Perşembe, Eylül 10, 2009

* Harikuladesin Aşkım :)

Ortaya tam karışık bir yazı : Ruhum her daraldığında yaptığım gibi kendimi bahçeye atmak istedim son günlerde.. Bahçeye atamayınca da resimlere sarıldım. Hatta sizlerle de paylaşıyorum ki içiniz açılsın, biraz olsun uzaklaşın kafanızın iç sesinden.. Benim ki hala bana bir şeyler söylüyor ama dinleyecek gücüm tükendi bu aralar. Aslında daha dün yazılacaktı bu yazı ama dün başladım, ne zaman biterse de o zaman yollayacağım..




Burada da hava kapalı ama sıcak.Yani üstümüzde tişörtler, camlar kapılar açık,yağamayan yağmurun verdiği sıkıntıyı çekiyoruz. Bu arada ben bu şarkıyı dinliyorum.. Dinliyorum ki biraz gönlüm açılsın.. Keyfim biraz yerine gelsin..İç sesler beni biraz rahat bıraksın. Oysa kafamda hala buna rağmen bazı insanların hiç değişmeyeceği ve biraz olsun ders almayacağı sesleri dolaşıyor, hatta dans ediyor. Helikopterden son 15 senesine hakim olduğun bir dünyayı bu kadar eleştirebilmek , hala başkalarını suçlayabilmek de bir başarı sayılıyor çünkü bu ülkede..Neyse ben bu konulardan sıkıldım zaten,daha da irdelemek, üstüne gitmek istemiyorum.. Son zamanlarımı yazacağım bugün .. Son zamanlarda ne kadar küçük şeylerden mutlu olduğumu aslında.



Mailimi açıp o gün yazdığım bir konuda bana aslında beklediğim ama beni beklenmedik şekilde şaşırtan ve sevindiren küçük hatırlatma mailleri :)


Bulamadığım bir bilginin bana ulaşması..


Şarkı önerileri, sen bunu seversin , bu seni mutlu eder mailleri :)) Evet gerçekten seviyorum ve mutlu ediyor ama ondan çok bunun düşünülmesi ve benimle paylaşılması hoşuma giden ..


Canımın sıkkın olduğunu yazımdan anlayan ve bununla ilgili derdimi yazdıklarıyla paylaşmaya çalışan küçük notlar..


Aslında okuyamadığım ama sizin düşüncelerinizi bana yolladığınız zamanlar..


Bazen bir tepeye çıkıp etrafı seyretmek ve bisikletle kendini bayır aşağı salarak ellerini bırakmak hayata.. Bu küçük bir mutluluk değil bence ama bunu yaptığım zaman mutlu olacağım..

Denize girip dalgalara fısıldamak, onlarla dertleşmek ..

Yürümek..


Güzel şarkılar dinlemek ve arada mırıldanmak müziğini ..


Arabada mutlaka şarkı dinlemek.. Ferhat Göçer olabilir.. Hala onun cd.si takılı arabada, hiç çıkaramayacağım galiba.Hala bıkmadım.


Deniz kıyısında oturup çay içmek..


Yeni kaktüsler dikmek, saksılarını değiştirmek..


Bitkiler hakkında konuşmak, hatta resimlemek, resim çekmek için gezilere çıkmak :)


Nostaljik eski şarkılar dinlemek..O zamanları hayal etmek, çalan müziği nerden hatırladığımı düşünmek..


Aslında dinlediğim ama reklamlarda çalan müzikten hatırlayarak tekrar açıp dinlediğim müzikler..



İçimden mırıldandığım, derken müziğin bangır bangır çalmaya başlamasıyla şok olduğum şarkılar.. Bunu yaz boyunca sevdiğim şarkılarda yaşamak..

En bunaldığım anlarda Burcu' nun telefon açması, onunla dertleşmek..
Kahve falı bakmak, faldan yorum çıkarmak.
Deniz kenarında kitap okumak..
Eski siyah -beyaz ve klasik filmleri izlemek gibi..

