Perşembe, Aralık 01, 2011

dukan diyeti

DUKAN DİYETİ - (Ben yapıyorum,nasıl yaptığımı soranlar için bu yazı. Siz başlamadan mutlaka dr. a danışınız.Diyet içinde mutlaka suyunuzu için, yeşillik ve sebze yiyin,hareket yapın ve gözünüz kesiyorsa  diyeti yapın.)

Dukan Diyeti 4 adımda zayıflamanızı sağlayacak eşsiz bir programdır.İlk 2 adım istenmeyen kilolardan kurtulmanızı,diğer 2'si ise ulaştığınız kiloyu yaşam boyu korumanızı sağlar.

Tansiyon, kolestrol ve şeker hastası olmayan kişiler bu diyeti yapabilir.
Hayat boyunca sadece iki kere bu diyeti yapabilirsiniz !

1.ADIM:ATAK: Protein bakımından zengin yiyecekleri 2-5 gün boyunca, istediğiniz kadar yiyin.
(et,süt,yumurta,süt ürünleri,haşlama et,ızgara et,beyaz et,kırmızı et ve balık,haşlanmış yumurta,yağsız tavada yumurta,süt,yoğurt, şekersiz kahve ve çay,ayran içilebilir.Tüm kızartmalar ve işlenmiş et ürünleri,meyveli,gazlı içecekler yasak.Hergün en az 1.5 litre su ve sıvı almanız gereklidir.Ekmek,hamurişi,tatlı ve yağdan uzak duruyoruz. Hergün 2 yemek kaşığı yulaf gevreğini  ya istediğiniz kadar sütle ya da yoğurtla yiyiyorsunuz.

2.ADIM:SEYİR:28 çeşit sebzeyi ekleyerek,atak adımındaki yiyecekleri yemeye devam. Havuç,mısır,bezelye yasak.


3.ADIM:GÜÇLENDİRME:Meyve,ekmek ve nişastalı yiyecekler de diğer 2 adıma ekleniyor.Ayrıca haftada 2 öğün ödül yemeği yiyebiliyorsunuz.İlk 2 adımda verdiğiniz her kilo için 10 gün hesabıyla bu adımın süresi hesaplanıyor.(5 kg verdiyseniz x10 gün yapıp 50 gün güçlendirme yapmalısınız.)


4.ADIM:KORUMA:Yeniden kilo alma endişesi olmadan istediğinizi yiyebiliyorsunuz.Yalnız 1 şartla.Haftada bir gün atak adımını uygulayarak.



-KİTABI OKUMADAN BU DİYETİN SİZE UYGUN OLUP OLMADIĞINA KARAR VERMEYİN LÜTFEN.
-KİLO PROBLEMİNİZİN NEDENLERİ FARKLIYSA SADECE BU DİYET DEĞİL, DR.KONTROLÜNDE OLMAYAN HİÇBİR DİYET SİZE UYGUN DEĞİLDİR.LÜTFEN DİKKAT!

http://dukandiyetim.blogspot.com ya da google'dan "dukan diyeti" diye aradığınızda geniş bilgi edinebilirsiniz.

Diyetin esası bu, ayrıntılarda ise ben nasıl yaptım.Neler yiyiyorum onu anlatayım.
Yazın temmuz ayında kilo vermeye karar verdim ve nasıl bir diyet yapmalıyım diye düşündüm.Şanslıydım etrafımda dukan diyeti yapan iş arkadaşım Fatoş vardı.Hem ben sağlıksız diyetlere ve sağlıksız kilo vermeye  karşı olduğumdan öncelikle sağlıklı olup olmadığını gözlemlemem gerekiyordu.Normalde Fatoş zayıf biridir,dukan yapmaya başladığında bana da gel bu diyeti yap dedi şimdi allah için ama ben ne yaptım, önce sen yap, bana uygun mu değil mi bakayım dedim.Bunu söylememin sebebi,şimdiye kadar yaptığım diyetlerde hep aç kalmam yüzündendi.Çok yiyen biri değilim ama aç kaldığımda da diyet sıkıntı veriyor ve ilk zamanlarda sinirli biri oluyorsunuz. Neyse Fatoş gün geçtikçe incelmeye başladı,evet kilo da veriyordu ama gözle görünür bir şekilde incelince ve diyeti sağlıklı bir şekilde gidince beni de etkiledi.Hem dikkat ediyordum sağlıklı yiyecekler yiyiyordu, hem de kiloları yağlardan gidiyordu.Yani diyelim ki fazlalığı belde ve bacakta,oradan inceliyordu,genel vücut yapısında bir değişiklik olmuyordu,yüzü çokmüyordu mesela.

Ağustos ayına kadar büroda yanında neler yedik, ne caydırıcı şeyler ikram ettik, yemedi.Canım istemiyor diye bizi geçiştiriyordu.Bu ilk etkilenmelerle beraber, dukandan ilk derslerimi ondan aldım aslında.Diyet koçum oldu o benim.Önce ondan gördüğüm ve konuştuğumuz içinde en sıkıntılı zamanları sayesinde atlattım.Yani burada demek istediğim, genelde benim gördüklerim kendileri zayıflar, etrafa da bir şey söylemez.Ne olduğunu paylaşmaz,oysa Fatoş cansiperane bir şekilde hem diyeti yapıyor hem de etrafa sende yapabilirsin mesajları verip duruyordu.Gelip gidip bana sende yapsalarını unutmuyorum tabii ki.Bir şekilde geçiştirdim,çünkü zayıf birinin diyet yapması kolay,olay bizim gibi kiloluların yapması  zaten.Tamamen hayata bakış açın değişiyor,yeme kültürün,bazen değer mi bu kadar eziyete diye bile düşünüyorsun :) Değermiş... Bence bu diyeti daha önce hiç birşey denememişlerde yapmalı,herşeyi denemişlerde.Yani bir çıkış bulabilirler diye düşünüyorum.

Ben niye başladım.O kadar çok sıkıldım ki insanlardan, ben sporcuyum,eski sporcu.Gelen giden karşısında kilolu birini görünce akıl vermeye başlıyor, iyi de ben bunların alasını  yapıyordum,biliyorum ama yapmıyorum işte.Öneriler, akıl vermeler, laf sokmaya çalışmalar.Bir gün bunları niye dinliyorum ki dedim.Yani insanların başka bir şey söyleyemedikleri için kilo konusunda akıl vermelerinden sıkıldığımdan zayıflamaya  karar verdim.Hoş 18 kilo vermişim,dukan diyetinden çok memnunum, şimdi de sana bir şey önereyim, ben böyle yapıyorum,  şunu da ye, bunu da yap,yürümen lazım, yok yüzün çökmesin, bunu da sür diye akıl veriyorlar.Kurtuluş yok yani.Birde benim işim gereği herşeyi takip edebilecek  olanağım ve durumumda mevcut.Yani söylenenleri dinliyorum tabii ki ama inanın içlerinde bilmediğim nokta o kadar az ki.Şu insanların karşımdakine laf söyleyeyim, illa ben söyleyeyim durumlarına çok sıkılıyorum. Birde her gördüğün yapınca bayıltıyorlar. O kadar çok insanla konuşuyorum ki gece bazen ağzımı açıp konuşmak içimden gelmiyor.

Neyse ağustos ayının birinde başladım.Fatoştan biliyorum ki ilk evre, ilk üç gün biraz zor geçiyor ama bu sefer dayanacağım.Hiç bir şekilde bozmayı düşünmüyorum.Bana ilk gün zor gelmedi açıkçası.Hevesle günü bitirdim.O gün aklıma geldikçe su içtim.Büroda bir şişe su aldım yanıma.Acıktıkça suyu içtim önce ve normal saatlerde de yemek niyetine bana ne serbestse onu yedim.İlk beş gün protein yenmesi gerekiyor, bitki çayları içebiliyorsun.Allahtan içtiğin sıvılarda su sayılıyor,yani çay da sıvı alımı sayılıyor ama olsun ben suyumu içeceğim,zaten Fethiye en sıcak günlerini yaşıyor.Daha da içmem lazım.

Şimdi de baktığımda ilk zamanların ilk üç günün zorluğunu hatırlıyorum.Hatta 1. gün değil, bana 2. gün zor geldi.3. gün biraz alışır gibi oldum.4. gün süperdi ve ben beş kilodan fazla vermek istediğim için on gün protein rejimi yaptım.Beş altı kilo fazlası olanlar beş gün yapmalı,benim gibi on kilodan fazla vermek isteyenler bir hafta yapmalı.Ben neden on gün yaptım.Çünkü o aralar Eskişehir gezimiz olacaktı, oraya gidince de eğer rejimim etkilenirse en azından on gün yaparak en az zararla kurtulayım dedim de o yüzden.

llk hafta sadece protein yiyiyoruz ya mutlaka sabah kalktığımda suyumu içtim.Kendime en az iki-üç çeşit peynir,haşlama yumurtadan oluşan bir kahvaltı hazırladım ama o kadar temkinliyim ki iki-üç yumurta haşladım.Hem de çok pişmiş ki ekmek aramayayım. Yumurtalar tok tutuyor,mutlaka kahvaltıda yumurta olmalı ve peynirleri de hala ekmek gibi katık ediyorum ne yersem. Hergün iki yemek kaşığı yulaf gevreği yenmeli, ki bağırsakları çalıştırıyor ve çok acıktığında tok tutuyor.Ben onu joker tuttum ilk günler yani öğlen ya da akşam öncesi yedim ki yemek öncesi karnımı doyursun.Nasıl yedim ? Yakın zaman kadar sütle yiyiyordum ama süzme yoğurtla yenince daha doyurucu oluyor.Yulaf gevreği sadece iki yemek kaşığı yiyebiliyorsun ama ben mesela bir kase süte attım ve yavaş yavaş yedim.O sütte şiştiğinden doyurucu oldu. Yulaf gevreğini de migros ve tansaş gibi mağazalarda bulabiliyorsun.2. ve 3. gün her aklıma geldiğinde gidip peynir yedim.Canım her istediğinde hem de.Büroya süt,yoğurt ve peynir aldım buzdolabına.Normalde yağsız tercih edin diyorlar ama ben hala da dikkat etmiyorum.Otlu, ezine ki çok severim, kaşar,karper,örgü,dil ne bulursam buzdolabına koyuyorum.Yemek saati olarak beklemeden acıktıkça kalktım biraz peynir attım ağzıma. Sonra öğlen bir nescafe içtim, yine peynir veya yoğurt yedim o gün. Akşam tavuk aldım kendime.Kazasız belasız akşama kadar geçti, türk kahvesi serbest ,her gün içtik,nescafeyi kestim, hem selilüt yapıyor fazla içince.Öyle de devam ediyorum,en fazla iki tane ama çay çok severim.Aklıma geldikçe içiyorum.Akşama gelelim... Eve geldim tavukları yağsız ızgara ya da haşlama yemem lazım.Et yiyebiliyoruz ama buna dikkat ederek. Tavukları hazırladım, uzunbeye de aynısını yaptım. Ona başka bir şey ilave ettim ama kendime peynir ve yoğurt çıkardım, bazen de yumurta bile haşladım yine akşamları doymam diye. Porsiyonlarda kısıtlama yok,bir öğünde istediğin kadar yiyebiliyorsun dokunmayacak yiyecekleri.
Aç kalırım da diyetim bozulur diye tabağımı dolu dolu doldurdum hep ama hiç zararlı bir şey yemedim.Bazen de çok geldi,bıraktım tabağımda. 2. ve 3. gün böyle geçti.Yani aklıma geldikçe peynir attım ağzıma.Yoğurdu süzme severim zaten.Eti kısıtlamadım, öğlen ve akşam et yiyince insanın canı tatlı istemiyor ve ekmek yerine de peynir kattım yemeklerime.Yani akşam ya da öğle yemeğinde et yesemde yanında hep peynir veya yoğurt oldu.Kırmızı et, tavuk eti, haşlama sevmediğim için hep yağsız ve ızgara yedim.Ya da tencerede yağsız pişirdim.Yıkayıp kendi suyuyla.Hergün et yedim.Çoğunlukla sabah,öğlen peynir,yumurta, yoğurt, akşamları da et ,yoğurt ve yulaf kepeği yedim.Gece aklıma gelince ya da acıkınca da peynir yedim.Çok sevdiğimden peyniri zor gelmedi hatta peynirle zayıflıyorum diyebilirim.Suyumu da içtim.Gece birde çay yaptım hep.Haftada bir,iki kere yeşil çay içmeye çalıştım.Bitki çayları falan ama poşet değil,içine daldırmalı ,gerçek bitki çayı.Poşetleri içemiyorum,onların bir faydası da yok bence.
Bu böyle on gün sürdü.Gerçekten 2. ve 3. gün sonrasında alışıyorsun ve düzeni bozmadan devam edebiliyorsun.Acıktıkça istediğin kadar yiyebiliyorsun ,sadece yasak olanları yemiyorsun.Kural bu.Bende hiç bozmadım ama. Suyumu,bitki çayımı içtim, yürümeye çalıştım.Evde hareket yaptım.Sinirlendiğimde gidip yemedim ya da peynir alıp yedim :)

