Çarşamba, Şubat 04, 2009

ortaya karışık ocak-şubat... ( Çanakkale turu iptal oldu,gitmiyorum)

Geçtiğimiz günlerde evde bol bol misafir ağırladım. En son geçtiğimiz perşembe gecesi Ayşe ve Dean şömine başı şarap keyfine geldiler.. Cuma işe gittim, cumartesi evde dinlenmekle geçirdim..O gece Çağıl' ın arkadaşı da bizde kaldı.. Pazar günü ise sabah erken Çalışta 2. el satış (car boot) pazarına gittik önce.. Sonra gelip evden çocukları alıp Üzümlüye kahvaltıya gittik. Üzümhan'a.. Önce kahvaltı ettik, daha sonra da Üzümlü de bu sene yapmayı planladığımız "Kuzu Göbeği Mantar Festivali" için toplantı yaptık.. Öğleden sonra arkadaşlarla Çalış'a geçtik tekrar. Hava çok güzeldi, yürüdük önce, daha sonra da oturup birşeyler yiyip, içip sohbet ettik denize karşı.

Geçen haftanın en güzel olaylarından biri de Gülderen'den aldığım resim kitaplarıydı..Daha doğrusu bir zamanlar onun olan bu kitapları bana hediye etti..O kadar güzel kitaplar ki dünyanın sayılı müzelerindeki eserlerin incelemeli ,ayrıntılı resimleri var ve 20 cilt. Yanında bir de Abidin Dino kitabı..Gerçi bunlar Fransızca ama setin Türkçe tercüme kitabı da var içlerinde.. Çıldırdım kitapları görünce.İstanbul'da ki evini kiraya verip daha önce yazlık olarak kullandığı buradaki evinde yaşadığından artık o da Fethiyeli ve benim ara ara okuduğunuz üzre iyi arkadaşım.. Yaşı benden büyük ama sağolsun ona yaptığım bütün şebeklikleri ve bazen ona anlattığım dertlerimi dinleyecek kadar sabırlı ve ne paylaşırsam paylaşayım beni anlayabilecek olgunlukta eşsiz bir insan. Normalde benim iş kollarımdan birinden meslaktaşız.Yani bazı konularda da danışabileceğim kadar tecrübeli ve İstanbulda o da Uzunbey gibi kendi sektörünün iyi isimli yerlerinde çalışmış biri. Kitapların resimleri aşağıda , salonda masanın üzerinde duruyor hala, aklıma geldikçe cumadan beri alıp alıp okuyorum.
Ayşe bana geldikleri akşam bahçeden toplanmış bitkileri demet yapıp getirmiş.. O kadar keskin ve nefis kokuları vardı ki Ares bile ne olduğuna baktı duvarda asılıyken.Birde mis gibi taze ağaçtan toplanmış limon getirdi.Kapadokyadan sıcak şarap malzemeleri ile hazır ambalajlı sıcak şarapta getirmiş , biz yine migrostan aldığımız sıcak şarapları hazırladık..

Bu kitapları tanesi 1 liradan car boot'tan aldım..Mutluluğu okumadım -seyrettim-, Ahmet Altan sevmem ama bu kitapta geçen ve daha önceden Yunan Mitolojisinde okuduğum Ahmet Altan'a mail attığımda cevap vermediğinden cevabını bilemediğim bir paragraf var ki onun yazdığına emin değilim ama kitapta geçiyor-muş-.. (Buradan bilen varsa cevap verebilir bana ) sırf o paragraf için kitabı okuyacağım .Uğultulu Tepeleri ve Pol ve Virjini tekrar okuma yaşım geldi sanırım :) Diğerlerinden de Faust'u biliyorum ama okuyacağım. Yaşlı Adam ve Genç Kadın' ı da sırf merak ettiğimden aldım.
Aldatmakta geçtiği söylenen şu meşhur paragraf önce..

Hayatınız seçtiğiniz! kadındır...... . Zevkli bir kadına rastlarsanız zevkiniz, bilgili bir kadına rastlarsanız bilginiz, zeki bir kadına rastlarsanız zekanız gelişir. Hayat kat kattır. Babil'in Asma Bahçeleri gibi teraslar halinde yükselir ve bir terastan bir terasa sizi kadınlar götürür. Ve bugün durduğunuz teras , seyrettiğiniz manzara , gördüğünüz hayat, yanınızdaki kadının terası, manzarası ve hayatıdır..... Hayatınız seçtiğiniz kadındır......







