Cuma, Ekim 26, 2007



Bu eski Kalkan fotoğrafını http://www.kalkander.org/ adlı siteden aldım.Diğerini pazartesi ben bilmeden aynı yerden çektim.Yol aynı yol da ,zaman aynı zaman değil işte!



Geçen pazartesi çektiğim Kalkan resimlerinden..Ben bu havuzu beğendim.Aslında mahalle arasında havuz Türkiye'de pek kullanımlı bir şey değil,konu ,komşu ve kıptilerden fırsat kalmaz size..En azından salına salına öyle Bannu Nallkan gibi giremezsiniz.Fethiye'de benim oturduğum semtte apart ve oteller ile İngilizlerin oturduğu siteler ve villalar çoğunlukta olunca her yer havuz.Mesela çarşamba ve perşembe günleri evdeydim ben..Bahçedeyim bir ara gürültü kıyamet bir baktım karşı sitede temizliğe gelmiş kız, yanında en az on çocuk havuza dalmışlar..Site sakinleri yok ve havuz çocuk dolu.Hava da öyle ahım şahım değil..Bizim çocuklar olsa hasta olurlar o havada ama bunlar çeliklenmiş .


Kalkan görüntüsü yine.Hava yağmakla yağmamak arasında.Neyseki biz dönene kadar bekledi :)

Bu sefer Kalamar koyunda bir randevumuz vardı.Ben de ilk defa gittim.Evler yamaçta olduğundan tümü deniz manzaralı ama Kalkan Fethiye'nin yarısı kadardır herhalde ve çoğu sektör ya eksik ya da fiyatlar fahiş.Bu yüzden alışverişe Fethiye'ye geliyor bir kısmı..

Bu yumurtalıklar Burcu'nun bana aldıklarından çok önce alınmıştı ama bir türlü fırsat bulup yazamamıştım.El yapımı ve renkleri çok güzel..Hepsi mikrodalganın üzerinde duruyor.

İki gün evdeydim.Hem evi özlemişim hem de arada hazırlık yaptım.Perşembe akşamı daha önce gittiğimiz İngiliz arkadaşlarımızı eve yemeğe aldım.Tabii ki Türk yemekleri ağırlıktaydı.Mesela uzun süredir yapmadığım zeytinyağlı yaprak sarma.

Havuçlu sarı mercimek çorba( çok beğendiler ve yapımını sordular ilginç ki oysa ben onlara bizim tarhanadan yapacaktım ama bitirmişiz, yapamadım.Onlar da benim gibi içinde sanırım buğday olan tarhanadan yiyemiyorlarmış.Son dakika mercimek çorbasına karar verdim.

Bir gece önce yaptığım zeytinyağlı barbunya,Uzunbey yemeğe davetliydi bir bankadan , önce hepsini yiyemedik bende ertesi gece için de buzdolabında sakladım.Onu da tattılar.Barbunyanın cinsi çok zor pişenlerdendi ben bile zor yedim , beğenmedim yani.

Patates, bezelye, havuç, kornişon ve çok az mayonezi yoğurtla karıştırıp benim için uydurma bir salata yaptım yoğurtlu.Amerikan gibi gözüken ama tadı amerikana benzemeyen.

Dalyan Köfte yapmıştım değişik olsun dedim.Adını ve tarifini sordular.Çok beğendiler.
Az taze fasulye haşlayıp dalyan köfte ile servis ettim tabağın yanına.Her ikisi de bitirmişti.Paul acı sevmediğinden tüm yemekler çok az biberliydi.Zaten az tuzlu yemek yaparım ve az yağlı, bu yüzden sevdiler sanırım yemeklerini ki hepsini yediler.
Aslında zamanım kalmadı yanına arpa şehriye pilavı yapacaktım ama fırında ekşimikli-lorlu -börek yapmıştım onu servis ettim.

