Cuma, Ağustos 11, 2006

Dün Colleseum da diyetisyene başladım..Daha önceden diyetisyeni tanıdığım için hemen sohbete başladık..Sabah gidip önce tahlil yaptırdım.Öğleden sonra da 3 te randevum vardı..Yaklaşık 2 saat konuştuk Nevin Hanımla ( diyetisyenim)..Normalde bildiğim fakat uygulamadığım şeyleri konuştuk hep..Dikkatimi çeken genelde çok sağlıksız bir davranışım şimdilik yok..Zaten şimdiye kadar önemseseymişim bu kadar kilo almayacakmışım..Birde ona insanlardan sıkıldığımı anlattım..Çünkü kilo takıntılı insanların nasıl kilo verebilirim üstüne konuşmaları beni son zamanlarda sık sık zorladı..Nedeni samimiyetimiz olmadığı halde bir arada bulunduğumuzun 5.dakikası insanlar birşey söylemiş olmak için kilo problemi konusunu açıyorlar..İyi de ben seninle böyle özel bir konuyu görüşmek istiyormuyum..Birde bana sor bakalım..Neyse bende artık zayıflamak istiyorum ve en çokta istediğim kıyafetleri giymek istiyorum..
Hafta da bir kontrole gideceğim..Şimdilik spor yok..Zaten dizimde rahatsız..
Bana aç karnına suyla keten tohumu içmemi önerdi..Sabahları da 2 kayısı yiyip üstüne su içecekmişim..Günde en az 3 litre su..3.5 olabilir ama 4 lt olmayacak ! hergün 2 yemek kaşığı zeytinyağı hakkım var..6 öğünlük günde 4 dilim ekmekli bir diyet..Diğer yenilenler genelde herkesin bildiği diyetlerden..Bir öğün et yemek serbest..ilk 2 hafta değişmeyen bir diyetim var şimdilik..Peyniri, yoğurdu, sütü ve ekmeği şimdilik light kullanıyorum..
Yasaklı yiyecekler ise :şeker, un, katı margarin, asitli içecekler, kızartma, sakatat, hazır çorba, bulyon, çeşni, konserve, meyve suları, kuruyemiş,turşu, salamura, patates, muz, incir, üzüm.
Yiyeceklere de az tuz konulacak..
İşte diyetim bu ..Yediklerimi yazdığım haftalık bir liste var.Üstünde kaçamakların yazıldığı bir bölüm bile var.Ama ben kaçamak yapmayacağım..Dün yaptırdığım tahlillerin hepsi iyi çıktı sayılır..Sadece kandaki yağ oranı 2 puan sınırın üstünde..Kolestürolümde normal..ama vücut direncim çok düşük çıktı bu da genelde yorgunluğumun sebebini açıklıyor..3 aylık bir programa
106 kiloyla başlıyorum..Şimdiye kadar pek kilomu yazmadım..Çünkü bu kadar kilolu olmak beni rahatsız etmiyordu..Ama bir noktadan sonra insan kontrolü yitiriyor ve gittikçe kilo almaya başlıyor..Bir yerde dur demek gerekiyor..Ben aslında geç kaldım..Hayatımda bazen keşke dediğim nokta 80 lere çıktığımda neden diyetisyene gitmediğimdir..Yıllar geçtikçe kiloya kilo katıyorsun ve normalde daha sağlıklı olman gereken zamanlarda kilo yüzünden sağlık problemi yaşamaya başlıyorsun..Diğer bir nokta da iş hastalığı yüzünden kendimi ihmal etmem..Bu diyetisyen randevumu bile tam 2 ay önce almışım ben inanabiliyormusunuz..Haziranda yeni iş yerini açıpta işler yoğunlaşınca yine kendimi ihmal edip gitmedim, gidemedim..özeleştiri yapmaya zaman bulduğum ilk vakit bir baktım ki ben işi oturtayım, yok evi çekip çevireyim, onu yapayım , bu geçsin derken olan bana oluyor..Şimdi elimden geldiğince artık kendimi de düşünmeye çalışıyorum..Bu kadar sene sonra insanın kendini düşünmeye başlaması biraz zor oluyor ama sanırım yapmam gerekli..
Önümüzdeki hafta çalışmayacağım..Hem dizimi uzatıp dinlenmem lazım ki dr.a gittiğimden beri bunu yapamadım hemde bir işim var..onu halledeceğim..Evdeyim yani..Bilgisayar Çağılla beraber işe gidip gelecek..Onun için ben ancak akşamları yazacağım..Şimdi ara öğün için bir tane meyve yemem gerekli..Hemde ilacım var dizim için..11 i 5 geçiyor geç bile kaldım :))