Sonra bizim gezi iptal edildi,gidemedik.Onbirinci gün ben protein yanında sebzeye de başladım.Aman efendim, sebzeyi normalde sevmem ama bayram gibiydi. Etin yanında salata yiyebilmek ne keyifmiş :))  Hergün et ve salata, ya da yağsız sebze yemeği yemek gerekiyor.Yediklerinin en fazla yüzde onu yağ olabilir,yukarısı olmaz diyor kitapta.Yani çok az bir yağ, kıymanın yağıyla yemek pişireceksin mesela.Yağsız yemek hala bana güzel gelmiyor ama ilk zamanlar hep yaptım.Eti de yağsız yerinden yiyeceksin.Ben ızgara yedim hep.Yağsız yöntemler bulmaya çalıştım.Domatesi ve salatalığı kattım kahvaltıma.Ya da bana göre yemek bulamadığımda peynir,salatalık,domates oldu yemeğim.

Meyve yasak bu dönem.Her iki dönemde.Tatlı,hamurişi  yok.Şeker bayramında ve istanbulda hiç tatlı  yemedim.Rejimimi bozacak hiçbirşey. 1.5 ay hiç kaçamak yapmadım yani.İlk hafta herkes çok kilo vermiş mesela ben sadece iki  kilo verdim ama bozmadım.Sonra gitmeye başladı.Ayın başında başladığımdan ay sonuna doğru kilo vermeye başladım.Öyle öyle on sekiz kilo oldu.Bu ara biraz zor geçiyor.Veriyorum ama eskisi gibi değil.Daha zorlaştı.Sebebi bu kilolarda daha önce çok durmuştum,kilo almadan uzun bir müddet doksanlı kilolarda yaşadım, buradaydım.Sanırım yavaş gidecek,olsun acelem yok.Zaten kısa dönemde kilo vermek istemiyorum.Bir gitsin bir daha almak da istemiyorum.

Şimdi 2. evredeyim. Kilo verdiğim yere kadar gitmeyi düşünüyorum. Sonra güçlendirmeye -3. evreye   geçeceğim.Ne yiyebiliyorum..? Normalde sebze +  protein.Yağsız sebze yemekleri. Havuç, bezelye,mısır  yasak.Yağsız salata,et,tavuklu sebze yemekleri, kıymalı yemekler yiyprum.Patates, bakliyat,çorba yok.
Domates suyuna ,çok az yağlı yemekler yapabiliyorum ama çoğunlukla et ve tavuk ızgara, yağsız tavada kavurma, sote, ıspanak, kabak,ızgara ya da yağsız,az sosla  pişmiş  balık, bol salata gibi yiyecekler yiyiyorum.Menemen yaptım başlarda hep.Bol yumurta çeşidi.Yağsız tavada peynirli omletler, arada on beş  kilo verdikten sonra sucuklu yumurtalar, işlenmiş gıdalar yasak ama sucuk çok sevdiğimden yiyiyorum. Yağsız pastırma, yağı alınmış et yemekleri,çılbır, tüm peynir çeşitleri,yoğurt,her gün iki kaşık yulaf gevreği.

Dışarıda çok yemek yediğimizden, bir yere gidince bana ne serbestse onu yiyiyorum.Mesela ordöv tabağı geliyor,haydari,peynir,domates yeniyor, amerikan salata,sarma ,dolma  yenmiyor, geçiyoruz eğer resturanttaysam ızgara et tercih ediyorum, çorbayı atlıyorum tabii ki...Özel yoğurt istiyorum bazen meze gibi, peynir ya da...Salata yiyiyorum.Başkaları içki içerken tırtıklıyorum bunları.İçki içmedim hemen hemen 1.5 - 2 ay.Şimdi çok nadir bir kadeh alıyorum arada ama içki yasak diyette. Tatlı ve ekmek yok artık.Ekmeği aramıyorum zaten,tatlı sadece özel günlerde mutlaka isteniyor bu rejimdeYemeden duramıyorsun.Bu yüzden illa kriz geçirdiğinde yemen lazım.Yoksa bitmiyor tatlı isteği.

Bu aralar çok kaçamak yaptım.Günlere gidince eğer samimiysem peynir istiyorum,onlar ikramları yiyor ben peynirle çay içiyorum ama canım yemek istemiyor gerçekten.Her gün türk kahvesi içiyorum.

Actifry almıştım,o bir kaşık yağ diyor ama ben özellikle balık ve tavukları yağsız,az soslu yapıyorum nefis oluyor.Yağ yerine limon suyu, nar ekşisi gibi soslarla yapıyorum tavuk etini,içine biraz safran ve susam koyuyorum.Aynı sosa somon alıyorum tansaş ya da migrostan onu bulayıp yine güzel kızarana kadar tutuyorum.İlla o da şart değil, 4 parça tavuk alıp yağsız,sarmısaklı onları yıkayıp üstündeki  su ile çelik tencerede pişiriyorum.
İlk sebzeye geçtiğimde çok roka yedim,her yemekte ,kahvaltıda domatesin yanına ve peynirin yanına ekliyordum.Bu aralar yeşillikleri az yiyiyorum ve maydanoz ,limon kaynatıp içtim ara ara.Ödem için birebir.Sıcak içilmiyorda, ılıyınca alıp bardağa içiyordum.Bu ara yapmadım,yine yapayım,iyi hatırladım :)
ve su, tv karşısnda,bilgisayar başında,yürürken mutlaka içmek gerekiyor.Elinizin altında hep olacak.Unutmadan ilk zamanlar rejim ağızda kuruluk yapıyor, çok susuyorsunuz.Kesinlikle unutulmamalı ya da atlanmamalı su içmek çok önemli.Özellikle gece başucuma su aldım yattım.

Ve son sözler... Ben yedikçe zayıfladığımı görüyorum bu diyette, zararlı olmayanlarla  karnınız doyuyor,zararlıları yemedikçe de kilo veriyorsunuz. Gerçekten herkes yapabilir, yalnız insan hayatında iki kere dukan diyeti yapabilirmiş.Bu yüzden kurallarına uygun yaptığınız taktirde zayıflayabileceğine inanıyorum çoğu kişinin.Sormak istediğiniz varsa yazabilirsiniz. Aklıma geldikçe yazıya ekler yapacağım,açıp bakmanızı rica ediyorum.
Mesela sırf süt,yumurta ve yulaf gevreği ile krep yaptım geçen sabah, içine az tuz ve bir fiske şeker attım.Biraz bekleyince daha koyulaştı,kahvaltı için başlarda iyi bir malzeme olabilir. Yağsız pişince de yenebiliyor.Ben ancak denedim.

Meze olarak roka yaprağına peynir sarıp,bir salatalık yuvarlağının üstüne kürdanla oturtup yaptığım kanepelerde fena değildi. Semizotu  veya ıspanak yoğurtla yenebilir.Haşlama tavuktan dereotuyla ve biberle sirkeli salata yapabilirsiniz.Sirke serbest, limon az koyuyorum.

Biberi unutuyordum.Ben rejime başladığımda ağustos olduğundan yeşil biber mevsimiydi.Ben acıktıkça yeşil biber yedim.Birde yolculuğa çıkarken yanıma yıkayıp aldım,arabada uzunbey meyve yedi, ben biber yedim. Büroda da geldim gittim atıştırdım biberleri,bazen peynirli bazen peynirsiz.
Kahvaltı için yumurtalı biber yaptım, ekşimikli biber yapıp buzdolabına attım.Biberinde hakkını vermeliyim ama çok yedim.Hele köylü biberi denen hafif etli tarzda biberler bazen ara öğünüm oldu.

Bu ara biraz zorlandım ne yalan söyleyeyim ama daha devam etmek istiyorum.Vazgeçmeyeceğim.

Fatoş , eklememi istedi. Hergün yulaf gevreği yenmeli diye.Ben sanırım ilk aşamada geçirmemişim.Ve bu diyeti yapmaya karar veren biri bunu baştan kabul etmeli dedi.Diyet bittiğinde de bu durum devam ediyormuş, hatta tüm evreleri bilsin ona göre başlasın diyor ama ben inanın diğer evreleri daha uzun uzadıya incelemedim.
Birde yorumlara da bir bakın mutlaka,orada da paylaşımlar mevcut.Daha sonra buraya güncellemelerle yemek listeleri yazmayı düşünüyorum.Bu sayfayı saklayın,arada okuyun bence.

93 yorum:

Adsız dedi ki...

tebrik ederim asortik harikasın..sen her halinle güzelsin bence ama mesele güzellik değil değilmi? bende 15 kilo vermek istiyorum..bu diyetide uygulamak istiyorum..şimdi binim sorum ben peynir yemiyorum.çocukluktan beri..sadece pişmiş yani erimiş kaşar ve yine börkte falan erimiş şekilde beyaz peynir..uygulamda sorun olurmu.omlet yapabilirim belki ama ekmek yerine olmaz heralde bende..birde sana zor gelmezse liste şeklinde yayınlasan bunları..sabah: yumurta peynir vs.öğlen:et akşam: tavuk falan diye..aradada krepte olduğu gibi özel tarifleri versen..ayrıca yulafı saatini falan yazsan güzel bir dosya olur..bizlere çok iyi olur..maalesef benim bir fatoşum yok.. o yüzden bir yönlendirmeye ihtiyaç duyuyorum..paylaşımın için teşekkürler..sevgiler..beste

Dışavurum dedi ki...

kilo verdirmesi çok iyi, umarım yıllarca verdirdiği kiloda devam da ettirir. Rejim yapamıyorum ben :( Dükan diyetini övenleri çok duydum ama, denesem mi diye düşünmeden edemedim şimdi okuyunca.

FATOŞ dedi ki...

Gerçekten sizi tebrik ediyorum .Benimde bir 20 kilom var verilmesi gereken nereden başlasam bilmiyorum 2 ay tüm tahlilleri falan yaptırdım hala başlayacağım ha bugün ha yarın derken ben yine aynı kilodayım.Kıyafet bulmakta zorlanıyorum.İstediğim modellerin büyük bedeni olmuyor genelde.Şimdi içimde bir şeyler kıpırdamaya başladı bende başlasammı ?Ha birde Ağustos ayından itibarenmi 18 kg verdiniz tekrar tebrikler sağlıklı günler dilerim.
FATOŞ

Asortik Krep dedi ki...

