Cumartesi, Eylül 16, 2006



Bugün 9 da kalkıp Uzunbeyi ve Çağılı işe bırakıp otogara misafirleri karşılamaya gittim..Kızları alıp Kargı Plajına kahvaltıya götürdüm..Denize karşı hafif rüzgarlı bir masada kahvaltı edip , keyif yaptık önce..Sonra onları alıp kalacakları yere gittik..Gittiğimiz yer benim müşterim çıktı..Kendileri rezervasyon yaptıkları için sonradan öğrendim.Kızların bavullarını bırakıp üstlerini değiştirmelerini bekledim.Sonra onları alıp Kayaköye geze geze götürdüm..Önce kalenin yanından şehri seyrettik sonra da Kral mezarının yanından Kayaköye çıktık..Orda küçük kiliseyi ve biraz sokakları gezdikten sonra da Ölüdenize gitmek üzere bıraktım..Akşam mesajlaştık ve Ölüdenize bayıldıklarını yazmışlar..Yarın da 12 adalar tekne turuna gidecekler..Sonra da bir gün Saklıkente..Zaten 3 gün kalacaklar ama kısmetse bir akşam benim bahçede şarap içeceğiz beraber.

Geçen hafta diyetisyende tartıldığımda yarım kilo daha vermiştim.Yazmayı unutmuşum..Yani toplam 5 hafta da 4.5 kilo vermiş oldum.Hızlı vermek istemediğimden şimdilik diyet iyi gidiyor:) 3 aylık diyetimin 1 ayı böylece bitmiş oldu..Doğru yoldayım :) 2. bir 3 ay daha programa devam etmek istiyorum ben..Onun için sabırlı bir şekilde verdiğim kiloların kalıcı olmasını sağlamak istiyorum.

Çağıl küçük bir köpek almak istedi..Biz yoğun çalıştığımız için evde yalnız kalması bir köpeğe yapılacak en büyük haksızlık olacağı için ben izin vermedim ve bana çok bozuldu..Reis büyük bir köpekti ve veranda da ki kulubesinde yaşayabiliyordu..Küçük bir köpeği ancak evde besleyebilirsin ve ben eve köpek almak istemiyorum.Çünkü ancak 3 kişinin yaşadığı bir evi çekip çevirebiliyorum..Köpeğimiz olursa daha titiz iş yapmak gerekecek ve ev kokacak..Reis eve giren bir köpek değildi..Yani alt kata giriyordu ama kilimi vardı ve sadece onun üstüne oturup -gerçekten dışarı taşmadan-kalkmadan oturuyordu..Yatma saati gelince de tekrar kulubesine gidiyordu..Bu işi de bana kadar sarkıtan ve bu fikri ile oğlumla aramızı açan kişi de Uzunbeydir.Israr ettiği ve kötü davrandığı için Çağıla mı kızayım yoksa Uzunbeye mi şaşırdım.Şimdilik muhabbeti kapandı ama beni biraz yordu bu sabit fikirler.

