Pazartesi, Ekim 15, 2007

Sevgili Oğlum... (15 Ekim 1992 -perşembe)

Ben hayatımın en güzel zamanlarını onu büyütürken yaşadım.O benim her zaman can yoldaşım oldu.Bazen herkesten fazla o anladı beni..Hala da o anlar ama işine gelmez :)
Vedalaşmayı, sevdiği birinin şikayet edilmesini , iş yaptırılmasını sevmez.
Sataşmayı, istediği gibi hareket etmeyi sever ve bilgisayara bayılır.

Son zamanlarda farkettim ki kızlarla dolaşmayı da çok seviyor..Babasının fiziğini benim yapımı almış,yani babası gibi uzun benim gibi iri..Zaten yakışıklı bir delikanlı olacağını biliyordum ama o özel zamanların adamı :) Ne demek bu! Hiç beklemediğiniz zamanlarda sizi etkileyen insanlar vardır ya o, işte onlardan biri..Çocukken de durduk yerde yeni bir şeyler üretirdi..İşte o kadar iyi bir takipçidir ki bazen bizim işimizi o takip eder , bazen de kimsenin görmediği şeyleri o bulur :) Bazen de bizi uyarır..Evet normalde bizim onu uyarmamız gerekir ama hayatsal durumlarda o bizi uyarır bu da benim çok hoşuma gider..Yani bize sahip çıkması..Çünkü gerekmediği zamanlarda onun fazla bir hareketini görmezsiniz ama en kafanızın karıştığı durumlarda müdahale eder.Bazen onun çok iyi bir adam olacağını düşünürüm çünkü o heyecanlanmaz..Sakindir ve kendine güvenir..

Sıkı bir Sünger Bob'çudur :)) Sünger Bob seven kızları da sever ...Ben de onu severim.Evet hala ısırarak ya da sarılarak..O benim dünya da yaptığım en güzel şeydir..

Nasılını anlamadığım normalde yapmak istemediği ama bir şekilde çok iyi işler yapabildiği bir tekniği var..O da kendine münhasır olduğundan ve biraz keyifçi olduğundan bu yönüyle başa çıkabildiğimizde şeker gibi bir çocuk olduğundan, iyi bir insan olduğundan ve hayattaki tek çocuğum olduğundan taptığım ...Altın gibi bir kalbi olduğundan ve duygu sömürüsü yaptığınızda kadınlara aldandığından (arasıra denerim de) zor bir hayatı olacağına inandığım bir o kadar da hassas yapıda olduğundan kendini saklayan kişiliğine rağmen ve kesinlikle hayatta yönetici olursa mutlu olacağından emin olduğum bir delikanlım var ..Adı da Çağıl.

ÇAĞIL , SEN BENİM HERŞEYİMSİN..

Bugün onu doğurma günüm :)) Sabah 10.30 da Merter Vatan 'da.. 4 kilo 100 gr ve 52 cm boyunda bile gözüme ufak gelen .. Yedi aylık yürüyüp sonra vazgeçen , sonra yine bir yaşında yürümeye karar veren..Daha küçük yaşta bazı şeylerle başedebilen, iki yaşında heceleri 0kuyabilen, "cimini" diye parmağına çizdiği iki göz bir ağız çizgisiyle sohbet eden her zaman akıllı ve başarılı oğluşum..İyi ki doğdun :)

Resim: Dün gezmeye çıktığımızda Yörük Müzesinde çektim bu fotoğrafı ..Şortlu son yaz demlerinden..Evet hava burda çok güzeldi :)

37 yorum:

pınar dedi ki...

çok güzel anlatmışsın oğlunu asortik. bayıldım.
iyi ki doğmuş çağıl, iyi ki doğurmuşsun:)

Sardunya dedi ki...

Asortik Krep'im
Sünger Bob'cu veliahtına mutlu bir ömür dilerim. Nice güzel yaşlara.

CaDı dedi ki...

Canim ya, Allah bagislasin, Cagil gibi bir oglum olsun, ne guzel:) Cagil a hayirli basarili ve mutlu yillar dilerim! Sanal Teyzesi Cadi:)

Bu arada Beylikduzu'ndeki evimiz kirada, Turkiye ye donersek bir gun orada otururuz insallah..

