Perşembe, Ocak 08, 2009

Biliyormusunuz ki yılbaşı ertesi bankamatiklere giden emekliler bankaya girmeden her zaman bankamatiklerden çektikleri maaşlarını yeni paralar bankamatiklere uyum sağlamıyor diye alamadılar. 3 ayrı uzun kuyrukta saatlerce bekleyip paralarını alamadan evlerine döndüler..
Şimdi soruyorum ki yeni para çıkarıyorsunuz genel kullanılan makinelere göre mi ölçülerini ayarlarsınız yoksa kafanıza göre mi bu zor zamanlarda bankamatiklere uyum sağlayamayan yeni ölçüler mi yaratırsınız..? Hem de her banka emrinize amade iken , size bağlı bir sürü banka varken niye bu ölçüleri zamanında düşünmezsinizde yeni programlara para verdirmek zorunda bırakılırsınız..Bilgisayar programları bankalara kaça patlıyor..? Yine dolaylı olarak paralar sokağa atılıyor..
Şimdi diyelim ki buradaki ziraat bankası yalan söylüyor -paraları ödeyemediler ya o gün, bankamatiklere yeni paraların ölçüsü uymadığından yükleyememişler efendim.. O zaman bu işleri onların işi olduğu halde kim düşünmeli, geri dönen o kadar emeklinin eve gittiğinde harçlık isteyen çocuğuna kim hesap vermeli..? Bu yaşanan da 5 ocak 2009 da yaşanıyor dikkatinizi çekerim.Yani yeni yıla girileli beş gün olmuş.O paraların ölçüsü neye göre belirleniyor, birileri yalan söylüyorsa niye bunun cezasını benin halkım ödüyor.O kadar kalabalık bir bankanın sabahtan parası neden hazır olmaz..Bu kadar büyük maaş alan kitlesi olan bankalar müşterilerine neden daha fazla saygı göstermez.Buranın en meşhur ve en kötü bankası bu uygulamaya rağmen burası değil, iş bankası..Oraya gitmek gibi bir yanlışlık bence yapılmamalı..Geçtiğimiz hafta uzunbey para almak için gitti beş saatte çıktı.Şu taşra bankalarına hiç müfettiş gelmez mi..?
Daha yazardım ama yürüyüşe gitmem gerek uzunbey ve ares bekliyor :)

Bu konuda destan yazabilirim zaten...

not: ziraatbankası müdürü bu yazıyı okusun ya da bir daha ki sefere bunları odasında ona söyleyeceğim..hem de sakin olarak değil..bunları yazmak için illa emekli olmaya gerek yok. o gün emeklilerle aynı duyguları yaşadığıma emin olabilirsiniz..

not:2 Yürüyüşe gittim geldim ki aklıma geldi, gidip sakin olmayan bir biçimde müdüre bunları söylesem ne olur..ben , bana gelipte kapımda bekleyen bir müşterimin-onların mudisi- gelip bana hırlamasına çok bozulurdum inanın..hele ki o bankanın her ay beş milyarını alıp bu insanlara HİZMET etmek zorundaysam..

5 yorum:

Aysetun dedi ki...

Buna devlet zihniyeti deniyor galiba, özel bankalarda problem olmadı yanılmıyorsam(yani en azından ING bank ta sorun olmadı),amaç acaba böyle sorunlar çıkarıp insanları yıldırarak, zarar çok sebebiyle de devlet bankalarını da mı özelleştirmek anlayamadım:(.

HAYAT dedi ki...

asortik sen burdaki ziraat ve iş bankasına gel kahır ölürsün(allah korusunu tabi mecazi anlamda)
iş çin mecbursun bankalarla muhattap olmaya para yatıracaksın yada başka işin vardır 1 saat bekliyorsun yaa hemde kasada sadece 1 kişi çalışıyor toplam personel 11 kişi 11 kişiden 1 kişisini iş yaparken görsem gidip öpücem kalabalığı görüyorlar hala kimsenin tıkı yok.
yanlış hatırlıyor olabilirim ama merkez bankası yetkilisi paraların boyutunu makinalara göre ayarladığını söyledi sanki yada ben yanlış anlamış olabilirim.
emeklilerin o durumuna üzüldüm.tek gelirleri onlar birde böyle terbiyesizlik yapmaları hiç hoş değil....

Asortik Krep dedi ki...

Aysetuncum, ben buradaki ingbankta para yollarken de problem yaşadım..En tecrübesiz elemana düşmüsüz benden komisyon istedi,öyle bir hakkı yok biliyorsun çünkü burada açılmış bir hesaba para yatırıyorum..Senin arkadaşın hanım beni tanıdı allahtan -tanınmak bazı zamanlarda işe yarıyor :))sorunu çözdü..

Hayat, ben aslında pek bankaya gitmiyorum..Her gittiğimde de bir olay yaşıyorum işte bir şekilde.
O gün bankanın numara sistemi de bozuktu içeride ve içerisi zaten alacağının 3 katı doluydu..Zaten bu yüzden kızıyorum ya.

La Madame Chapeau dedi ki...

Ziraat Bankası'nı hiç kullanmadım; ama Vakıf Bank tecrübem oldu. Kamu kuruluşu olmayıp da kamu kuruluşu zihniyetine sahip bir enteresan bankaymış, öğrenmiş oldum. Sevimsiz.

Bankalar sevimsiz zaten.

İş Bankası'ndan Yılmaz amcam için 6 Ocak'ta para çektim. Tümünü 20 TL'lik yeni paralarımızdan verdi. Onlarda da uyum 'sorunu' (palavrası diyelim hadi) olmamış demek ki...

Olabildiğince internet bankacılığı kullanmaya bakıyoruz. Feridun, maaşını da Oyak Bank'tan çektiği için hesaplarımız da oradaydı. Gerçi o da dönme oldu, ING oldu ya... Yine de internetten ücretsiz eft uygulaması devam ettiği için memnunuz şimdilik.

Kendim de kısa dönem Citibank çalışanı olduğum için... aman diyorum... Banka mı?! ATM ve internet şubesinden başkasına işiniz düşmesin inşallah...

Asortik Krep dedi ki...

Bal, Bizde internet bankacılığını kullanıyoruz..garanti atm ler sağolsun.Tabii bankaların şu kart mevzularına sinir olduğumu da söylemem lazım.Yoğun iş yapan esnafa ön sıraların numaralarını veriyor numaratörler..Öyle yapıp aşağıda kuyruktaki insanın sırasını alacağına,özel müşterilerine direk bir masa bağla o zaman.Burada herkes iyi esnaf (iyi kazanıyorlar ya) sen gerizekalı bekleyen mudi..Bir türlü sıra gelmiyor öyle olunca.Kartım yok olsa kullanırmıyım bilmem..Yine internet bankacılığına devam ederim sanırım..