Çarşamba, Temmuz 22, 2009

Geçen Pazar..

Dün Uzunbey bana, sen hala pazar gününün yazısını yazmadın nasıl olur diye takılıyordu :)) Pazar günü Yanıklar köprüsünün yanından vadinin içlerine giden akarsuyun kenarındaki Yeşil Vadi' ye gittik. Sabahleyin Uzunbey ve Ares gitmişler çok beğenince bizi de öğlende götürdü Uzunbey. Ben yanıma kalın bir kitap aldım, hava müthiş sıcaktı.. Çağıl mayo giydi, yüzmeye uygun yerler de varmış.Uzunbey zaten soğuk su sevmez, bende bir daha ki gidişimize sakladım hevesimi..

Daha yolda güzellikler başladı.. Arabadan inip resim çektim.

Annem bir haftadır Demirköy'deydi..Aklım onda kalmıştı, her gün de konuşuyoruz, bugün İğneadaya gittik, bugün Fettah Ali Çeşmesine gittik, bugün Hamdibey köyüne gittik derken içim gidiyordu.O gün etrafa bakarken kendimi Demirköy' de farzettim :)

Yeni aldığımız jeep. Yolculuk yapmak keyifli ancak sürmek daha keyifli..Buraya gelen blogger olursa balkonda kahve keyfi + jeep safari turu düşünüyorum kendisine :)) Arka koltuk biraz yüksek tüpten dolayı, koltukları ve iç döşemesini elden geçirdik. Bu yazlık brandası, bir de kışlık brandası olacak ki kışın kullanılsın.. İki kişi + bir köpek için süper , 3 kişi ve bir köpek için idare eder..
Resimler tam seyretmelik, bu yüzden yazı az olacak bu sefer.
Ares ve bizi karşılayan küçük köpek..Bütün gün oynadılar beraber,bazen de kıskandılar birbirlerini..
Oturduğumuz köşkte etraf çok güzel gözüküyordu.

Ares mutluluktan dört köşe.. Etrafı seyretti, kah oynadı, kah suya girdi ama etrafımızdan ayrılmadı.

Ares

Biz sipariş verip yemeğimizi yiyene kadar fazla kıpırdamadık yerimizden.Ne de olsa dinlenmeye gelmiştik. Bazı köşklerin yanında demir salıncaklar vardı formu değişik, bir de ahşap salıncak.. Salıncaktan direk suya atlayabileceğiniz bir düzenek vardı.. Yani keyifli bir ortamdı

Yediğimiz balıklar şimdiye kadar böyle bir yerde yediğim en leziz balıklardı.. Çok keyifli bir yemekti , ev ekmekleri de nefisti.. Salata idare ederdi ve soğan söylememe rağmen soğan gelmedi, bende Çağıl ve Uzunbey' in yemediği pişmiş soğanlarla idare ettim. Ha birde diet cola söyledim gazoz geldi, çok yavaş servis geldiğinden döndürmedik :) Anlayacağınız üzere bira bile yok, ruhsattan diyorlar ama bence tarzları bu :))

Köşkün bir tarafı suya doğru açıktı. Bir kere ben bir kere de Çağıl şilteleri düşürdük.. Uzunbey aldı. Açık olan taraftan Ares atlayacak ha bire diye düşünürken o gidip paşa paşa suyun kenarından girdi..

Bir ara tuvalete diye kalktım. En uzak yerde bizdik. Genelde hem rahat etmek için hem de Ares'le rahatsızlık vermemek için böyle yaparız.. Beni görünce peşime takılmasın diye uzunbey bağladı onu.. Ben giderken arkamdan böyle hüzünlü bakıyordu. Dönerken açtı ve üstüme doğru koşmasını görmeliydiniz.. Bu arada çağıl değil suya girmek , yemek yemek için bile dikey vaziyette zor durdu :)

Kurumuş ağaç dallarından çeşme.


Yemekten sonra kalkıp gezintiye çıktık uzunbeyle.. Ares'te geldi.

Kaynaktan dökülen yerde kocaman kara bir balığa rastladık.

Çok orjinal görüntüler vardı..

İşte burası beni benden aldı :) Bir daha sırf orada özel yüzmek için gideceğim.. Ares dayanamadı atladı :)


Ares'in atladığı yerin yanı..

