Çarşamba, Nisan 01, 2009

Büyükçekmecedeyim :)

Geldim :) Gerçekten de bahar gibi bir hava vardı bugün.Ayağımın tozuyla Babamla Büyükçekmece Belediye Başkanının mazbatasını alma törenine gittik. (Chp bayrağının solunda kafası öne doğru siyah takımlı Belediye Başkanı Hasan Akgün) Sonra da Çevre Derneğinde oturdum Annemin arkadaşlarıyla deniz kenarında.Ordan Annemin evde günü vardı bugün, eve döndüm.Öğleden sonra da onlarla oturdum.Hepsi ben çocukken bile bu gündeydi en az 20 senelik ahbaplar :) Sonra Çarli geldi balkonda hep beraber yemek yedik..Gittiği gibi de sofrayı toplayıp ,bizimkilerden izin isteyip yazı yazıyorum.


Çok güzel resimler çektim gelirken servisle, onun hikayesi başka bir yazıda.. İstanbul' a girişte beni Ferhat Göçer'in çok sevdiğim şarkılarından biri karşıladı.Zaten benim için bu şarkılar bir emare gibi..Gün içinde karşılaşmak da hoşuma gidiyor.


Otobüs sandığımdan fazla yordu beni, uçağın heyecanındansa saatlerce otobüste gitmek bana daha rahat geliyor.Uçağa yalnız binmek istemiyorum artık.Yanımda bana arkadaşlık yapacak ve beni oyalayacak birisi olsa tercih ederim sanırım.


Otobüste sanki yanımda biri varmışta ben ona bir şeyler anlatıyormuşum gibi oldu :) kafamda bir sürü şey, uykum gelmese uyumayacaktım da..Aslında yalnız kalmaya ve düşünmeye ihtiyacım varmış, farketmemişim. Tek eksik şey müzikti, Görevimiz Tehlikeyi de 1 numaralı koltukta hızla giden bir otobüste seyretmek iyi olmuyor. Kendim kullanmadığım bir arabada huzursuz oluyorum.Gerçekten sabaha kadar konuşabilirdim eğer konuşacak konu ve biri olsaydı.. Oldum olası da gece yolculuklarına ve gece araba kullanmaya bayılırım..
Yarın sabahtan annemin dernek toplantısı var, biz babamla takılırız yine, öğleden sonra da Ataköy' e önce bir arkadaşımıza ve sonra Florya' ya görümceme bebek görmeye gideceğim..
Şimdilik planım bu..
Dün evden Enne'yi aradım sürpriz bir şekilde , çok cin, hemen tanıdı kendi adımı söylediğimde :)
Bugün de beni Pınar aradı ,geldim mi diye :) Kardeşim benim :) Telefonda kırk yıllık dost gibi tanıdık geldiler bana çok da samimi davrandığımı da belirtmeliyim aslında :) Eğer samimi görüyorsam samimi davranırım, hayat düsturum bu benim :)
Bugünlük Çekmece günlüğü bu kadar :) ha bu arada bugün bana gözlüksüz çok hoş duruyorsunuz neden gözünüzden çıkarmıyorsunuz hiç ..? gibi bir kompliman gelditanıştığım emekli hatunlardan , değerlendirmeyi düşünüyorum :) Yakında , eğer güzel bir fotoğrafım olursa burdan paylaşacağım, söz :) Birbirimizin yüzünü görelim artık, zamanı geldi :)
İyi geceler ..
Not: Annemlere Burcu kendilerine yeni bilgisayar aldıklarında kullandıkları ama aslında yeni olan bilgisayarlarını vermişler.. Üst komşuda ben gelmeden yardım edip kurmuş ( teşekkürlerimi ilettim kendilerine ,ne de olsa toprağız :)) Anlayacağınız hem internetim hem de bilgisayarım var burada :))

12 yorum:

enne dedi ki...

Ben sesini duyunca çok heyecanlandım. Sanki ünlü biri beni aramış gibi elim ayağıma dolaştı, ne söylediğimi hatırlamıyorum bile:) Sesin hayal ettiğimden farklıymış, nedense ben daha otoriter ve kalın bir ses bekliyordum, şarkı söyler gibi konuşan bu sese bayıldım, sana da çok yakıştırdım. Karşılaşınca boynuna sarılıp öpeceğim seni, öyle resmi el sıkışmaları falan olmayacak, haberin olsun:)

pinarbk dedi ki...

