Çarşamba, Eylül 27, 2006



Hala O' nun sevdiği şarkıları dinleyemiyorum..Ya da sevdiğini sandığım..Bu ne demek? Bu hala iyileşememişim demek..Bugün Annem Teyzemle ve yengelerimle İstanbul' dan Demirköy' e Anneannemin kırkı için gidecek..Gündüz evde duasını okutup akşama dönecekler.Dün o güzel haberi aldığımda herkese telefon açtım..Birden ona da açmak istedim..Bir an orda mı değil mi kafam basmadı..Yani elim telefona giderken emin olamadım yaşayıp yaşamadığına.. 0 288 681xxxx.Hatırladığım en eski telefon numarası..Manyetolu siyah telefon..Merdiven üstünde dururdu ve herkesin numarası kodlu birşekilde temiz bir defter sayfasında yazardı..Kilerde hep saklı çukulataları olurdu ve bademler..Teyzemin oğluyla heryeri karıştırır bademleri bulur, kırar ve yerdik..Aradığında bulamaz ve yediğimizi anladığında numaradan bize kızardı, karıştırdık diye..Ben olsam bende kızardım ..Bana hiç yediğim için kızmadı..Karıştırmalarda da suçlu bulmadı..Bilmiyorum ..yapmadı işte. Belki böylesi daha iyi..Yani böyle düşünmek..Yoksa insan kafayı yer herhalde..Yine de biraz kötü oldum..Ölüm böyle bir şey işte..İstediğin anda sevdiğini yanında bulamamak ona ulaşamamak..Bu aralar yazılarım böyle oluyor..Bir gün çok mutlu diğer gün acılı..Benim ruh halimde genelde böyle aslında..Normaldir aslında, hayat bu..

AslıBery yazmayacakmış..Aslında yazmalı..Bu kadar içten yazan kaç kişi var ki?Ben şahsen yazmak istediklerimin çok azını yazabiliyorum..Bu hem yapımdan hem de dünya halinden :) Bu doğruları yazmıyorum anlamına gelmemeli aslında..Sadece herşeyi yazamıyorum..Belki daha sonra, kimbilir !

Bu aralar çok çalıştık..Sekizden önce eve girmedim ve yemekler,davetler, dışarıda yemeler ya da dışarıdan getirmeler..Saat dokuzbuçukta diyetisyen randevum var.Muhtemelen kötü sonuçlarla çıkıcağım karşısına..Sadece tek bahanem var..Eskidüzene girdim yani çok çalışıp kendimi ihmal ettim..Bu kötü birşey.Sakın siz yapmayın..Hemen kontrolü kaybediyorsun..Sadece karar verdim ki gelecek günler böyle olmayacak..Çünkü kendine zaman ayıran ve önemseyen halimi daha çok sevdim :)

Çağılın servis problemini ancak okula iki kere gidince hallettik..Başka servise geçtiler..Okula gidip sadece müdürbeye (ona çıkmadan bu iş olmadı) herkes (şöförler)kurallara uymalı demek zorunda kaldım:) Öğretmen çocuğu olmanın ilk alışkanlığı kurallar hayatınızdan çıksa bile bu sefer siz kuralcı oluyorsunuz..Uymayanları uyarıyorsunuz..Onun haricinde şimdilik iyi bir okul..Öğretmenlere Çağıl alıştı..Dersi derste öğrenen bir çocuk olduğu için (bende öyleydim) öğretmenler çok iyi olmalı..Ters elektirik alınca ders pek iyi dinlenmiyor..Kendi okulumdan ve hayatımdan gördüğüm kadarıyla ve Çağılın eğitim yaşamından, sıradışı olmak gerekli..Bütün hatırladığım güzel şeyler hep sıradışı öğretmenlerimle ya da insanlarla ilgili..Yani hem hayatı hem de okulu öğrenebilir kılan herkes gibi davranmayan insanlar..Bunu farkettiğim günden beri normal biri olduğumu söyleyemem..Yani illa farklı davranıyorum demiyorum sadece farklı düşüncelerimi saklamıyorum kimseden..Herşeyde bu böyle..Yani işte ve hayatta..Birde kimseye gerçek olmayan duygularımı söylemiyorum..Yani ne hissediyorsam onu söylüyorum..Yalan yok.. Böyle hayat daha güzel..Gerçekler herzaman acı olmuyor!

Erken eve gelmek istiyorum..Hem Çağıl için hemde kendim için..Daha başaramadım.. Şimdilik derdim bu. Birde cumartesileri de çalışınca hafta arası verimli olmuyor. Evde kalınca da ev işi yapıyorum ama dinleniyorum da demek ki.. Bugün erken çıkmak istiyorum..

resim: Degas (Çocukluğumda çok güzel nikah şekerleri olurdu..Anneannemde vitrin de balerin şeklinde nikah şekeri vardı..bu resimleri gördüğümde bana onları hatırlatıyor sanırım ..Çünkü ne zaman Degas ' ın balerinli resimlerini görsem çocukluğum ve Anneannemin evi aklıma gelir)

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Bizi bu havalar böyle yapıyor bence; bir açık bir kapalı.:)

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Ben de annemle konuştum az önce yoldalardı.onu ben de çok özledim...

Adsız dedi ki...

günaydın.insanın kalbındeki mum 40 gün boyunca yanarmış.hrtgün biri sönermiş,ama sonuncusu bizimle kavuşana dek sönmezmiş.biyerden duymuştum.
ben halen bu semttenuzun süren saatler ayrılamıyorum,sanki annemin bana ihtıyacı olacakmış gibi.8 sene yatalak(felç) ben bakmıştımda.1 yıloldu vefatı.allah tüm ölmüşlerımizin mekanını cennet etsin.amin.
hayırlı günler,İstanbul'dan selamlar :)

Asortik Krep dedi ki...

Duha, olabilir..Bilmiyorum..
Burcu, bende çok özledim.
Emekli, ne garp değil mi olmadığını biliyorsun ama gidemiyorsun uzağa..Mekanları cennet olsun.

huysuz dedi ki...

ölüm, çok zor...

degas'yı ben de severim. hem de çok.

Asortik Krep dedi ki...

Huysuzcum, dinleyemediğim şarkı Huysuz ve Tatlı kadın..Adını görünce tekrar aklıma geldi..
Degas'nın balerinli resimlerinin hepsini çok seviyorum ben.

Aslı Cin dedi ki...

Ben resimi göremiyorum nedense, bir daha girerim.

Ben de evde olmak istiyorum bu aralar hem de çok.

Bir de aslıberry için ben de üzgünüm.

Ve son olarak gecikmeli olarak başın sağolsun.

Asortik Krep dedi ki...

Aslıcin,eğer x görüyorsan onun üstüne tıkla..
Dostlar sağolsun..
Aysetun, tanıdığım güçlü kadınlardan birisin..Belki de senin yaptığın doğru..Bilemeyiz ki!