Çarşamba, Ekim 12, 2011

dün sarhoşken söyledim bugün ayıkken dinle :)

 Bu güzellik geçen hafta ziyaret edip kahve içmeye gittiğimiz Atiye Hanımın kızı Aylinden.Bize kilim işliyorum derken meğer abartmıyormuş,gerçekten kilim işliyormuş :))  Kesinlikle kilim olarak kullanmamasını, koltuk örtüsü yapmasını tavsiye ettim.
Geçen hafta cuma gecesi Çağıl geldi.Cumartesi günü geçen seneki rehber öğretmeninin düğününe özel geldiğinden bizim sezon sonu yemeğimizi de o hafta sonuna getirince pazartesi döndü.Pazar günü yağmur vardı, biz kaleparktaydık ama yağmurdan etkilenmedik,ta ki pazartesi akşamı Çağıl tüm yurtta yağış yüzünden uçak seferleri aksayıp,rötar üstüne rötar yiyinceye kadar.Onu Dalaman'a bırakıp dönerken ben yolda yakalandım.Bir fırtına bir yağış ama aklım onda kaldı.Genco Erkal etkinliğinin toplantısında olmasam herhalde dokuz doğururdum o aşağı ininceye kadar.Fazladan havada kaldıkları kırk dakikayı toplantı sayesinde sakin geçirdim.Çok sallantılı gittiklerini itiraf etti gerçi ama ben yine de uçaktan korkmadığına seviniyorum.
Mutfakcamı Burcu bu masa örtülerinden istiyordu,bende ona aldım.Haberi yok,buradan görünce olacak :) Yine Hanife'nin standından.

 Bu örnekler ekim ayının 2. el pazarından.Yiyecek işi CHP Kadın Kollarındaydı. Her ay bir dernek alıyor ve biz destek olmak için birşeyler yapıp götürüyoruz.Orada satılanlarla öğrencilere burs veriyoruz.Kasım ayı Cumhuriyet Kadınları Derneğinde.Aralık Mavi Kuşta.Bu da demektir ki her ay bir yiyecek desteği yapmam gerekiyor.Genelde sosisli tart ya da sosisli milföy yapıyorum.Bunun yanında kıyafet standıda açıyoruz bazen.Fazla kıyafetlerimizi orada satıp, para kazanıyoruz, burslara bağışlıyoruz.
 dantel 
  Bu etamin masa örtüsünün dört tarafı ve etek uçları işliydi, ucundaki örgü saçaklar yıpranmış,ben aldım ve onları şimdilik örüyorum.Eğer güzel olmazsa saçakları çıkarıp ucuna başka bir şey diktireceğim.Balkon masasında çok güzel olacağını düşünüyorum.
 etamin yatak kenarı
dantelli  çarşaf
 etamin
 havlu kenarı

 Bu etaminler ise Zehra'nın.(Cafe derin) Etamin konusunda çok marifetli çıktı ve yaptıklarına imrenerek bakıyorum.Dün gece bana da öğret dedim, sen de yaparsın dedi ama bu kışın hedeflerinden biri böyle güzel etaminler yapabilmek... Mavi serisi 1-kalp
Mavi serisi 2- kelebek

Mavi serisi 3- çiçek
 Mavi serisi 4- çaydanlık
 Atiye Hanımın doğal taşları
 Etamin Kilim
 yakın plan etamin örtü
 Bu çini-seramik kursundan kalan ganimetler.Yine Atiye Hanımın marifetleri.
 çini-seramik gül
 pembe gül
Haftasonu bereketli iş yemeği ailemizin çocukları +  Bir bebek daha ve bir çocuk, bir de hamilemiz vardı :)
*Geçen hafta CHP Muğla Kadın Kolları Başkanlarından bazıları Fethiye Kadın Kollarını ziyarete gelmişti.Topluca fotoğraf çektirip, onlarla sohbet ettik.(Fotoğrafı ben çektiğimden karede yokum :))

*Bugün evde çalıştım biraz, evi özledim ve işe gitmedim.Mutfakta yeni düzenlemeler yapıyorum. Sırayla tüm evi elden geçirmeyi düşünüyorum.

