Çarşamba, Eylül 06, 2006



Şu an melissa kokularından bayılmak üzere yazımı yazıyorum..Bu akşam işten geldiğimizden beri zaten hiç içeri girmedik ..Melissalar öyle güzel kokuyordu ki yemeği içeride mi yiyelim diye daha Uzunbeye sormaya fırsat bulamadan veranda da ki masaya oturuverdi..Hatta yemek yedik, oturduk, ben bilgisayara geçtim o uyudu ..Bunları hep dışarıda yaptık..Dün evin üst katından çıkardığım kanepe hala veranda da duruyor..Onu ihtiyacı olan birine vereceğimden bekliyor..Arabanın arkasını boşalttığım gibi yükleyeceğim ve götüreceğim.Bu arada bizim dernekhttp://www.mavikus.org için de komşularım bayağı bir eşya verdi..Araba da şu an onlar var..Bagajı boşaltmadan koltuğu alamam..Bunun için de zaten arka koltukları yatırmam gerekli..Sanırım yakın bir gelecekte bu işleri halldip verandayı eski haline getirebileceğim..Bir bahçede olması gereken ilk bitki Melissa ..Hatta mümkünse bahçeye açtığınız camın önüne dikin..Akşamları ortalığa yaydığı kokudan memnun kalacaksınız..Bahçesi olmayanlarda büyük saksılarda ve balkonda yetiştirebilir sanırım..Çünkü çok büyük bir ağaç olmuyor..Ağaççık..Kokladığınızda ise iyi ki dikmişim hissi burnunuzdan tüm iliklerinize yayılacak..Benden söylemesi..

Bugün neredeyse 10 aydır görüşemediğim bir arkadaşıma kahveye gittim..Burada bazı kimseler senenin belli zamanlarını burada geri kalan kısımlarını genelde İstanbulda geçiriyorlar..Bu arkadaşım önce babasının rahatsızlığından sonra da kendi rahatsızlığından dolayı buraya gelememişti..Onu çok özlediğimi ona sarılınca bir kez daha anladım..Bazı insanlar benim için ilaç gibi uzun zaman onları görmeyince hastalandığımı hissediyorum..

Bugün diyetisyenle randevum vardı ve 1 kilo 100 gr daha vermişim..Yani toplamda 4 kilo vermiş bulunuyorum..Geçen haftaki fırında karides, bira ve simit kaçamağından sonra diyetisyenim beni bu listeye rağmen kilo verdiğim için kutladı..Bende tebrikleri hemen kabul ettim :)) Ne yani uzun sürede kalıcı zayıflayacağız demedik mi?

15 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Öncelikle verdiğin bir kilo yüz gram için tebrik etmek istiyorum. çok sevindim gerçekten de.
resme bayıldım ben de.dün Atahan ne zaman Fethiye'ye gideceğiz diye soruyordu.Arkadaşına da hem havuz var Fethiye'de hem deniz, eve yakın havuza götürdü hep teyzem beni diye anlatıyordu. Özlemiş seni. sevgiler...

Annelog Atölye dedi ki...

Melisa..Tamam not ettim:)

enne dedi ki...

Kilolar bir bir gidiyor, ne güzel. Bahçeli bir evim olduğunda ilk melisayı dikeceğim.

Adsız dedi ki...

verdigin kilolar icin tebrikler asortikcim.ben de onumuzdeki hafta dietisyene baslayacagim bakalim :) ben de kilo vermeye baslarim umarim.
uzaktan

Adsız dedi ki...

BU DEĞERLİ KANDİL GECESİNDE, KAİNATIN YARATICISI VE ALEMLERİN RABBİ BAĞIŞLAYICI VE ACIYICI YÜCE ALLAH TÜM DUALARINIZI KABUL ETSİN

kedi dedi ki...

Sana söyleyeceğim şeyin işte şimdi sırası geldi Asortik:
Sen,zerafetin 60 kiloda olmadığının en güzel örneğisin.
Ben, ne taa ilk seni okuduğumda,ne msnde tanışdığımızda nede yüzyüze karşılaştığımızda senin kilonu görmedim,farketmedim.
Sen hal ve hareketlerinle,tavrınla,konuşmalarınla nezaket simgesisin.

