Salı, Temmuz 10, 2012

Vedalar gözle sevenler içindir,çünkü gönülden sevenler ayrılmaz.*

Kısa bir zamandı.Cuma sabahı haber geldi, karavanda kalmıştık gece, uzun bir süredir valizimiz hazır bekliyorduk haberi.İyi ki de hazırlamışız.İnsan kötü haber alınca sersem bir tavuk oluyor.Bir saat içinde yola çıktık,diğer işleri yani işlerimizi ayarlamayı yola bıraktık.Sağolsun arkadaşlarımız, çalışanlarımız, bir dediğimizi ikiletmedi,tüm işleri yoldan ayarladık ama Uzunbey'in anneannesini aynı gün başka bir dünyaya uğurlamaya yetiştiremedik, cumartesiye kaldı.İyi ki de kaldı zaten yetişemezmişiz.Saat beşte İstanbul kapılarındaydık ama köprüden geçemedik bir buçuk saatte.Yarım saatte çevre yolundan çıkış yedi, öğlen biz Afyondayken  karar alınmıştı gerçi ertesi gün öğlene ama insanız ya işte bir an önce gidelim istiyorsun.
Topkapı'da  vedalaştık onunla, yani  şimdi İstanbulda vefat edenleri şehrin çok uzak noktalarına defnediyorlarmış.Şehir artık çok kalabalık. Eve yakın bir yerde - Topkapı Mezarlığında-erken yaşta kaybettiğimiz dedemizin yanında.Anneanne bizim için çok önemli, çünkü Uzunbey'i o büyütmüş, beraber yaşanılan bir evde büyümüş Uzunbey. Benim için de bir mihenk taşı. Her dönemde yanımda olan ,beni seven, koruyup,kollayan biriydi her zaman. Son ziyaretimizi  artık  sağlığının yerinde olmadığı zamanda onun için yapmıştık-yazmadım-kimseyi tanımıyordu o dönemde ben kapıdan girdim adımı söyledi :)  o zaman herkes şaşırdı.
En son perşembe günü Çağıl ziyaret etti onu.Cuma da beraberdik.Çağıl iki gün boyunca evde her konumda elimiz ayağımız oldu.Son görevlerimizi yerine getirirken çok yardımcı oldu.Biz ev kalabalık olduğundan kalmaya annemlere gittik.Gece 12 civarında bile adım adım gittik. Bu gittiğimde trafik açısından gördüklerim çok kötüydü.Nitekim biz birazda pazartesi trafiğine kalmamak adına pazar günü döndük ki dinlenmeden döndüğümüzden yol zor geçti.Çağıl pazartesi gelecekti, biz gidince bileti iptal ettik. Bizimle döndü.
Bugün evdeydim,diğer resimler en altta.

 Bir yorgunluk kahvesi ve kutlama aynı zamanda.Nurperi hanımın doğum günüydü.Fatoşla uğradık geçtiğimiz hafta.Uğramışken kaktüslerini de çekelim dedim.Balkonda oturduk.








 Bir akşam Kaya'da yemek yedik, İstanbul Restaurantta. Son zamanlarda Kayaköyün en güzel gözleme yapan yeri de burası bence.Başka yerlere göre tadı çok güzel.Yemeklerde çok güzeldi o akşam.Yorgunduk, bize iyi geldi.

 Kayaköy İstanbul Restaurant
 Topkapı
 Cevizlibağ
 Avcılar
 Annem Büyükçekmece festivalinde görevliydi, Burcu'da. Burcu'nun başka işleri de olduğundan sadece cumartesi sabahı görüşebildik,o da evden çıkana kadar.Atahan'ı annemlerle bu hafta Fethiye'ye bekliyoruz kısmetse.Aslında bugün doğum günü, ben yine de ona burada özel bir kutlama düşünüyorum.(Aslında yazmayacaktım ama dayanamadım)
Yoğun ve karışık duygularla geçen bir kaç gündü, zordu.

* Başlık:  Mevlana

17 yorum:

Kırmızı pabuçlar dedi ki...

Başınız sağolsun Asortik mekanı cennet olsun ,allah geride kalanlara uzun sağlıklı huzurlu bir hayat versin .

reyhane dedi ki...

Başınız sağolsun

sessiz balik dedi ki...

Allah rahmet eylesin , başlıktaki sözü çok beğendim böyle anlarda bunlar gibi sözler insana biraz daha moral veriyor , gönülden sevmeye devam edelim sevdiklerimizi ...

Unknown dedi ki...

başınız sağolsun ..vedalar gözle sevenler içindir çünkü gönülden sevenler ayrılmaz sözü çok etkiledi beni..gerçektende öyle..Ananenize Allah rahmet eylesin nur içinde yatsın inşallah..

bilge ve annesi dedi ki...

sevdiğin değer verdiğin birini kaybetmek çok zor, başınız sağolsun, sabırlar diliyorum

Arzu Sarıyer dedi ki...

Başınız sağolsun Sevgili Krep,Tanrıdan rahmet diliyorum sevgili ananenize.Salam ve sevgiler.

tijen miriam dedi ki...

sevgili krep basiniz sagolsun,anneanne simdi cok guzel bi yerde,huzur icinde..vedalar cok zor ama rab her zaman sabrini veriyor..opuyorum seni cok,

enne dedi ki...

Başınız sağolsun,Allah rahmet eylesin anneanneye, çok sevilirler, onu tanımak, onunla büyümek bile bir şanstır, uzunbey'e de, sizlere de sabırlar diliyorum.

aysema dedi ki...

Sevenlerine sabır diliyorum...

Unknown dedi ki...

Sadece baslıga bile bayıldım...

Adsız dedi ki...

Vedalar gözle sevenler içindir , çünkü gönülden sevenler ayrılmaz.Bu söz beni çok duygulandırdı.Mekanı cennet olsun....
özge

gülsen VAROL dedi ki...

Her ölüm erken ölümdür derler ama değildir.. zamanında yaşanan o kaçınılmaz son, giden için de kalan için de en güzeli bence..
Ege'de "bu kadarla kalsın" denir.. "bu acını unutturmasın Allah" denir.. çok yadırgamıştım ilk duyduğumda.. ama ne kadar doğru..
Sıralı olan ölüm bu.. kalanlara sabır diliyorum.. gidene rahmet..

Blogger Bolat dedi ki...

Resimlere bakarken sapan gördüm onunla kuşlara nişan filan almıyoruz herhalde :)) yoksa benim gibi bir kuş gözlemcisi fena kızar bu duruma :)))

Asortik Krep dedi ki...

Tüm başsağlığı mesajlarınız için teşekkür ederim.

Bolat, kuş gözlemcisi olduğunu bilmiyordum :) Kuş gözlemcisi ve bu konuda kitap yazan bir İngiliz arkadaşım var,tanışmanı isterdim.Bu çevreden tüm doğa toplantılarına o katılır,biyolog ve kitapları var.Onunla bir Girdev Gölü gezimiz vardır yazamadığım ama bir kuş gözlemcisiyle doğa yürüyüşü yapmak kadar güzel bir şey yoktur.Sapanı nostaljik olması açısından koymuştum.Çocukken benimde sapanım vardı ama ben hiç kuşlara atmadım mesela :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

sadece bana yorum bırakmakla olmaz yazı da istiyorum:O)

Yüreğimin İklimi dedi ki...

başınız sağolsun
insanın sevdiğini kaybetmesi zor bir olay.

Mehmet Osman Çağlar dedi ki...

Başınız sağ olsun, sabırlar diliyorum. Karışık duygularla geçen günlerin aydınlığına kavuşması dileklerimle...