Beste Hanım, peynir yerine başka bir şey süt,yoğurt,haşlama tavuk eti, yumurta,omlet bir başka şey koyun sevdiğiniz.Ya da erimiş peynir olsun,yağsız tavada eritip yersiniz.Diğer peynirleri yemezseniz.Ben yanıma karper aldım mesela,bazen uzak yerlere giderken ki benim iş gezilerim bazen dağa taşa olabiliyor.Hava serin küçük yoğurt kapları, haşlanmış yumurta taşınabilir,işyerinde atıştırmalık hani o içiniz bayılınca ağzınıza atacağınız leblebi, bizim masalarımızda var,günde 40 taneyi aşmamak üzere yiyiyoruz.Omlet yapın yağsız,onu ekmek gibi düşünün ve yiyin.Haşlanmış ya da ızgara tavuk yiyin iki öğün.Ben en çok akşam zorlandım.Onu da yulaf gevreğini yemek öncesi yiyip açlığımı bastırmakla aştım.
Sabahları krep yapabilirsiniz kendinize ekmek yerine.Ben yeni yeni denedim ama ilk hafta için süper olurdu, oysa ben zorunu seçmişim.Omlet gibi oluyor yalnız krep diyoruz ama yağsız olduğundan omlet görüntüsü oluyor.Tuz atmayın yemeklerinize ama baharat katın,acı yiyin, acı biber metobolizmayı canlandırıyor.Sizin de Asortik Krepiniz olsun, istediğiniz herşeye cevap vereceğim.Söz verdim çünkü ben birinden yardım istedim geri dönüş bile yapmadı bloğunda,buna mükabil zayıflamak isteyen herkese yardım edeceğim. Adını vermiyorum saygı duyuyorum,mesleğidir,seviyorum ama ona kırgınım.

Dışavurum, benim bu diyeti yapmamın sebebi daha sonra azıtmadıkça insanların verdiği kiloyu geri almaması.Aslında dukanla zayıflayan o kadar çok insan var ki ya da formunu koruyan ama paylaşmıyorlar.Etrafa söylemiyorlar.Siz eşeleyince buluyorsunuz :) Neyse biz paylaşalım,benim hayat görüşüme aykırı bir duruş diğer tarz.
Deneyin,deneyip yağlarınızdan kilo verdiğinizi görünce yaşadığınız mutluluk çok güzel.Bizimle de paylaşın sonra.

Fatoş Hanım, 1 ağustostan bu yana 18 kilo verdim.Bu yüzden yavaş gitsin istiyorum.Bende aynı dertten muzdarip biri olarak diyebilirim ki zayıf olup kötü giyinen insanları anlamıyorum..! Hep onlar mı bizi anlamayacak :) Geçen ay zayıflamışken ki ben şu an 92 kiloyum.Bir yemeğe gitmek,alışveriş yapmak zayıfken ne kolay,boşu boşuna uğraşmışım senelerce,insan zayıflayınca evdeki her kıyafeti de çok güzel oluyor,gardırobumda ne kıyafetlerim varmış meğer :) kıyafetten şikayet ediyorsanız zayıflayın bence.Deneyin Dükanı.Birde her sinir olduğumda insanlara gidip su içtim :) hareket,spor yaptım,yürüyüşlere çıktım.Deneyin lütfen,keybedecek ne var ki..? Hem benim gördüğüm en sağlıklı diyet yemek biçimi, yiyerek kilo veriyorsunuz.

FATOŞ dedi ki...

Geri dönüşünüz için çook teşekkür ederim bana çok cesaret verdiniz.Kendime söz veriyorum buradan detayları biraz daha inceleyip hemen yarın başlamak istiyorum.Kısacası başladım gitti.2 Aralık benim için dönüm noktası olur inşallah .Gün içerisinde kuru kayısı fındek ceviz gibi şeyler varmı ? Ya da liste rica etsek sizdenn....!
FATOŞ

Banu dedi ki...

18 muhteşem bir kilo. Süper bir iş yapmışsın. Zoru başarmışsın. Deneyimlerini ayrıntılarıyla paylaşarak beni de ikna ettiğin için teşekkürler...

Tanya's dedi ki...

Asortikcim,

Bizim evde 15 kilo vermiş biri var, es dot gecen bir masada oturuyoruk, toplamda verilen kilo 87 çıktı:P nasıl, 6 kişi idil sanırım. Beni pek sayma..

Adsız dedi ki...

asortik selam..senin cevabından sonra bu diyete başlamaya karar verdim..önce senin linkini verdiğin yerden ve sonra google dan araştırdım..ama en güzeli senin bilgilerin...çok karmaşıklaştırmışlar onlar..önce yulaf kepeğini sorayım..yulaf ezmesi değil sanırım değilmi?birde süt yoğurt vb tamamen yağsızmı yoksa yarım yağlılardanmı olacak?süte şeker atmadan sade nescafe yada kakao katılabilirmi? şimdilik bu kadar..başlayıncaki sanırım haftaya başlarım daha sık sorularım..yediklerimi paylaşma gibi..şeylerle seni dahil edeceğimi hayatıma:)bu arada biz tanışmıştık seninle hatırlarmısın bilmem.. 2kızım ve eşimle ziyaretine gelip tavsiyen üzere yörük evi nde kalmıştık..belki benden çok soru delirse mail üzerindende yazışabilir uygunsa sana tabii.. tekrar teşekkürler..beste

Asortik Krep dedi ki...

Fatoş Hanım, ceviz ,fındık gibi şeyler yok ilk iki dönemde.
3.dönemde olabilir -emin değilim.Bakarız sonra. Liste yapmayı düşünüyorum,en kısa zamanda ...

Banu Hanım, çok sevindim :)

Tanya, 15 mi..? Tebrik ederim.Nasıl olduğunu bilirim ben.87 kilo da yabana atılacak bir rakam değil,altı kişide olsa.

Beste, seni tanımaz olur muyum Eşi uzunbeyden daha uzun olan hanım :))Büroda buluşmuştuk.
Süt-yoğurt az yağlı ya da yağsız olacak ama ben hiç dikkat etmedim inan ki.

Tüm içecekler şekersiz olacak,süt katılabilir.Bence sorularını buradan paylaşalım ,hatta bu yazıdan ki başkaları da faydalansın.
Yulaf kepeği, aslında internette varmış,ben burada bulamadım.Bulduğumuz Eti Yulaf Ezmesi diye geçen Lifalif diye bir şey ama ben memnunum.Onu kullandım.Tansaş ve Migroslarda var.

Unknown dedi ki...

Sevgili asortik sabahtan beri okuyorum orda burda şimdi atağı insanlar kendileri belirliyorlar kilolarına göre doğru mu anlamışım?
nasıl belirleyeceğiz ki bir formülü mü var acep...
7-8 arası verilmesi gereken bir kilom varsa o zaman atağım 3-4 gün filan mı olsun...
Atağı yeni anlamışken şimdi de seyir evresini anlayayım ben ne zormuş ki bu :)

Asortik Krep dedi ki...

Funda'cım, eğer 7-8 kilo fazlan varsa bence beş gün atak yapmalısın.Eğer on kilodan fazla kilo vermek istersen bir hafta yapabilirsin,geçiş dönemi gibi düşün.Ben on günü uzattım biraz kendimce ,sebebini açıklamıştım.Lütfen sor, bilmiyorsak araştırırız.Mutlu oluyorum sorular geldikçe.

Zehra Gürgen dedi ki...

Bence o enfes aperatiflerini de paylaşmalısın..Biz çok beğenmiştik onları!
Ve benim gördüğüm en kararlı kadınsın !!

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim yarından itibaren beş günü uygulayacağım ama seyir kısmından bihaberim onu şu beş günü atlattıktan sonra hallederim diye düşünüyorum...
aklıma geldi hani günde 2 kaşık yeme hakkı verilen yulaf kepeği birer kaşık iki ayrı zamanda yenilebilir değil mi?
bir de gece yatmadan şu saatten itibaren yemek yok şeklinde bir açıklaması yok sanırım ama bir son yemek zamanı da vardır herhalde...

Asortik Krep dedi ki...

Zehra, teşekkür ederim.Onları menü kısmında yazalım mutlaka..

Funda, seyirde bir şey yok,yediklerine sebze ve yeşillik ekleyeceksin o kadar.Daha iyi kısmı o.Aslında bir gün protein bir gün protein + sebze diye de devam edebilirsin.Ben karışık gidiyorum.Burda önemli olan bence yasaklara girmemek.Yasak olmayanları istediğin kadar yiyebilirsin.Ben acıktıkça yiyiyorum ve kısa zamanda acıkıyorum.Bazen sabahları karnım gurulduyor, uzunbey bile duyuyor :)) Akşam da yiyiyorum.Mesela biraz önce bir kase yoğurt yedim,yetmedi,bir kaç peynirle devam ettim.Saat 10.40
Son yemek zamanı vardır ama ben uygulamadım,hem ben geç yatıyorum,biraz sonra da nescafe içmeyi düşünüyorum :)

Unknown dedi ki...

ha yani üç ana iki ara öğün filan yok aslında acıktın mı yasaksızlardan ye dilediğince...
peki şu sebzeleri de sonrasında söylersin değil mi onlar da yoksa yağsız pişmeleri mi tek farkı porsiyonda sıkıntısı var mı .....
boğdum gece gece tamam son sorumdu ama bu gecelik :)
sevgilerimle :)

Adsız dedi ki...

selam asortik..ewet benim uzun bey senin uzun beyden daha uzundu:) teşekkürlerimi sunuyorum tekrardan..emin ol başladığımda daha sık sorarım sorularımı..bu arada bakliyatlarda protein yerine geçiyormu.haşlanmış buğday, yeşil mercimek vs..yoğurda karıştırıp yemeyi severim ben..bu diyettede varmı bunlar..tekrar sevgiler..kayseriye beklerim..beste

Asortik Krep dedi ki...

Funda'cım ,lif ve şeker ihtiva eden her şey yasak.Patates,enginar,kereviz sebzelerden yasak.Bezelye,havuç ve mısırda yasak sebzelere giriyor.Yağsız pişecek ve istediğin kadar yiyebilirsin.Son sorun olmasın,bak ne güzel tekrar ediyoruz...

Beste,bakliyatlar ilk 3 evrede yok,dördüncü evrede yiyeceğiz :) Haşlanmış buğday ve yeşil mercimekte doğal olarak yok şimdilik.
Kayseri de olduğunu biliyorum,seninle ilgili herşeyi hatırlıyorum :)
Başlamanı sabırsızlıkla bekliyorum.

Adsız dedi ki...

Aferin Asortikkrep.Seni kutluyorum ve öpüyorum.
Asortik ANNE.

Asortik Krep dedi ki...

Asortik Annem, benim ilk öğretmenim kim ;) Bende senin ellerinden öpüyorum :))

cumbada dedi ki...

Sevgili Asortik,Benimde 20 kilo fazlam var ve diyetiniz bana cazip geldi neden bilmem?..Tek bir şey sormak istiyorum..Bakliyatların bu diyette yeri nedir?var mı..Yokmu..Zira işyerin de sıklıkla çıkıyor..:)))

Asortik Krep dedi ki...

Cumbada, bakliyatlar ilk üç evrede yok,ancak son evrede yenebiliyor.

Unknown dedi ki...

Sevgili asortik gun itibariyle atagimin 1.gununu bitirmenin hakli gururunu yasiyorum yulaf kepegimin ilk kasigini oglen hallettim su an saat 22:00 ikinci kasigi da yogurtla katik edecegim nasil gecti dersen su sevmeyen ben agzimin kurumasi sebebiyle su ictim hayrettir peynir yedim girip cikip sonra tavuk pirzola yedim 3 parca kahve cay... Bu arada meyve ne zaman olacak? Bir de bitli cayi tuketebiliyor muyduk? Bu arada kararliligim farkedilmistir saniyorum p.tesiyi bile beklemedim :) operim

Asortik Krep dedi ki...