Ama bu rejimine destek vermediğim anlamına gelmiyor.Tam aksine %100 destek veriyorum sana.Herşeyden önce sağlığın iin,bedeninin gereğinden fazla yük taşımaması için gerekiyor.

Güzellikmiş,harika bir görüntüymiş,zariflikmiş,canları cehenneme!
Bunların hepsi sende zaten vardı ki.

Gamzeli dedi ki...

Kandilin Mübarek Olsun :)

Asortik Krep dedi ki...

Elif, o güzel evin en az bu ev kadar güzel geldi bana..Yinede etrafına daha fazla çiçek dikebilirsin..
Burcum, Atahana söyle her yaz..
Annelog, kesinlikle..
Potansiyel Arıza, daha yeni başladık kilo vermeye..Hem ben kıştan beri yaklaşık 8 kilo verdim ama çok çalıştığım için güçten düşmeden sağlıklı kilo vermek istiyorum..Sadece diyetisyende 4 kilo verdim 3 haftada..
Enne, hayatımda ikinci defa ciddi olarak diyet yapıyorum..
Melisa diktiğinde ne dediğimi anlayacaksın :))
Uzaktan tam da ben sana niye diyetisyene gitmiyorsun diyecektim.Sonra onun için hazır olmak gerektiğini anladım..yani benim gibi, istediğin zaman ..sen istediğinde..ben verdikten sonra sen hayda hayda verirsin..
Dileks, seninde kandilin mübarek olsun..
Biyonikedim,sevdiğin için öyle görüyorsun ama bu kez evet bende kilo vermek istiyorum..Hatta yaz başında almak isteyipte içine giremediğim ikili bluz takımı bugün aldım ve çok hoşuma gitti..Diyete devam..
Gamzeli, hayırlı kandiller..

Ozde dedi ki...

Krepciğim,
seni candan tebrik ederim. Melissaların pencere dibinde olmaları gereğini hatırlattığın için teşekkürler. Harika bir fikir.

Asortik Krep dedi ki...

Özge, akşamları koktukları için kokuları evin içine kadar girebilsin diye..Ben özelliklerini bilmeden diktiğim halde akşamları evin içine giriyor kokular..Birde pancere dibinde olursa değmeyin keyfine..

Gün dedi ki...

Tebrik ederim kilolar için, darısı başıma :(

Adsız dedi ki...

Biz de melissa kokuları yok ama bu hep arka bahçedeydik. Umarım kış gelmek için acele etmez. Bizlere sonbaharın tadını çıkarmak için zaman tanır.

Asortik Krep dedi ki...

Gün, daha yeni başladım :))
Meltem Sözer, buranın en sevdiğim yenı baharları ve kışı..Kışında bahçede oturabiliyorsun ama evler soğuk oluyor.Bahçe olmasa zor olurdu zaten burada yaşamak.

Adsız dedi ki...

kıskandım seni.benimde yazlığın bahçesinde yatak odamın penceresinin önünde yasemin var birde salon penceresinin önünde kocaman bir hanımeli var akşamları evin içi çiçek bahçesi gibi kokuyor.özledim evimihayat kavgasından 2 yıldır keyfini çıkaramıyorum ve yaz gününde bu beton yığınına katlanmak zorunda kalıyorum.inşallah seneye keyfini çıkarırım bide melisa dikerim allah ömür verirse.
şimdi 2 ay oraların en güzel zamanı keyfiniçıkar benim içinde:)))

Asortik Krep dedi ki...

Marfan, beyaz yasemin de en az melissa kadar koku veren bir çiçek..Listeye onu da ekleyebilirsiniz arkadaşlar..ama dikkat çekeyim yasemin hanımeli gibi bir sarmaşık..ve mavisi ağaç gibi ama kokusuz..Görüntü var ses yok gibi yani..yani kokulu olsun diyorsanız beyaz yasemin alıyorsunuz..Bu arada senin için de keyfini çıkarmaya çalışırım Akdenizde eylülün..