Salı, Ekim 09, 2007

Sanem beni sobelemiş..En kızdığın 5 şey nedir diye..Ben de ona bütün gün kızdıklarımı yazıyorum zaten dedim ama yine de hala anlatamadıklarım vardır diye yazıyorum.

En kızdığım 5 şey :

1- Çok açık konuşmama rağmen insanların hala anlamadıkları konuyu tekrar ettirerek bana zaman kaybı yaşatması ve kendi tarzlarında demogoji yapmaları.

2-Araba kullanırken çok biliyorum edalarında kural hatası yapanlar..
Mesela ben yokuş yukarı çıkıyorum sağ şeritte minübüs var ve duruyor .Mecburen solundan gidiyorum..Zaten yolun solundan gitmek zorundayım sağa dönüş yok ve yokuş yukarı çıkıyorum.Oysa ki yukarıdan gelen için işaret olmasına rağmen üstüme gelip,yolu tıkayıp hala bana el kol hareketi yapan saçı demode fönlü hanım gibi kafayla ramazan günü "gittir git " işaretini hakeden kural bilmez ,kendini iyi şöför sanan küçük kasaba şöförleri.. (1- Yukarıdan geldiği için bana yol vermek zorunda 2- Trafik levhası da ona bunu söylüyor! )
Bir de bunların erkek versiyonları var ki karşı köylüsü arsayı sattığında araba almıştır bu da babasına ama senin bir tane erkek evladın var,bana para ver bende kendime şahin alacağım yoksa elaleme ayıp olur bir araba alamadı çocuğuna diyenler ki..Burada da şahin efsanesini trafikte yaşatanlar..(Renkleri ya beyazdır ya da iğrenç renkler nedense)

3-Bu dediğim tarz yolları yapan kaldırım mühendislerine ki bu yolu Fethiye'de herkes bilir..Cami önündeki Ölüdeniz minübüslerinin kalktığı yokuş yukarı ve sadece sola dönüşü olan yola, yukarıdan aşağı dönüş verilmiştir..Yani her aşağı dönen araba karşıdan sola dönen başka bir arabayla burun buruna gelir !!

4-Herşeyin parasını soran insanlar..

5-Bloglarda yazılan yazıların anafikri ya da temasını anlamayıp en küçük bir kelimesine takıp kendi kültürünü eleveren yorumlar yazıp hesap soranlar.
Her yazıya yorum yazmaya gerek görüp saçmalayanlar..
Blog olayını küçümseyerek olaya yaklaşanlar.
.......
Bu listeden daha bende çok var ama bu biraz insanlara haksızlık olur..Yine de çok sakin görünüp anında sinirlenebilen ve kızdığında kolay sakinleşmeyen bir yapıyla bu dünya da benim işim zor diye düşünmüyorda değilim :)

Teşekkür ederim Sanem..
Ben de uzun zamandır Mutfakcamı Burcu'yu sobelemedim :)) O kendini anlatmayı sevmez aslında ama o anlatmazsa ben yazarım kızdığı 5 şeyi :))



9 yorum:

Suleyman Ve Ben dedi ki...

Merhaba Asortik Krep,

Nasilsin?

Bu yaz nasil sizin icin yeni evde?

Cok haklisin - bu yaz biz cok mesgul - cunku cok isler.

I read all your previous comments on my blog - very informative as always.

I will write a detailed response as soon as I can,

Benim uzun cevap az sonra - Turkiye'de TV'den ogrendim "az sonra" :)

Simdi hoscakal.

Gorusuruz,
Suleyman.

Sanem dedi ki...

4. madde beni de sinir eder, gule gule kullan de gec, direk once kaca aldin demezler mi, ne gerek vardir halbuki...

Besinci maddede de katildiklarim var, ve su an yazarken dusundum de her yaziya yorum yaziyor gibi mi oluyorum acaba simdi diye, yani benim de gicik oldugumu belirtmeme ne gerek var ki diye ;) Bu boyle uzar gider bir bakima...

Fethiye'ye cok sevgiler,
S.

Asortik Krep dedi ki...

Süleyman, nedense bazen Türkiye'de olduğunu düşünüyorum :)

Yeni evde ilk yaz çok güzel geçti çünkü hava çok sıcaktı ama ev serindi..Hatta diyebilirim ki Fethiye'nin en serin yeri bizim orasıydı..Annemle sıcaklarda hep bunu konuştuk..Rüzgar bile vardı bahçede..

