Perşembe, Mart 12, 2009

Bana bahar geldi :)

Yoksa cemre mi düştü demeliydim.. İki gündür üzerimde bir heves , bir heyecan.. Gönlüm kıpırtılar içinde :) Canım kendimi dağlara,taşlara vurup gezmek dolaşmak istiyor.. Daha çok da denize, deniz kıyısına gidip bir şeyler içmek istiyor.Bisiklete de razıyım :) Şöyle küçük bir tepeden şehri seyredeyim, yanımda termosum olsun.. Arada durup kahve ya da çay içeyim.

Dün Gülderen' e gitmiştim sabahtan.. Öğlen ordan çıktım.Normalde minübüsle dönecektim,Uzunbey beni bırakmıştı çünkü. Denizi görünce dayanamadım ve yürüdüm.. Deniz boyunca, yolda, yürüyebildiğim kadar yürüdüm.. Denizin hafif dalga sesleri arasında, güneş denizin durgun ve körfez olan tarafını parıldatırken ben yavaş yavaş, etrafı seyrede seyrede, arada özel telefonlarımı açarken ve keyif yaparak yürüdüm..

Bir ara balıkçı teknelerinin önüne geldim.. Ağları tamir ediyorlar.. Ben normalde balığa hiç tekneyle çıkmadım. Hatta özel olarak balığa çıkmadım.. Bir kaç kere oltayla takıldık Çağıl seviyor diye..Ben kitabımı alırım, onlar oltalarını , bu şekilde bir kaç kere çıkmışlığım var.Gerçi bilirim Demirköy'den orada serpme ile tutulurdu derelerde.. Neyse ben en sakin ve bahara aşık vaziyette kordon da yürürken..Balıkçı teknelerine bakıp onlarla balığa gitmenin hayalini kurdum.. Bahar çarptı beni ..evet evet gerçekten çarptı.Duyduğum balık hikayelerine özendim, başıma kasketimi takıp balığa bile çıkmak istemek sanırım bu bahar çarpıntısından. Gönlüme bir söz geçirebilsem rahat edeceğim ama olmuyor.Kurtulamıyorum.Canım uzaklara gidip gezmek istiyor.. Daha çok doğaya gitmek istiyor..


Zihnimi yokluyorum ara ara, arabada Ferhat Göçer çalıyor .. İşten Çalış Karnaval toplantısına gidiyorum.Canımda hiç toplantı yapmak istemiyor. Neyse Hilkat Hanımda gelecek belki kaçarız bir ara.. Gerçekten toplantıdan sonra hadi gel bira içelim diyor,Kılçadırın yanındaki Belediye Çay bahçesine gidiyoruz.O bira ben Türk kahvesi içiyorum.Güneş batıyor..Hem de öyle güzel ki..!
Resimler çekiyorum..Önce kahvenin, kocaman bir balığım var.Hem de Japon balığı gibi tabakta..Onu da çekiyorum.Balık kısmet demek.. Kısmet :) Hayat bu işte.. Belirsiz ve önünde upuzun gibi duran, aslında upuzun olmayan. Nedense o kısmet bana gülümsüyor..Ben gülümseyemesem de.

Kararsızlığı sevmedim hayat boyu.. Hala da kararsız olmayı sevmem ama aslında karar verme yetisinde olmayıp kararsızlık hali içinde olmak ne demek.İşte bunu bilmiyorum. Ne anlama geliyor anlamıyorum.Hatta anlatamıyorum.İşte böyle ruh halleri içindeyim. Birşeyler yapmak isteyipte yapamama durumu.


İçinde bahar esintileri dolaşıp duran ama bir yere kıpırdayacak durumu olmayan biri var ve o benim işte.
Allah kolaylık versin, hepimize :)


Bu da sanal bahar sergimiz :))

9 yorum:

Imge dedi ki...

Ben çok severim o hissi!! Darısı başımıza..:))

Gerçi bazen ağır geçtiği de olur bende. Yoğun bir kaçıp gitme ve her şeyden sıkılma durumunu en çok bahar başlangıcında yaşarım. Ama bu kez "yeter ki bahar gelsin, söz veriyorum sadece coşkusunu kıpırtısını yaşayacağım" dedim kendi kendime..:)

Ama tahmin edebiliyorum, oralar doyumsuzdur şu anda.. Tadını çıkarın doya doya..

Sevgiler.

Adsız dedi ki...

sevgili asortik hanım, genellikle içim açılsın diye, iç karartan hayata bir tenefüs vermek, memleket hallerinden kaçabilmek için okuduğum üç siteden birisiniz. ne kadar şanslı olduğunuzun tabi ki farkındasınızdır ama ben yine de söylemek isterim ki size öyle çok imreniyorum ki. tanrı esirgesin ve tüm nazarlardan korusun sizi ve ailenizi. ben sadece uzaktan izliyor ve ne güzel diyorum: küçük, aydınlık, ışıklı, renkli hayatları olan gerçek insanlar var. hakikaten dünya o kadar da korkunç bir yer değil. umarım herkesin kendi değerleri içinde güzel ve anlamlı bulduğu bir hayatı olur. çok keyif duyarak okuyorum sizi ve mutlu, sağlıklı, huzurlu bir hayat diliyorum. sevgiler ve selamlar. güler.

Adsız dedi ki...

merhaba..
uzun zamandır takip ediyorum blogunuzu ama nedense bugun yazayım dedim birşeyler...sizi okudukça,sanki oralarda sizinle yaşıyormuşum gibi hissediyorum :))
çok şanslısınız o güzelliklerin içinde olmakla bana göre...
umarım bu bahar herkes için mutluluklar getirir...sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

İmge, benimde en sevdiğim mevsim..

Sevgili Güler Hanım, yazdıklarınız için teşekkür ederim..Bende bloğu ve yazmayı çok seviyorum.Zaten yazmadan da yapamadım.Hayatımda birşeyler eksik kaldı.Umarım ilerde istediğim tarzda yazılar da yazabilirim..

Burcu, umarım dilekleriniz kabul olur :) En çok da bunun olmasını ben isterim..

Malla dedi ki...

nasıl kendimi iyi hissettim yazdıklarını okuyunca, benim de bir yerlere kaçasım var, acep sizin oralara mı kuş olup gelsem:)) evliliğimin ilk yıllarımı yoksa nişanlıyken mi bi zaman ,çok uzun yıllar oldu ma aile gelip kalmıştık... Fethiye' de sin değil mi yanılmıyım.

Asortik Krep dedi ki...

Malla, Fethiyede'yim :)
Güzel bir kelime bu,kullanması bile keyifli :) şimdi farkettim:)
Geleceğin zaman mail at bana, istersen..Burdayım.

enne dedi ki...

En son resim harika! Deniz kenarında yürüdüm demişsin ya, inan ki kokusu burnuma geldi.

Asortik Krep dedi ki...

Enne, umarım kendinde görürsün bu yaz :)

Malla dedi ki...

Sağol teşekkürler Asortik arkadaşım. İnşallah nasip olur yine.