Bu aralar çok güzel yardımlaşmalar görüyorum blog dünyasında.. Bu da beni mutlu ediyor. Arada çatlak seslere kulak asmadan yolunuz açık olsun diyorum..(Sadece demeyeceğim ufak bir destek de düşünüyorum :) sizin için..
Çocukken görmüştüm Aziz Nesin'i.. Çatalca'da.. Kazandığı paraları yatırdığı bir yuvası vardı, çocukları yetiştiren.. Çatalca'da herkes tanır onu, eskiler bilhassa ,yoktan varetmenin adıdır oralarda.. Sonra kitaplarını okudum, kim olduğunu daha iyi anladım..
Ali Nesin'le (oğlu) aralarında yurtdışında öğrenci iken yazdığı mektupları topladıkları kitabı okudum en son..
Orada yazdığı bir not vardı ki onu hayatım boyunca unutmayacağım.. Ona diyordu ki ben çok yürürüm eğer ben arabalarda gezen bir adam olsaydım şimdi o yurtta okuyan çocuklar şu an orada olmazdı.
Bu adamın yaptığı ,yazdığı herşeye ayrı bir sevgim var, özellikle söyledikleri bile yeter.. Bu yüzden Ali Nesin'in Şüpheci Melek' de yayınlanan bu duyurusunu görünce sizinle de paylaşmak istedim..
Gelecek hafta bayram öncesi bizde dağ köylerine yardım götürmeyi düşünüyoruz .. Bir arabayla beraber gidip dağıtacağız bir terslik olmazsa.. Ayrıntıları paylaşacağım.
Fitre ve zekatlarımızı dernekte muhtarlardan araştırıp kayıtlara aldığımız bursa ihtiyacı olan öğrencilere vermeyi düşünüyoruz. En azından biz her sene öyle yapıyoruz..Sizde mümkünse çevrenizde okumaya çalışan ama parası yetmeyen öğrencileri araştırıp onlara verebilirsiniz.
Genelde dağınık görünürüm ama bu dağınıklığında bir düzeni vardır.Geçen hafta fotoğraf makinamı kaybettim.Bir şeyi kaybetmek kadar beni yoran bir şey yok. Genelde de kolay kaybetmem.. 3 gün boyunca pek makinem lazım olmadı, olduğunda da çantamda bulamayınca panik oldum. Gerçi Uzunbey bana, sana daha incesini alırım üzülme dese de nerede kaybettiğimi bile hatırlamamak kötüydü. Daha sonra annemle en son denize giderken deniz çantamda olabileceğini düşünüp oraya baktığımda görünce çok sevindim.Yok yere makina almak iyi olmayacaktı..
Yarın Göcek'ten almamız gereken bir eşya yüzünden Uzunbey'le bir Göcek yapıp geleceğiz kısmet olursa.. Daha sonra da bir açılış var, yeni bir işyeri ve benim müşterim.. Pazar günü de Üzümlü'de bir İngiliz arkadaşımızın barbekü partisine davetliyiz akşama.. Yoğun bir haftaydı, perşembeye kadar çok yorucu geçti, bugün yağmur akşamüstü bastırdığında arabadan inmiş eve girmek üzereydik Çağıl'la ..
Annem yeni gitti ama sanki aylar olmuş gibi.
Özlem ne garip şey, bazen dün gördüklerini hiç görmemiş gibi özlettiriyor bazen de sevdiğinin sesini duymak bile özlemini gideriyor :)

Resimler çok, her resmin altına yazı yazayım gibi bir derdim de yok..

En üstteki resim kaktüsler, sukulentler , karışık ve aynı saksıda bir kaç çeşidin birleşmesi de kokteyl.. Bugün bir kelime daha yazacak gücüm kalmadı.. Çağıl haftasonları hariç her gün dershanede , seneye sanırım bu seneki maceralarımız konusunda da kitap yazabilecek birikimim olacağı inancındayım Çağılla.Bu yüzden susma hakkımı kullanıyorum :P


























* (Alta gracia, my love -Oscar Harris) Bir kadına yazılan en romantik şarkı herhalde , ben de çok severim..

