Pazartesi, Temmuz 12, 2010

Aynı rüzgara vurgun iki yelken..


SEVGİ DURAĞI
sözverdiğimiz yerde buluştuk
sözverdiğimiz zamanda değil.
ben yirmi yıl erken gelip bekledim
sen geldin yirmi yıl geç
ben seni beklemekten yaşlıyım
sense beklettiğin için genç.

AZİZ NESİN

Ustanın ölüm yıldönümü 6 temmuzmuş, geciktim ama not düşmek istedim.. Dün Gülen ve Zehra ile bahçe keyfi yaptık bizde.Işıl gelemedi.. Şu an melissa kokuları arasında balkonda yazı yazıyorum. Bugün evde dinlendik,daha sonra yürüyüşe çıktık koylara.. Koylarda piknikten dönenler yüzünden yolda yürüyemedik, Ares'i bağlamadan gezdireceğimiz daha ıssız bir yola çıktık.Hamlamışız,yorulduk biraz yürüyünce. Döndük, biraz atıştırıp kendi köşelerimize çekildik. Ben serin serin balkona kaçtım, uzunbey dinleniyor.Çağıl bilgisayar başında.Bugün arkadaşlarıyla buluştu.
Gerçekten bu sene biraz serin geçiyor, normalde klima açmadan bu mevsim oturulmaz ama daha klima açtığımız akşam olmadı..

Karides çiçeği, akyakadan dönüşte almıştım.. Sanırım yerini de sevdi :)

Uzunbey bana meyve servisi yaptı, bende her ay aldığım evim ve evbahçe dergileriyle balkonda keyif yaptım.


Kaktüs ve sukulent sandığım..

Bu kokteyl güneş almayan bir yerde kalmış, bu yüzden kaktüs formu bozulmuş,düzelene kadar güneşe çıkardım. Bu düzenlemeyi yaptığımda minik minik kaktüslerdi,büyümüşler birde.

Balkon keyfi.
Bahçede plastik sevmiyorum, şezlongu bir ara uzunbey almış. Arada da o kullanıyor.
Şezlongun arkasında çok büyük ve mis gibi kokan bir hanımelimiz vardı,biz geldiğimizde sarmıştı zaten duvarı. Her mevsim hem balkonun önünü yoldan geçenlere kapatıyor hem de mis gibi kokuyordu.Bizim bahçıvan olaylarından kurtaramadığımız bitkilerin başında bu çok senelik hanımelinin olacağı hiç aklıma gelmemişti.Bir bahar sabahı kalktığımda ne göreyim, çiçek açmış hanımeli budanmış.Geç geldiğimizden akşam farketmemişim.Kocaman hanımeli kurudu.Bu yüzden yöneticiye isyan ettim ve bahçıvanı diğer site sakinleriyle konuşup değiştirmelerini sağladım diyebilirim.Hatta uzunbeye eğer yöneticiye bu konuda para verirse benim haberim olmadan bu evde oturmayacağımı söyledim.Allahtan beni dinledi yoksa sözümü yememek için sevdiğim evden de çıkmak zorunda kalacaktım :) Yapmayacağım iş değil. Bu yüzden seviniyorum, tamam çok uyumluyumdur ama tepem atınca kimseyi görmem.Dediğimi de yaparım,sınamak için deneme benim için tehlikelidir uyarayım.Başkaları için bilmem. Karışmam da.
Bugün kızdım aslında. Ben kuruyan hanımelinin yerine yabanasması alacaktım, bekliyordum.Uzunbey bana sormadan hanımeli almış, dikmiş bile.Bugün hanımelini yeşermiş görünce eskisi kökten verdi zannedip yanına gittim, uzunbey yeni aldığını söyleyince de kızdım ona. Benim isteklerim senin için önemli olmalı, niye kafana göre takılıyorsun diye çıkıştım.Hatta senin internetten alıp bana hediye etmen lazım dedim, (buralarda satmıyorlar da) oysa o kendi kafasına göre kendi beğendiğini dikmiş. Geçenlerde de benim istemediğim bir yere yeni aldığımız yeşil bir çalıyı dikti,doğal olarak tutmamış. O bana senin elin değmedi bu yüzden tutmadı derken ben ona benim dediğim yere dikmediğinden tutmadı dedim :) Bana sorulmadan hareket edilmesine kızıyorum işte. Yarın sabah erken kalkarsam yerini değiştireceğim,sonra tutar belki..
Pembe japon gülü. (çin gülü de diyorlar ama ben alışamadım öyle söylemeye)

Kaktüs ve sukulent sandığı..

