Çarşamba, Ocak 03, 2007

Sahil resmi de ünlü Kaputaj Plajı..Bu mevsimde bile nerdeyse giresiniz geliyor değil mi? Ricam üzerine Uzunbey arabayı durdurdu ve çektiğim yüzlerce resim arasına onu da ekledim :)
Aslında nereden başlamalı bilmem..Genelde koyduğumuz fotoğraflar aşağıdan yukarıya doğru çıktığından o şekilde bakılsa iyi olur..İki senedir bayramda Antalya tercihimizin ne kadar doğru olduğunu görüyorum..Nedeni hem Fethiye- Antalya sahil yolunun bize keyifli gelmesi hem de hava biz dönene kadar bozmadığı için keyifli bir tatil geçirmemiz...

Üstteki resim dönüş yolunda ve Kumluca- Finike arasındaki Sahilkent tabelalı bir mahalleden..Benim geçerken en beğendiğim yer olan yazlık evlerin oluşturduğu bir semt sanırım..Finike' ye bitişik..Sahili çok geniş ve İğneada gibi plajları serbest..Giderken hava çok güzeldi ve ayrı güzeldi sahil..ama dönüşte o yağmurlu ve rüzgarlı havada da böyle Karadeniz gibi çoşmuştu ..Bayıldım tabii görüntüye..Saatlerce seyredebilirim..
Kemer' de Marina karşısında Özkaymak diye bir otelde kaldık..Otelin Kemer'den görüntüsü..Alttaki resim Marina' daki bir yunus gösteri merkezinden..Odadan çektim..Hatta yunus bile gözüküyor dikkatli bakarsanız..Aşağıdaki havuz görüntüsü odanın manzarası..Tabelalı resim giderken Finike tabelası..Onun yanındaki resim Demre'ye inerken dağlardan çektiğim sahil resmi..Bulutlu yer Kaş ve Demre arası vadideki dumanlar..Sonraki iki resim Kaş'ın resimleri ..Yine Kemer' e giderken hava çok güzel..







































Bu fotoğraf büromdan ve üstteki resim Fethiye 1956..Yani depremden hemen önce..Aşağıdaki plan Kalkan..1956.Bunları koymamdaki sebep yukarıdaki Kalkan fotoğrafına bakıp nw kadar değiştiğini görmeniz..Bu resimlere yabancılar bayılıyor..Bunu da söylemeden geçemeyeceğim :))
Portakallar tahmin ettiğiniz gibi bizim portakal bahçesinden :)

Tatilin devamı bir sonraki yazıda..

5 yorum:

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

resimler çok güzeldi de o kadar çok ki, kafam karıştı. nerede ne var takip edemedim. sende o potansiyel var bir dahakinde her bir resme ayrı yazı yazmanı istiyorum. sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

Resimlere kıyamadım ve onları eledim aslında :)) Çünkü o kadar çok resim çektim ki :)

Asortik Krep dedi ki...

Kaputaj Plajı hariç resimlere aşağıdan yukarı doğru baktığında izlediğimiz rotayı göreceksin..

Adsız dedi ki...

Biz de gecen yil Turkiz Otelde kalmistik ve esim Kemer`in gonullu Amerika tanitimcisi. Gercekten essiz bir guzellikti penceremizden iceri dolan daglarin denizin marinanin parkin goruntusu.

P.S.: Ahmet Kizen konusunda sanirim bir isim benzerligi sozkonusu bizim sinifin abisi Ahmet yasca bizden buyuktu ama sanirim sizin Ahmet Kizen hayli ileri yasta (kucuk bir google research`u).

Asortik Krep dedi ki...

Hande, biz balayını da Kemer Beldibinde de Salima Tatil Köyünde geçirmiştik..Çok güzeldi o zaman da..Çok sevmiştik..Sonra da Naturland'e gitmiştik yine çok güzeldi..kemer'i seviyoruz :)

A.Kizen, hakkında tahmin ettiğin yaşlarda..Abimiz yani :)