Sanem, birisi söylemeden kesinlikle çıkmaz benim ağzımdan kaça diye hatta eğer sormak zorunda kalırsam özür dilerim..Kibarım ya çok..asortik kibar :)
Huyum bu, en çokta buna sinir olurum.. Sinir olduklarım yerine kızdıklarım yazmışım ama düzeltmedim..
Bu arada insanın yazdığı kelimelerden ve kurduğu cümle yapısından neden o yorumu yazdığı ve ne amaçla yazdığı zaten belli oluyor..Benim sinir olduklarım yapmacık olanlar ve sırf birşeyler yazmış olmak için yazanlar ki bu cümlenin doğal yapısından anlaşılıyor..Şu an sende o bozulmamış merak etme..Yani bu cümlede :) -test ettim ,onayladım :)

Gamzeli dedi ki...

Şimdiden Hayırlı bayramlar :)

kedi dedi ki...

Yalnız bacı,
Şindik sen dolmuş şoförü demişsin alındım ben.Yani ne dimek?Onlarda bir nevi insan yani.
Haa şindik seen bu kardeşlerimizi Arabezk müzik dinliyolar diye harcadıysan yani bilemem,ben toplarım bah bizim domuşçu çocukları gelirim o yanna.Uzak deeliz yani fethiye bize bi adım apla.
Ben "taktım" yalnız bu dolmuş şoförü lafını,ben bide takarsam fena takarım apla be.
Bide apla sizin araba kaç para?Yani benim kayınçoda da varda aynııs biliyonmu?Satcakda,kaça gider diye soruyoz.

Cami Önü dolmuş şoförü Haydar

uykucu dedi ki...

benimde en sinirlendiğim trafiktekiler.bizim iş yerinde öğlen tüm bayanlar alışverişe çıkar dönüştede aldıklarını gösterirler bu şu fiyat diye. ya o gün yada ertesi gün o almayanlar koşar gider alır aynı şeylerden ucuz ya ve tüm bakanlık aynı kıyafetlerle gezer durur hatta bahçeliye yakın tüm kurumların bayanları...o yüzden memurlar arasında kaça aldın çok normal bir sözdür -bileyimki bende alayım mantığı:))
şimdiden mutlu bayramlar.. foto geldi çok güzel çıkmış, teşekkür mailim gidemedi bir türlü burdan tekrar teşekkürler...
imza; fethiyeye yerleşmek isteyen.

isyankar dedi ki...

Buna yazmadan geçemedim, lütfen şehrimizin araçları şahin ama 131 marka ve havalı kamyon kornalı.. Her şahin şahin değildir, aldanmayın ya da şahin görünümlü .... (istediğiniz marka) gibi bilimum espriler geldi aklıma.. Ne alaka bilmiyorum ama en çok hoşuma giden bir muratın arkasında yazan "biraz daha yaklaş da limuzin olalım"sözüdür.. Sanırım bu yorumla da sinir olduklarınız listesine ben de katıldım.. :))) sevgiler, Nurdan..

TATLI CADI dedi ki...

Asortik Kibarım hem yazına hem de gelen yorumlara çok güldüm hele şöfer şöferrrr muhabbeti çok hoş.Ben katılamıycim çünküm Bartın'da dolmuş yok eee bende belediye servis şöförleriyle idare ediyim bari.Öptüm seni.

Asortik Krep dedi ki...

Gamzeli,sana ve ailene de iyi bayramlar canım :)

Biyo,dolmuş şöförü demedim..Dolmuşların kalktığı o ana yol dedim.Yola sinir oluyorum şöför amcalara değil :)

Figen, uygun aldığında paylaşanlar demedim.Direk ne kadar kazanıyorsun,kaç lira kira veriyorsun,kaça aldın bu arabayı gibi direk parasını soran insanlar..
Ha yerleş işte hatta bu kış :)
Berkay da koylarda büyüsün Zafer bey deli olsun onun peşinde koşarken :)
Burada fazla oyuncak mağazası da yok :)

Nurdan, o kadar nazik birisin ki ne yapsan sana sinir olamam ben :))
Lafa bittim yalnız..Çok severim onları okumayı ben :)

Tatlı Cadı,bir dolmuş şöförü geçiyor ama ben yakalayamadım nerede kullandığımı..Yorgunluğuma verin :)
Ben dolmuş şöförlerini severim ama İstanbul'dakilerini :) Burada dolmuş yok..Yani bizim bildiğimiz tarzda.Onlar tipik minübüs şöförü..Hem de durağa bile yanaşamayan ve araçlarını kullanamayan..Kamyon geçecek yerden geçemeyip, teknik kullanamayan tipler..Favori dolmuşlarım Taksim-Maçka, Taksim-Topkapı (bir ara çok kullandım)ve Bakırköy-Taksim :)