Balkonun kaktüs köşesi...
Kaktüs rafı.
Geçen hafta bir gün gece pikniğine gittik ,aksazlara.. Bu fotoğraflar oradan..
Bu da hava kararmadan ki hali..

Yazıyı yazarken tam, kuzenimin eşinin ailesi geldi Fethiyeye..Uçakla geleceklerinden ben karşılamadım ama otele onları görmeye gittim. Biraz sohbet edip oturduk.Yanlarındaki otelde de eski ahbaplarımız var. Onlar çarşamba günü geldiler.. Bu hafta hem işler yoğun,yeni bir çalışma içindeyiz hem de misafirlerimiz var, günler yine çabuk geçeceğe benziyor.. Allahtan Çalışta oturuyorum. Otel dolu ve yakın.Onları ziyaret edip geldim hemen.
Perşembe günü LGS puanları açıklanacak ! :) Hayırlısıyla tercihlerin yapılacak zamanlarına geldik artık..Umarım sonuçlar güzel gelir. Ancak sonuçlar belli olunca buradan paylaşacağım,daha öncesi için üzgünüm..
İki gecedir geç yatıp geç kalktığımdan bu aralar asi gece kuşu modundayım..Özlemişim o günleri :) Çok gecikmeden yatayım da yarın uzun bir gün olacak.
Bu gecenin şarkısı..
Not: Bir misafirimiz oldu Gülen'le bu hafta bloglardan ama o yazarsa yazacağım..Benim işler yüzünden görüşemedik ama tanıştık :)) Bunu saymayız ben seninle görüşemedim dedim,güldü, çok güzel gülüyor bu arada..Bu kadar ipucu yeter :P

10 yorum:

Back to Black dedi ki...

fotoğraflarına baktıkça hem içim açılıyor hem de hüzünleniyorum tuhaf bir şey ama.....

evim dergisi burada satılmıyor abone oldum gazeteler bile öğleden sonra geliyor düşün :)

öpüyorum sevgiler....

bilge ve annesi dedi ki...

Sevgili Asortik Krep, ne güzel bir bahçe, ne kadar özenli. Özendim vallahi. Çağıl' a başarılar diliyorum, umarım gönlünün istediği bir yer olur. Sevgilerle...

Nilgün Komar dedi ki...

of ne güzel yine yeşil yeşil yeşil süper herşey..

çağıla başarılar..

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

bayılıyorum şu bitkilerine; elinle kuru dal soksan toprağa yeşerecek :))

Asortik Krep dedi ki...

Black, emecmua diye girdiğinde bulursun oradan netten abone olabiliyorsun :)

Bilgenin annesi, elimden geldiğince bir bahçe ama son iki senedir ilgilenemediğinden bahçıvanın kuruttuğu çiçeklerle dolu bir bahçe..

Çelebi74, bu gece de dışarıda bahçede geçirdik,içeri giremiyoruz artık.Çamın altında bilgisayarlarımız alıp oturduk :)

Yonca, tohumdan yetiştiremiyorum mesela,çelik olacak :) O kadar da becerikli değilmişim demek :))

Gülen Tezer dedi ki...

Gelip gelip bakıp anca yorum yazabiliyorum. O bahçe, o ev; romantik, modern, çizgi sahibi, anneanne hatırasını saklamayı bilen ev. Perforjeler, bambular, kaktüsler.
Zevk sahibisin.O dergileri okumayı bırak bence :) Her şey çok güzeldi.
Tam bir Akdeniz evi. Sakın ola da o evden çıkma bir yere.
Hanımelinden biz de istiyoruz, senin getirdiğin ama sen dikmediğin için tutmayan çiçeklerin yenisini istiyoruz.
Seviyorum seni..

Crebro dedi ki...

Bayıldım bahçe balkon keyifinize. Ne kadar güzel çiçekler büyütmüşsün.

Zehra Gürgen dedi ki...

Tam düşündüğüm gibi evin her yerinde senden izler vardı.Yaşanan bir ev, nefes alan ve ruhu olan bir ev yaratmışsın Asortiğim. Kaktüslerine hayran kaldım bende evdeki herşeyin içine dikmek istiyorum ama sendekilerden üretelim :) tadı damağımda kaldı sohbetinin herşey için çok teşekkür ederim Derin bile hiç sıkılmadı !

Asortik Krep dedi ki...

Gülencim, bu sıcaklarda tek esen yer benim balkon..Tabii sen ankarada olduğundan görüşemediğimizden söyleyemedim :)

Crebro, keşke yakın olsaydık,paylaşırdım sizinle :)

Zehracım, ne zaman istersen kaktüslerden çelik yapabiliriz.. Hepsinden hem de :)

battodol dedi ki...

ahhh bayıldım ben her bir fotoğrafa hele de kaktüslere :)