Perşembe, Nisan 16, 2009

İlle de SEN :))


Biraz geç kaldım,gönül dün bu resmi koymak istedi,hatta yazdım ama dışarı çıkmam gerekiyordu ve yazıyı kaybettim. Yazı da Atatürk'ün babamın teyzesine hediye ettiği Teşkilat-ı Esasiye Kitabını şahsen imzaladığını ve Cumhuriyetin ilk yıllarında gönüllü öğretmenlik yapan kişilere hediye ettiği anlatıyordum.Babamın teyzesinin çocuğu olmadığından kitabı babama , o da bana emanet etti.. Bende kopyaladım ama şu an yanımda yok, daha sonra paylaşacağım..
Bir kaç gündür yoğunum, gönüllü işlerim yüzünden, yoksa işler sakin.Oysa bu dönemde bizim koşturmamız gerekir.Bu bölgede herkesin morali bozuk, turizm kötü,iş yok hatta umutlar da bazı insanların gereksiz politikaları yüzünden tükenmek üzere.Etrafta nakit para bulmak bir dert, eskiden senetler havada uçuşurdu ,millet ödeyemediği senetler ve çekler yüzünden hapse girmeye başladığından beri kimse çek, senet vermek istemiyor. Aynen eldekilerle tesisler açılacak, artık birileri turizm için gelirse para kazanılacak yoksa oturup birbirimize eski turizm hikayeleri anlatacağız.
Antalya' dan haberler kötü, daha seçimin ertesi gün devlet desteği gitmiş,kapalı dükkan sayısı % 50 lerden % 70 lere fırlamış.Hala kriz yok mu..? Ya da bu krizi Dünya krizi sananlara artık söyleyecek laf bulamıyorum.. Yalnız merak ettiğim bir şey var, turizmci adam çok kötü bir şey olmadan devlete sırtını dönmez, bir şey olmuş orda ve o tavır alınmış.Cezası büyük olabilir ama kendi kanaatleridir,taktir ediyorum.Demek ki hala birileri PARAYA ve ÇIKARA DUR! diyebilecek karakterde .. Antalyalıları severdim,şimdi daha bir sevdim.Artık çevremde gerçekten prensip sahibi ve ne olursa olsun kendi düşüncelerini uygulayan insanlar görmek istiyorum..
( "Kamuoyu muhteşem bir şekilde hoşgörülüdür. Herşeyi affeder, deha hariç..." Oscar Wilde.
Bugün arkadaşım göndermiş..okudum..Çok güzeldi.Teşekkürler Ercan.)
Not: Şu an canlı yayında Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turnuvası Marmaris-Fethiye etabı TRT 1 de.. 17.00

6 yorum:

HAYAT dedi ki...

nakit sıkıntısı kesinlikle her yerde var.
bu ay bizim için kötü başladı resmen, mal satılsa bile hep veresiye vadelide olunca zorlanmamak elde değil.
inşallah işleriniz açılır geçmişteki işler olmaz ama biraz hareketlilik sizlerin moralini yerine getirir.
bol kazançlı,bol müşterili bir sezon diliyorum sizlere.

ASLI dedi ki...

Benim büyük dedem de Atatürk bizim memlekete ziyarete gelince O'nu karşılayanlardanmış. Bizim için gurur meselesidir. Dedem anlatmıştı. Nakit sıkıntısına gelince diyorum ki "ATATÜRK İLLE DE SEN" Umarım krizi sağ salim atlatırsınız. Sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Hayat,Yurtiçinde halkın iflahı kesildi..Darısı yabancı turistlere artık.Bu sene büyükşehirlerden tatile çıkan olursa tebrik etmek lazım.Ordan duyumlarım hala işlerinden çıkarılan insanlar.Birileri başka şeylerin peşinden koşsun yakında evine para götüremen insanlardan oluşan bir toplum olcağız..

Aslı, aslında ne çok bilmediğimiz şey var hakkında,verilmeye çalışılanlar değil gerçek bilgiler özenle paylaşılmalı..

Anne İş'te dedi ki...

İLLA,İLLA!

Malla dedi ki...

Fethiye çok güzel.2-3 kere gittim.eşim küçükken teyzesinde kalırmış.Daha doğrusu teyzesinin kızı.Şövalye adasında evleri var.Karı-koca dr.Şimdi yaşlılar.Kızı-damadı-torunları her yaz oraya gidiyolar.Dr.un bir oğluda hep Fethiyede.Geçen yıl çok büyük bi üzüntüleri oldu:( Neyse... İnşallah bi gün yine oralara yolumuz düşer:))

Asortik Krep dedi ki...

Anne işte, :)

Malla, yine gel Fethiyeye..Hatta şovalye adasına..Dr.ailenin geçirdiği sıkıntıyı biliyorum.. Anladım kim olduklarını..