Funda'cım, bu ne güzel bir haber böyle :) Tebrik ederim.Bitki çayları serbest,şekersiz içebilirsin istediğin vakit.
Meyve şimdlik yok,sende biraz kilo verince arada kaçamak yaparsın.Yarın zor bir gün, kendini aç bırakmayacak şekilde yoğurt,yumurta,süt,çay,tavuk,et,yulaf gevreği,peynir ye ve bol su iç.Yarın akşam yine güzel haberlerini bekliyorum..

Asortik Krep dedi ki...

Arada bana soru sor ama... :))

FATOŞ dedi ki...

Bugün atağımın 2. günü .Dün hiç mi hiç zorlanmadım akşamda misafirlerim vardı hiç bir şey yemedim kendimi tutmayı başardım.Ama bugün başım çok ağırıyor bir ağrı kesici aldım bakalım inşallah iyi gelir.Bir de ben Tansaştan yulaf ezmesi buldum ,yulaf kepeği bulamadım ,yulaf kepeği bulan varsa nereden temin ettiklerini paylaşırlarsa sevinirim .Bugünüde atlatırsam kaldı 8 günüm. Ama kendime sözüm var başaracağım .Sağlıkla ilgili bir sorun yaşamasam bırakmaya hiç niyetim yook.Atmak istiyorum şu sırtımda yıllarca taşıdığım 20 kiloyu.
SEVGİLER FATOŞ

Asortik Krep dedi ki...

Fatoş Hanım,ilk gün zorlamıyor zaten, 2. ve 3. gün zorluyor demiştim.Bence suyu az içmiş olabilir misiniz..? Yorumları okuyun en az yazı kadar bilgide yorumlarda var. Bende yulaf ezmesi kullanıyorum.Zayıfladığım için yulaf gevreği bulamamışlığımı problem etmedim.Siz on gün yapmayın,bir hafta yapın.Ben eskişehire gideceğim için uzun tuttum.Yani sekizinci gün sebzeye geçin.Başladığınız ayın sonuna doğru kilo vermeye başlayacaksınız, bol su içip yürümeye çalışın.
Güzel haberlerinizi bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Yarın akşam oldu Asortik :)
19:08 saat başıma kötü bir ağrı girdi bir de aç değilim ama baş düşmanım dostum tatlısız hayat kötüymüş dayanıyorum...
Yulaf zımbırtısını buldum Ankara' da olanlar için yazıyorum ben 365 deki arifoğlu baharatçısından aldım çeşitli yerlerde şubeleri de varmış. 500 gr ı 9 TL bilgilerinize...
iğrenç bir tadı var yal gibi affedin...
dün normal yoğurtla yemiştim bugün senden feyzle süzme yoğurdun içinde yedim bir nebze ama o kokusu tatsızlığındaki manasızlık o kısım berbat...
ilerleyen saatlerde bir kaşığım daha var...
Bugünkü öğlen yemeğim oydu akşam üzerine doğru köfte eşlik etti deli gibi peynir yiyorum örgüsünden kaşarına diline kadar peynirden de olmak istemiyorum ama...
bugün sabah 500gr eksiktim inanır mısın?
şu anda yazıma şekersiz ki Allahtan şekersiz içerdim her şeyi o bakımdan kolaylık benim için nar çiçeği ve kuşburnu karışımı bitki çayım eşlik ediyor...
4 gün düşündüğüm atağın yarısı gitti valla süper yarını da atlattım mı bir pazartesi sonra onu da konuşuruz ara öğün yine yoğurt süt peynir mi öğünlere sebze eklenecek peki salata ?
öperim...

Asortik Krep dedi ki...

Funda'cım, yorumunu gülerek okudum :) Ah sen bana sor ilk günlerde o küfrederek yenen yulaf ezmesini daha sonraları kilo verince nasıl severek yiyiyorsun anlatamam.En sevdiklerinden oluyor.

Şimdi tatlı yemeden bir kaç gün geçirince alışıyorsun olaya.Protein yedikçe canın tatlı istemeyecek ilginç bir şekilde.Sadece özel günlere yaklaşınca isteyecek.Hatta kriz geçireceksin,kaçamağı o zaman yapman lazım.Onun haricinde sakın tatlı yeme.

500 gr ne ki bak nasıl incelecek, nasıl kilo vereceksin.Hemen duyarlı bakışlar farkedecek ve süper güzel hissedeceksin kendini..Eşin kıskanmaya başlayacak :))

4-5 gün sonra yani sebzeye geçmeye karar verince yeşillik,salatalık,biber,domates suyunda pişmiş, yağsız ama kıymalı ya da etli,tavuklu sebze yemekleri yiyebilirsin.
Haşlama ya da ızgara etin yanına salata yiyebilirsin. Maydanoz,roka gibi yeşillikler,kapuska,kabak gibi yemekler yiyebilirsin.İstediğini istediğin saat istediğin kadar diyorum!Sadece dokunmayan zararsız yiyecekleri yeme hakkın var.Yumurta yemiyor musun..? Tok tutuyor.Birde salata falan yiyebilirsin sadece yağsız, kırmızı lahanalı falan.İlk zamanlar köfte yemedim ben sonradan başladım.Benden önce programın bitecek senin,ben senin için çok seviniyorum :))Benimkisi uzun bir yolculuk ve bu aralar zor gidiyor.

Unknown dedi ki...

hislerime tercümanlığın ön ayak oluşun öncelikle sana çok teşekkür ederim...
yumurta yedim bu arada öğlen iki haşlama...
şimdi de elimde koca bir parça kaşar onu kemiriyorum (21:32)
bu arada bizim bey yurt dışında haberi yok rejimimden çok şaşıracak kendimi bıraktığımı hepten geçtiğimi düşünüyordu bana da moral oluyor kendi kendime aferin diyorum...
ben mi yanlış anladım atak döneminde salata yiyebiliyor muyuz?
pazartesi akşamı kapını yine çalarım yarınki rapordan sonra tabi :)
bir de seyir sürem ne kadar olacak onu nasıl bileceğim güçlendirme süresini anladım da 8X10=80 gün yapacağım...
öğretmenim feci gidiyorum feciiii...
bu arada tekrar tekrar teşekkür ederim yüreklendirmelerinle rehberliğinden ötürü :)

Asortik Krep dedi ki...

Canım, öyle seviniyorum ki anlatamam.Şimdiki açlık krizleri ileride yok oluyor,önce onun müjdesini vereyim.Normal acıkınca ,canın yemek isteyince yiyeceksin ileride.Şimdi hep bir kemirme durumları olacak,normaldir.

Atakta salata yok,atak evresi 2 ila 5 gün.Sen kendini hazır hissedince geçeceksin seyir evresine.Seyir evresi yani benim durumum gibi olan evre sen istediğin kiloya gelene kadar sürecek.Yanlış hatırlamıyorsam 6-8 kilo demiştin.Kendince tamam dediğin kiloya gelince 3. evreye geçeceksin.O zaman Fatoş'tan-benim koçum,o 4. evrede :)) taktik alacağız benden bir aşama yukarıda olacaksın,hatta benden önce bitireceksin rejimi..
Mail adresine cep numaramı atacağım sıkışınca beni arayabileceksin.Aynısını Beste'ye de yapacağım.İstediğin saat bana ulaşmanız için.
Birde kendine yakın,kahve içmeyi seven bir arkadaşını seçeceksin.Canın sıkıldığında kimseyle konuşmana gerek kalmadan buluşabileceğin bir komşu da olabilir.Yani motivasyonun bozulduğunda gidip onunla konuşup şekersiz bir türk kahvesi içeceksin.Böylece rejimin bozulmadan devam edebileceksin.Gerisi sana kalmış ama bence olacak bu iş.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

diyet işleri bana zor... yapabileni çok takdir ederim. :)

yeni yerinde, hem de nefis deniz manzarasında, yeniden görüşmek çüm güzel, o da ayrı...

Zeugma dedi ki...

Az önceki yorumum gitmedi sanırım..

Süppermiş...
Funda'nın yorumlarını da üzerine okuyunca, hemen, derhal ben de başlıyorum yarın.
Teşekkürler ediyorum efendim :)

Unknown dedi ki...

Atak sonuna bir gün kala merhaba Asortikçim sen ismini kullanmadığın için( ya da ben mi rastlamadım acep) izinsiz isminle hitap etmek istemedim yoksa demeyesin ismimi biliyor da ne demeye Asortik deyip duruyor diye...
Bugün sabah kahvaltısı malum 2 yumurta peynir çeşitleri çay...
O melun yulaf kepeği yoğurtla birlikte ilerleyen saatlerde tükettim...
Yalnız en önemli konu bugün tükettim deyince tükenmiş gibiydim şimdi şimdi açıldım bir an hani çok şiddetli grip olursun da vücudunu 10 adam her yerinden gerer çekiştirir bir yandan da kazanla kafana indirirler ya o durumdaydım annem proteine bağladı vücudun alışkın değil tabi abur cubursuz hayat o da şaşırdı dedi...
belki...
şimdi iyiyim...
az önce bir miktar et yedim şimdi de kahvemi içiyorum...
yalnız bir yemek kaşığı daha şu melun kepekten kaldı yemesem olmaz mı acaba yok ye dersen de yiyeceğim ne yapayım...
bugün tartılmadım yarına yaşarım o güzelliği ama farkettiği de aşikar...
çok öperim...
(21:07)

Asortik Krep dedi ki...

Fikrimin İnce Gülü,olsun diyet yapmak isteyenlere bu yazı,yapmak istemeyenler yapmayacak :))

Zeugma, tavsiye ederim eğer bir diyet yapmaya karar verirsen bunu dene..

Funda'cım,isim yok, Asortik Krep bloglardaki ismim :)) Beş senedir kullanmadım,daha da kullanmayı düşünmüyorum.Telefon için yazdım onu ben :))

Akşam tartılma bence de,sabah yataktan kalkıp,su içmeden ama tuvalete gittikten sonra tartıl hep.

Anneciğin bence de doğru söylüyor.. Yeni bir düzene geçiyorsun,tabii ki değişiklik hissedeceksin,normaldir..Yarın sabah tartıda görürsün o sıkıntıların çaresini..ve yemek istemiyorsan diğer kısmı yeme ama onu her gün tuvalete rahat çıkabilmek için yediğimizden en azından iki günde bir yemeğe dikkat et.
YARIN SABAHKİ YORUMUNU SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM...

Unknown dedi ki...

isim konusunda anlaştık patron :)
sen beni sevindirdin Allah da seni sevindirsin :)
ben günde 1 yemek kaşığı yemeğe razıyım ama ikincisi gitmiyor...
şu boşaltım sistemi durumuna da bunun bir etkisi olduğuna ...? daha çok tıkamaz mı insanı?
o konuda bir sıkıntı yok şükür hatta boşaltım sistemi bugün kafayı yedi bile diyebilirim o da beni bitkin düşürdü ziyadesiyle bol sıvı aldım kayba karşılık...
Sabah yazacağım sabah wc sonrası kayıp miktarını...
Bu arada az önce yanlış yazdım galiba bu sabah tartılmadım demek istedim :)
sabaha görüşmek üzere...
bu arada yarın sesini de duyarım rahatsız etmezsem :)

Asortik Krep dedi ki...

Olsun sabah tartıl her zaman.Tartılmadıysan yine ertesi sabahı bekle.
Yulaf ezmesini sütte ya da yoğurtta bekletince biraz şişiyor ben sonra yiyiyorum.
Aramanı bekleyeceğim merakla :)

Unknown dedi ki...

Sevgili Asortik bugün konuşamadık...
Bu sabah yine bir -500 gr la güne merhaba deyip atağın son gününü de şu saat itibariyle sonlandıracağım...
Fakat yarın ne yiyeceğim beeeen :)
hadi öğlen akşamı anladım yine protein yanına yağsız sebze ve salata...
peki ya kahvaltı?
yine meyve yok yine çorba yok mu?
ara öpünler yine peynirdi yoğurttu o tip mi...
bir de yine kepekli melundan yiyecek miyim?
bu arada bugün hergüne bir -500 dersek yarın atağı -2 kg yle bitirip 63' e düşüp 56 olana kadar da seyir denizine kulaç atacağım...
(22:28)

Asortik Krep dedi ki...

