Pazar, Temmuz 20, 2008

abladan öğütler

Bugün Mutfakcamı Burcu'nun doğum günü..

Bizdeyken hep onu izledim ona farkettirmeden..Ezberledim tekrar unuttuğum yüzünün bazı kıvrımlarını..Gülünce gözlerinin güldüğünü ve daha güzel göründüğünü de unutmuşum..Oysa o insanları pek takmaz benim kadar.Bu yüzden eğer gülmek istiyorsa güler ya da neşeli ise gerçekten neşelidir..Gözlerinin yeşili içinde kaybolmak size kalmış, yaklaştığınız oranda yaklaşılırsınız çünkü.
Bana benzer,yüz hatlarımız aynı ama renklerimiz farklı..Tipimiz de benzer normalde ama ben daha iri kıyımım :)) onun için de beni turist sanırlar hep :)) Bu sabah Burcu ile yaptığımız üj-bej görüşme içinde yazacağı bu cümlenin beni kırabileceğini düşünüp yazmadığını söyledi bana..Bence mahsuru yok, yaz istersen sadece iri de dedim..Yok yazmak istemedim dedi..Ben konuyu devam ettirip ama benim şapkam yüzünden beni turist sanıyorlar dedim.O herhalde adamlar çok irisiniz :) ben sizi onun için turist sandım mı diyecekti.. dedi..Gülüştük her zaman ki gibi..Doğru söylüyor zahir.Her ne kadar akdeniz rahatlığı olsa da kibar adamlar da var içlerinde.
Onunla yakın yaşamak isterdim..Hatta onunla yakın olmanın ne kadar keyifli olabileceğini düşünüp hayal kurdum onlara bakarken.Atahan' ın büyümesine ortak olmak isterdim çok, olmadı..Bu saatten sonra ne o buralara gelebilir, ne de ben gidebilirim.Hayat ne garip bazen sevdiklerimiz uzakta olunca da yaşayabileceğimizi sanıyoruz.Bence yanılıyoruz.Yaşayamıyoruz aslında.Bu kocaman bir eksiklik olarak kalıyor hayatlarımızda.Hatta farkında bile olmuyoruz çoğu zaman bu kalıntılardan.Bir gün bir düğünde sevdiğimiz şarkı çalarken, ya da esintili bir ormanın derinliklerinde yürürken içimizde olan boşluklar var ya , hani diyoruz ya neden mutlu değilim şu an.İşte onlar bizim aslında o an mutlu olmamızı gerektiren yapı taşları hayatlarımızın..Eksik kalıyor işte..Eksikte kalacak.

Bu yaşlara gelince küçüğüm, hayatı sorguluyorsun daha çok.Sen konuşurken ya da kahve içerken baktığımda sana işte derinden bunları düşündüm..Benim yaşıma gelecek yaklaşık daha on senelik bir dilimin var hayatında..Biraz daha farklı bakacaksın hayata ister istemez..Kırklı yaşlar o kadar da büyük gelmeyecek kulağına.Orta yaşlar dediğinde aklına düşecek seninde yakınlarda orta yaş olabileceğin ve çocuklar artık sana teyze diyecek sokaklarda.. Ne kadar genç durabilirsin ki hayata..Aynaya baktığında günden güne değişen bir yüz görebilirsin ama unutma ki aynalar ne gösterirse göstersin içindeki sensin.Hiç bir zaman içindekini es geçip göründüğün yaşa girme ve hayatı olduğu gibi kabullenme.Hangi yaş grubuna yaklaşırsan yaklaş, gönlünde büyüttüğün filizlerin ucunu takip et..Et ki onlar seni istediğin yöne sürüklesin.UNUTMA Kİ BU FİLİZLERİ TAKİP ETTİĞİN ORANDA GENÇSİN.

Nice yıllara kardeşim .. Beni hayatta hiç bir dönemde yalnız bırakmadığın için teşekkür ederim ve hep bana doğruyu söylediğin içinde.

Bir daha ki hayatımda artık biliyorum ki sevdikleriyle yakın olmalı insan..

Resim : Renoir

12 yorum:

Delfina ; dedi ki...

