Pazartesi, Temmuz 20, 2009

İyi ki doğdun..

Bu şirin şeyler var ya bir dönem aynı kolejde okuyorlardı :) Biri lisedeyken diğeri anaokulundaydı .. Çağıl servise Beylikdüzünden bindiğinde Burcu'nun arkadaşları karşılıyorlardı onu serviste . Yani onlar okul arkadaşı :P
Büyük olanın bugün doğumgünü. (Çağıl ve Mutfakcamı Burcu)

Senelerce hep kardeşim olmasını istedim , Allah da bana iki tane birden gönderdi :) Ne yazık ki ilk çocuk tecrübelerimi onlar üzerinde denedim.. Buradaki ne yazık ki tamamen onlar için yoksa bana yazık falan olmadı. Ben ne dersem yapmak zorunda kaldılar çünkü :) Çok sevecen ve anlayışlı bir abla olduğum için hala eğitim yöntemlerim ikisi (Burcu ve Çarli) arasında anlatılır durur :) Çok istedim ya bu yüzden önce erkek denek sonra da kız denek çalışmalarında çocuk nasıl büyütülür kısmını çok iyi öğrendim. Evlenince Çağıl' da hiç zorluk çekmedim. Annem , en az benim kadar gezen bir kadın olduğundan onları gece bana bırakıp babamla gece yemeklere falan giderlerdi, tabii onlar yatmak istemez, ben yatırmak isterim falan biraz korkutmak gerebiliyordu o zamanlar çocukken yat dediğinde yatmak zorunda olduklarından.. Onlara daha o zamandan Asortik bir krep olduğum için sanırım İngilizce ünlü klasik bir şarkının gece korku versiyonunu söyleyerek yataklara yatırdığımdan hala Frank Sinatra'nın "Strangers in the night" şarkısından sanırım benim yüzümden nefret ediyorlardır. Bu kadar romantik bir şarkıyı nasıl olupta korku dolu bir parça haline soktuysam artık bütün eski klasikleri sevmeme rağmen o şarkıyı çok söylediğimden dinleyemiyorum :))

Bu resmi bloğa koyup koymamakta tereddüt ettim aslında.. Sonra onun bloğunda kendi resmini koyduğunu görünce yazdım yazıyı.. Resmi dün akşam albümden çıkarıp fotoğraflamıştım evde.

İşte böyle, hayatımda önemli bir yer kaplayan ve benim için çok kıymetli varlıklardan bir tanesi için söyleyebileceklerim ve yazacaklarım aslında o kadar çok ki. Bunlar sadece bugün aklıma ilk gelenler. Benim kız kardeşim olmakla kalmayıp her zaman en iyi arkadaşlarımdan biri olan kardeşime , hayat boyunca mutluluklar diliyorum.. Çizdiği yollarda keyifle tüm sevdikleriyle güzel bir hayat geçirsin ve bizim için her zaman çok kıymetli olduğunu da kesinlikle unutmasın...

Seni seviyorum küçük kız kardeş :) Bugün blogda resmine bakınca neden seni hala öyle gördüğümü düşündüm..Yıllar geçse de sen hiç değişmeyeceksin galiba :))

15 yorum:

cenebaz dedi ki...

Kardeşlik çok güzel bir şey ama ben kendi oğlumu bundan mahrum bıraktım, bırakmak zorunda kaldım. O takmıyor ama ben pişmanım.

Asortik Krep dedi ki...

Ben de öyle yaptım hiç üzülme.. ama onlar da insan kıymeti bilsinler ,arkadaşları kardeş gibi olsun :)) iş onlarda bitiyor..Birde Burcudan zaten Atahan var kardeş gibi(zaten çok seviyor), Çarli'nin de çocuğu kardeş gibi olur ona diye de seviniyorum aslında :)
Yani yine kardeşlerden fayda var :)

pinarbk dedi ki...

Abla'cığım, abla olma günün kutlu olsun...Duru'ya Ayşegül Bebek bakıcısı kitabını okuyorum bugünlerde. Senin yazdıkların da Ayşegül'ün başına gelenlere benziyor:)))

Back to Black dedi ki...

aile bağlarınız takip edebildiğim kadarıyla mükemmel.ALLAH sonuna kadar bu sekilde devam ettirsin...

Adsız dedi ki...

Burcu nun doğum günü kutlu olsun.Sevdikleriyle inşallah.

Zeugma dedi ki...

Teyze yeğen çok tatlılar :)

Asortik Krep dedi ki...

Pınarcım,sağol :) Abla olduğum ilk zaman Çarlinin doğumu :) O da beş gün sonra.Çarli büyük, Burcu küçük bir sene araları..Burcu doğduğunda ise ben dokuz yaşındaydım.Birde sen varsın kardeş :)

Backto black, sadece aileme düşkünüm,çekirdek olanına da .. Arkadaşlarıma da,dostlarıma da.. Bu böyle gidiyor işte :)

Zen, teşekkürler şekerim :)

Zeugma, öyledirler beraber görmek gerekiyor birde :))

pinarbk dedi ki...

Katmerli ablalığın diyeyim o zaman:)) Benim ablam olmanı da eklersek, sana abla olma günü çokkk:)))

Burcu'nun kendi blogundaki resmi ile senin koyduğun resim arasında sanki hiç zaman geçmemiş gibi. Burcu şimdi de lise öğrencisi sanki. Tek büyüyen Çağıl olmuş:)))

Özlem dedi ki...

mutlu yıllar burcu...
duygularını çok güzel yazmışın
fotoğrafta bu anlamlı yazıya cup diye oturmuş:)

ruhdagı dedi ki...

Oooff Of!!!

ruhdagı dedi ki...

Kardeşimi özledim :(

Basak dedi ki...

İyi bir kardeş insanın hayatta sahip olabileceği en güzel şey... Kardeşimi özledim ben de:(( Size de sevgili kardeşinle daha nice keyifli yıllar diliyorum.

aysema dedi ki...

Hep güzel günlerde buluşmanız dileğiyle...

denizanasi dedi ki...

ne mutlu sizlere.. uzaklar etkilemiyor:)

Gülen Tezer dedi ki...

Ucundan kıyısından yengeç Burcu iyiki doğmuş :) Mutlu olsun hep.
Ne güzel anılarmış ama anlamadığım, hayal bile edemediğim Strangers in the nigh'tın korku versiyonu nasıl bir şeydir??