Gelelim car boottan aldığım diğer eşyalara..Bunu Atahan'a aldım. Dinazor hastası, sanırım beğenecek.


Bu kitapları yeğenlere paylaştıracağım.. Atahan ve Melis (görümcemin kızı) için ..



Bunlar benim için :)


Bu ara likör bardağı canavarı oldum.Değişik ve eski bardaklar arıyorum kendime.. Bu hafta bulduklarım bunlar, eski değil ama yine de bende olmayan bir model..


Eski ve gümüş servis seti..İngilizlerden..


Bu votka bardaklarını yukarıdaki car boottan almıştık, Hisarönündekinden.. O akşam vişne liköründen kalma vişneleri içine atıp karşılıklı içtik Uzunbeyle..
Bu akşamda yine kendimize yabancıların Sandy dediği sade gazoz ve birayı karıştırıp içtikleri bir karışım yapıp içtik..

Pazar günü güzel havada oturduğumuz Bambu Cafe Bar'dan Çalış resmi.


Son olarak car boottan bir kaç resim..
Bu kuş evleri yine car bootta satılıyordu.. Bazı standlarda çok değişik eşyalar vardı ama bu aralar fazla güzel şey bulamıyorum yine de ..Ya da zevkli diyelim.Sadece ferforje bir kuş kafesi vardı ayaklı onu soramadım..Gerçi benim kanaryamın kafesi çok hoş ve estetik ama ferforje objelere bayılırım.. Çok resim çekemedim, bir kaç resimle idare edeceğiz bu hafta. 58 stand varmış, fena değil, iyi havalarda 100 yaptığımız oldu.



Bu ayna dikişle yapılmış,dekorasyon konusunda örnek olsun diye resmini çektiklerimden..Gülderen'e hediye gelmiş .. Ben çok beğendim . .Onda çektim resmi.

Bana hediye gelen kaktüsüm..Hilkat Hanımlar eve gelirken getirdiler geçen hafta. Ben kaktüsleri seviyorum diye özel olarak geldi :) Oldukça büyük ve eski bir kaktüs hem de.
Pazartesi günü Çağıl'ın arkadaşları geldi.Evde yedi delikanlı ve bir küçük erkek Ares.. Bazı çocuklar Ares'ten çekindiler bu yüzden biz Aresle salonda oturduk, mamalar hazırladık onlara.. Onlarda Çağıl'ın odasında oyun oynayıp, sohbet ettiler.. Sanırım güzel zaman geçirdiler..
Bu bloğa uzun zamandır evde kendi bilgisayarımdan yazı yazmamıştım.. Bir ara bilgisayarım bozuldu ve ben evde Çağıl'ın ve Uzunbey'in bilgisayarlarını müsait olduğu zamanlarda kullanmaktan çok verimli çalışamıyordum..Evde bir üçüncü bilgisayar istemiyordum aslında ama en sonunda geçtiğimiz cumartesi isyan ettim artık ve kendime dizüstü bilgisayar aldım .. Büroda bilgisayarım vardı ama evde her iki bilgisayarcıyı bekleyip geç vakitte ancak rahat kullanabilmekten ve onların işinin bitmesini beklemekten gına gelmişti..İyi bile dayandım bence :)
Bu hafta yeni yazı yazabilirmiyim bilmiyorum. Yarın akşam mangala davetliyiz , daha önce kahvaltıya gittiğimiz veteriner arkadaşlarımıza.. Perşembe akşamı Fethiye Kültür Merkezinde sanat müziği konseri var Ahmet Beylerin, davetliyiz...

Geçtiğimiz hafta Çağılla evde "son ders " diye 2008 de oynamış bir Türk filmi izledik.Güzeldi,tavsiye ederim..



not:
Gezi ayrıntısını gezinin iptal edilmesi sonucu çıkardım..Tura katılan büyük bir grup katılmayacağını belirtince tur iptal oldu..Neyse kısmet değilmiş..Zaten bu hafta sonu Hisarönünde car boot vardı,iki keredir gidememiştim..Ona giderim artık.

7 yorum:

Benim Hayatim dedi ki...

Yeni bilgisayarın hayırlı olsun. Artık sıra bekleme olaylarına paydos :)

Alıntı yaptıysa da bunu belirtmesi gerekirdi. O yazıyı çok beğenirim. Haklılık payı var gibi ama birde erkeğin söz dinlemesi gerekli :)

enne dedi ki...

