Cuma, Nisan 03, 2009

vazgeçme ..


Saplantılı bir çocuğun hikayesini anlattılar bana. Daha küçücükken bulduğu her su birikintisinde taş sektiren bir çocuk. Başlarda taşın sekmesini sayarken, sonraları sekmelerin yarattığı halkaları sayan ve onların peşine düşen bir çocuk. Okyanustaki bir adada kendine geldiğinde ve onu tanıdığımda yaşı otuz beşdi.
"Taş sektirme bile olsa, insan herhangi bir şeyin peşinde yeteri kadar tutkuyla giderse sonunda varacağı yer, herkesin vardığı yerdir. Onu herkesten ayıran şey tutkusunun tüm detaylarını çözene kadar peşinden gitmesi, herkesin vardığı yere kendi yolundan gitmesi ve o yolun ona kazandırdığı bilgeliktir" demişti.
(alıntı..)
... ... ...
Yarın annemin patchwork kursuna gideceğiz beraber, sonra ben onu bırakıp Bakırköy'de gezeceğim.. Tıpkı eski günlerdeki gibi sokaklarda dolaşağım, pasajlara girip alışveriş yapacağım, eski zamanları yad edip gençliğimin anılarının peşinde dolaşacağım.Ne çabuk büyüdük inanamıyorum..

7 yorum:

pinarbk dedi ki...

Üniversitede okurken 4 yıl oturdum bakırköy'de. O kadar çok severim ki...

Birsürü anı üşüştü şimdi aklıma...

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

kardeşim biz seni oraya her gün yaz diye mi gönderdik? biraz gez eğlen akrabaları gör, görüştüklerini benim için de öp...

Anne İş'te dedi ki...

Alıntıyı çok beğendim.Hayatta tutku ile yaşayamayanların bağlanma sorunu yaşadığını da düşündüm nedense...

ve ne çabuk büyüdük....

Alphecca dedi ki...

Hoş bir alıntı...
Kaynağını merak ettim ???

Asortik Krep dedi ki...

Pınarbk, bugün çok güzeldi :) Ben orada evlendim , birde 5 sene Bahçelievlerde oturdum..

Burcum, yazıları gece herkes yattığında yazıyorum şeker :) Bugün akşamüstü Fatih'e gittik,Nermin Ablaya ve ben sonra Gülsun'a da gittim yemekten sonra.. Bugün 3 kapı yaptım yani..

Dijle, hoşuma giden bir paragraftı işte..

Çocuk Gibi, internetten,kimin yazdığını bilmiyorum.
Bu yaz geliyormusunuz Fethiye'ye ..?

Adsız dedi ki...

nostalji size yakışıyor))belki bizde sizin yazdıklarınızla nostalji yaşıyoruz,kimbilir))yazma diyenlere boşveriniz..sizin,kafanıza göre davranacağınıza eminim. sağlıkla,sevgiyle eylül

Asortik Krep dedi ki...

Eylül, mesaj alındı :) ben de aslında sizin nostaljilerinizi merak ediyorum..