Yediklerine ek sebze başlayacaksın.Salata yiyebileceksin.Kahvaltı aynı şekilde devam etse mesela, yanına salatalık ve domates,biber ,roka ilave olsun.Öğlende yağsız salata veya yağsız yemekler olsun.mısır,bezelye,havuç,patates,kereviz hariç.ya da ızgara et+ salata olsun. ister kahvaltıda ister öğle yemeğinde yağsız peynirli omlet olsun, kıymalı yağsız yeşil fasulye,kıymalı kabak, ızgara biber,kabak,soğan,tavuklu kapuska gibi yemekler olabilir.Sadece yağ koymayıp etin kendi suyuyla ve domates suyuyla pişirebileceğin yemekler ilave olacak.Yine protein,yine yulaf kepeği ki onu rejimin her evresinde yiyiyorsun.Bunun için başlangıcında kitabı okuyun ya da ilk özeti mutlaka okuyun diyoruz.. Yani onu her evrede yemen gerekiyor :) Yine meyve yok, yine çorba yok ne yazık ki, ara öğünler peynir,yoğurt olabilir.
Böyle devam edersen, sanırım en kısa zamanda istediğin kiloyu yakalarsın.O zaman güçlendirmeye geçmen gerekiyor.Hadi kolay gelsin.

Sonsuz Dekorasyon dedi ki...

valla zor oluyor diyet yapmak ama insanın beyninde bitiyor.. malesef bende diyetisyene gidiyorum ve 5 kilo verdim. iş az az ama sık sık yemekten geçiyor:))

http://sonsuzdekorasyon.blogspot.com/

FATOŞ dedi ki...

Bende atak devresinin 6. günündeyim sadece 2. günde zorlandım geriye 1 günüm kaldı .Yarın bitiyor inşallah . Benden de 3 kg gitti.Çok ama çokk mutluyum .Az önce 1 haftadır görmediğim arkadaşım geldi ofise bana sen zayıfladın mı ? dedi çok mutlu oldum.Hep kafam da planlar yapıyorum ay sonu şu kadar kilo versem ,sonrada ocak sonu gibi 10 kg a ulaşmış olurmuyum diye tatlı hedefler koyuyorum kendime .Kararlıyım kesinlikle devam edeceğim.Benden bu kadar bi ses vereyim dedim.
SEVGİLER FATOŞ

inci çiçeği dedi ki...

asortik krep benim arkadaşımın kızıda aynı diyetten yaptı şimdi maşşalah tığ gibi, sana kolay gelsin, bende geçen yıl mevsimlerden roma diyetiyle 10 kilo verdim, insan kiloları verdikçe daha bir keyifleniyor, yüklerinden arınıyor, kolay gelsin:)))

Asortik Krep dedi ki...

Sonsuz dekorasyon, diyet zor tabii ki, kiloları verdim demekle olmuyor.Az ve sık yemeye katılıyorum, ben peynir,yoğurt ve sütü çok, sebzeyi az yiyiyorum :))

Fatoş Hanım, ne güzel, çok sevindim güzel gitmesine.Siz hep ses verin, ben mutlu olurum.

İnci çiçeği,ben ilk defa bana bu kadar uygun ve zorlanmadığım bir diyet buldum.Herkesin yapısı farklı.Daha kısmetse ileri gitmeyi düşünüyorum.Size de çok sevindim.

Unknown dedi ki...

Sevgili Asortik keşke yakınımda olsaydın :)
Sorumluluk almak filan deme öyle şeyler sen öncelikle kendinde faydalı bulduğunu iyi niyetinden ötürü bizlere anlatıyorsun bırakıp bırakmamak tabi ki kendi tasarrufumuz fakat diyeti çok ince uygulayamıyorum malesef giden 2 kg baki fakat ben biraz meyveyle hatta çok az da olsa yağ ile cevizle takviye etmeliymişim doktor öyle söyledi çünkü düşükde seyreden tansiyonum bu tarz bir beslenmeye müsait değilmiş daha da elimi kolumu kaldıramaz oldum ilerleyen günlerde...
Bknz: sesimin soluğumun çıkmaması...
ben yine de elden bırakmış değilim bu motivasyonla...
Yine kahvaltı ara yoğurt ayran vs...
çok az yağda pişmiş sebze ve yanında eti tavuğu...
hamur işi bakliyat tatlı yok çok su içmek devam...
ben senin ve yorumlardaki diğer dukancı arkadaşların gidişatlarınızı izlemeye devam edeceğim bakalım benim de bu şekil nasıl gidecek?
Sevgilerimle...

Asortik Krep dedi ki...

Funda'cım, yakınında olmayı bende çok isterdim emin ol.Bence sağlığını bozmadan uygulayabildiğin oranda devam etsen iyi olur.Takipteyim ,sevgiler..

Yelda Ergin Öztürk dedi ki...

bu diyet hakkında o kadar çok şey yazılıp çizildi ki birebir uygulayan bir kişinin ağzından dinlemek bambaşka uygulasam mı :) bilemedim...

SKINNY dedi ki...

selam bende dukanla ilgili bir suru yazilar okuyup birde kitabini almistim ama baslamaya hic cesaretim yoktu. Cunku ben hic protein yemezken bu diyeti nasil yaparim diyordum. Senin blogundaki dukan yazisini gordum nedense bana cok inandirici geldi ve basladim. ilk 15 gunde 5 kilo verdim. Son 1 haftadir takildi veremiyorum. 2nci devredeyim ama protein ve protein sebze gunleri benimde biraz karismaya basladi. Bende senin gibi yapmaya karar verdim. sebze ve proteini karisik yiyecegim. Yulaf kepegi almadim yarin onuda alacagim. dukanla ilgili icten yazilarin icin cok sagol. Daha vermem gereken 25 kilo var ama vazgecmek yok.

SKINNY dedi ki...

birde sik sik peynir yemen cok hosuma gitti bende cok severim ama fazla yemiyordum.kilo yapar diye dusunuyordum yanilmisim. izindeyim

Asortik Krep dedi ki...

Yelda hanım, uygulayın diyorum sonra gelen eleştiriler yüzünden bir şey olursa kendimi sorumlu hissediyorum.Yanımda olsanız gözlemlerim, kontrol ederim.Uzaktayken öyle bir şansım yok.
Kilo alırsınız anında hemen kilo almışsın, falan filan diye insanlara müdahale ederler, kilo verince de sağlıksız verme diye başlıyorlar.Bi karışmayın ya, sağlıksız iş niye yapayım,en az sizin kadar bende okuyorum,hatta söyledikleriniz bilimsel makaleler de değil,gazete ,internet yayınları..Onların çoğunu bende okudum.Haberim var.Hem ben kendime neden bakmayayım ki.Zaten senelerdir kiloluydum,önemsemiyordum.Kilo vermeye de karar verdiysem neden gerizekalı gibi sağlıksız bir şekilde yapayım.İsteseydim eskiden o şekilde yapıp verirdim zaten.Şimdi karar vermişim, neden bu müdahale.Bu yüzden sorumluluğunu taşıyacaksanız bu rejimi yapın diyorum.Sonradan pişman olup bırakırsanız bilemem.İyi araştırın.Başlamadan doktora gidin.Tahlillerinizi yaptırın.
Ben paylaşıyorum kendi yaptığımı, rejimle ilgili herşeyi de sorabilirsiniz ama başlayıp başlamayacağınıza kendiniz karar verin.

Skınny,bence ki burada zaten bana soruyorsun :) zaten onbeş günde beş kilo vermişsin.Ayda beş kilodan fazla vermek normal değil,bu mantıkta sağlıklı kilo vermek gerekiyor,tüm sistem seni bu yaşam tarzına alıştırmakla yükümlü,o fazla kilonun hepsini ardarda gelen günler içinde veremezsin,böyle bir şey yok.Zaten bir ayda vermen gerekeni vermişsin,bu sistemin anlayışına aykırı zaten.Eğer beni dinliyorsan ki burayı takip ediyorsan dinle :) bunun normali en yakın zamanda değil en sağlıklı şekilde almamak üzere kilo vermeye çalışıyorum ben.Sende öyle yap.Fazla kilolarımız var diye hepsini iki ayda veremeyiz.
Şimdi hiç bozmadan diyete devam ediyorsun.Bu sistemde devam ettiğin sürece zayıflayacaksın emin ol, çünkü vücudununda kendine özgü bir sistemi var,sadece bozma,rejimine güven.
Ben ay başında başladım mesela ama ağırlıkla kilomu ay sonuna doğru verdim.Yemeden de durursan veremiyorsun,yemen lazım ki yerken vücuttaki yağları yakacaksın.Suyunu içeceksin ,yavaş tempolu yürüyüşler yapacaksın abartmadan ve sana yasak olan hiçbirşeyi yemeyeceksin.

Normal şartlarda zaten 25 günde beş kilo vermişsin daha ne istiyorsun...? Gayet güzel,rejime devam :) Burdayım istediğini sorabilirsin.

Nedret dedi ki...

Ben de 19 kilo vermiştim 5 yıl önce 6 ayda. Allah geri almaktan korusun. Eve hapsolmak zorunda kalınca hepsini geri aldım:(( Yürüyüşü ihmal etmeyin derim. Sevgiler.

SKINNY dedi ki...

sagol asortik zaten yakin arkdasim ben protein diyeti yapmam sagliksiz falan diyordu. bende israr etmedim zaten. Ben 5 kiloyu verip ozelikle en problemli olan gobek bolgesinden o da basladi rejime.

seninle yemek zevklerimiz uyuyor. Ben anladim ki benim asil sorunum yememek cunku sadece tavuk, et ve yumurta yiyp butun gun geziyorum ac degilim ama yediklerim az diye dusunuyordum. Peyniri cok severim onu aralarda atistirma niyetine kullanacagim. Zaten birakmiyorum hedefe ulasana kadar yani Haziran ayina..Destegin icin cok sagol

BESTE dedi ki...

sewgili dukan koçumm..nihayet 12 aralık pazartesi sabahı başladım..çok şükür sıkıntım olmadı ilk gün..seni peynir kurtardı benide süt ve yoğurt..yulafı zaten severim..2. gün gribal bir durumda uyandım..zaten vardı vücudumdda kırgınlık..sinüzitlerde girmiş araya..aslında iyi oldu herşey çok kötü kokuyodu kendi nefesimden dolayı:) hiç bir şey istemedi canım ama süt yoğurt yumurta üçgeni çok güzeldi..hatta tavada eriterek pişirdiğim lıght kaşarda nefisti..2.5 lt su içtimki zaten normaldede içtiğim bir miktar..fazlası bile oluyo..bugün yani 3. günde sıcak süte sade nescafe şekersiz.beyaz peynirli kaşarlı yumurtalı omlet.yoğurt(tarçın ve çörekotu serptim)birazcık kırmızı et yedim.ama antibiyotik kullanıyorum.iştahım bayağı kesildi.zorlada olsa yiyorum..bu arada sarımsaklı yoğurt yenilebilirmi? ben bu 1. atağı kaç gün yapayım 12- 13kilo vermeliyim.mantar 2. ataktamı yenecek(çok severimde..kültür mantarını)yürüyüş bu günlerde yapamadım..ayrıca 2. ewre kaç gün sürecek?kefir içebilirmiyim..yağsız tavada hellim de yiyebilirim değilmi..peynir kültürüm pek yok..sevmiyorummm..birde 2. ewrede eklenenlerle 1. ewredekileri kariştırabilirmiyim..yoksa birgün sebze birgün proteinmi yapsam? çok soru sordum..şimdilik bu kadar..teşekkür ederim..birde tartılmadım hiç nezaman tartılayım..bye

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim,yediklerin güzel,sarmısaklı yoğurt yiyebilirsin.Atak yedigünü geçmesin,mantar herzaman yenebilir diye biliyorum.yürüyüş yapmassan da evde hareket yapabilirsin.Kefir içilebilir,bende eve alacağım bu arlar arkadaşlardan.hellim ve bütün peynirlere evet.2. evrede birinci evredikileri karıştırıp yiyebilirsin.Normali her şeyi kararında yapmak.Arada bir gün sebze bir gün protein yap bence.Tartılma konusunu sana bırakıyorum, bence atak bittiğinde tartıl, ama bu senin moralini bozmasın.bir şekilde kilo vermeye yola çıktık,verene kadar yılmadan devam etmek lazım.Hadi kolay gele,bizi habersiz bırakma ve lütfen sağlıklı ve dikkatli yap :)Güzel haberlerini bekliyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Nedret Hanım, size yorum yazdım gibi geldi ama yazmamışım :)
Bu diyette değiştim ben biraz da olsa,eskisi gibi bakmıyorum olaya,elimden geldiğince almamaya çalışacağım da önce bir normal kiloya gelebilsem :))Teşekkür ederim paylaşım için.. Sevgiler..