Geçtiğimiz yollar normal yürüyüş yolu değil yalnız, bu gördüğünüz su akan yerden geçtik mesela..Ayağımda benim topuklu günlük deri ayakkabılarım ama maşallah atlaya zıplaya gittik uzunbeyle :) Manzara zaten beni yeterince sarhoş etti , etrafı seyrederek gidebildiğimiz yere kadar gittik.

Arada suyun kenarından yükseldik..

Arada suyu seyrettik..

Biraz yüksek yerlere çıkarak inişi zor olan bir yerden çok güzel görüntülü bir açıklığa indik.Su burada diğer tarafa çarpıp bizim geldiğimiz yöne doğru akıyordu.. Aşağı indik, orası geniş bir yatak ,resimler çekildik, ares'le at-tut oyunu oynadık.. Suya dal atıyoruz o da gidip yakalıyor.Yalnız akıntıya gelen kısmında dal akıntıya kapılıyor ve dalı bulamıyor, av köpeği ya, görev de vermişiz, hayatta biz bırak demeden çıkmıyor :) Yeni bir dal bulup atıp ,dikkatini dağıtıyoruz tekrar.

Böyle gözüküyor ama çok dik bir yerdi, inmesi daha zor oldu, çıkarken kolay çıktım :)) Resimde çıkmamış ama su akıyordu inceden..

Su akar Türk bakar .. (Umarım artık suların kıymetini bilen bir atasözü yaratırız gelecek nesil için ) .. Bakılmayacak güzellikte de değildi gerçekten :))

Arada derin yerlere dal atıyoruz, ares koşturararak gidiyor ve bir dalıyor kafası yok oluyor ama o kadar hoşuna gidiyor ki yine koşturarak gidiyor aynı yere..



Sağı solu, otu, böceği her yeri çektim otururken, uzunbey de beni çekti bir ara..

Su ileriye doğru daralıyordu..

Ares keyifle etrafı seyrederken .. Ne kadar ev köpeği de olsa o ortam için yaratıldıkları o kadar bariz ki.. Bahçede bile bir gece geçirmedi, uçan şeylerden ödü kopuyor, bazı insanların davranışlarından korkuyor ama doğanın kucağında anne kucağında gibiydi :)) Yalnız doğada yürürken bir disipline girmesi şart, daha çok yürütmeliyiz bu ortamlarda aslında.. Birden yanınızdan geçip sizi düşürebilecek pozisyona sokabiliyor, ya da birden atlayıp sizi su içinde bırakıyor.. Herşeyi ilk yaparken dönüp bunu böyle yapman gerekli diye öğretmek gerekiyor..


Oturduğum yerden son bir poz ares'in atladığı yere..

Islak ares :) O güzel tarçın renkli kirpiklerini yerim senin :)) Kendisi de tarçın renginde, kirpikleri de.. Gün ışığı vurduğunda neden golden dediklerini anlıyorsunuz ama.. Parlıyor..

Uzunbey gidelim artık diyor ve dönüyoruz..Hava o kadar sıcak ki suyun etrafı bile serin değil..Oysa hem güneş ağaçların aralıklarından az giriyor hem de devamlı akan bir su var. Yine de bu kadar sıcak bir günde böyle cennet bir yerde olmak güzel..

Köşkte ares' te bizimle birlikte keyif yaptı..

Duruşuna hastayım :)
o köşeyi çok sevdi ve devamlı oradan etrafı seyretti.



Yürüyüşten sonra bir demlik çay istedik.Uzunbey ve çağıl birer bardak içti, hepsini ben bitirdim :) Akşamüstü eve döndük, çok güzel bir gündü.

23 yorum:

pembecikolata dedi ki...

Fotoğraflar harika...Özellikle son fotoğrafa bittim:) Yedikleriniz içtikleriniz sizin fotoğraflar bizim olsun...:)

Özlem dedi ki...

kendimi oraya atmak istedim hemen:)
jeep'iniz hayırlı uğurlu olsun.
ares ve çağıl çok şeker çıkmışlar eee çeken kim dimi:P
annenlerle aynı havayı soluyoruz o zaman :) inşallah yolları düşerde dükkana uğrarlar:)
ağaç dallarında ki çeşme harika yalnız.

Adsız dedi ki...