Çok duygulandım Asortikcim,çok...Ayrı kalmak çok zor,dediğin gibi en güzel yerlerde mutluluğumuzun eksik kalışı bu yüzden...Her ne kadar kendimizi teselli etsekte,avutsakta çözümünü bulamadığımız ender şeylerden biri bu konu...

Burcu çok şanslı,sen gibi bir ablası olduğu için.Ve sen de çok şanslısın,güzel bir kardeşin olduğu için...Her ikinize de ömrünüzce paylaşacağınız,sarılacağınız çok daha güzel günler diliyorum...Gözlerinizden öpüyorum...

Gamzeli dedi ki...

Çok güzel yazmışsın, doğum günü kutlu olsun kardeşinin..

HAYAT dedi ki...

özlemini,duygularını,sevdiğini,yanlışları doğruları,bazen bir abla gibi bazende bir çocuk gibi.
abla ve kardeşten çok bir dost gibisiniz ne kadar uzakta olunsa arada ki bağ hiç kopmaz.çok güzel bir doğum günü yazısı yüreğinin o güzelliği yeter.burcunun tekrar dünyaya hoşgeldi(:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

O kadar güzel bir yazıydı ki, iyice içime sindirebilmek için gün içinde tekrar tekrar okudum. Her bir satırını ezberledim. Teşekkürler...
Seni seviyorum...

sessiz balik dedi ki...

çok güzel yazmışsın ablacım
ben de bir abla olarak
hem de kızkardeşine çok düşkün bir abla olarak çok çok duygulandım okurken

bloguma da yazmıştım zaten nasıl oldu de becerdik annem-kızkardeşim ve ben ayrı şehirlerde yaşamayı bilmiyorum diye

yanlış bence ama yapacak bişey yok bu da hayatın cilvesi

enne dedi ki...

Abla olmak güzel şeydir sanırım. Benim abim var, o da güzel tabii ama bir de ablam olsaydı çok mutlu olurdum. Sen de harika şeyler yazmışsın. Ailenle birlikte nice mutlu yıllara inşallah.

nilly dedi ki...

Cok guzel ifade etmissin. Kendi ablami hatirlattin.

♥ Suzi ♥ dedi ki...

Çok güzel yazmışsın,duygulandım.Benim ablam yok:( bende 42 yaşındayım :(

La Madame Chapeau dedi ki...

Az önce bir yorum bıraktım; ama hata verdi sistem (sanırım). Eğer ilki ulaştıysa, bunu yok say :)

La Madame Chapeau dedi ki...

Görmüş oldum ki doğrudan yayımlanıyormuş yorumlar. Bu da demek oluyor ki, ilk yazdığım, sistemle güme gitmiş.

Demiştimdi ki :))

Hep bir ağabeyim olsun istemişimdir. Şöyle en az 10 yaş farkın olacağı ve çok iyi anlaşacağım...

Abla da olurmuş :) Güzelmiş :)

Ama tabii bu 'istek' an itibariyle ruya/hayal olmaya mahkum. Doğduğum değil; oluştuğum saniyede yok olmuş, ölü doğmuş bir arzu :)

Ne yazık bana :)

Okudum; bunlar geldi aklıma...

not: İlk yazdığım böyle olmamıştı. İyi ki sistem silmiş onu :))

Hayatın Ressamı dedi ki...

kardeşler en kymetlilerdir.benimki öyle.çok duygulandım çok içli çok içten bir yazıallah mutlu nice yıllar yaşatsın size.burcunun bloğunu açamıyorum.doğum günü kutlu olsun.

Asortik Krep dedi ki...

İşitme Kaybı, teşekkür ediyorum güzel düşüncelerin için.


Gamzeli,teşekkürler canım..

Hislerim ve ben, teşekkür ederim,iki gerçek dostuz gerçekten..

Burcum, bende seni seviyorum..

Enne, ağbi de yeri gelince abla kıvamında olabilir :)

Nilly, sen yine taaaa amerikalardasın ..İşin zor arkadaş.

Suzi,benden bir kaç yaş büyüksün ama farketmez, seninde ablan olabilirim :))

Bal, bende hep bir kardeşim olsun demiştim..Allah 2 tane verdi :))

Sihirli Eller, teşekkür ederim, baktım yorum yazmışsın zaten burcunun bloğuna ,söylemeye gerek kalmamış.


Sessiz Balık, beni en iyi anlayabileceklerden birisin..