve Ege'nin Annesi dedi ki...

Ben böyle guzel bir videoyu seyrettirdigin icin tesekkur etmeden gidemedim. Hem dilimizi hem kulturumuzu bu kadar benimsemeleri gözumden yas getirdi...Dostlarina sevgi ve selamlarimi gönderiyorum Isvec'ten...

Sanem dedi ki...

Yöresel kıyafetlerimiz de oyun da İngilizlerin üzerinde emanet gibi durmuş bence. Beğenmedim. Paylaştığın için saol Asortik.

Asortik Krep dedi ki...

Figen, oldukça güzel tepkiler alıyorlar her gittikleri yerde..

Dlek35, kızının konservatuarda okuduğunu öğrenmiştim bloğundan.Çok güzel bir bölüm :)
Artık giremiyorum bloğuna.Davetiye gönderirsen seve seve gelirim.

Nimet, yazdıkların beni hem gülümsetti hemde düşündürdü, gerçekten de...

Alp ve Ege'nin Annesi, ben de yazdıkların için teşekkür ederim :)

Sanemcim, kıyafetler Antep,oyun Erzurum da ondan :) Birde tabii ki gerçek bir halk oyunları ekibi gibi değiller ama amaç burada iki kültürü kaynaştırmak.O gözle bakınca biraz daha farklı bakacağını düşünüyorum.Birde burada yaşayan yabancılar çoğu Türkçe bir kelime bile öğrenmeden bu ülkeden gidiyorlar.Oysa bu insanların en genci sanırım 50-55 yaşlarında.Öyle içten gelerek ve öyle zevkle oynuyorlar ki bu konularda(halk oyunları otantikliği ve etiği konusunda) çok titiz olan ben bile sonunda yelkenlerimi indirdim.
Onların yaptıklarını show olarak izlersen aslında bakışın değişebilir.
Bugün onları yine izledim canlı olarak yeni showlarıyla aynı Türkler gibi müzik başlayınca oynamaya başlıyorlar.Onlar için bizim gibi oynamak bir artı.
Ah bir de otellerde Türk gecelerinde oynayan ekipleri görsen içinden kovalamak gelirdi eminim :))
Takvimin hazır birkaç güne elinde olur ..Bak artık karıştırmıyorum :)

snms dedi ki...

ne diyebilirimki muhteşem görünüyorlar gözlerim doldu...

Asortik Krep dedi ki...

Snmsn, sağol..

karamelize dedi ki...

asortik merhaba,

ögrenmenin emek isteyen birşey olduğunu bilen herkes gibi, ben de harcadıkları emekden dolayı onları takdir ettim, bir kültürün en baskın ögelerinden biridir halk oyunları, bunu kavramaya çalışmaları takdir edilesi bir durum..
sana da cok teşekkürler, bizi de bilgilendirdiğin için
sevgiler