Çok yakın görüştüğüm ve hayatının en zor zamanlarında ona destek olmaya çalıştığım bir arkadaşım, durup dururken beni arayıp sormamaya ve başkalarına davrandığı gibi bana davranmaya başladı..İyi de hayatında bana bu şekilde davranmasını gerektiren hiç bir davranışım olmadığı gibi hata yapsam bile ondaki kredimi bitirmem için ancak çok büyük bir hata yapmam lazımdı diye düşündüğümden peşini bırakmadım ilk zamanlar..Ama zamanla gördüm ki ben aramadan o beni arayıp sormuyor.Bu aramalar normal şekilde arayıp görüşelim tarzı şeyler değil ama 2 seneye yakın heryerde beraber olduğum bir arkadaşım..Kontürü olmadığı zamanlarda sık sık benim numaramı çaldırıp kendini aratan bir kişinin böyle ani bir dönüş yapıp hiç aramamasını hiç anlamıyorum..Kendini yakalayıp ,karşıma alıp sordum..Ben ne yaptım diye..Bana normal şartlarda söyleyebileceği bir şey olmadığını söyleyebilirim.Birşey söylemedi ve dertlerinin devam ettiğini söyledi..Yani benimle ilgili olmayan sorunları yüzünden beni arayamıyormuş..İyi de onu tanıdığımdan beri daha şiddetli kısımlarında bile ben hep ona destektim..O zaman beni arayabiliyordu da şimdi niye aramıyor..Ben ketum bir kişiyim..Yani şimdi öyle aklınıza geldiği gibi hakkında birşey duymuş olabilir gibi bir olasılık hayatta yapmayacağım bir şey..Hatta her durumda benden tek kelime duyamazsınız ..Ama ona o kadar kırıldım ki..Kendimi haftalarca çok kötü hissettim..Belki yanlış hissediyorum dedim ve zamana bıraktım belki düzelir diye..Aramızda tek bir kötü söz geçmedi..Bir gün ona telefon açtım ve nerdeysen yanına gelip konuşmak istiyorum dedim.Yanına gittim ve onu karşıma aldım..Ona hissettiklerimi anlattım.Bana sadece sorunlarım var dedi..Benle ilgili söyleyebildiği hiçbir şey yok..Her yolu denedim ve onu konuşturamadım.Sorun yok aramızda dedi ve ayrıldık o gün..Ama davranışları değişmedi..Yalnız ben değiştim..Ona bir hiç yüzünden beni bu kadar üzdüğü için kırıldım..Hemde çok kırıldım..Artık hiç bir şey eskisi gibi olmaz..O beni arasa da , ben onla konuşsamda , yine bir şey paylaşsakta bende kendini bitirdi..Bunun sonucunda kendimi kullanılmış hissettim..Zor zamanda herşeyine koştuğum bir kişi tarafından muhtemelen yerime konan başka insanlar yüzünden..Burayı okuyor mu bilmiyorum ..Bir zamanlar adresini vermiştim..Geçen gün bir yerde kalabalık toplandık ve ona sarıldım..Hiçte bir arkadaşın sıcaklığı geçmedi bana doğal olarakta bende bunu yansıtamadım ve aramızda görünmeyen bir şey hissettim..Son zamanlarda hissettiğim bir şey bu..En gücüme giden davranışı ise Anneannemi kaybettikten sonra bana telefon açıp başsağlığı diledi ama Demirköyden geldikten sonra bana gelip bir sarılıp sırtımı sıvazlamadı, ben yanındayım demedi..Oysa bunu yapmasını istediğim bir kaç kişiden biriydi..Gelmedi..Nasıl oldun bile demedi beni gördüğünde..Bitti

Resim: Kayaköy Ressam : Betül Aydıner

14 yorum:

gazel vakti dedi ki...

Canım dert etme ya uzun yıllar devam etseydide birden ortaya çıksaydı bu kırıcı durum. Benimde böyle en güzel zamanımda yanımda olmasını istediğim arkadaşımı yanımda göremedim. Ama o insan malzeme olsun diye poroblemli zamanlarımda yada işi düşünce yanımdaydı.Şimdi diyorum ya sır sandığımız şeyleri paylaşıyorsa. Geçen işi yine düştü hiç yüzvermedim ben onu çoktan bitirmiştim. Kaldiki senin en üzüntülü durumunda olmaması çok kötü. Zararın neresinden dönersen kardır durumu olmuş. Her durumda dost olabilecek ve de dost kalabilecek birini bulmak güvenmek benim için artık çok zor.

Asortik Krep dedi ki...

Gazel Vakti, ondan sadece bana destek olmasını beklemiştim..Artık bende ona güvenemem.
Hem beni niye aramadığını sorduğumda bana vaktim yok dedi..Bunu onun için herşeyden fazla zaman yaratarak zor zamanlarını paylaşan birinin suratına bu kadar rahat söyleyebilmesi zaten beni yaraladı.

Asortik Krep dedi ki...