Sefalar getirdin:-))

Mine dedi ki...

Havaların güzel olmasına sevindim. Geçen yıl 25 nisanda İstanbul'daydım ve çok üşümüştüm.
Ben de akşama yolcuyum, bugün izin aldım ama hala eşyalarımı hazırlayamadım:(
İyi tatiller!

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

vay böyle Çekmece'den ve senden haber almak çok güzelmiş, çok hoşuma gitti. iyi ki vermişiz bilgisayarı annemlere. eski bilgisayarın tek eksiği bir format atılmasıydı. bizim gibi 24 saat bilgisayar kullananları idare etmiyordu artık ama annemlere fazlasıyla yeter. atahan bile anneannemlerde bilgisayar varsa giderim 50 gün kalırım ben onlarda artık dedi, aslında belli günler ve saatler dışında oturmaz bilgisayar başına ama o bile alışmış artık demek ki elinin altında olmasına:O) haberlerin devamını bekliyoruz bizi sensiz ve beni Büyükçekmece'siz bırakma, annemle babama sarıl benim için. sevgilerimle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Asortiiik hoşgeldin İstanbul'a:) Bu hafta biraz serin ama güzel yine de İstanbul:) Tam zamanı:) Öptüm kocaman:)

Belgin dedi ki...

Sevdiklerinizle ne güzel bir gün gecirmissiniz:)) Tadini cikarin derim:)))
Sevgilerimle

Asortik Krep dedi ki...

Enne, teşekkür ediyorum beni çok güzel tanımlamışsın ama kızgın ve otoriter sesimi zor zamanlarda nasıl kullanıyorum inanamazsın :))
Bana sarıl, öp ben de pek yabancı gibi durmam hiç bir ortamda ,pek kasan biri olmadım hayatım boyunca :)

Pınark, teşekkür ederim tatlım,bebişleriniz olmasa sizinle gece kaçamağı yapmak isterdim bir yerlerde ama kıyamadım bebişlere..

Mine, İstanbulda hiç üşümem ben.. Memleket sıcaklığı sanırım :)) Ben de çok zor hazırlandım bu sefer..

Burcum,dizüstü taşımak zor olacaktı,internet vardı ama bilgisayar varken dizüstüne gerek kalmadı.Sağol :) Babam kursa yazılmış, annem de işten biraz kullanıyor,onlar içinde iyi oldu :) Senin içinde ,kendim içinde aklıma geldikçe sarılıyorum ,merak etme.Onlar için geldim zaten:))Akşam Çarli ile de çok güzel muhabbet ettik.Anlatırım sonra.

Kirpikteki Gözyaşı, teşekkür ederim..İstanbulda olmak çok güzel.Çocukluğum ve eski günlerim hep gözümün önünde..Burda yaşarken hissetmediklerimi de hissediyorum şu an.Bu garip bir keyif veriyor.Bu duyguyu seviyorum.

Belgin, teşekkür ederim.Siz de hoşgeldiniz bloğuma :))

Alphecca dedi ki...

Hoşgeldin Asortik,

Salı öğleden sonra ve cuma öğlen Beşiktaş civarında oluyorum.

İkimiz içinde en orta yer orası oluyor sanırım.

Yolun düşerde oralarda olursan görüşelim :)

Hoşgeldin :))

Asortik Krep dedi ki...

Çocukgibi, ortayol orası oluyormuş gerçekten ama bu seferFatihten beriye geçemedim yine..Yarında buralardayım..Bence sen Fethiye'ye gelsen ikimiz için en hayırlısı olacak :))

Alphecca dedi ki...

:)))))

Bu yaz için henüz bir plan yok ama Fethiye' yi özledim...

Hele senin şu kışın boş Fethiye sahilleri resimleri beni bitiriyor resmen...

Biz ancak yazın gelebildiğimizden sahiller insan kaynıyor, şezlongları alıp boş kumsalda kış güneşine kendimi verebilmeyi bir isterdim ki sorma :)

Bakalım belki bir fırsat yaratırız ?

Asortik Krep dedi ki...

Siz gelin, ben size bomboş kumsallı yerler tarif ederim :)

esininbebekleri dedi ki...

aaah büyükçekmece...keşke birde sahil resmi olsaydı da hasret giderseydim bir nevi memleketimle:)