Mutluluk kitabını okumanı tavsiye ederim. Film de güzeldi ama kitap bambaşka.

Adsız dedi ki...

Merhaba, pazar günü car boota geldim sizi görebilmek için ama girdiğimiz anda uzun süredir görüşmediğimiz kişilere yakalanınca bakamadım bile.. Sohbetten kurtulabildiğimizde masalar toplanıyordu :(( Zaten sizin hızınıza yetişmek de mümkün değil, değil mi :)) Bir fırsatınızda da bize uğrayın özledik sizi.. (Adresim aynı..)
Sevgiler, Nurdan..

denizanasi dedi ki...

ben de 2.el kitaplara bayılırım... benim de burda bir amcam var. inanılmaz kitapları 1 tl ya 2 tlya alabiliyorum. aslında üzülüyorum da. kitaplar okunduğu zaman sanki değerleri mi azalıyor ki o kadar ucuza gidiyor:(

bu arada iyi eğlenceler...:)

Asortik Krep dedi ki...

Benim Hayatım,Bence o paragraf erkeklere yazılmış bir yazı..Hayatının kadınını iyi seç, hayat kaliteni o belirleyecektir demek istiyor kısaca :) Bu,kadınların bildiği bir şey zaten..Erkekler okusun ve anlasın :))

Evde 3 bilgisayar var, bir aile için kötü bir şey aslında,herkes sus pus bilgisayar başında..Ben yine de gece geç vakitlerde uyuduğumdan bu bilgisayar saatlerini Çağıl yattıktan sonraya denk getireceğim..Bir anne ve evin kadını için görevler öncelikli.

Enne, ister istemez etkileniyorsun filmden,gözünün önüne geliyor.

Nurdan, ben çok gezdiğimden eve çağırdığım konuk listesinde de mecburi bir sıra oluyor..Geçtiğimiz haftalarda niyetlendiğim akşam yemeği davetini kısmetse bu hafta içinde çözmeye çalışacağım..Ben sizi yemeğe bekliyorum aslında.Bu hafta arayacağım artık bizde görüşürüz :)

O gün saat sekizden ona kadar car boottaydım..

Denizanası, bu kitaplar olmasa çoğu öğrenci ve kişi kitap alamaz. Varsın kitaplar ucuz olsun..Ben ilgimi çeken güzel kitap bulursam zaten 2. el hemen alıyorum ama çoğunu okumuş olduğumdan seçme şansım düşük oluyor.. Sonuçta bu standlar amatör ve evden gelen kitapların sergisi..

Normalde kitap listem var,geriden takip ediyorum ama listeyi kitapçıma verip arada alıyorum gelenlerden..Ya da benim istediklerimi sipariş getiriyor.
Ölüdeniz festivaline de genelde tanınmış yazarları davet ettiğimizden kitaplarımın çoğu imzalı..Eskiden İstanbuldan da kitap fuarından imzalı kitaplarım var..Bu yüzden özel kütüphanemdekileri pek paylaştığımı söyleyemem..ama senelerdir arkadaşlarımdan,eş,dost çevremden yüzlerce kitabı ve ansiklopediyi kütüphanelere, derneklere ve okullara hatta birebir öğrencilere taşımışlığım vardır..İlk geldiğimde kendi kitaplarımı da bağışlamıştım burada..Bu yüzden çok az ve özel olanları kalmıştı bana..Şimdi yeniden çoğaldılar.

Imge dedi ki...

Yeni bilgisayarın hayırlı olsun..:) Çanakkale gezisinin de iptal olması mutlaka hayırlı olmuştur. Baharda çok daha güzel olabilir..

Bu arada Sevilen'in sıcak şarabını dün itibariyle denedik. Gerçekten çok başarılıymış.. Tekrar teşekkürler tavsiyen için..

Sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

İmge, sıcak şarabı beğendiğinize çok sevindim.. Genelde iyi ve kaliteli bulduğum her şeyi dostlarımla paylaşmak bana keyif verir :)
Gezi içinse üzülmedim ,tek üzüntüm Burcuyu Çanakkaleye yarın götürecek olan Annem,Babamla ve Burcularla görüşemeyecek olmam..
Birde biz iş yüzünden yazın tatile gidemediğimizden ancak sezon başlamadan tatile gidebiliriz..Nisandan sonra şansımız pek yok tatil için.. Gerçi bize her gün tatil buralarda :))