Skiiny,evet bende şimdi farkediyorum ki çok az yiyiyormuşum.Boşu boşuna aç geziyormuşum.Seninde güzel haberlerini bekliyorum,en güzeli de yeni kıyafetlere bakma zamanı,zorlandığın bir yerde bunu unutma lütfen... sevgiler..

beste dedi ki...

sewgili dukan koçuuummmm...nihayet ilk ewreyi tamamladım..bu sabah tartıldım...ilk gün pazartesi81.7 bugün yani pazar sabahı 76.5.:) pek bir sevindim hiç ama hiç aç kalmadan zorlanmadan her acıktığında birşeyler yeme şansım olarak bence çok güzel değilmi...gelelim 2. ewreye..bu ewrede bol yeşillik eklemeyi düşünüyorum..ayrıca brokoli karnıbahar gibi sebzeler çok severim...yine et tavuk ve balıkla beraberbol bol yemeyi planlıyorum..patlıcanı yazdan közlemiştim kırmızı biberle oradan tüketirim..başka neler yapılabilir? ayrıcada patlamış mısır yağsız ve tuzsuz yeme şansım varmı:?28 çeşit sebzede başka neler var?patates varmı bu ewrede?şimdilik bu kadar...teşekkürlerimle beraber sana kayseriden kocaman sewgilerimide yolluyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Öncelikle kutluyorum.Çok iyi bir başlangıç yapmışsın.Kesinlikle su içmeyi ve dikkatli diyet yapmayı unutmuyoruz.
2.evrede e mısır,bezelye,patates,kereviz,havuç yok.Mısır olmadığı için patlamışı da yok,haşlaması da.Proteine bol yeşillik ve geri kalan sebzeleri ekliyoruz.Turşu ve yağ yok.Yediğimizin yüzde onu yağ olabilir bence onuda sebze yemeklerine sakla.Yağsız yemekler çok kötü oluyor.Çok az yağla ya da kıymanın ,tavuğun yağıyla yiyebilirsin.Pazartesi Fatoştan bu evrede nelr yenilebilirin listesini yapmasını isteyeceğim.Hatta menüler yapmaya çalışacağız.Yazdıkça paylaşırız,sen şimdilik sebzeye başlarsın.

beste dedi ki...

selam asortik..bugün 2. ewreye başladım sabahleyin..sabah haşlanmış yumurtanın yanında bol yeşillik salatalık vs yedim..böyle yapmamamlımıyım? 1 gün protein 1 gün sebzemi yapmalıyım? balığın tavuğun yanında salata yapıp yemek daha güzel..ayrıca diğer arkadaş vardı funda artık yazmıyo buraya bıraktımı yoksa? sewgilerrr

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim, bence bir kaç gün böyle karışık git,sonra bir gün protein bir gün sebze + protein yapabilirsin.Ya da arada istediğinde yaparsın.Ben genelde sebze+ protein karışık yapıyorum.

Fundanın bıraktığını sanmıyorum ama o zaten sekiz kilo için belli bir düzene girdi,en kısa zamanda verecektir.Bizim yolumuz uzun, onunla aynı durumda değiliz,daha dikkatli ve kontrollü gitmemiz gerekli.O daha çok incelecek ve kiloyu zor verecek.Benim her yönden idame etttirmem gerekli.Farklı durumlardayız.Benim şimdiden 180 gün koruma yapmam gerekli mesela..Ben ziyaret ediyorum ya da özelden konuşuyoruz Fundayla,o şekilde haberleşiyoruz.

Unknown dedi ki...

Sevgili arkadaşlar Asortiğin de dediği gibi bırakmadım evet 3 kg gitti ne çok hızlı ne çok yavaş kafamı da takmadığım için rahatım...
bazen diyelim yemeği kaçırıyorum ertesi gün hani en son evrede haftada bir gün saf protein oluyor ya ben de kendi kendime onu yapıp bir önceki günün de hafiflemesini yapıyorum...
Arada meyve ceviz badem kaçırıyorum belki psikolojik takatimi düşürmüyor...
benden bu kadar :)
sizlere de hep kolaylıklar diliyorum sevgilerimle :)

beste dedi ki...

selam yine benn:)asortikciğim az önce d&r da dukanın kitabını inceledim.almadım sen zaten onun özetini ve uygulanabilirlik kısmını söylüyosun..kafama takılan gerçi 3. ewrede sanırım( emin değilim 2 de olabilir) protein + sebze kısmında birlikte yemememiz gereken şeyler varmı? mesela domatesi demiş her öğünde yemeyin..sebze kısmını 1 öğün alıp proteinemi ağırlık vermek demek? bu diyet protein ağırlıklı sonuçta..sıcağı sıcağına sörayım dedim..birde ileri safhalarda sanırım yoğurda peynirede sınır geliyo..bu her besinden dengeli almak içinmi? teşekkürler..

Asortik Krep dedi ki...

Beste, bence kitabı alıp kendin bu sorularına cevap aramalısın.Çünkü benim atladığım bir nokta olabilir sana cevap verirken ki ben bu noktaları işin aslı bilmiyorum.İlerideki kısmı da incelemedim.Çünkü 2. kısımdayım.Daha ilerideki kısımları şu an incelemek işime gelmiyor, o kadar motivasyonum iyi ve kendimi o kadar olaya kilitledim ki akşam bir oda dolusu insanla yemekteydim,onlar pide ısmarlamış ki kokusu nefisti ben ne havuçlu salatadan ne de pideden bir gr yedim,ne de özendim.
Tam gaz hedefe kilitlendim.Burada doğru olan bence kitabı alıp kendin okuman, bu yüzden o konuları ben sana ödev vereyim sen bizimle paylaş,olur mu..? :))
Ben kendi açımdan senin sorularını öğreneceğim,ileride yazarım da ama benim inancım pier dükan gerçekten iyi araştırmış ve yaptığı saptamalar doğru,eğer tam olarak dediğini uygularsan sağlıklı ve güçten düşmeden kilo verebiliyorsun.Bu yüzden ne diyorsa o şekilde uygulanmalı diye düşünüyorum.Kendine uyarlama dediğini abartmadan yap, başarıya ulaşacaksın ve ileride kilo almadan yaşayabileceksin.
-bana cevap yazmadığım için kızma doğrusu bence bu.-

Derya dedi ki...

Güncel sayfanızı bekliyorum, bende başlayacağım, sayfadan notlar aldım, kitabımı da okuyorum, fazlalık 5 kilocuğu vereceğim inşallah :)

Asortik Krep dedi ki...

Derya Kuzusu, üstünde çalışıyorum.Beş kilo bir şey değil ama sonucu güzel oluyor.

beste dedi ki...

asortik selam..1haftayı daha geride bıraktım..bu hafta sadece 500 gr vermişim..zaten kitaptada yazıyor..sebzeye geçince kilo bile alınabilir yada çok az verilir diye..hiç bozmadım..kitabı aldım bu arada..bana ödev verebilirsin artık..hepsini okuyup ön fikir edneyim diyorum..bu hafta 1 gün protein 1 gün sebze yapıcam..geçen hafta karışık yapmıştım..birde 2kaşık yulafın 1 kaşığını gündüz yoğurtla ikindi vakti gibi..2. kaşığıda akşam 9-10 gibi sütle yiyorum..10.30 da yatıyorum genelde sabah 6da kaltığım için..geçmi oluyo sence..yatmaya yakın yemem uygunmu?şimdilik bu kadar..teşekkürler..

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim,500 gr vermek de güzel.Bir gün sebze bir gün protein fikri de çok güzel.Yulaf gevreğini iki kere de yemeğide ben sizlerden öğrendim.İyi oluyor o şekilde.Yatmaya yakın yiyebilirsin bildiğim kadarıyla hatta ben çok sık acıktığım için gece geç vakit yiyebiliyorum.Çok sevindim,iyi takip ediyorsun,kolay gelsin.

BESTE dedi ki...

asortikciğim selam..önce yeni yılını kutlarım..umarım bu yıl hep güzel şeyler yaşarsın..gelelim dukan efendiyee:)bu sabah tartıldım sadece 600 gr vermişim..hiç yoktan iyi kitaba göre normal tabii sebzeye geçince bir miktar alınabiliyomuş almadım ama beklentim daha yüksekti tabii..kitabı baştan sona güzelce okudum..sonlarında çok faydalı şeyler yazıyo gerçi daha çok koruma dönemi için ama uygulananabilir şeyler..mesela soğuk ve sıcak yemeğin yada içeceğin farkları çok güzel bir bilgi bana göre..kaçamağım olmadı şöyle olmadı sadece unutup çocuklara soyarken ağzıma attığım elme parçası:) ayrıca yılbaşı akşamı bir avuç çiğ kabak çekirdeği:)kitaptaki 4 önemli egzersizede dün gece başladım sabahta yaptım..burası kar kıyamet yürüyüşe çıkamadımki yürüyüşte özellikle duraklamada çook ama çok gerekliymiş..en kısa zamanda başlayacağım..çok yazıyorum ama bunları paylaşacağım kimse yok..annemlere felan bu diyeti söylemedim..şimdi ekmeksiz olmaz meyvesiz olmaz der dururlar:) sana günlük yeme durumumuda yazmak istiyorum..sabah 6 da kalkış ılık limonlu koca bir bardak su içiyorum saat 7 de sıcak bir bardak süte nescafe atıyorum şeker yok tabii..saat 8.30 da yeşil çay saat 10 da yumurta hellim salatalık ve biberli kahvaltı..öğlen 12 gibi sade türk kahvesi arada 1 bardak kefir saat 3 gibi 1 kase yoğur içine 1 kaşık yulaf bazen salatalık ve sarımsak bazende kavrulmuş mantar..akşam üzeri bitki çayı akşam balık başta olmak üzere az salatayla tavuk yada et akşam normal çay yatmaya yakında 1 kase süt ve yulafımı yiyorum..acıkma olayım hiç yok..canımın çekme olayıda yoksağlığımda sorun yok..8 kiloyu bulduğumda inşallah kan sayımı yaptırmayı düşünüyorum..başlangıçta yaptırmıştım..yorgunluk halsizlik yok..ama işte genede beklentim çok:) sen 18 kilonun üstüne eklemişindir heralde kaç oldun..sendede biraz duraklama oldumu? kusura bakma çok şey sordum ama hevesim ve heyecanımdan dolayı..hafta asonu sadece deneme amaçlı kıyafet mağazasında elbise denedim..40 beden oldu biliyomusun 44 tüm:) ayrıca almayım dedim ama kot aldım ota tabii 2 beden küçülmüş..insan çok mutlu oluyo..sana tekrar teşekkürlerimi yolluyorum..kayseriden kocaman sevgiler ve kocaman kartopu atıyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim ya, sen çok güzel gidiyorsun-maşallah- ne demek 600 gr.uçacak halimiz yok bak sağlıklı sağlıklı kilo veriyoruz.Çok hoşuma gitti yediklerin,kitabı bende elimden düşürmüyorum bu ara,keyifli de bir kitapmış,yeniden keşfediyorum.
40 beden olmana da çok sevindim.Kan sayımını yaptır mutlaka, ben ara vermiştim ya,bende bir gelişme yok.Bu sabah tekrar ısrarlı bir şekilde başladım ,eskisi gibi.Gelişmeler olduğu gibi paylaşacağım.Aynı kilodayım.Ben acıkmıyorum,canım tatlı istemiyor.
Evde kollarımı çalıştırmayı ve hareket yapmayı düşünüyorum.Birde istanbulda şinav çektim ki paslanmamışım.Hadi bakalım ,hedefim uzunbeyi yakalayıp geçmek bu sefer.Tatlıların acısını çıkarmalıyım :) Ben seyire devam ediyorum.Gelişmeleri haberdar edeceğim.
Sevgiler...Hava burada nefis ,dün yürüyüş yaptık kayaköyde.Yine de kartoplarına sevindim :)

beste dedi ki...

