Perşembe, Temmuz 24, 2008

Begonvil güzeldir...

OKS Saat 18.00 itibariyle açıklandı herkes sonuçlara baksın lütfen :))

Aysetun'un oğlu Ankara Anadoluyu kazanmış..Çok sevindim ama artık Ankaraya dönecekler yine diye içimden de biraz üzülüyorum.Onlara burada çok alışmıştım..

Beraber çalıştığımız Sadiş'in kardeşi de buradaki Anadolu Öğretmen Lisesinde..

En büyük haberde Deniz Hanımın kızı burada kalmış,Mehmet Erdoğanda diye müjde verdim Bernaya, neden bizi bu kadar ilgilendiriyor çünkü Deniz hem iyi bir arkadaş ham de Mavi Kuş'un eli ayağı, denetimcisi,uygulayıcısı..O gidecek diye hepimiz üzüntüden konuşamıyorduk bile..

Annem geçtiğimiz cuma gittiğinden beri yaptıklarımı yazmamışım..O gün onu beş arabasına bindirdim otogardan ve hemen FETAV daki arkadaşımın doğumgününe yetiştim.Kadriye Hanım genç bir arkadaşım ve genelde sizlere yazdığım turizm fuarlarına o gidiyor..Bir kalabalık olduk ki orada, tüm sevenleri gelmişti diyebilirim..

Cumartesi günü temizlik günümdü, yardımcıya pek yardımcı olabildiğimi söyleyemeyeceğim..Gece Annem gittiğinden sabahladım.Benim çok kötü bir huyum var, birisi gelirken ve giderken pek uyuyamıyorum.Bunun yüzünden cumartesim hayalet gibi geçti..

Pazar günü Uzunbey bizi Kıdrak'a götürdü..Kendimize yine küçük katlanan bir masa almıştık,zaten biliyorsunuz katlanan şezlonglarım var,onları, mangalı, etimizi aldık ve piknikli denizimize gittik. Çok kalabalıktı ve hep Türkler vardı bu sefer.

Pazartesi uzun zamandır ilk defa işbaşı yaptım ama çok sakin geçti..Salı günü Berna ile buluşup Kalenin oraya çekim yapmaya gittik..Berna resim sergisi açacak kendine ..Bende ona şimdiye kadar farketmediği bir kaç anıt ve kalıntı göstermek istedim..Hatta fethiyenin eski sokaklarında ve evlerinde dolaştık, ir sürü resim çektik.Onları bir sonraki yazıya sakladım.

Bugünde beraberdik, önce orman işletmeye sonra da size daha sonra anlatacağım bir yere gittik..Boğaziçinde birşeyler içtik ve öğlende mavi kuşa uğrayıp beraber yemek yedik.

Mavi Kuş bu ara sadece perşembe günleri açık, sekreterimiz izinde..Bizde bu sakinlikte ve sıcakta biraz ara verelim dedik..Çünkü kimse sıcaklarda dışarı çıkmıyor, bizim gibi akıllılar hariç :P Hatta biz şapkaları takıp fotoğraf çekiyoruz öğlen sıcağında :)

Dün akşamüstü biraz Hisarönüne gittik Uzunbeyle..Ortalık fena sakin.Bu sene turizm çok kötü. Siz insanların kağıt üzerinde ne dediğine bakmayın.Yaşadığımız sene burada yaşadığımız en kötü yazlardan biri..Yaprak kımıldamıyor. Daha şimdiden işlerinin kötülüğünden iki kişi intihar etti..Bizler için büyük üzüntü her ne kadar belli etmemeye çalışsakta.Çünkü biliyoruz ki bugün onları etkileyen çarklar yarın bizler için dönecek. Kimsenin tvlerde verdiği demeçlere inanmayın, gerçek birbirimizin kulaklarına fısıldıklarımızda.

Yarın yine zen' de güzellik randevum var :) Yüz bakımı zamanım gelmiş.. Annemle gidecektik güya, yine beni atlattı, onun bakıma ihtiyacı yok ama ben çok istiyordum beraber gitmek.

Yarın da erkek kardeşimin doğumgünü..Şimdi birde onun için yazı yazacağım.

http://www.keyodemesi.com/ son keşfimiz :)



Resim: Kalenin arkasında çektiğim resimlerden...fethiye

4 yorum:

Hayatın Ressamı dedi ki...

havalar çoksıcak lütfen dikkat edin kendinize.ankarada arabanın derecesi40'ı gösteriyorsa sizin oradaki rutubetle hissedilen ne oluyordur tahmin edebiliyorum.evet truzimin çok kötü olduğundan haberim var.ne güzel iki kardeşin doğum günü arası çok yakın siz hep bir pasta alarak geçiştirmeye çalışmışsınızdır:))

Asortik Krep dedi ki...

Sihirli Eller, bu sefer yanıldın çünkü bizde herzaman her doğumgünü ayrı kutlanır arada beş gün olsa bile :) Kutlamadığımız doğumgünü olmaz ve mutlaka pastamızı keseriz, yani biz genelin aksine doğum günlerimizi önemseriz..Hangi aileye girersek girelim de bu geleneğimizi sürdürürüz.

Aysetun dedi ki...

Sevgili Asortiğim,canım arkadaşım, şehirleri hiç özlemedim şimdiye dek ama her ayrıldığım yerden çok özel dostlar kaldı görmeyi özlediğim.Fethiyeden ise sen kaldın. Seni gerçekten çok özleyeceğim,ama biliyorum ki nereye gidersem gideyim Fethiyede tanıştığım özel bir dostum var ve yine biliyorum ki görüşeceğiz, dertleşeceğiz. Ankaraya gelirsen kahve sohbetimizide yaparız.Yazlarıda biz Fethiyeye geleceğiz nasıl olsa...

Asortik Krep dedi ki...

Aysetun,inanmayacaksın ama bunu her yazdığımda ve okuduğumda gözlerim doluyor.