Cumartesi, Temmuz 26, 2008

AslıCin 'de gördüm o da cold case falan izliyormuşta aklıma geldi..Bu aralar devamlı cnbc-e izliyorum ben.Yani kışında izledim ama şimdi tekrarları var ya.. Cold case benim favorim ama Dexter da onlar yokken idare ediyor :) Çağıl bana izlettirdi, şimdi onu da takip ediyorum.Birde Hallmarkta eski ingiliz polisiyelerinden kır cinayetlerini anlatan birşeyler gördüm..Onları da bir takibe alayım diyorum.
Closerdaki kadın bana çirkin ve aptal görünümlü geliyor bu yüzden konuları güzel ama tam anlamıyla sevemiyorum.Yine de seyrediyorum.Bir zamanlar siyah-beyaz tv zamanında kadın bir komiser vardı adını bir türlü hatırlayamadım o da süper değildi ama seksiydi, closerdekinin hiçbir özelliği yok.. Hatırladığım en eski polisiye Tatlı ve Sert :)) Uzun süredir eskiler tadında da bir şey izleyemiyorum tv. de ..
Hiç değilse yazın Agatha Christie nin kitaplarından çevilen polisiye film koysalarda izlesek, hatta eski amerikan filmleri olsa şöyle dedektifli hiç fena olmaz..Mavi Ay'a bile razıyım :))

Bugün evdeydim, merdiven altını giriş balkonu ve arka balkonu temizledim.Mutfağa hiç girmedim.Bu akşam girmeye çalışacağım :)
Üst kata çıkmaya da zaman bulamadığımdan çamaşır faslı bu akşam ve yarına kaldı. Ev temiz aslında ama ufak dağınıklıkları şimdi toplamazsam sonra başa çıkamıyorum.Bana yardıma gelen kadın bu hafta müsait olmadığından bugün yalnızdım ama artık her hafta alacağım, evi de bu mahallede olduğundan rahat olacak, diğeri ikide bir erken kaçıyordu minübüsün saatini kaçırmasın diye.. Sabah dokuzda çık akşam çoğunlukla akşam sekizde gel eve pek bir faydam dokunmuyor.Bahçeli evlerde tozlar ve kapıdan giren pislik evi apartmanda oturduğun gibi temiz tutmanı engelliyor.. Bahçe ve balkondaki çiçeklerden de ne kadar düzenli tutsan da topraklar etrafı kirletiyor. Şikayet etmiyorum aslında. Sadece işimin neden kolay bitmediğini anlatıyorum.

Çağıl'ın bilgisayarı elden geçtiğinden bütün gün oturamadım bilgisayara.. Şimdi de akşam yemeği faslı için aşağı iniyorum.. Yarın pazar herkes evde. Aslında anlatacaklarım vardı ama bir sonraki yazıya kaldı ..

Ek1 : İlle de Roman Olsun' u çok sevdim ama zamanını kaçırabiliyorum . Melek Hanımın kıyafetlerine bitiyordum Cemil İpekçi hazırlıyormuş :)
Anne-kız çıkan Balat'ın gülleri favorim.
Gülçin'in sesi gerçekten Kibariyeden güzel ama zaten ben Kibariye dinlemem, Gülçin de çıksın onu da dinlemem ama oy kullanırsam Mimarsinanlı grup Trakyalı Tufan Ailesi var ya onlara oy vereceğim..Keman çalan ve şarkı söyleyen diğerinden daha iri olan erkek sanatçı benim ilkokuldan sınıf arkadaşım Mimarsinandan :) Eskiden yaşadığım yerleri seviyorum..Hayatıma ve kişiliğime yansımasını da..

Eskiden Çatalca'nın bir köyünde kır evimiz vardı , haftasonları oraya kaçardık biz Çağıl küçükken.. Sonra Akdenize yerleşmeden satmıştık orayı..Köyünde ilk yabancıları hemen hemen biziz. Tanıdık, eş dost yazlıkçı olmamıza rağmen düğünlere çağırırdı bizi.. Bizde giderdik Uzunbeyle ,şöyle bir görünüp dönerdik.. En son orda bir düğünde görmüştüm onu , saz ekibinde keman çalışyordu.. O beni tanımadı tabii nerden nereye ama ben bir de düğün davetlileri arasında misafir gelenlerden lise arkadaşımı da görmüştüm..O da şaşırmıştı sen burda ne arıyorsun diye.. Hayat beni bu konularda hiç şaşırtmaz , nereye gitsem bir tanıdık bulurum kendime :))

Ne güzel günlerdi o günler anlatamam.. Bazen Akdenize gitmesekte oralarda kalsak, organik tarım yapsak ya da başka bir bağımsız iş oralarda daha mı iyi olurdu diye düşündüğümde olur.. Ordaki komşumla ağlaşıp ayrılmıştım evi sattığımda..Hala da telefonlaşırız bazen. Benim baba tarafım Çatalcalı ya, dede toprağı olduğundan severim oraları çok.İstanbul'a gittiğimde Annemlerle gezelim diyoruz biraz.. Özledim yine taşını toprağını Trakyanın.