asortik selam..güzel cevabın ve desteğin için teşekkürler..egzersizleri sabah akşam yapıyorum..bu arada bende kabızlık olmuştu.1 kere form çay içtim..o kurtardı ama iyi bir çözüm değil biliyorum..sonra erik kurusunun üztüne biraz sıcak su döktüm yedim suyunuda içtim..ekşiydi zaten..oda az etki etti..bende çözümü çorbada buldum..uydurduğum ama tadı çok güzel olan bi çorba yaptım..haşlanmış karnıbahar ve brokloliyi bol baharatla rondodan geçirdim sarımsakta attım suyla kaynattım çok güzeldi.ertesi günde mantarlı tavuk sotem vardı onuda kattım çorbaya gene rondoladım 2 kaşık yoğurt koydum yulafıda serptim üzerine amann bir güzel oldu iananamazsın:) öğlen onu yedim..şimdide ocakta pişmekte olan kitaptaki mucize çorbayı yapıyorum.lahanalı olanı bulyonlarım yoktu ama genede yaptım bu sanki çok güzel olmazda genede içeceğim..ölçüleri yarıyarıya azalttım ama genede bir tencere oldu sanırım..bakalım etkisini yazarım gene..tavsiye edermiyim bilmem ama üstte yazdığımı kesin öneririm..bilgilendirme yazısı oldu:) bu arada sık sık tartılın hatta günde 2-3 kere tarılın diyor bay dukan ama ben sık tartılmıyorum genede..neyse sana tatlıların intikamını alma yolunda çok çook başarılar diliyorum sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim, yazdıkların çok güzel, kitabı okuyunca zaten mantığı da çözüyorsun ve kendine göre çareler türetiyorsun.
Ben pazartesiden beri kaçamak yapmadan gidiyorum,her sabah tartılıyorum genelde ama ben ancak92 den azalınca yazarım.
Birde sorma o tatlıların intikamı çok acı olacak :) Kilo verince İstanbula alışverişe gideceğim :)))

beste dedi ki...

selam asortik haftalık raporumu yazıyorumm:)bu hafta gene çok veremedim( bana göre) sadece 400 gr vermişim.. ama bu aralar hafta içinden beri hormonlarla ilgili bir hap kullanıyorum onunda etkisi olabilir belki..geçen hafta bel basen kol ve bacak ölçülerimi almıştım..sabah ölçtüm hepsindende birkaç cm azalma var.. egzersizlere sabah akşam devam..geçen hafta sadece arpa şehriye salatası yedim 1 kase ve ilk kaçamağım oldu:)mucize çorbayı yaptım..pul biber ve kimyonla falan tadı güzel..sindirim sistemimede iyi geldi bu gün tekrar yapacağım..ılık ılık güzel oluyo..benden haberler şimdilik bu kadar..birşey soracaktım istanbul gezinizde yediğin adana kebap kaçamakmı oluyo yoksa dukan dahilindemi sayılıyo..adana kebabı normal köftelere göre daha yağlı heralde...dukan dahilinde ve arada yiyebilirsin diye bir cevap alacağımı umarak burada noktalıyorum yazımı:):)gönderdiğim kartopuda bayağı bereketlenmiş...sevgilerr.

Asortik Krep dedi ki...

İşlerden geç cevap yaıyorum ama kebaplar dükana girmiyor :) sen gereken cevabı almışsındır umarım :))

beste dedi ki...

yoğun karlı bir kayseri sabahından sevgiler....haftalık raporum:asortiğim bu hafta tam 1 kilo vermişim..aslında daha çoktu ama hafta sonu dukan dışı:):) birkaç misafiri iç ettim:) gerçi sadece 1 kurabiye ve bir parça ekmekti canım çekti sıcaktı bir parça koparı verdim..ha birde küçük bir mevlüt şekeri..olsun genede iyi değilmi..aslında farklı birşey uyguladım perşembe ve cuma günü azçok bilir insan kendiniya bende yediklerime ve uyguladığım egzersize göre az veriyordum kiloyu..bende 2 günlük şok diyet diye arama yapınca dukandan çok uzak olmayan bir şey uyguladım..sabah meyve öğlen yoğurt salata sebze yemeği (burada yulafımı yoğurda kattım..mucize çorbamda tanesi boldu sebze oldu ve bol yeşillikli salata) ikindi gibi meyve elma yedim akşama salata ve kırmızı etti yine yağsız olarak fırın poşetinde yaptım eti güzel oldu akşam meyve( 1portakalı minik doğradım kalan yulafımı serptim üstüne) meyveleri elma ve portakal olarak yedim çok iyi geldi özlemniştim meyveyi cumartesi sabahı tartıda 1.450 gr gitmişti..belkide birkısmı sudur..ama yazdığım kaçamaklarla 1 kilo oldu..durumdan memnunum..arada ayda 1 gibi uygulamayı düşünüyorum..mucize çorbayı çok sevdim..tanesinibol tutunca yemek sulu koyuncdada çorba oluyor..egzersize devam..yürüyüş zor çünki kar ve soğuk çok fazla..neyse benden şimdilik bu kadar..cevabı geç yazman önemli değil..ben birşekilde içimi döküp rahatlıyoru..seninde okuduğunu biliyorum..adananın dukan dışı olduğunu anlamıştım zaten..yinede dedim ya tutarsa:) şimdilik erteledim..dukana devam..sana az kalorili..bol mutlu günler diliyorum..sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim, adana bence dükan dışı ama arada yiyebilirsin.En azından başka bir şey yemek yerine onu ye derim.Mesela benim de canım değişik bir şey yemek istediğinde bende ya kebap ya da döner yiyiyorum.Ama o zaman o günlerde başka kaçamak yapmıyorum.Yine kilo veriyorsun.Yazdıkların çok güzel görünsede uzun vadede rejimi bozmana sebep olabilir.Yani diyelim ki dükan yapıyorsun, o gün bir meyve kaçamağı yap ama aynı gün hem meyve hemde ekmek kaçamağı yapma. Kışın kilo vermek çok zor, bende özel durumlardan dolayı bugün disiplinli şekilde gitmeye başladım.Bir kere bozulunca bozmak kolay oluyor.Arada sıcak su iç çay gibi, maydanoz kaynat limon at içine ,canın yemek istediğinde kalk su iç ve gece yatarken hareket yap derim :) Ben öyle yapıyorum.Bende bu ara çok kaçamak yaptım.Pişmanım.Kaçamakları bir güne bir tane yapınca bir şey olmuyor kolay kolay ama birkaçını yaparsan hemen düzenin değişiyor.Seni okumak değil arada ne yapıyor diye merak ediyorum.Hemen okuyorum zaten,yorumlara düşüyor yazdıkların.Dün yine kar görmeye gittik, aklıma sen geldin :) Kolay gelsin,hevesle güzel sonuçlarını bekliyorum.

beste dedi ki...

asortik selam..haftalık rapor yazıyorum:( bu hafta maalesef gr vermemişim kaçamkaların etkisi sanırım...toparlıycam inşallh..bu hafta tatile girdik çocukların evde olmasıda etkiler beni sanırım..bahaneye bakk..kaçamak yapmıycam hiç artık..birde haftaya dukanın ilk atak kısmını tekrar yapacağım sakıncası olurmuki..sadece protein olan kısmını...sevgiler kayseriden..

Asortik Krep dedi ki...

Bence çocuklar gidene kadar acil durum ilan et ve canın yemek istediğinde git su iç.Tamam kaçamak yapma kendini aç da bırakma.Bence atak kısmını yapma,kaçamak yapmadan duruma devam et.Düzenini bozma yani sadece yediklerine dikkat et.

beste dedi ki...

selam asortiik..2 haftadan sonra burdayımm..çocuklar varken dewam ettim dukana..benim çocuklar çok çeşitli şeyler yiyen değiller dolayısıyla kaçamak olmadı..2. ewreye deva..bu 2 haftada tartılmadım hiç..dün sabah tartıldım..sonuç 2 haftada 1 kilo bana böylesi daha güzel geldi..haftalık 400-500 gr yazmak yerine :)aynı oysa..neyse 73 olmuşum..akşam üstü yemek isteğim açılıyo nedense...kurukayısı ve kuru incie atıştırdım bazen..yada salatalık lahana yaprakları seviyorum bunları..dün etek aldım 42 beden aldım ama 40 daolurdu eminim..beğendiğimde kalmamıştı..başka modellerde oldu 40 ama ben bunu beğenmiştim:)bel basen incelmesi, sürüyor..basenim 2 hafta öncesine göre 4 cm incelmiş bel daha az ama güzel genede..4-5 kilo kadar vermek için zayıflama haplarının etkili olduğunu duydum..kullansammı bilmiyorum..benim aktarım var bi tavsiye etti bitane ama ..nisan ayında kıskardeşimin düğünü var..mart sonuna kadar 5kilo daha vermek ve kıyafetlerimi öyle almak istiyorum..biraz araştırayım bu hapı..çok tavsiye edeceğini sanmıyorum senin gerçi:)yazacaklarım bu kadar..çiğ böreği çok severim..bizde onu minik bohça şeklinde yaparız ve yağ mantısı deriz. kızartılıp üzerine salçalı sos ve sarımsaklı yoğurtla nefffis oluyo..geçen haftalarda annem yaptı ama az yedim:) sana kolay gelsin diyorum ve kayseriden kar yolluyorum gene..sevgilerr...

Asortik Krep dedi ki...