19 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Başlamak başarmanın yarısıdır abla.bu adımı atman bile çok önemliydi. kaçamak yapmayacağına ve yavaş yavaş kilo vereceğine inanıyorum. sevgilerimle...

Asortik Krep dedi ki...

Burcu, beni desteklediğin için sağol canım :))
Potansiyel arıza, yazıda da bahsettiğim gibi sonradan kontrol edemiyorsun..Bana yorum yazmana seviniyorum..Sağol.

enne dedi ki...

Kilo vermek o kadar da zor değil aslında. Diyetisyenin çok yardımı oluyor. Ben bu konuda bir seminere gitmiştim, hızlı ve çok kilo vermektense uzun sürede az az kilo vermenin çok daha sağlıklı olduğu anlatılmıştı ve şöyle bir örnek vermişlerdi. Ayda 1 kg verebilirseniz yılda 12 kg eder ki bu da en az 1-2 beden incelmek demektir. Ayda 1 kg az görünüyor ama gerçekten bir yıl sonra 12 kg edeceğini düşününce insan motive oluyor.

Kararını verip uygulamaya başladığına göre bence de istediğin kiloya ulaşacaksın.

Adsız dedi ki...

Merhaba, belki samimiyetimi ukala bulabilirsiniz ama söylemeden edemeyeceğim. Benim hatırımda kalan siz çok tatlı ve sempatik bir insansınız. Çok bakımlı, güzel ve hoş bir insan. Görsel yönden hiçbir rahatsızlığınız olmadığına eminim ama sağlık işin içine girince herşey değişiyor. Ben de buradaki süremi kamp gibi değerlendirip, hergün spor yapıyorum ve sağlıklı beslenmeye çalışıyorum. Bu zevkli ve güzel bir süreç. Sizin de başaracağınıza inanıyorum. Gönlünüzce olsun. K.

Annelog Atölye dedi ki...

Bu kadar işin koşturmanın altından kalkan kararlılık, kilo işini de çözer bence Asortik.

Adsız dedi ki...

kolay gelsin asortikcim,insallah emeline ulasirsin.ben de turkiye'ye gidince diet doktoruna baslamayi dusunuyorum.burdakiler bir ise yaramiyor.zaten burda daha depresif oldugumdan daha cok yemek yiyorum.burcum boga olunca iste kilo problemi oluyor :)
uzaktan

Age35 dedi ki...

Bu zorlu yolda azim ve iradeni hiç kaybetmeki düşlediğin kıyafetleri giyebilip çok daha sağlıklı olabilesin..Kolay gelsin diyor bu zorlu maratonda yanındayım!!

Adsız dedi ki...