Tatlı olarak yalancı tavuk göğsü yaptım ona da bayıldılar.Bu tatlıyı ilk duyduklarında şoke olmuş Pat,onu da anlattı.Hatta bir sürü hikayeler anlattılar yurdum insanı ile ilgili :))
Çok güldüm bazı hikayelere..
....

Bugün işe öğlende gittim.Akşama kadar bürodaydım.Bize hoşgeldine gelen karşı evin sahiplerine gittik önceden haberli..Onlar bize geleli çok oldu ama araya Uzunbey'in hastalığı girince gidememiştik.
Yarın temizlik günü N.abla gelecek, ben işe gideceğim ve yarın saçımı boyatıp,manikür ve pedikür yaptırmam lazım.Pazartesi önemli bir toplantım var.

Pazar günü İngilizlerin Car Boot dedikleri evdeki fazla eşyalarını,-biblo,kitap gibi - sattıkları bir pazar açılıyor.Daha önce ramazandaydı kaçırdık ve bu ikincisi.Bu defa kaçırmak istemiyorum bir terslik olmazsa orada olacağım.

9 yorum:

sofi dedi ki...

Bende sanal misafirim ya,aaa dolmadan sonraki resimler yok! dedim bilgisayar bozuldu, yazıya iniyorum, çıkıyorum resimler yok neyse hayal gücüme bırakıp saçımdaki çıkan beyazları hatırladım benimde acil boyaya ihtiyacım var herkesin gözüne batmaya başladı.SEVGİLER...

Asortik Krep dedi ki...

Sofi, resim yok zaten :) Bir şekilde paragraflar kaymış.Görüntüleyemedim çünkü son 10 dakika da işi bitirdim.İngilizler çok dakik tam saatinde geldiler..

devin dedi ki...

Asortikçim,

Nerede bu pazar? Ben de gideyim gezeyim.
Sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Devinciğim, Çalış'ta Mado var ya onun arkasında otopark var orada kuruluyormuş.Arka taraftan minübüse binip gittiğini düşünürsek Aymes Hotel'in önüyle deniz arasında diye düşün :) Saat 10 ile 14 arası.

TATLI CADI dedi ki...

Asortikim,misafirlerinin yemeklerini beğendiğine sevindim.Zaten beğenmemeleri gibi bir durum olamaz.Bunun iki nedeni var.Birincisi adı üstünde Türk yemekleri,ikincisi ise o yemekleri yapan marifetli,titiz,temiz,dakik ve çalişkan kişi.Beğenmeyip de napıcaklardı ayol.
Ben bu pazar meselesini zati filimlerden falan görüp çok beğenirdim.Ne güzel hem fazla eşyalardan kurtul,hem de para kazan.Bizde de olur mu dersin?
Canım seni çok öpüyorum Aysetun'a da çok teşekkür ediyorum .İyi geceler.

Asortik Krep dedi ki...

Tatlı Cadım, ben de merak ediyordum ama yarın kısmetse gezeceğiz artık.Benim için söylediklerine teşekkür ederim.Ben dağınıklığı severim ama hijyen benim için çok önemlidir, elim çabuktur ama canım istediğinde yaparım,çalışkan olduğuma hem fikiriz :) :) hem de işte titizimdir çok.
Sana da iyi geceler :)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

aynı yerin dünkü ve bugünkü halini gösteren resimlere bayılıyorum.

one ben bir sey dedi ki...

Sevgili Asortik,
Cumhuriyet bayramımız kutlu olsun
Yard Saleler güzel oluyor bize de yerleşse çok iyi olur (yapımız gereği bizde sanki ayıp kaçar olarak düşünülüyor )kullanmadığımız bir sürü ıvır zıvır hoşuna giden diğer insanlar tarafından değerlenirilir
sevgilerimle

Asortik Krep dedi ki...

Yonca, ben de :)

One ben bir şey, nesi ayıp bence olmalı,özellikle böyle uzak memleketlerde çok iyi oluyor..