Pazartesi, Kasım 20, 2006


LOSEV, 65 YAS UZERINDEKI GENCLER VE DEGERLI COCUKLAR basligi ile yayinladigi basin bulteninde, "Lutfen 10 Kasim 2006 ile 1 Nisan 2007 tarihleri arasinda salatalik, domates, patlican, biber, seftali, karpuz, erik, muz gibi yaz SEBZE ve MEYVELERI yemeyiniz" ibaresini kullanarak onemli bir beslenme sorununa dikkat cekiyor.
--------------------
LOSEV tarafindan yapilan basin aciklamasi su ifadelerle devam etmekte;
"Cunku bu tarihler arasinda satin alacaginiz bu gidalarin hicbiri dogal ortamlarda, tarlalarda, gunes isiginda ve dogal gubrelerle yetistirilmiyorlar ya nasil yetistiriliyorlar; Naylon ortu ve benzeri kaplamalarin altindaki seralarda Sicak ortam saglamak icin yakilan kaloriferlerle büyümesi icin asiri miktarda kullanilan hormonlarla Boceklerden korunmak icin asiri miktarda kullanilan tarim ilaclariyla yetistiriliyorlar. Cabuk bozulmasin, raftaki omru uzun olsun diye de erkenden toplanip sandiklaniyor ve size sunuluyor. Vitamin ve mineralleri de eksiliyor. Tum bu dogal olmayan kosullarda yetisen sebze ve meyveler kanser riskini %70 artirmaktadir. Isin en aci tarafi hamile bir anne dogal olmayan, sera urunu bu meyve ve sebzeleri mevsiminde yemedigi zaman aldigi bu hormonlar ve tarim ilaclari dogrudan anne karnindaki bebegine de gecmektedir. Yine emziren annelerden, anne sutu ile bu tarim ilaclarinin bebegine gectigi bir cok bilimsel arastirmalarda gosterilmistir. Hem kansorejen hem de pahali olan bu meyve ve sebzeler yerine kisin yetisen ve vitamin, minerallerden zengin olan ispanak, pirasa, karnibahar, yerelmasi, elma, portakal, mandalina gibi kis sebze ve meyveleri tercih ediniz. Bu sekilde hem saglikli olursunuz hem de kanserden korunursunuz.
Biz ciddi, guvenilir bir sivil toplum orgutu olarak sizleri kanserden korumak istiyoruz. Tek amacimiz budur."
---------
Teşekkürler Aysetun :)
Resim: Paul Cezanne ..Natürmort

1 yorum:

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Yazılanlar içinde kışın bir tek her gece olmasada muz veriyordum oğlana :( Hemen kesiyorum , allah korusun. Yav kışında tek yediği meyva elma, yazında karpuz, başka meyvayı ağzına almıyor velet. Hazır meyva sularını içiyor bak. Bende onları vermiyorum.
Hatta bir gün gittim küçük kutu meyva suyu aldım , kutunun ucunu azıcık kestim,içine zar zor kendi sıktığım portakal suyunu koydum,kutunun ucunu katladım yine,pipetini bile çıkarmamıştım.Daha ağzına aldığı gibi anlayıp , bunun tadı başka deyip attı kutuyu içmedi :)