Perşembe, Nisan 10, 2008

Melissa Peyzaj


Geçtiğimiz cumadan beri bloğa yazı yazacak ve resim koyacak zamanım olmadı doğru düzgün.Oysa bir sürü yazacak olay ve koyacak resmim var.Sırasına uygun gitmeye çalışarak yavaş yavaş ekleyeceğim yeni yazıları..

Cumartesi bu resimleri çektim..O gün hava güzel sayılırdı ve sabahtan anlattığım gibi Devinle kahvaltıya gittik.Çok eğlenceliydi tekrar görüşmek,sanırım hoşuna da gitti..

Cumartesi günü kahvaltı dönüşü girip bu yeni açılan peyzajcıya resim çektim.Uzun süredir görmediğim güzellikte kaktüsler ve çiçeklerle dolu..Hafta arası tanışmıştık zaten ama resim çekememiştim.Düzenlemeleri modern ve hoş gözüküyor.Pırıl pırıl bir yer ve sahibide öyle bir küçük hanım..Müşteriler dükkan sahibini soruyorlarmış kendisine,patron nerede diye ama diplomalı işini seven biri gördüğüm kadarıyla.İstanbul'dan yeni geldiği için de yeni fikirlerle dolu.Çok sevdim hem sahibini hem de burayı..Gitmek isteyenler Karayolları mevkiinde bulabilirler Melissa Peyzajı.



Kaktüs anlamında Akdeniz iklimi yetiştirmek için çok uygun olsa da çevrede pek kaktüs yetiştirme sevdalısı yok.Ara ara bahçe düzenlemelerinde kullanılıyor ama öyle doğru düzgün bir düzenleme görmemiştim şimdiye kadar.Çoğunlukla yabancılar bu tarz işkollarına başvuruyorlar burada ama ne yazık ki iklime uygun olmasına rağmen çok kaktüs meraklısı bahçe şimdilik göremiyoruz.Umarım böyle bir yerden sonra çoğalır burada da kaktüs mereklıları..

Ben zamanla keşfettiğimden ,keşfettikçe de sevdiğimden ilgilenir oldum kaktüslerle.
Sadece kaktüsler yok tabii ki, begonvillerin her rengi ve çeşidi de var.
beyaz begonvil
bir dalda bir kaç renk gül


çiçekli kaktüsler
dikenli kaktüsler

bende de var ve çok güzel sarı çiçekler açan bir kaktüs bu

sukulent: yani dikensiz kaktüs diyebiliriz

sukulent

Aslında bunların tek tek latince adlarını yazmak lazım ama bildiklerimin Türkçesini yazacağım,bilmediklerimi ve bildiklerinizi yorumlarda yazabilirsiniz..


kaktüs
kaktüs, cactus,








begonvil
kaktüsler


Bahçedeki havuz ve arkada benim gelin arabası gibi duran arabam :)




sardunya
begonya

petunya galiba..


Satılırken gördüğüm en büyük kaktüslerden biriydi bu kaktüs.




Kaktüslerden sonra davetli olduğum bir kuaför salonu açılışına gittim.DSİ yanında Manço Kuaför ..Hem kadın hem erkek kuaförü..Sahipleri dostlarımdı,özel telefon gelince hatırları kırılmasın dedim.Ordan da doğru eve ve bahçeye vurdum kendimi..Neskafe yapıp kendime balkonda oturdum önce sonrada bahçede gezip akşamı ettim..

Pazar günü saat sabahtan yağmur çiseledi önce.Oysa bahçeyi biçmeyi düşünüyordum ben.Sonra zaten az yeri kaldığı için değişik bir makasla kötü gözüken yerleri aldım.Uzunbey zaten evde yoktu.Bende öğleden sonra saat 3 e kadar bahçede takıldım.Tam 3 ten sonra yağmur iyice bastırınca eve kaçtım.Neyse ki bahçe işini bitirmiştim..Akşama kadar evde dinlenip, tv izledik Uzunbey'le..Çağıl İstanbul'da ve o gece yolda olduğundan gece pek uyuyamadım.Pazartesi sabahı onu karşılamak üzere otogara gittik.

Pazartesi gelen bloggerı ve çektiğim bahçe resimlerini bir daha ki yazıya saklıyorum..

Not: Bu pazar tekneyle çıkıp yaşgünümüzü kutlamayı gelecek pazara kaydırdık çünkü hava biraz daha açsın istiyoruz :))

Yarın kısmetse Kayaköy'e kahvaltıya gidip, organik ve el sanatları pazarını gezeceğim.

10 yorum:

nimetin.blogspot.com dedi ki...

burasi tam sardunyanin yeri olmus:))
biliyormusun asortik benim en sevdigim cicek kaktustur:))

nimet

Sanem dedi ki...

