Cuma, Ağustos 04, 2006

Dünya küçük..Bana bunu hissettiren dün akşam msn de eski lise arkadaşlarımla yaptığım konuşmalar oldu..Uzun süredir işlerden kendi adımla olan msn adresime girmemiştim..Hem haberleri alayım hem de hatırını sorayım diye dün akşam msn e girdim..Liseden sonra şu an İzmit civarlarında Dr olan bir arkadaşımın yaptığı mezunlar web sitemiz var..Onun izini de ordan bulmuştum..Akşam bana dediki Murat' ı hatırlarmısın..Ancak resmine bakıp hatırlayabiliyorum çünkü 18 sene olmuş mezun olalı..Baktım ve hatırladım tabiki..Kendi keşfetmiş ama bana yavaş yavaş söylüyor..3 lü konuşmaya başladık..Murat Amerikadan yeni gelmiş ve mayıstan beri Fethiyedeymiş..Çalışta benden bir sokak ötede oturan arkadaşımı 2 ay sonra İzmitten bağlantı yaptığım arkadaşım söylüyor ancak ve biz görüşüyoruz..Daha önce onun iş yerinin önünde karşılaştık biz ama araba içinde ve bir an..Ben yüzünü bir yerlerden hatırlamama rağmen nereden olduğunu çıkaramadım..O sanırım beni görmemiş..-çok keskin bakan gözlerim vardır benim :)) Daha resmine baktığım gibi bende jeton düştü ve bu o dedim.. Çok sevindiğimi bilmem söylememe gerek var mı? Yavaş yavaş lise arkadaşlarımıza ulaşmaya başladık..Bu çok güzel bir mutluluk..herkes biraz değişmiş..Onlar İstanbulda buluştular ama ben daha gidemedim hiç..Birde bizim okulun erkek yatılı kısmı vardı okulda..Çoğu kişi Türkiyenin her bölgesinden gelmiş ve çoğunlukla yurtdışında aileleri olan çocuklar, Batı Trakyalı Türkler, Çekmeceliler, sonradan oraya yerleşenler, amalar(gözleri görmeyenler) ve bu erkek yatılı kısmının müdürü Babam olan ben..Onun için çok erkek kardeşim ve arkadaşım var benim..Hepsi de can arkadaşlarımdır..Çünkü 6 sene Babamı paylaştık biz..Babam evden çok okulda nöbetçi kaldı çoğu zaman..Onların hepsini severim ve çoğunun izlerini kaybetmiştik..Şimdi yavaş yavaş bulmak beni çok mutlu ediyor..Kızların izi ise çok zor bulunuyor..Çoğunlukla soyadları değişmiş..Bir çok yöntem geliştirdik ama çok ağır ilerliyor..Kimisi de eski takıntılardan dolayı bulunmak istemiyor sanırım..Biz Uzunbeyle beraber lise arkadaşlarımızla olan son toplantımıza gidip onu can arkadaşlarımla tanıştırmıştım..Sevmişlerdi onlarda..Hala hatırlayanlar msn de konuşurken soruyorlar bana :))
Böyle birden eskilere dalıp konuşmak beni çok rahatlatıyor..Hayatımın çok mutlu bir devresini geçirdiğim o yıllar bana ilaç gibi geliyor..
Yeni arkadaşlıklarda beni besliyor diyebilirim.Zaten ben arkadaşlığın eski ya da yeni olmasına baktığım kadar derecesine de bakarım..Yani 2 günlük arkadaşlıklar için bile herşeyi yapacak kadar severim arkadaşımı..Ki onlar da beni..Mesela bugün genelde hep zor zamanlar dostum olan Fethiye de bir arkadaşımın doğumgünü..Ona bence yakıştığına inandığım lila ve beyaz çiçeklerden oluşan bir çiçek gönderdim şimdi..Sonra uğrayıp öpeceğim ve ne kadar şanslı olduğumu bir kez daha hissedeceğim :)) Onunla hatırladığım güzelliklerde hastayken beni evinde yatırıp bakan, bir anne şefkatiyle bana ilaçlar içiren birini görüyorum en çok..Sadece bana baktığı için seviyorum sanmayın biz onunla çok güler ve çok konuşuruz..Geçirdiğim burada ki zor günlerde yanımda her zaman gördüğüm ve beni hiç geri çevirmemiş olmasından çok onun gibi bir arkadaşım olmasından da gurur duymuşumdur hep..
Şebnem..İyi ki doğdun ve varsın..Sen iyi bir arkadaşsın ..Nice yıllara..Umarım yollarımız hiç ayrılmaz..Burada olman beni mutlu ediyor çünkü :))
İşte böyle ben aile yönünden şanslı olduğum gibi arkadaşlık yönünden de şanslı bir insanım :))
Sayfalarca anlatabileceğim arkadaşlıklarım var..Benim arkadaşlıklarımın cinsiyeti olmaz ..Ben arkadaşım için elimden gelen herşeyi yaparım onun izin verdiği ölçüde..ve arkadaşıma saygı gösteririm..Ne kadar güzel ki artık sanal dünyada da arkadaşlarım var..Yani sanal dünya yalan dünya değilmiş..

Resim: Büyükçekmece koyu manzarası Mimarsinan tarafından..Fotoğrafçı: Can Okatan.
Çok güzel değil mi?