Merhaba Beste, seni çok merak ettim aslında.Bugünde yazmasaydın arayacaktım.
Fatoş dedi ki; :)) eğer iki gün protein iki gün protein sebze gidersen,yulaf kepeğini her gün atlamadan yersen bir ayda incelirmişsin zaten.Kuru kayısı ve ceviz kaçamakları hiç iyi değil, bu kaçamakları yapma ,suyunu iç ve yürü, bence kilo vereceksin zaten.Kaçamak yapmadıysan o kızartılmış börekli sos ne anlama geliyor? :) kitapta varda biz mi bilmiyoruz..? :)
Aktarın sana ödem için, bağırsakları çalıştırmak için bitkiler önersin, biz bu diyeti zaten sağlıklı olmak için yapıyoruz.Hapla zayıflayan herkesin gözlerinin altına bak, benim etrafımda var,o kadar sağlıksız ve o kadar bünyeleri zayıf ki hemen hasta oluyorlar.Çoğunun başı dönüyor, bayılıyor.Beni dinlersen başka şey kullanma,kullanırsan da dükan yapma.O zaman da zaten bu kadar çaban boşa gidecek,dükan uzun vadede yapılan bir diyet diyetin tarzını bozacaksın, vücudunun dengesi bozulacak, daha güçlendirme ve koruma programın var, normal seyri devam ettirmezsen,bıraktığın andan itibaren kilo alıyorsun hızlı bir şekilde.Bu da bizim istemediğimiz bir şey.Bak inceliyorsunda,bence bozma düzenini,zaten incelecek ve kilo vereceksin.Kaçamak yok birde :)
Bak ben bugün seyre devam ediyorum.Güzel ve sağlıklı haberlerini bekliyorum.

beste dedi ki...

aşkolsunn sanaaa...ne kadar feci bir koçsun sen:) herşeye hayır diyosun...ne olurduki kayısı ve inciri arada ye deseydinn:)soslu böreğimden azcık yedim zaten..ben sana yeme diyomuyum..adanalar.çiğ börekler..hem senin koçun tarifde veriyo:):)olmazki ama ..bay dukan bile bukadar sıkı değildi:):) sen benim çook gaddar koçumsun...yakında yumurtlarsam bilki senden dolayıdır..her gün yumurta et süt..mandıra oldumm:):)şaka bir yana senin desteğini çok önemsiyor ve çok seviyorum..hapı sadece akşamüstü çok acıkmalarımı keserse diye düşündüm..eğer alsam bile dukanı bırakmam...hayattaa bırakmammm:)nisana düğün olmasa hiç düşünmem ama halaa aklımın köşesinde 1 seferlik almak yatıyoo..egzersizlere devam ediyorum..yürüyüş için çook soğuk..kahvem suyum yulafım hiç değişmedi...sana takılıyorum ama bende kötü öğrenciyim heralde...inceldiğim fazlasıyla belli..komşularım yemin veriyolar yeter artık böyle çok iyisin diye:)hele bir yaşlı komşum işi ölümü gör boyutuna taşıdı:))yüzüm hiç çökmedi bu diyette sonuçta sağlıklı besleniyorum..ama işte biraz daha hızlansa..benim ilk girişim 4 kiloyla olduğu için aynı hızı bekledim belkide...ben benim uzuuun beye 20 kilo attım:)darısı senin başına diyorum ve sana sevgilerimle beraber..teşekkürlerimi ayrıcada boll kar yolluyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Gaddar koçun sakın hapları alma bak ne güzel inceliyorsun diyor zaten :) Koçunu üzme :))
İyi gidiyorsun rejimi sağlıksız hale getirme kısacası .. Hapsız yola devam.
Bende salıdan beri iyi gidiyorum.Doksan altına düşünce yazacağım.

beste dedi ki...

selam kayseriden sana eyyy gadarlarında ötesi koçummm...şimdi koçum hap falan lamdım..dukana dewam dolu dizgin...ama 2-3 kere yulafı unutmuşum yaa..olsun değilmi? değilmiiii??? onu dışında kilo veriş dewam...oldumu toplamda 12 kilo...oldummu az önce itibariyle 70.5:):) vallaha olmuşumm...2kilommu kaldı diyorum daaaa gel 5 kilo yapayım şunu olmuşken adam gibi olsun değilmii...hazır vücutta pes etmişken...amanda pek havalandım ya neyse...sewincime vur..birde ben bakamadım ama dukan sayfasında olmam gereken dukan kilosu hesaplaması varmış..sen baktınmı ona..sana çok ama çoook sewgilerimi ve teşekkürlerimi yolluyorum...sen olmadan olmazdı inanki..sende istediğin kiloya biran ewwel ulaşırsın inşallh...ne diyo tayyip...durmak yok yola dewam...dediği tek doğru söz bu heralde:):) tekrar teşekkürler ve sewgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim,senin adına çok sevindim.Koruma ve güçlendirme programları kitapta mevcut.Lütfen onları yap ve yulaf kepeğini unutma.Bu diyette önemli bir adım o.Vermek istediğin kiloya in ve koruma programını tamamla lütfen yoksa kilo alımı çok hızlı oluyor,buna dikkat et.Ben de sana umarım yakında güzel haberler veririm.İSTANBULDAN SEVGİLER...
Hele bu 4+4+4 EĞİTİM OLAYlarından sonra daha bir moralim bozuldu,bilmem anlatabiliyor muyum.. :)

beste dedi ki...

asortikciğim selam..epeydir yazamadım değilmi..20 gün sonra küçük kızkardeşimin düğünü var..o yüzden yoğunum anlayacağın..dukan diyetimi soracak olursan:) gayet güzel gidiyor..3. aşamaya yaklaştım sanırım..2 gün öncesi itibariyle tam 67.6 oldum:):)..toplamda 14 kilo oldu..kaçamağım olmadı sayılır...yulaf.kahve.hergün devam..yürüyüşlerede tam gaz başladım.havalar güzel..4 kişi daha dukanlı oldular sayemde:) onlar yolun çoook başındalar gerçide..olsun bende onlara koçluk yapıyorum..pek hamaratlar sorma..yulaftan içli köftelermi istersin..yulaf kreplerimi..yulaflı dolmalar sarmalar...valla ben okdar yapmamıştım..benide davet edecekler bigün..alırım tarifleri yazarım burda..benden haberler şimdilik bukadar..tekrar 38 beden olmanın keyfini çıkarıyorum yanii...geçen hafta bi düğüne gitmiştik..epeydir görmediğim akrabaların ağzı resmen açık kaldı..tanımayanmı dersin..benzetenmi dersin..çook komikti...mutluyum çok şükür...sayende oldu bunlar biliyosun..sen olmazsan yapamazdım inan..tekrar çook teşekkürlerimi yolluyorum..varmı kayseriden bi isteğin? yaz buraya...sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim,senin adına çok seviniyorum ben.İyi ki devam etmişsin,bak ne güzel yol aldın.Hele koçluk yapmana bayıldım.Benden daha sert bir koç olacağını düşünüyorum :)) Umarım beni yanıltmazsın :P
Düğün fotoğraflarını mailime bekliyorum ve bir gün yolum düşerse mutlaka sana uğramayı düşünüyorum.Lütfen arada yaz, senden ara ara haber almak isterim.Zaten hoştun daha da hoş biri olduğuna da şu an eminim.. Nasıl göründüğünü düşünebiliyorum.
İnsanları şaşırtmak güzel oluyor biliyorum :)
Bende tam gaz devam ediyorum.İlk hedeften düştüğümde paylaşacağım.Sevgiler Kayseriye...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim, Tarifleri ve görüntülerini mutlaka bekliyorum,hatırlatayım..

beste dedi ki...

eee asortik hanım..biz hocamızdan nasıl gördüysek aynen onu uygularız:) koçluğum sert tabiiki..ama bu yolda hedefe ulaşmak için sertlik şart..inşallah yolunu düşür buralara..yazında biz oralara düşürcez inşallah..düğün fotolarımı yollarım sana tabiikii..sende çok hoştun ama..biz hoştuk..dahada hoş oluyoruz:):) tarifleride yazılı olarak alırım..hatta yaptırır yollarım sana...şimdi ben koçumya çıkmıyolar sözümdenn(gaddar koç vardı bi zamanlar):)..ne istesem yaparlar...daha güzel haberlerde görüşmek üzere..sewgiler..

Asortik Krep dedi ki...

İnanmıyorum,o zaman kesin bekliyorum. :)

beste dedi ki...

sevgili dukan koçumm..uzun süredir yazamıyodum..bilgilendirme zamanı: şimdiiii bugün itibariyle 65 kilo olup 2. ewreyi sonlandırmış bulunuyorum..ne yapacağım koçum? kitap var ama sende gel artık 3. ye lütfen..buraya kadar sen önde ben arkada takibettim seni.gene takipte olmak istiyorum..senin nekadar kaldı. 3. ewreye yaklaştınmı..eğer yaklaştıysan bende 2. yi biraz daha uzatayım beraber başlayalım 3.e olurmu? zaten canımda istemiyo bişey..böyle devam etsem.ekmek falan hiç istemiyo.sewdim buy evreyi ben.tüm hayatım boyunca devam edebilirim aslında..ama yapmam gereken neyse yapıcam tabiiki..neyse senden cevap bekliyorum..sevgiler kayseriden...

Asortik Krep dedi ki...

Bestecim,65 kilo olmana çok sevindim.Ben 2. evredeyim ama merak etme, yalnızca yoğunluktan çok fazla diyetle ilgilenmiyorum baştaki gibi ama sanırım benim biraz hareket yapmam gerekiyor.İş yoğunluğum bu gün itibariyle biraz azaldı.Şimdi biraz kendime zaman ayırıp zayıflamak istiyorum :)) Ben 92 den düşmedikçe yazmayacağım ama seni keyifle takip ediyorum.
3. evre için fatoşa danışıp birşeyler yazacağım.

beste dedi ki...

selam asortiğim...düğünümüzü yaptıkk..çook güzel oldu darısı çağıl a inşallah..düğün ve kına gecesinin ŞOK olayı bendim yeminle..insanlar birine benzetiyolar ama çıkaramıyolar..yoook kesinlikle olamaz tarzında bakışlarla beni çook güldürdüler:)büyük çoğunluğu yakın akrabam olsada kasım ayında nişan dan beri görüşmedik..ben kendimi düğüne sakladım diyelim:) çok eğlenceliydi anlayacağın..hatta dayım gözde nin(evlenen kardeşim 23 yaşında) bi kardeşi daha varmış falan diye espiri yaptı..halbuki 10 sene eveline kadar 60 kiloydum.insanlar eskiyi unutuyolar sanırım..aslıma döndüm diye cevap verdim bende..resimleri sana nasıl göstereyim..istersen bu yorumdan sonra bi yorum daha yazayım facebook adresimi..yayınlamazsın onu sen..ordan bakarsın..olurmu bu şekilde..tekrar teşekkürlerimi sunuyor 3. etap için paylaşımlarını bekliyorum..ayrıca hiç ekmek yemek istemiyorum canım istemiyo yani..ama kitapta illa uymam gerektiği yazıyo..bunuda sorsan fatoşa sana zahmet..tekrar hoşçakal..sewgilerimlee..

Gülistan Deniz ER dedi ki...

ASORTİİİİİİİİİİK ACİL YARDIM ben yulaf ezmesini rondoda çektim çünkü ilk yulaf kepeği bulamamıştım sonra yulaf kepeği buldum ve ikisini karıştırdım ppek fark yok gibiydi ama canım sıkıldı çnk ezme olmaz diyorlarrr bana acil cvp yazarsan sevinirim gulistaner7@hotmail.com

Asortik Krep dedi ki...

Ben yulaf kepeğiyle ezmesinin ayrı olduğuna inanmıyorum.Birini süt yada yoğurt içine koyup yiyiyorum,kepeğiyle de omlet yapıp un gibi kullanıyorum.Yada köfteye atıyorum ama asla bir günde ikisini birden kullanmıyorum.
Ben kendimce diyeti çözdüm,bunları yaptığımda zayıflıyorum biri eksik olursa asla kilo veremiyorum.
1- su içmek
2- asla kaçamak yapmamak, bir tane üzüm bir tane badem gibi şeylerden bahsetmiyorum ama bir kere bozunca mutlaka gün içinde başka yasak olan bir şey yeniyor, bu yüzden hiç kaçamak yapmamalı.
3-Yulaf ezmesi ya da kepeği -2 kaşık
4-biraz ekstra hareket.
Bunlardan biri eksik olursa ister yağsız ye,ister bütün gün aç dur,istersen hep protein ye olmuyor.

Unknown dedi ki...

Sütaş in yarim yaglı peynirini yiyorum ayni sekilde sutlerini iciyorum sizce yanlis mi yapiyorum

Unknown dedi ki...

Peynir icin sütas in yarim yagli peynir ini yiyorum bir problem olur mu

Asortik Krep dedi ki...

Özlem hanım, ben dükan yaparken yağ oranlarına bakmadan peynir yedim ama yine de zayıfladım.Çünkü hiç kaçamak yapmadım.