Resimler harika.Yenice ormanları geldi aklıma....Zen.

alis dedi ki...

Çok güzel bir gün olmuş, yazdığınız herşeye özendim :) Biz de yıllar önce Kaz dağlarında Şahinderesi Kanyonu'na gitmiştik, buraya benziyordu. Yeşilliklerin içinde kanı donduracak kadar soğuk, billur gibi gölcükler.. Tabi orada yemek yiyecek ortam yoktu, tam el değmemiş doğa. Kurt yavrusu bile gömüştük :) Güzel fotoğraflarınıza bakınca benim de canım içinden su akan, piknik çöplerine rastlanmayacak güzel bir orman gezisi yapmak geldi. Ares de çok tatlı, bizimki deniz suyunu fazlaca yuttuğu/içtiği için hasta oldu, ne güzel tatlı suda böyle bir problem olmuyordur.

Zeugma dedi ki...

Neredeyse ben de sizinle gitmiş kadar oldum :)
Gerçekten...
Harikaymış bir yermiş her yönüyle..
En çok da balığa imrendim :D

mavi dedi ki...

Yaa ben ne yapayım şimdi.Öyle güzel yerlere gitmişsiniz, eğlenmiş, yemiş içememiş, dinlenmiş, yürümüşsünüz tamam sizin olsun vallaha gözüm yok. Ama o Ares yokmu beni bitiriyor en çok onu ve onunla geçirdiğiniz anları kıskandım.kıskandım.kıskandım :((((
Benim kayıp Lucky'de kaybederdi kendini doğaya gidince.

Adsız dedi ki...

Göcekten bir adım gidipde gelemedik Fethiyeye, kaçırdım walla safari turunu, nasıl güzel yerler var hala keşfetmediğimiz burnumuzun dibinde, cidden şaşırdım.

Gülen Tezer dedi ki...

Böyle yerler kalmış mı diyesi geliyor insanın :( Bu ve benzeri bir yerde yaşamak isterdim. Yeşil, su ve Ares de olsun ama yanımda :) Ares gülüyor gibi bir yüze sahip.

Böyle yerlere jeeple gidilmeli zaten. Hiç değilse haberleştiğim birinin bu güzelliği sarmasından dolayı çok mutlu oldum.
Jeepinizi de güle güle kazasız belasız kullanın :)
Öpüyorum büyük *

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

fotoğraflara da, yazıya da, ortama da bayıldım...

Kubilay Kızıldenizli dedi ki...

Ben de sizinle gezmiş oldum ama o çay bardağından çayı da içmek istedim bu arada:-)
Keyifli, güzel bir tatil ve yeni aracınızla kazasız mutlu yolculuklar.

pinarbk dedi ki...

Safari+kahve teklifi harika:)) Değerlendirmek lazım...

Çağıl+Sen+Burcu+Atahan...Hatlarınızne kadar çok birbirine benziyor...

Ares'e ölüyorum, bitiyorum, ekrandan seviyorum. Bu ne yakışıklılık...

Son mailine cevap yazamadım birsürü koşuşturmacadan. Küçük bir hırsızlık vakası yaşadık:(((

Öpüyorum çok...

Asortik Krep dedi ki...

Pembeçikolata, bazen yediklerimizi yazmaktan çekiniyorum ama sonra blog sayesinde bir sürü insanın Fethiye hakkında daha çok bilgi edinebileceğini düşünüyorum ve bütün güzellikleri paylaşıyorum.

Özlem, jeep eski model ama kullanması çok keyifli ya da ben seviyorum diyelim..

Zen,Yenice Ormanlarına baktım,Karabükte ve buna benzer görüntüler var :))

Alis, ben sizin köpeğinizi gördüğümde Ares yoktu daha..Ares'i tercih etmemizin sebeplerinden biri Annenin Kerpe'deki resimleri bizimle paylaşmasıydı :) Bu cinsin suyu bu kadar çok sevdiğini sizden öğrendim :) Ağzında bir şey tutup yüzdüğünde çok su yutuyordur diye tahmin ediyorum.. Birde susayınca gidip denizden su içiyor bu yaramazlar :))

Zeugma, gelirsen balık yemeğe götürebilirim seni :)

Angel, her Ares yazısında aklıma geliyorsunuz, inananın..