16 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba tekrar, dünyanın küçük olduğu fikrinize katılmak istedim sadece. Sizinle tesadüflerim geldi de aklıma..Yeter ki gönüller geniş olsun, nice dünyalar sığar içine.. Sevgiyle..K.

hayal dedi ki...

Uzun bir comment yazmistim ama uctu.
Özetle artik eskisi gibi arkadaşlıklar kuramadığımızdan yakınmıştım
Sanırım korku ya da enerjisizlik gibi birşey

Age35 dedi ki...

Bende çok istiyorum eski arkadaşlarımı bulmayı,ama herkes dağılı sanırım..Bunun sıkıntısını hep yaşarım bende o kadar güzel günler geçirdiğim arkadaşlarımı görememek ,geçmişimi unutmak gibi garip bir duygu!!

Adsız dedi ki...

Ben de Türkiye'ye son gittiğimde eski bir arkadaşımla karşılaşmıştım. Eski günlerden konuşup uzun uzun sohbet etmiştik. Senin adına sevindim.

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

muğlalara kadar gelip seni göremeden geri dönmek bana çok koydu ,asortikim :(((
ama işte öğrendimki araba kimde ise patron oymuş. yeterince paran yoksa da cebinde hapı yuttuğunun resmiymiş... :(

Burcu il buluştuğumdada atm den para çekerimm deyip parasız kalmıştım yanında. işin komik ve acı yanı bankada paracıklar dururken rezil olması insanın. neyse artık işten de çıktım artık cüzdanımda para mutlaka taşırım.

Seni de mutlaka görmek istiyorum. inşallah balayına çıktığım zaman ya da öncesinde fatih ile bir kaçamak yapacağız fethiye tarafına.
Bu arada resim içimi yaktı. artık o manzara görünmüyor odamın camından ühühühühü ;((( nasıl canım yandı evime gelipte balkonuma çıktığımda manzaramın gri beton yığınları ile kapandığını görünce... artık o manzara yerine gri binalar var. 4 günde nasıl diktiler o binaları aklım hayalim almıyor... ne kadar güvenli o binalar orasını da hiç bilmiyorum...

Asortik Krep dedi ki...

Anonymous, aynen katılıyorum K.
Aysetun, gerçekten güzeldi çiçekler aynı senin gönül güzelliğin gibi..
Hayal, aslında yaşanan zorluklarla arkadaşlıklar oturuyor bence..Yani o zorluklara rağmen arkadaşını kaybetmeyi göze alamıyorsan onu seviyorsun demektir..
Age35,önce bir site yapıyorsun ya da blogda olabilir sonra onu bulmaları için elinden geleni yapıyorsun :))
Meltem Sözer, geldiğine çok sevindim..Son zamanlarda içinden birşeyler öğrenebildiğim ender bloglardan oldu senin bloğun..
Pretty, hergün telefon açmanı ve ben geldim demeni bekledim ..Kısmetse artık seneye :)

Asortik Krep dedi ki...

Pretty son cümlene takıldım kaldım çünkü benimde bir zamanlar aynı bu manzarayı gören bir evim vardı Sinanoba da :((

Sardunya dedi ki...

Bu ne şahane bir fotoğraf

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

bloguma resimlerini koydum asortikcim :(

bu arada msn de konusursak eger anlatacagım sana neden gelemedigimi....

Asortik Krep dedi ki...

Sardunya, fotoğraf Can Okatan 'ın..Hızla yazarken unutmuşum :)
Pretty, gördüm canım yeni yazını..

Adsız dedi ki...

HERKESI BURADAN ESEKBASININ BLOGUNA DESTEK VERMEYE CAGRIYORUM.
ESI YORUMA ACMIS VE ESEKBASININ DA BIZI OKUDUGUNU BILIYORUZ.BOSANMISLAR, BIZDE ESEKBASININ ESINE ONU NE COK SEVDIGIMIZI GOSTERELIM ARKADASLAR LUTFEN.
asortık onu sende severdın dımı?

Adsız dedi ki...

merhabalar,
safyanizi yeni kesfedim ve cok beyendim, size birsey sormak istiyorum ama bu konuyla ilgisi yok, sizin backrounda kulandiginiz müzik kimden acaba??? okadar hosuma giti ki az kalsin bayilicakdim...umarim yardimci olabilirsiniz...öpdüm..;)aysen

Asortik Krep dedi ki...

Ayşen Hanım, bloğumun müziğini ben aylarca aradım..En sonunda da buldum..
Mumbai theme and tune..A.R.Rahman
Yazılarımı beğendiğininize sevindim..

Adsız dedi ki...

Merhaba Asortik krep :)
Fotoğrafımın beğenilmiş ve paylaşılmak istenmiş olmasından büyük mutluluk duydum... Hoşçakal...

Asortik Krep dedi ki...

Can Bey, o kadar güzel çekmişsiniz ki dayanamadım..Gördüğüm en güzel B.Çekmece gece fotoğrafıydı :))

Adsız dedi ki...

Cool blog, interesting information... Keep it UP Opposition and europe and patent Sport scholarships 128mb graphic cards Best meds for high blood pressure washers that hook to your sinck http://www.spyware8.info/tipp-city-sports.html Collagen 5 facelift http://www.motorcycle-eyewear-on-ebay-for-sale.info/Piss-wet-pants.html leather sofas