Cumartesi, Temmuz 18, 2009

ortaya tam karışık..

Çarşambadan beri her gün işe gidip geldim ama evde internet olmadığından akşamları nete giremedim. Nete girmek artık alışkanlık olmuş bizde, girmediğim geceler sabah olsa da işe gitsem diye zor bekledim :))

Havalar sıcak ama maşallah benim evde akşamları doğru düzgün iki gecedir klima açıyoruz. Hem balkon esintili hem de duvarlar beyaz tuğla, sanırım bunun etkisi büyük. Büroda ise bütün gün klima açmazsak duramıyoruz.Güneş tüm öğleden sonra bizim tarafta.. Camlarda film var ama güneş bize acımıyor :)

Resim bahçedeki ilk sahip olduğum ve yetiştirdiğim Dahlia ( Yıldız çiçeğinden) .. Soğanlarını marketten almıştım Antalya Koçtaş'tan.. Sadece biri çıkmış , hepsi çıkmasa da beni yine sevindirdi çünkü sulamayı çok seven bahçıvanımız yüzünden annemin istanbuldan getirdiği Clematis ve benim üstüne titrediğim Selluka kurumuş.. Nasıl üzüldüğümü siz tahmin edin artık. Aslında daha çok sinirliyim.. İlk sene çiçek açmış iki sarmaşığı ikinci sene kurutmak da bir beceri ister. Uzunbey ben sana alırım yine dedi ama kızgınım işte.

Bahçede balkon yanındaki Japon şemsiyeleri..

Bu da karşı komşumuzun mavi yasemini..


Acem borusu .

Kapıdaki kırmızı gül.

Dün gece kınagecesine gittim Çiftlikköye.. Benimle çalışan genç arkadaşım vardı nişanlı onun evinin bahçesindeydi.. Diğer çalışan kızları da alıp sürpriz yaptık, geliriz dememiştik.. Zaten bu gece düğünü var, oraya gitmeyi planlıyoruz , kına gecesi ekstra oldu.
Gittik ki bahçede sıralanmış sandalyeler,müzisyen org çalan bir sanatçı.Kolanlar en yüksek seste. Yalnız şarkı seçimine bayıldık. İlk üç parçayı paylaşıyorum ki
1-İki alyans
2-Sıra gelmeden gidemem ki ben
Diğer şarkılara daha önce link vermiştim.Zaten gündüz işte de açıp açıp dinliyorum aklıma geldikçe.
Sabahleyin Ares'i denize götürdüm.Üstümüzden helikopter geçti, o sesten ve havada uçan bir balondan bile çok korkuyor.Zor sakinleştirdim.Üstüm başım ıslandı. Havluyla daha kurulamadan atladı arabaya.. Eski model bir suziki jeep aldık, Uzunbeyle dönüşümlü kullanıyoruz. Daha doğrusu kapalı araba hafta arası bende. Üstü brandalı,yanları açık jeep onda. Sürmesi çok keyifli oluyor. Oğluyla ikisi benle dalga geçiyorlar,üstü açık arabayı kilitliyormuşum diye :)) Ne yapayım alışkanlık işte :P

Geçen gün Ares damat olmaya gitti :) ama olmamış.. Sanırım ortam müsait değildi,romantik adam benim oğluşum..Evde yaşayan bir köpek bahçede havaya giremiyor demek ki.. Bir başka köpeği de ben misafir edemem evde, hem de zamanım yok, onlara belli bir süre tanımamız gerekiyormuş.. Ben de bu işlerde yeniyim biliyorsunuz.. Daha önceki köpeğim ameliyatlıydı, önceki sahibi ameliyat ettirmişti. Bir talibi daha var ama ondan da zamanı için haber bekliyoruz. Erkek köpekler için problem olmuyormuş ama dişilerin belli bir zamanı var anne olabilmek için.. Sanırım Ares daha çocuk :)
Geçen akşam kendimize pasta, ona hav hav büsküvisi aldık,doğumgününü kutladık :))

Yazıyı yazıp düğün için hazırlanmaya çıkacağım.. Bugün işteyim, sırf internet için geldim.

Bu lithops Mine Floradan bana gelen Lithops. O kadar çabuk büyüdü ki buradan Mine Hanıma bir göstereyim dedim.. Bu kadar çok büyümesi normal mi diye..? Ne yapmam lazım..? Normalde yavaş büyüyen bir bitki kaktüsler ama benimkini görüyorsunuz.. Fethiyenin havasından mı suyundan mı bilemiyorum.Hiç bir ekstra şey vermedim.Sadece toprağını değiştirip arada suladım.

Örtü annemin bana hediye ettiği ebru örtülerden..

Bunlar da bir başka yer için hazırlandı. O evin camına gidecekler.Nereye gideceği sürpriz :)) Şimdilik yazmıyorum.

Mine hanımdan gelen diğer kaktüsler ve bir zamanlar takılarımı koyduğum eski sepetim.


Yılan kaktüsü..Büyümekle meşgul şu aralar,uzadıkça uzuyor aşağı doğru .Bakalım ne zaman çiçek açacak.


Çin restaurantlarına gittiğimde, ya da baharda sahilde yürürken çin restaurantların bahçelerinde ve dekorlarında sallanan bu süslere hasta olurdum ben ve bir tane alsana derdim uzunbeye, o da geçen gün girdiğimiz bir dükkanın yanında asılı görünce satın alıp getirdi arabaya.. Balkonda asılı şu an.
Dün manikür ve pedikür olayını hallettim. Kendime çıkmışken de Elif Şafak' ın Aşk'ını aldım. Kitaplarının bir kısmını okudum, genel fikre katılıyorum fevkaladenin fevkinde temsilci olduğuna.. ama son kitabı için çok iyi demişlerdi, kendim okuyup bakacağım diğerleri gibi mi ..?

Bunları geçen gün 2. el pazarından aldım.. Bakır işlemeli..


Aynı yerden bu demir sürahiyi de aldım..Önündeki bakır tabakta benim ve şükran teyzenin boyadığı taşlar var..

Birde bakır sahan aldım.. Bunlardan çok daha büyük bir de bakır güğüm aldım kalaylı, hepsini 20 liraya.. Şimdi balkonda duruyorlar.

Yazacak çok şeyim var aslında.. Şunu da sonra yazarım dediklerimi sonradan unutuyorum. .

5 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba,
Hakkaten Lithops çok hızlı büyümüş..Suyunu biraz azaltsanız diyorum...Ağustos gelince kanarya sarısı çiçek açacak..
Ben de bizimkileri bekliyorum..
Selamlar Samandıra'dan..
Mine Özgür

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Mine Hanım, oralardan yetişiyorsunuz ,sağolun :)
Suyu zaten çok vermiyordum ama bozulacak diye ödüm kopuyor bu yüzden mutlaka bir kaç damla su veriyorum.

ibeking dedi ki...

asortik taş boyama fikri süper...ama sizin oralara gelmek lazım o taşları toplamaya di mi??

Asortik Krep dedi ki...

İbek, evet Çalış'tan topluyoruz :))
Geçtiğimiz senelerde oradan topladığımız taşlarla "Çakılın Gizemi" temalı soğuk seramik sergisi açmıştık.Taşlar o zamandan..

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Pazartesi sabahı harika fotoğraflar...Sağol Asortik:))