Ek 2 : Vakıfbank'ın yeni logosunu gördünüz mü..? İğrenç olmuş.. Bu zamanda dünyanın parasını ve emeğini harca ve böyle logon olsun.İnanılmaz.

Biraz sonra Kıdrak'a denize gitmeye çıkacağız.Hava o kadar sıcak ki biraz geç çıkalım yoksa çok yanarız diye oyalanıyoruz.Tabii ki bu fikir benim değil, ben zaten haftada bir kere gidiyoruz ne kadar erken gidersek kardır diye sevinirim de geçen hafta da 3 ten sonra gittik sekizde döndük denizden, iyi gelmişti..

Emekli olduğumda bu zamanlarda geziye çıkmayı düşünüyorum..Bu sıcaklarda buralarda çalışmak ve yaşamak zor..

9 yorum:

devin dedi ki...

Hallmark'ta bazen Miss Marple'lı Agatha Christie uyarlamaları oluyor, pek parlak değil ama idare eder :)
Benim oğlan Finike Anadolu'yu kazandı ama göndermeyeceğim. Göcek Lisesi'ne gidecek.
Öptüm
Devin

. dedi ki...

Asortikim
Son bir haftadır sürekli aynı laflar bizde de (biz= annem ve ben). Bahçe,börtü, böcek derken Ankara'daki evimi iki dakikada çekip çeviren ve bir hafta yan gelip yatan ben burda 24/7 mesaide gibiyim. Dubleks ve bahçeli ev mi? Hayallerimi değiştirdim ben:) Eski usul teras katı. Tek kat:) Geniş teras:)

Sardunya
http://sardunya.blogspot.com

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

selam :)

ben de herkes gibi senin fethiye alimi olarak görüşünü sorucam :) ölüdeniz'de hotel meri nasıldır?

daha henüz kesin bi şey yok ama aklımın köşesindekilerden biri o? aslında biraz da geçmiş yazılarını okuycam çünkü orda bi kaç yer önermiştin onlara da bakiyim diyorum. 1 ağustos'ta iznim başlıyor ve ben hala napıcağımı bilmiyorum :(

Asortik Krep dedi ki...

Devincim,hayırlı olsun, en azından sınav stresinden kurtuldunuz :)

Sardunyam, hele ki çocuklarla düşünemiyorum işleri..
Teras katları bende çok severim, bu evde tek eksiğimiz bence teras..Eskiden bende 150 m2 evi bir günde temizlerdim Sinanobada..Oysa burda bir günde ev bitmiyor..

Yoncacım,
Hotel meri ölüdenizin ilk tesislerinden..Ölüdenizin içinde kalayım dersen orası güzel,100 m ölüdenize ama gezeyim dersen yolu ters kalıyor..Yine de sen bilirsin..

HAYAT dedi ki...

asortik eğer trakyayı özlediysen gel:) ben dün sizin eski memleketin ordan geçtim demirköyden-iğneadaya gittik beğendiye fotoları bugün koyucam kısmetse en azından senin için farklı bi şey olur....

Asortik Krep dedi ki...

Hislerim ve ben, eski memleket olur mu hiç ..? Annem oralı olduğu için her zaman bizim memleket..
Hem Demirköy de anneannemle dedem var ( ne yazık ki onları kaybettim ama onları ziyarete geliyorum fırsat yaratıp arada)başka yakın akrabalar ve eş dost, Lüleburgaz'da Babaannem,halam,amcam,dayım ve yakın akrabalar, Çorluda diğer akrabalarım ve Silivri de dayım, Büyükçekmece de ise annemle, çarli, teyzem ve teyze çocuklarım yaşıyor..Trakya özlemimde sadece bunlardan ibaret değil aslında..Yazarım bir gün tam olarak.
Eğer gelirsem kesinlikle sana uğrayacağız Burcuyla ,öyle konuştuk :)

HAYAT dedi ki...

asortik lüleburgazda benim annemin memleketi:) tekrar başınız sağolsun cnm.mekanları cennet olsun.
zaten lüleburgazla pınarhisar arası az biliyorsun yani her zaman beklerim inş burcuyla ikiniz gelirsiniz.trakya özlemli yazını büyük bir ilgiyle bekliyorum.
inş görüşmek dileğiyle

cenebaz dedi ki...

Siyah-beyaz tv dönemindeki dizinin adı:Kadın polisti, başroldeki hatun ise: Angie Dickinson. Eh, insan dinazor olunca hatırlıyor bunları..

Asortik Krep dedi ki...

Hislerim ve ben, çocukluğumdan beri gittiğim bir yer olduğundan orayı da severim..Hele köftecileri daha da çok :))

Çenebaz, bende dinazorum boşver..Dinazor olmakta güzel :))