Aysetuncum, aslında tanıyorsun..Hiç tahmin etmeyeceğin biri.Haklısın aslında..Kimler geldi kimler geçti değil mi? Hani bir tane C. vardı ya bizi üzmüştü..Bu da beni üzdü işte..
Rejim iyi gidiyor, dileğine katılıyorum..Daha 5 kilo vereyim seni İskender yemeğe götüreceğim :)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ben o Ayşetun ablaya bahsettiğin C'nin ve o beni ilgilendirmiyorsa yazında bahsettiğin kişinin kim olduğunu öğrenmek istiyorum.A-B-C- dersen tanıyamayabilirim birkaç özelliğini de söyle.
Kilo için de tebrik ediyorum:O)

Nenoni dedi ki...

Diyetin başarısı için tebrikler devam devaam:) Arkadaşın içinse boşver,insanları olduğu gibi kabul et ve hakettikleri kadar önemse...

Asortik Krep dedi ki...

Burcucum,bahsettiğim C Canan, Şebnemleri ve bizi yine böyle kullanıp atanlardan biri..Diğeri de tahmin etmeyeceğin biri..Kısa saçlı H ablan..
Pınar haklısın aslında..Bana arkadaş çok :)
Nenoni, sağol.."Hakettikleri kadar önemse" ne güzel bir laf bu !

Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Pretty Woman (Aka likeaprayer) dedi ki...

Bazı zamanlar ilişkidede bu şekilde oluyor Asortikçim. Be o kadar zor zamaninda yaninda oldum yemedim yedirdim içmedim içirdim derler ya... Biliyorsun. Günlerce hastanede yaninda uykusuz kaldim kan kustu temizledim... Oncesinde de hep yaninda oldum. Ama ameliyattan sonra hersey degisti... Ne oldu dışı degisti gecer dedim ama onun ici de degismis... Hem de bambaska birisiymis .. 2 senedir tanidigim o kisi o degildi artik bana yabanci idi. Elimi tutunca o sicaklik bana gecmedi. Sarildim gene gecmedi. Sen dedin ya o anlar geldi aklima. Bitti...

Uzulme tamam mi.. Sen gercekten iyi birisin... Herkesi kendimiz gibi sanmamiz sorun.. Ama dua et cirkinlesmemis bir seyler boyle soguyarak kopmasi daha iyi. Konusursak eger ben yasadiklarimi sana anlatsam asla inanamazsin. Ki ben de hala inanamiyorum...

Allah kotu olandan uzak etsin hepimizi... Uzulme...

Asortik Krep dedi ki...

Pretty, haklısın.

enne dedi ki...

Sen cesur birisin biliyor musun? Bunun için imrendim sana şimdi. Ben arkadaşlarım bana karşı soğuk davransalar bile eğer çok belli bir nedeni yoksa neden diye soramıyorum. Aramasalar da arıyorum, doğumgünlerini unutmuyorum. Çok yakın arkadaşlarımla aramız soğusa bile devam ettiriyorum arayıp sormayı. Tabii ki eskisi gibi olmuyor, ben de biraz rol yapıyorum ama bağı koparıp atmaya cesaret edemiyorum bir türlü. Ya da karşıma alıp soramıyorum ne oldu diye?
Hep ben üzülüyorum ama her defasında affediyorum ve devam ediyor işte.

Adsız dedi ki...

asortikcim,bazi insanlarda var boyle seyler.takma kafana diyecegim ama kirilmakta haklisin.benim de basima cok geldi.bazi insanlar istedikleri zaman cok samimi davraniyor,bir an geliyor arayip sormayi birak seni gormezlikten geliyorlar.neden anlamis degilim hala.
uzaktan

Asortik Krep dedi ki...

Enne, bir problem var ise konuşmam gerekli mümkün değil unutamıyorum.
Uzaktan, bende.

Adsız dedi ki...

böylelerine benden uzak cehenneme direk olsun derler bizim oralarda.sende öyle de gec.sahte insanlardan,sahte dostluklardan,cikar iliskilerinden fenalik geldi bana.ne len bu herseyin sahtesini ürettiler simdide insanlarimi cikti bunlarin yaw.(tabi insan denebilirse)

Asortik Krep dedi ki...

Anonymous, :) çıktı..sanırım heryerde var !