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Çok öpüyorum ve sıkı sıkı sarılıyorum ona. Yani sen benim adıma onu öp ve ona sarıl abla lütfen.Doğum günün kutlu olsun Çağıl'cım. Nice senelere...

sofi dedi ki...

İyiki doğdun Çağıl,kendin gibi pırıl pırıl bir yaşamın olsun...

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Asortik, geçmiş bayramını kutlamak için geldim sayfana , ne güzel olacak şimdi iki dilek bir arada. Canın oğlun Çağılın doğum gününü kutlarım en içteninden, ömür boyu,sağlık huzur mutluluk ve sevdikleriyle geçsin işallah. Bu arada bayram kutlaması yazınıda okudum, hem duygusallaştım senin adına, kendi adımada sevindim,annemle,kardeşlerimle aynı şehirde yaşadığımız ve çok şükür aramızda hiç bir zaman kırgınlık olmadan geçirebildiğim içinde şanslı hissettim kendimi.
Çok çok öpüyorum seni.

berfin dedi ki...

canım arkadaşım,geçmiş bayramını kutlarım ailenin ve senin.aynı zamanda oğluşunun doğumgününü.nice güzel günler göresiniz.hep birlikte..öpüyorum canım arkadaşım

Bocuruk dedi ki...

Nice yaşlara; sağlık, mutluluk ve başarılarla...

Alphecca dedi ki...

Anne-Baba-Oğul üçlüsü olarak nice güzel ve mutlu yaşlar geçirirsiniz umarım Asortik :)

EBRU dedi ki...

Sevgili Asortik ne güzel yazmışsın, çok güzel anlatmışsın Çağıl'ı. Çağıl'a nice sağlıklı ve mutlu yaşlar diliyorum. Ayrıca üç kişilik ailenize birlikte geçireceğiniz uzun bir ömür diliyorum. Sevgilerimle...

hollandadanesintiler dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

4 kılo nazar degmesın :)
ne yemıstın sen hamıleyken ve nasıl dogurdun yoksa normal mı?:)
umarım coookkk güzel bır hayatı olur ve yıne umarım hıc bır kız üzmesin onu.

Sanem dedi ki...

Nice yaslar ve Cagil icin tum dileklerinin gerceklesmesini dilerim.

Mutluveumutlu dedi ki...

Bencede çook güzel anlatmışsın Asortik'cim.
Çağıl'a sağlıklı, huzurlu, mutlu sizlerle ve tüm sevdikleriyle bereber uzun yıllar diliyorum.

aquamarine dedi ki...

nice yaşlarını eşin, sen ve çağılcığın birlikte kutlarsınız inşallah. maşallah baya iri doğmuş:) allah sağlık ve mutluluğu eksik etmesin.

[ fiкяiмiи iиcє güℓü ] dedi ki...

Öyle güzel anlatmışsın ki ne diyeyim. Ömrünce bu güzel özellikleriyle, iyi bir adam olarak yaşasın. Bahtı da kendi gibi güzel olsun. Allah sizi birbirinizden hiç ama hiç ayrı koymasın. Kocaman olduğunda bile ısırarak, sarılarak, yüreğine sokarak sevmeleri nasip etsin. Doğum günü kutlu, bütün ömrü mutlu olsun delikanlının.:)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

Çağıl ın doğum gününü kutluyor, hayat şansınınyüksek olmasını diliyorum, Allah sizi birbirinizden ayırmasın sevgili asortik..

kuzine dedi ki...

Gönlünce, sevdikleri ile birlikte nice nice yıllar dilerim.
Şansı yaver gitsin, hayatını zorlaştırmayacak insanlarla karşılaşsın :)

Charm dedi ki...

Allah sağlıklı ve uzun ömür versin evladınıza, kokusunu hep hissetmeniz dileğiyle...

Charm

kedi dedi ki...

Eeee kimin oğlu :)))

Annesinin hep böyle şahane bi yazıyla anlatacağı ***Nice Yıllara***

TATLI CADI dedi ki...

