Çarşamba, Mayıs 23, 2007

Bu yazı bir önceki yazı da yorum yazan ( anonim) Londra'dan Esin için yayınlanmıştır.

Silivri..


Silivriye gittiğimi yazmıştım ama resim koymamıştım..Çünkü hem gece gittiğimizden hem de dayımlara gittiğimizden özel resimlerdi..Dayımın evi yeni yapılanmaların oluştuğu E5 in diğer tarafında ve çok güzel deniz manzaralı bir evdi.Çok estiği için fazla balkonda duramadım..O uzun zamandır Silivri de..O da benim gibi pek bi tanınır :))

Çocukluğumdan beri geçerim Silivri den..Dayım taşındığından beri de giderim onlara..Dershane zamanından çok yakın arkadaşlarım oldu..Birini çok genç kaybettik trafik kazasında.Diğerininde izini kaybettim..Çarli de geçen seneye kadar orada çalışıyordu..Geçerken mutlaka uğrardım..

Bu eski resimleri belediyenin sitesinde buldum..








Bu resmi de bir gün internette gezerken bulmuştum..Sakladım bir gün kullanırım diye..
Eskiden yani biz çocukken yoğurdu meşhurdu..Artık varmıdır bilmem..
Güzel memlekettir..Hele son yapılan çiftlik evleri çok güzel..ve hep Çatalca ile aralarında hep tatlı bir çekişme vardır aslında söze gelmeyen ama gerçekte yaşanan..Zamanında yerleşen akraba olan göçmenlerden kaynaklandığını düşünmüşümdür..
Silivri ile ilgili yazabileceklerim bunlardan ibaret..Daha farklı yazacakları olan da durmasın yorumlara yazsın...

13 yorum:

nilly dedi ki...

Kuccukken Silivri'de Sarkkoy'e gitmistim birkac kez. Komusumuzun yazligi vardi. Ama o kadar uzun sure gecti ki hatirlamiyorum. Bizim Cinarcik'da yazligimiz vardi. Orada da yerli, yazlikci cekismesi olurdu az biraz :) Elma sekerinin yaptigi jest cok hos.

Asortik Krep dedi ki...

Canım Şarköy Tekirdağ a bağlı ama uzak ya herkez oranın sanıyor..
Benim de yazlık maceralarım oldu çok..Zamanı gelince paylaşırım sizlerle.
Elma Şekeri çok hoş biri..Herkese yetişiyor :))

Adsız dedi ki...

Canim benim yaa, bu ne guzel bir surpriz, bu ne incelik... Gozlerim dolu dolu oldu simdi...Bu aksamin menusu de belli oldu, bilgisayar basinda balik ve sarap Silivri esliginde (raki yok napalim, idare edicez)Silivri'nin en hos yerlerinden birisi de Kupeste'de soguk bir birayla gun batimini izlemek, her batim ayri bir guzeldir. Eski yogurtlar artik ne yazik ki yok, eskiden cok cok kalin bir kaymak tabakasi olurdu yogurtlarda, ama gelenegi surdurmeye cabalayan,carsi icinde, kucucuk bir dukkanda guvecte yogurt satan iyi bir yer var postahaneye gelmeden hemen once.
En icten tesekkurlerimi iletiyor, sana ve ailene gonul dolusu mutluluklar diliyorum.
Esin

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Esin, mutlu olduğuna sevindim..Benim için de bir kadeh koy ve farzet karşında ben de varım :)) Kırmızı olsun şarabım ama..

Not: Yanlışlığı düzelttim..Kusura bakma :) Çok acele yazılmış bir yazıydı.

Punto dedi ki...

Silivri her yıl büyüyen bir belde oldu artık. Doğalgaz bağlandı, İSKİ su getirdi. Yazlıklarda da İSKİ ve doğalgaz çalışmaları var. Limanı düzenlediler, köfteciler çoğaldı. Duyurulur.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Son yedi senedir Silivri benim için Çanakkale'den gelirken indiğim ve annemlerim beni karşıladığı yer ve dönüşte annemlerle vedalaşıp evime doğru yola çıktığım yer anlamını da kazandı.