Pelince, ben de er gün bir başka yerini keşfediyorum Fethiyenin üzülme :) Gelsen sevinirdim ama..

Gülen, Fethiye hala doğal ve bakir yerlerden oluşuyor.İnan bunu bozmasınlar diye elimizden geldiğince ekolojik turizm ve yaşam koşullarını anlatmaya çalışıyoruz..

Burcu, geldiğinde gideriz şeker :)

Kubilay Bey, teşekkür ederim Pazardan pazara tatil yapıp arada kaçamaklar yapıyoruz :)

Pınarcım, bir dahaki gelişinde bu sefer safari turu yaparız :) Geçmiş olsun ,merak ettim şimdi..

alis dedi ki...

Suyun altına dalıp koca koca taşlar çıkartıyor (ve sonra kıyıya yığıyor). Meşgul bir köpek kendisi. Haliyle su yutma da iş kazası :) Tabi bir de "khap! khap!" diye dalgaları yakalamaya çalışması var. Ares çok güzel bir köpek ve arkanızdan bakışı sizin nasıl da onun hayatındaki en değerli varlık olduğunuzu anlatmaya yeter:) Bu ferahlatıcı, enerji verici yazı için tekrar teşekkürler!

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Of offf demek istiyorum Asortik!!!!Nasıl fotolsr bunlar! Bol yeşilli:) Bol keyifli:))) Biz de mi gelsek oralara ne yapsak?? Kuzum geçen gün Fethiye'ye mi yerleşsek dedi:) Ben de aa orda Asortik var dedim:)))

Asortik Krep dedi ki...

Alis, hımmmm bu kadar meşgul bir köpek olacağını tahmin etmemiştim :))

Kirpikteki Gözyaşı,Kuzu' ya benim bloğu okut bence :)) Birde nerden aklına gelmiş Fethiye merak ettim :)

Meyvelitepe dedi ki...

İç açıcı, muhteşem fotoğraflar ve notlar bir de Ares ile soslanınca tadından yenmez olmuş:)
Bizim kuzu yedi yaşına bastı ama hala çarpmasın diye yana kaçılan biz oluyoruz, suyu görünce ise ne eğitim kalıyor ne de tembih:)Zaten fazla sevilmekten ancak işine gelirse söz dinliyor. Gelgelelim onlarsız hayatın da tadı tuzu yok:)

Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Meyvelitepe, ben de büyüdükçe bu üstüne koşma durumları düzelir sanıyordum..Hayal kırıklığına uğradım şimdi :)) çok sevilme kısmına canı yürekten katılıyorum.Bir şımarmak ki Hülya Avşar yanında çömez kalır :P

allımorlu dedi ki...

ne kadar güzel yerler varmış.doğa harikası kartpostal gibi büyülü...
ares çok güzel,çok sevgidolu bir güzellik.onu benim için öper misiniz?

Tanya's dedi ki...

Ares'in özgür ruhuna bayıldım ben.

Sibelbek dedi ki...

Başlarda oralara yolum düşerse, ne güzel bir blog arkadaşım da var görecek diyordum. Artık yolumun düşmesinden vazgeçtim, yok mu şekerim oralarda biri reklamcı biri medikalci karı kocaya iş? yerleşelim olsun bitsin! safari turlarında peşinizden koştururuz, olmaz mı? :)))

Asortik Krep dedi ki...

Allımorlu, öperim tabii ki :) Mecazi anlamda ama :) Ben onu ya kafasını sıkı sıkı bastırıp göğsüme sokuyorum, ya da okşuyorum boynunun altından arada bir :) Kirpiklerini öpesim gelmiyor da değil hani :)) Takığım ya kirpiklere..

Tanya, sadece o ruhu hissetmek için bile bir köpeğe yakın olmalı aslında..

Tibetin annesi,safariler gelen bizim konuklarımıza özel, biz başka iş yapıyoruz burada :))
Siz gelmeye karar verin ben size iş de ayarlarım :))

7.oda dedi ki...

ben de sizin oralarda yaşamak istiyorum ..
tatile gelmek değil temelli yaşamak..
öyküyü de alıp kaçsam mı ne yapsam :)

gönül dedi ki...

Hoş geldin Asortikim,safari turuna eylül için rezervasyon rica ediyorum ama aresle olursa,çok özledim valla senide oralarıda,görüşmek üzere sevgiler.