Kaktüs dedin güldüm yine kendime. Yaa benim aldığım minicik bir kaktüs vardı, üstünde de minik bir çiçeği. Artık dikkatsizlik mi diyeyim, bilgisizlik mi yoksa salaklık mı bilmiyorum (belki de hepsi) onun üzerindeki çiçeği ben haftalar boyunca kendi çiçeği sandım biliyor musun! Bir gün yemek yerken kaktüsün tam tepesinde hafif bir kirli beyaz renk farkettim. Oturduğum yerden kalkıp çiçeğe yöneldim. İyice soktum burnumu, bir de ne göreyim, kirli beyaz bir tutkal ve ucundaki de yapma çiçek. O akşam uğradığım dumuru anlatamam. Yazını okuyunca ilk aklıma gelen bu oldu Asortik. Ne kadar da ustaca yapıştırmışlar o çiçeği oraya! Hey allaaam!!

devin dedi ki...

Burayı biz de keşfettik kuzenle :) Neredeyse her gün gidiyoruz valla. En son çok güzel pespembe çiçekleri olan bir bitki aldım ama adı neydi unuttum. Bahçemiz de pek güzel oldu, taş döşettik. Fotoğraflarını koyacağım bugün, yarın. Kahvaltı hoşuma gitmez olur mu hiç :)
Öptüm seni.

Sanem dedi ki...

;))) Adaşım Sanem'in yazdıklarına gülüyorum şu an, demek yapıştırmışlar, e pes artık. Ben bu kaktüslere bayıldım Asortik, benimkiler kurtulamadı maalesef.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Resimlere bayıldım,içim açıldı resmen....

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Asortik Krep,

Nasilsin?

Esin dogum gunu kutlu olsun :)

Kaktus resimler harika. Cok farkli bitki degil mi?

Note:
Sen kaktus seviyorsun, en guzel kaktus bahce gordum Monaco'da:

Jardin Exotique Monaco ; http://www.jardin-exotique.mc/jardin_eng.htm

The most incredible cacti and agaves I have ever seen...

En guzel bahar gunler,

Gorusuruz,
Suleyman.

pinarbk dedi ki...

Bayıldım ben bu resimlere. kaktüslerin düzenlemesi de çok güzel görünüyor. Çiçeksiz hayat ne kadar boş olurdu.

ERDIL dedi ki...

Eline saglik krep kardesim eski günlerime götürdün icelerinde bir cogunu garajlarin üstünü veya tas bahcelerini hazirlarken kullaniyorduk.Dogum gününü kutlar mutlu sihhat dolu seneler dilegi ile.
Saygilarla.
Dip Not: Aralarinda Alplerde yetisen cesitlerdir.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Akın abiyle tanışmışsın,çok sevindim.Çok sıcak kanlı birisi....bir de biz görüşebilsek...

Asortik Krep dedi ki...

Gece çok uykum geldiğinden ancak cevap yazabiliyorum..

Nimetçim, o zaman senin kaktüslerin var mı diye merak ettim şimdi :)) Birde kaktüs gruplarına üye misin diye :P

Sanem, bunu kaktüs konusunda ancak çok bilgili olanlar anlıyor, çünkü kaktüs çiçeklerini iyi tanıyorlar ama şöyle yapabilirsin yanına gidip bunlar yapıştırmaysa almayacağım diyebilirsin..Hem çiçeğe de zarar veriyorlar ve yapışkanları ya da iğneleri- evet bazen kaktüse iğneyle batırıyorlar çiçekleri- kaktüse zarar veriyor.Kurutuyor hatta seni de kazıklıyor ne yazık ki..Bunun için mutlaka yapıştırma ise almam deyip o kaktüsleri almamak..Elinizle şöyle bir yoklayıverin bakalım,kızarsa da zabıtaya şikayet edin, nasılsa her sabah aynı yerde satıyordur kaktüsleri :))


Devin, eve geldiğimde de söyledim ya balkondaki çiçeklerden tanıdım..Hepsi birbirine benziyor evlerin de :)

Sanem, kaktüsün bir noktadan sonra kurtulması çok zor..Seninkiler o dönemece girmiş demek ki..Bu konuyla ilgili yazı yazmalı aslında...Sağol :))

Suzi, benim bahçeden de çiçek resimleri çektim bu ara, onları da yayınlayacağım..

Süleyman, merhaba..Teşekkür ederim tebriğin için..Bu pazar artık her ikisinide kutlayacağız..Ben yine de küçük bir pasta alıp kutladım o gün ofiste..

Linke baktım da nefis bir yermiş..Aslında bizim iklimlerimiz aynı sayılır-akdeniz için söylüyorum- çok güzel kaktüs bahçeleri olabilir buralarda da..Hem küresel ısınmaya karşı da süper bir önlem..Sağol.

Pınarbk, mekanda çiçekler kadar şirin bir yer :)

Erdil Bey, bakımı ile ve kullanılacak bölgelerle ilgili de bir yazı yazmak gerekiyor sanırım..

Suzi, evettttt çok hoş insanlardı her ikisi de :))