Asortik krebim,ciğerparen olduğunu anladığım canın oğlun dilerim hep mutlu,hep sevinçli,hep başarılı,hep popiler,hep neşeli olur.
Hayatınındaki tüm duygular en bereketlisinden olsun kocaman öptüm onu ve ona bu güzel meziyetleri kazandıran emektar anneyi.

TATLI CADI dedi ki...

Uf az daha unutuyordum istediklerini hallettim biraz geç kalmış olabilirim kusuruma bakma
Öptüm.

Esra dedi ki...

:-) Nice mutlu yillara...

Adsız dedi ki...

maşallah canım ya mest oldum allah nazardan saklasın nice senelere yeni geldik geçmiş bayramın kutlu olsun

BoriPori dedi ki...

Asortikcim, ben de Çağıl'ın yeni yaşını kutlarım, çok güzel bir ana-oğlu ilişkiniz olduğu zaten diğer yazılarından da anlaşıyordu, bu yazında da kendin bunu çok güzel anlatmışsın..

Bayram kutlaması yazına çok uzun bir yorum yazmıştım ama yine netin azizliğine uğramışım, yayınlanmamış yorumum:( neyse geçmiş bayramın da kutlu olsun:)

. dedi ki...

oğlunuzun doğumunu kutlar hayırlı yaşlar dilerim.oğlan annesi olmak merak ederdim nasıl bir duygu diye siz çok güzel ifade etmişsiniz.

Nazkız dedi ki...

Oğlunuzun yeni yaşını kutluyor, önce sağlıklı sonra mutlu ve başarılı bir ömür diliyorum.

Ne güzel oğlunuzun şimdiden bazı işlere sahip çıktığını gerektiğinde size uyarılar verdiğini görmek; kişiliği ve sorumluluk duygusu çok gelişmiş bir çocuk olmuş Çağıl, ne mutlu size,darısı başımıza!

Bu arada biz de ailecek Sünger Bob'cuyuz!!

Punto dedi ki...

Çocuklar insanların gurur kaynakları. Bir yerde onlar için yaşadığımız bir gerçek. Oğlunuzun doğum gününü ben de kutluyorum. Ayrıca bir not daha düşüyorum; torun çok daha fazla seviliyor ve gerçekten insanı hayata bağlıyor.

Banu dedi ki...

Nice nice sağlıklı ve mutlu yıllara...

Benim Hayatim dedi ki...

Nice mutlu yeni yaşlara. Seneler bundan sonra daha da hızla geçecek :)

blacklebron dedi ki...

O kadri harika bi anne dili kullanmışsın ki ben bile çok sevdim genç arkadaşımı (:
Sevgiler .. Geçmiş bayramınız da kutlu olsun anneler annesi ;)

Asortik Krep dedi ki...

Pınar, bence de iyi ki doğurmuşum :)

Sardunya ,teşekkür ederim..

Cadı,sanal teyzesine de bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığı için teşekkürler :)

Burcumcanımşekerparem,yazı için de teşekkürler,yorum içinde,hediyen içinde...

Sofi, umarım olur :)

Böğürtlengözünannesi, ben de bir zamanlar yakın otururdum da her gün beraber olurduk Annemle,ne güzel günlerdi de kıymetini bilemedik..

Berfin, gerçekten iyi dileklerin için çok teşekkürler...

Bocürük,sağol..Hep beraber,hepimize :)

Çocuk gibi, çekirdek aile yani :)) Umarım herkesin hayatı güzel geçer :)

Ebru,bu ailem 3 kişi ama Trakya ve İstanbul akraba dolu :)) kalabalığız yani..Benim taraf ama..

Aqua, biz aile yapısı olarak hamileyken ne yersek yiyelim çok kilo alıyoruz ve iri çocuklar doğuruyoruz..Ben 23 kilo aldım 4 kilo doğurdum..evet özel hastane de 2 doktorla ama normal..Doğumdan 3 gün sonra dikişlerim vardı ama kotumu giyip hastaneden eve gitmiştim..Mevlüdünde ise (yani kırkı çıkmadan ) streç pantolonlar vardı hani füzo modaydı o zamanlar..onu giyip servis yaptım bir ordu insana..3 günlükte yalnız kaldım ve kendim baktım söylemesi ayıp.Annem öğretmendi ya özel okulda lohusayken yanımda fazla kalamadı..Ben de kimseyi istemedim kendim doğurdum kendim bakarım dedim :) Bu arada 3 gün hastane de
kaldım bana da gece eşim baktı hastane de yine aynı nedenden..