Asortik Krep dedi ki...

Punto, köfteciler dedin mi akan sular durur bende..Trakya denince köfte demeden olmaz zaten bilirsiniz..Köfte kültürü Fethiye de yok, olan da güzel değil..Eskiden İnegölü beğenmez dudak bükerdik şimdi İnegöl değil ne bulursak köfte adına yiyiyoruz ama yok bizim köftenin yerini hiçbir şey tutmuyor..
Biz ki köfte yemeğe Tekirdağa giderdik Uzunbey' le Çekmeceden..Keşan' da , Çorlu ' da, Kırklarelinde, Lüleburgaz' da Çerkezköy' de yemek yeri sorduğunda onlarca köfteci çıkar karşına..
Köfteyi çok özledim çok ..


Burcum, aynı konumdan ben de seni karşıladığımız ya da bıraktığımız yer olarak düşünüyorum genelde..Kışın geldiğimde soğuktan nefesimiz kesilmişti..Bu sefer ise resim çekerek zaman geçirdik :))
Nasıl yetiştik ama bir yandan da o geldi aklıma..

Neden ordan otobüse bindiğini merak eden olmuştur şimdi..Çanakkale Truva Seyahat TEM otoyolundan geçtiği için bileti alabileceğimiz en yakın şube orada olduğundan Burcu yu oradan bindiriyoruz otobüse..Ya da oradan alıyoruz.

anne ve cocuk dedi ki...

silivri de bir suru ilk genclik anim var. ne guzel fotograflar...
bu arada ziyaretin ve guzel yorumun icin tesekkur ederim.

Adsız dedi ki...

Benim guzel insanim,
dun aksam 1 kadeh merlot (kirmizi isterim ben demistin ya), ve 1 kadeh chardonnay kadeh tokusturdular gec saatlere kadar, kocaman bir dilim haddock, domates sosunda, maydanoz, sarimsak, zeytinyagi, aci biber esliginde pisti... yaninda birbirini hic gormemis, yolda gorseler birbirini teget gececek iki kisi, (ikisi de uzaktalar memleketten, biri Fethiye (ki memleketin en guzel yerlerinden birisidir, kofte yoktur pek, ama idare eder o guzelim yesil ve mavi tonlariyla;-)) digeri ne denizi ne koftesi olan Londra'dadir)).Sonuc: kirmizi ve beyaz sarap karisinca da sarhos olunabiliyor. Detaylara girmiyorum, belli mi olur bakarsin Agustos'da gorusuruz, o zaman tum detaylari vermeye hazirim :)))

Sevgiyle kalin
Esin

blacklebron dedi ki...

valla hiç bi bilgim yok .. olsa yazardım ):

Adsız dedi ki...

yeni yazı bekliyoruz artık...

Asortik Krep dedi ki...

Anne ve çocuk, yine beklerim :)

Sevgili Anonim, teşekkür ederim beni de keyfine eklediğin için ve ağustosta bekliyorum devamını getirmek için..

Blacklebron, olmadığı iyi olmuş genç arkadaşım..Sen uslu uslu oku Bursalarda İstanbula bir gittin mi dönesin gelmez :))

Anonim, yeni yazı geldi :)

BoriPori dedi ki...

asortikcim, bu güzel yazıyı yeni okuyabildim, eline sağlık.. ben malum çok karmaşık günler yaşıyorum, kendime bir gelsem hemen blogumu yenileyip havadisleri vericem. ancak dün eve net bağlantısını yaptım, 1 aylık net paketi de kalmamış memlekette, canım çıktı bulana kadar. yolculuk temmuz başında, çok işin var çoookk. en kısa zamanda blogumda görüşürüz:)