Sana basarılar diliyorum. Benim sorunumda aynı.. Ustelik esim kiloluydu ve son bir senedir kendine ve yedikleriine cok dikkat ederek 10 kilo verdi suanda bir erkek icin iyi bir kiloda. Ben ikibucuk sene önce dogum yaptım bu süre icinde 2-3 kez diyetisyenede gittim fakat devam edip gerekli iradeyi gösteremedim. Suanda kendimi kotü hisediyorum. Hele eşimin yanında.. İnsanlar ona aaa ne güzel kilo vermişsin çok iyi olmuş diyorlar sonrada bana bakıp; ama sende kendine biraz dikkat et diyorlar.. Bende biraz çok yazdım sanırım henüz bir blogum bile yok... sadece yazını okuyunca yazmak geldi içimden.. Tekrar başarılar diliyorum. BERİ

Gamzeli dedi ki...

Çok çok geçmiş olsun dizin için...
Umarım düzelir...

enne dedi ki...

aaaa, yazdığım bir paragraf yazı gitmiş galiba? Neyse, tekrar yazamayacağım ama diyetinde başarılar, istediğin kiloya ineceğine eminim.

Asortik Krep dedi ki...

Enne, bende senin gibi düşünüyorum..Uzun zamanda kilolardan kalıcı olarak kurtulmak :)
K, teşekkürler..Moralimi tazeledin :)
Orayı kamp gibi değerlendirmek iyi fikir..Bende olsam öyle yapardım :))
Annelog, zor bir zamanımda bu söylediğini hatırlayıp bırakmayacağım..sağol.
Uzaktan, bence de git diyetisyene..En azından neyi nasıl yiyeceğini biliyorsun ama uygularken boşveriyorsun durumları kalkıyor..
Age35, biliyorum ve teşekkürediyorum..
Beri, insanlar öyle dediğinde sen söylemesen ben bilmiyorum sanki demek geliyor benim içimden..Çünkü bende hergün aynaya bakıyorum..Hem de senden çok! dememek içinde zor tutuyorum kendimi :))
Gamzeli, teşekkürler...
Enne, bak kaybolmamış işte..Hepsini okudum ..sağol.

MM. dedi ki...

beyinde bitiyor bence...kesin kararlı olunca diyetisyene spora falan gerek kalmadan metabolizma kendi kendine aşıyor sorununu.

ycurl dedi ki...

Asortik Krep,
kardesinin dedigi gibi baslamak basarmanin yarisidir. Ayrica cevrende kilo hakkinda konusanlari da cok takma. Bu senin yasamin ve asiri kilonun pek cok saglik problemi yarattigi bilincine sahip birisin. O bilincte zaten basariya ulasman icin yeterli. Hayatimda hic diyet yapmadim ama yediklerine dikkat edip kontrollu olursan ve spor yaparsan (yurumek ya da yuzmek bence en iyi aktiveteler) istedigine ulasacagina inaniyorum. Sevgiler.

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

iyi sanslar kolay gelsın

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

iyi sanslar kolay gelsın

Adsız dedi ki...

Oncelikle cok tebrik ediyorum seni, zaten karar vermek bitirmenin yarisidir.. eminim hayatta bir cok seyi basarmis birisi olarak bu ufak meseleyi de halledeceksin. Bu arada sayfani acinca harika soft bir muzik beni icine cekti kapatamadim sayfani, onu dinliyorum :)

sevgiyle,
Banu

Adsız dedi ki...

yeni yaşam tarzınız hayırlı olsun.siz bunuda kısa zamanda halledersiniz.kolay gelsin.sağlıkla kalın.
taylankumeli forumada bekleriz.
emekli.....

Asortik Krep dedi ki...

Feeling the blanks, hayatta 2. defa bir diyetisyene gidiyorum ..Öncekinde 6 kilo vermiştim..
ycurl, eskiden bende hiç rejim yapmazdım ama o zamanlar hem dans ediyordum hem de spor yapıyordum..Çok eskiden :)
aqua, sağol..Şansa da ihtiyacım var :)
minik patiler, çok uzun süredir rejim yapmadım..o da bir alışkanlık :)

Asortik Krep dedi ki...

Canım Aysetun, keşke beni o gruptan kaybetsenizde biraz balık kıvamına gerçekten gelebilsem :))