Perşembe, Eylül 21, 2006

Bugün tekrar servis için okula gittim sabahtan..Geldikten sonra da büroda bir sakinlik hakimdi..Üst katta kimse olmadığı için üstteki bilgisayara geçtim..Normalde benim masam alt katta, üst katta Uzunbey ve bizim işin teknik kısmı olur biz alt katta- pazarlama ve karşılama kısmı diyelim- oluruz. Bugün sakin bir gündü..Mevsim değişimine girdiğimiz için arayan soran azdı..Hatta geleceğim deyip gelmeyen müşterilerim de oldu..Sıcak bir gün bugünde..Dün yağan sağnak yağmurdan sonra mevsimin değişmeye başladığını biz bile görüyoruz artık.Önümde küçük bir teras balkonumuz var..Hafif bir esinti geliyor yavaş yavaş..Esintileri öyle özledim ki anlatamam..Koca yaz kavrulduk..Hele ağustosta artık sabrım kalmamıştı ki biliyorsunuz İstanbula gitmek zorunda kaldım..Orada hele Demirköyde hep üşüyeceğim yerlerde oturdum..Hatta geceleri bahçe de otururken üstüne bir şeyler al diyen Annemleri bile üşümeyi özledim diyerek reddettim.Ama artık essin biraz burası da..Deniz havadan daha soğuk aslında buralarda..İstanbul da hava soğuk olduğu için deniz bize sıcak geliyor..Hele eylülde biz yabancılar biraz esinti bekliyoruz ama hala sıcak.
Yeni iş yerimiz dar geliyor..Hemde iki ayrı işyerimizi bir araya toplamayı düşünüyoruz ..Uzunbey arada koşuşturmaktan çoğunlukla işlerini yapamıyor..Aslında düzeni oturttuk sayılır ama yeni açılan büro bize küçük geliyor..Gelecek için de daha büyük bir yere geçmek istiyoruz zaten..Benim için biraz ters kalıyor ama sanırım bu şekilde daha rahat edebileceğiz.
Burcuyla uzun uzun telefonda konuştuk..Bu telefonlar olmasa halimiz nasıl olurdu bilmem..Tek kötü yanı sesini duyuyorsun ya hemen gidip yanına varmak istiyorsun..
Çağıl sınıf başkanı olmuş ve sınıfa giren öğretmenlerinden de hoşlanmış..Bu bir öğrenci için çok önemli biliyorum kendimden.Hatta iş yaparken bile ters elektirik aldığım biriyle çok zor çalışırım ben..Hep tetikte olmam gerekli..Böyle rahatsız olduğumu yazıyorum ama çok çalıştım böyle..Allaha şükür ki hiç bir iş sonsuza kadar sürmüyor :) Birde kendi bildiğimden kolay kolay dönmem..İnsanları elerim sık sık..Bana ters davranana aynı şekilde davranabilirim.İyi bir çalışma arkadaşı olduğumu iddia etmem. Ben yalnız çalışmayı severim.Gerekirse de bir müddet başka huysuzlara tahammül edebilirim..Yani benden başkalarına..ama çok çalışırım.Sabırlıyımdır ve sonradan açılırım, kolay vazgeçmem.Çabuk güvenmem.Bu da böyle iş güncesi oldu birden.Zor biriyim ama isteyerek değil yani beni zorlarsan hiçbir şekilde açılmam sadece iyi davranışlar beni kabuğumdan çıkarır..Yumuşak görünüp sert olduğumu söyler hep Uzunbey..Sanırım özel hayatta da böyleyim..Güzel mi ? Bence güzel..Çünkü benim hayata karşı kuarallarım var ve bunların fiyatı yok.Yani hiçbir karşılığı..Beni tanıyan biri bir şey için ne cevap vereceğimi ve sınırlarımı bilir bu da hayatımı kolaylaştırır..Yani beni tanıdığınızda ancak beni anlarsınız :) Tanımıyorsanız da tanıyana kadar surprizlerle karşılaşırsınız :))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Evet arkadaşlar tamamen Asortik Hanım'ın affına sığınarak, onu tanıyan birisi olarak açıklamak istiyorum. :))HaberTürk kanalında habertürk weekend programı sunuculardan Oylum Talu'ya bakın.Ne zaman izlesem sizi görmüş gibi oluyorum.En az onun kadar güzel, sıcak, sempatik, en az onun kadar başarılı ve kültürlü birisidir.Yazılarınızı okudukça bunları hepimiz keşfediyoruz. Fethiye'ye kazandırdıkları birçok ilk vardır. (Kendilerini çok deşifre etmeseler de bu konuda bu bir gerçek.)Benim naçizane fikrim böyledir. :))

Asortik Krep dedi ki...

Beni tanıyanlarda demek ki en az benim kadar süprizli insanlar..Düşünceleriniz için teşekkürler..Kim olduğunuzu anlamayasam da :)

renkler dedi ki...

Sevgili Asortik,

Bence de "Güzel". Ben aslında tipim nedeniyle sanırım soğuk ve sert görünüşlüyüm. Ama karşılaştığım kişiyi sevmişsem çok sıcak olduğumu ona gösteririm. Ama o insandan hoşlanmamışsam sertliğim ve soğukluğum devam eder. Aslında görüntüm bir duvar oluşturabiliyor ilk başta. Bu bazen güzel bazen de değil, bazen bir koruyucu kalkan olabiliyor. Bir de beni insanlar ya çok çok sever, ya da nefret ader. Arası pek yok gibi...

Renkli bir cuma ve sonrasında güzel bir haftasonu dilerim:-)

Asortik Krep dedi ki...

Renkler, bende size renkli haftasonları dilerim :))