Cumartesi, Kasım 29, 2008

Çevre Dostu Ürünler Sergisi 1. bölüm

Dün biraz geçte olsa Belediye Başkanımızın açtığı sergi oldukça iyi başladı.. Ben bir önceki geceyi hasta geçirdiğim için sabahta pek keyfim yoktu diyebilirim.Hatta sergi organizasyonuna yardım etmek için 8.5 tan sonra oralardaydım..

Aslında yazılacak çok stand var .. Yaklaşık 30 tane , bunlardan bir kısmı gerçekten doğa dostu projeler ki bunlar satış yapan profesyonel standlardı. Diğerleri de bizim çekirdek kampanyamız gibi kampanyalardı..
Dikencik Evleri.. Sunumları o kadar güzel duruyor ki benim en sevdiğim standlardan biriydi..


dikencik evleri






Geri Dönüşüm Projesi





Fethiye Belediyesi Kadın Meclisi..Ördürdüğü filelerle alışverişte poşet kullanımına karşı bir kampanya başlattılar..
Bunlar çevre dostu deterjanlar.. Hiçbir zararlı madde içermiyor.
Fetav Standı.. Sergide yanyanaydık :)


Yalı Çapkını aslında İzmir'e has bir tür ama Fethiye'de de yaşadığını kaydettik.


Biorezonans Merkezi, sigarayı bir seansta bıraktıran uygulama :)

,

Fethiye için yeni bir uygulama..Rüzgar enerjisinden elektrik elde etmek..




Serginin üst kattan görüntüsü..Fethiye Kültür Merkezi


Tüm standlar serginin ilk günü içeri sığmadı..Bazılarını da dışarıda kurmak zorunda kaldık.


Elektrikli motorlar..
Sergiden bir görüntü.

İki gün içinde bu yerli ve yabancı kişilerden oluşan müzik grubu sergiye destek verdi. Oldukça da ilgi çekti :)

İlk gün hava güzeldi ve iş günü olması sebebiyle kalabalıktı. İkinci gün yağmur bekliyorduk aslında ama yağmadan sergiyi bitirdik.Çok kalabalık değildi sadece ilgili kişiler gezdi.

Pera organizasyon ile standlarımız yanyanaydı..Bol bol muhabbet ettik.Zaten düzenleme ve yerleşimi onlar yaptığından da işimiz pek bitmedi.

Hasta iken çok huysuz oluyorum .Serginin ilk günü bol bol tersledim sanırım insanları ama bazıları da kendileri kaşındı..Hiçte pişman değilim.Davetliyken gelipte sağa sola emir veren bir iki tipi de hastalık sebebiyle biraz terslemişim o kadar.

O gece çok konuşmaktan boğazımda ağrıdı aslında bu yüzden cumartesi çok mecbur kalmadıkça konuşmadım.Arada espri yaptıkça iyileşti bu muhabbetiyle laf atanlarda oldu. Güzel bir sergi oldu.2.Bölümde daha çok resimle aynı başlığa devam edeceğim.

5 yorum:

miso dedi ki...

Asortik krep,
Ne güzel bir organizasyon olmuş. Elinize sağlık. Ben de elimden geldiğince yeniden kazanım işine gönüllü çekmeye çalışıyorum ama kardeşim o kadar tembel ve değişime direnen insanlarız ki biz... :(

marruu

Punto dedi ki...

Güzel çalışmalar. Sanırım önemli olan bu tip çalışmaların yaygınlaşması ve ilginin de artabilmesi. Küçük etkinlik olarak kalmaması.
Şu poşetlerden bir kurtulsak, fileye dönsek. Ne güzel olur.
Geç kaldığımız bir enerji de rüzgar enerjisi. O taraflı olduğun için söyleyeyim, Çatalca sırtlarında bu aralar çoğaldı yeldeğirmenleri.

Basak dedi ki...

Sevgili Krep;

Vallhi sizlerle ve Fethiyelilerle gurur duydum. Küçük şehirlerimizdeki halk bu konularda büyük şehirdekilere göre daha duyarlı, bunu görmek beni çok ümitlendiriyor. İmkanınız varsa Klar ve Turmepa'nın ürün yelpazesinin tamamına nasıl erişebileceğimizi kendilerine sormanızı rica edeceğim. Çünkü Koç grubunun Migros'un da bile (artık en azından tamamı onların olmasa bile) Turmepa'nın tüm ürünlerini bulmak olası değil. Peki biz bu ürünlere nasıl ulaşacağız? Bu konuda pazarlama politikaları ne acaba?

Şu file meselesi ise benim dikkatle ve ilgiyle izlediğim bir konu. Aferin Fethiyeli kadınlara... Burada da bir arkadaşımız "Gojeko" markasıyla çevreye saygılı kumaş çanta imal ediyor, naylona savaş açtığından (ilgilenenlere linki: www.gojeko.com), ctesi ben de onun tanıtım partisindeydim. İnsanların böyle minik adımlarla da olsa farkındalıklarının arttığını görmek mutluluk verici. Çok güzel bir işe vesile olmuşsunuz, tebrikler.
Başak

pinarbk dedi ki...

Böyle güzel bir organizasyona bu kadar çok ilgi gösterilmesi ne güzel. Doğaya zarar vermeyen deterjanları nasıl temin edebiliriz?

Asortik Krep dedi ki...

Miso, çok zor katılıyorum:)) ben genelde kampanyalarda herkesin ilgi alanından yakalamaya çalışıyorum .

Punto, göresim geldi şimdi :) İstanbul'u özledim yine :))

Başak, teşekkür ederim.En kısa zmanda paylaşacağım nerden alabilirsiniz diye..

Pınar bk, senin içinde öğreneceğim canım.. O taraflarda nasıl bulursun diye..Ya da netten nasıl alırsın :)