14 yorum:

mavi dedi ki...

Muhteşem resimlere bakmaktan yazıyı okuyamadım.Bölük pörçük şeyler kaldı aklımda ama sanırım sözlüye girersem mutlaka geçerim kanaat notuyla :)
Ben de kaktüs aldım dün İzmir'de Meşhurrr Hisarönü Caminin oradaki çiçekçilerden sizden özenerek. Aldığım kaktüsün üstündeki yavru yumrular düştü bende onları başka başka küçük saksılara diktim yağan yağmur altında tuttum biraz rahmet olsun dedim. Severim ben çiçeklerimin yapraklarını okşarım ama kaktüslerime dedim ki" sizi de seviyorum ama sevgimizi uzaktan uzağa yaşayalım"

Asortik Krep dedi ki...

Angel, bir daha kaktüsleri yeni diktiğinde sulama olur mu..? O zaman daha güzel olacak..Yani kaktüslerde can suyu yok..Resmini koyarsın artık, merak ettim kaktüsünü..

zenguzellik dedi ki...

Çiçekler,müzik ve tabiki yazdıkların,düşüncelerin.....Biliyormusun bende sende özlem giderdim...

... dedi ki...

Ağzımı kapatabilmem için bana yardım eder misin? Özendiriyorsunuz beni çiçek bakmaya amaaaa :)

Nenoni dedi ki...

Ne güzel kaktüsler.Benim camın dışında bir saksıda kaktüsüm var hiç sulamam neredeyse.Burası biraz rutubetli bir yer olduğundan kendi kendi,ne büyür durur orada.Şu ara çiçek açmıyor ama resmini bassam seninkilerin ynında çook sönük kalacak :))

minimalist dedi ki...

Selam!

Bir dahaki sefere tabiki tek sefer olmaz.Bahçene bayıldım; çok rahatlatıcı artık bir çay içeriz...

Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Zen, ben de seni özledim.. Hafta arası kahve ve sohbete uğrayacağım sana..

Afet-i devran, bunlar benim bahçemden değil,netten ama şimdiye kadar para verip aldığım kaktüsüm yoktu..Genelde de çeliktan aldığımdan küçükler ama artık kendime değişik kaktüslerden bir bahçe hazırlamayı düşünüyorum bu yüzden buna yakın bahçeler hazırlayacağım..

Nenoni, benim kaktüsleriminde çoğunda bizim bahçivan yüzünden çiçek yok,eğer elinden bu sene kurtabilirsem seneye daha güzel kaktüslerim olacak..Adam bana yaranmak için ondan balkonda sakladığım kaktüsleri bile bahçeden sulamış..Anla artık ne kadar bahçeden anlıyor.

Minimalist, balkonda veya bahçede nerede istersen içeriz.. :)

... dedi ki...

özendim gitti:)

Travis dedi ki...

ilginç bi şey gördüm:)

sardunya dedi ki...

İçim açıldı sevdiklerinle...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Fotolar yine çok güzel Asortik! Huzurunu yansıtmışsın sanki yazına:) İyi haftalar!

Asortik Krep dedi ki...

Afet-in Devran, :)

Travis, kaktüsler mi ..? Sanırım onlar :))Benim değil ama ben de de var.

Sardunya, senin adın yeter, ben de böyle kaktüsleri kullanıyorum işte :)

Kirpikteki Gözyaşı, evet bir iç döküş yazısıydı .. :)

Gölgecik dedi ki...

Kaktüslerin bu denli güzel olduklarını bilmiyordum...özellikle ilk resimdeki harika gözüküyor.

Alphecca dedi ki...

İlk resimdeki kaktüs süper....