*Yakında çok güzel bir konu paylaşacağım sizinle,biraz daha zamana ihtiyacım var.O konu üstünde ayrıntılı yazacağım.Hatta yazı dizisi gibi olacak.

*Fethiye Kadın Meclisinin düzenlediği bir kermes var bu ay. Hem kadın kollarında hem de Mavi Kuşta ona hazırlanıyoruz.Bende kaktüs için saksılar boyamayı düşünüyorum. Akşamları çalışacağım.Fikir olsun diye size de görüntülemek istiyorum.

*Geçen haftanın olayı bence Rutkay Aziz'in Altın Portakal Yarışmasındaki ödül konuşmasıdır.Nefisti, bende olsam ayakta alkışlardım.
... ... ... 

Bu linkler yeni geldi bir mailden...Eski görüntüleri sevenler için özellikle paylaşıyorum.Önce özelden göndereyim dedim ama buradan sanırım daha çok insana ulaşacağım.Sizde sevdiklerinize gönderin diye bloğa yazıyorum.

Çok sevdiğim Ankara  :)

İstanbul sahilleri... 

İstanbul'un Vapurları

İzmir' e de selam olsun...

* Başlık facebookta dinlediğim ve paylaştığım bu nefis parçadan.

Güncelleme : 3. Ölüdeniz Edebiyat Günleri başlıyor. (13-15 ekim) Programı için bir TIK

9 yorum:

Derya dedi ki...

Fotoğraflara bayıldım, muhteşem parçalar. Masa örtüsü olacak etamin işleme de harikaydı,eminim masada çok şık olacak, bayıldım hepsine :)

Nilgün Torunoğlu dedi ki...

Maşallah hızınıza yetişilmiyor ! Kaneviçeler pek güzel işlenmiş,bu kış ben de çeşit çeşit işleyeceğim -umarım- .Yalnız arka planınız fazlaca göz yoruyor yazılarınızı okumakta zorlandım,söyleyeyim dedim :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Etaminlere öldüm bittim ama en en çok, başlığı sevdim:O)

laleninbahcesi dedi ki...

Ben o başlıın peşine takılıp geldim buraya:)
Burcu'nun örtüsüne
Mavi çaydanlıklı etamine o kilime bayıldım...

Asortik Krep dedi ki...

Derya Kuzusu, kargom elime geçti, yorumun içinde, kargo içinde çok teşekkür ediyorum :)
Etamini çok seviyorum.Burada yapmayıpta en çok etamin örneği olan blog benim sanırım benim bloğumdur :)

Colette, su beni inanılmaz rahatlatıyor,yazı fontunu büyütmeyi deneyeceğim,olmazsa arka fonu değiştirebilirim sizin için :)

Burcum, şarkıya bayıldım bende :)

Lale Hanım, benim küçük bir çaydanlık koleksiyonum var.İstemeden oldu aslında,bir ara bir baktım ki bir sürü demlik olmuş evde.Mutfak işlerim bitsin görüntüleyeceğim.

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Bende çok beğendim el işlerini..Hele masa örtüsünü çok beğendim,hayal ettim gerçekten çok güzel olacak :) Güle güle kullanın!Birde bir ricam olacak bu tarz parçaların fiyatlarını da yazabilirseniz buralarda ki pazarlarla kıyaslayabilir ve sanırım biraz hayıflanabilirim :) Öneri tabi sadece..

Gülden

Asortik Krep dedi ki...

Gülden Hanım, kendime aldığım masa örtüsü on liraydı.Diğerlerini sormadım.Bazen merak edip soruyorum.Bundan sonra yazmaya çalışırım.

Adsız dedi ki...

Fiyatı ne kadarda uygunmuş,o güzelliğe az bile.Umarım en güzel günlerde örtersiniz,keyifle oturursunuz masanın başında.Bazen bir örtü,yada ufacık bi biblo insanın içini açıyor,mutlu ediyor,gülümsetiyor.Bizde annemle mutfak perdelerini değiştireceğiz,anneme etamin yatak kenarlarını gösterip perdeye uyarlanır mı deneyeceğiz :)

Gülden

Asortik Krep dedi ki...

Haklısınız,bende o fiyata bulunca kaçırmadım.