Sanem, çok teşekkür ederim..Umarım iyi bir hayatı olur :)

Mutluveumutlu, sadece içimden geçenleri yazdım..Hatta eksikleri bile var :)

Aquamarine,teşekkürler..Biz ailecek yarım dünya oluruz zaten hamileyken..

Fikriminincegülü,tüm dileklerin için çok teşekkürler..En az benim kadar onu seven insanlar olsun hep çevresinde..Bunu da ben ekledim :))
Senin diziyi seyrederken aklımdasın hep :) Arada rastlayınca seyrediyorum da..

Yalnızlar Kraliçesi, çok teşekkürler..Umarım dileklerimiz gerçek olur :)

Kuzine, umarım hep öyle olur..Sağol :)

Charm,buralardasın ne güzel :)) Teşekkürler..

Biyonikim, çok tatlısın..Sağol.

Tatlı cadı, tayin istesene..O anadolu lisesinde okuyo :)) Hem senin gibi öğretmenlerimizde olsun bizim :)) Kışın denize gireriz burda :)
Yolladıkların için teşekkürler :)

Archisugar, sağol yalnız bırakmadığın için :)

Edacım,sağol..Sende paylaştığın için :)

Bori Pori, elimden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorum ama sadece çalışıyorum..Ne kadar başarılı olduğumu ileride İRDELEYECEĞİM :)) ( bu kelimeyi hatırladın mı?)

Sibel Hanım, her iki cinsinde kendine göre hoşlukları var ama daha hamile kaldığımı anladığım gün benim oğlum olacak demiştim :) Oğlan çocuklara düşkün olduğumdan değil..Öyle içime doğdu :)
Çok zevkli büyüttüm ben onu..Ara ara yazayım aslında..İyi aklıma getirdiniz..Sağolun.

Nazkız, ne zaman çocuk ne zaman büyük anlamıyorum..Bu iyi bir şey aslında sanırım.Hayata gerektiği kadar mana yüklemek :) Sizi tanıştıralım..Yani sünger bobçuları :)

Punto, ben onun yavrularını da çok seveceğim :) Aynı büyüklerimin beni sevdiği gibi..

Banu, teşekkür ederim..Hep beraber :)

Mücevher Kutusu, evet onu akşam karşıma alıp aslında en güzel yılların öğrencilikte geçtiğini anlattım ve arkadaşlarla :))

BlackLebron, teşekkürler ..Bunu genç bir adamdan duymakta güzel oluyo doğrusu :))

BoriPori dedi ki...

hatırlamam mı, içim cızzz etti.. 2 yıl bitti biliyor musun? zaman ne çabuk geçiyor..

Age35 dedi ki...

Asortikcimm Çağıl'a mulu yıllar dilerim.Bu arada virüs konusunda haklısın bende farkındayım bende kendi sayfamı açtığımda bir sürü abuk subuk şeyler açılııyor.koruma olduğu halde nasıl oldu bende anlamadım...Bu yüzden de sayfaya hiç yazasım yok...Nasıl kurtulacağım onuda biemiyorum =(

gülçin dedi ki...

sevgili asortik, öncelikle geçmiş bayramınız kutlu olsun. hem güzel günün zamanı olmazmış, geç de olsa, paylaşmak istedim. çağıl'a da mutlu yıllar dilerim, yüreği kadar güzel günler görürsünüz inşallah beraber.

sevgiler.

Sanem dedi ki...

Çağıl'ın doğumgününü kutluyorum ve itiraf etmeliyim senin bir oğlun olduğunu öğrendiğim gün (bu daha önceydi) düşündüğüm ilk şey senin gibi bir anneye sahip olduğu için oğluşunun ne kadar şanslı olduğu idi. Bugün daha da pekişti bu düşüncem. Sağlıkla huzurla dolu nice mutlu yaşlara diyorum...

pamuk dedi ki...

iyiki doğmuş iyi ki doğurmuşsun allah sizi hiç ayırmasın amin