Cuma, Mart 27, 2009

Ares, seçim,yolculuk..


Dün evde temizlik vardı, her yer temizlenmiş.Mavi koltuk takımlarım vardı salonda sonra salona köşe aldım şekline uygun, 3 lü kanepe ve iki tekliyi Çağıl' ın odasına koymuştum.Rahat şeyler vazgeçemedik yine de onlardan, ikilisi de benim yatak odamda. Normalde Ares yatak ayakucunda yerde yatıyor,bazen de benim tarafımda yerde.. Dün gece bir baktım kanepeye çıkmış ,temiz ya. Ordan kovaladım uyku sersemi yastığı attım bir daha çıkmasın diye kanepeye yine uyudum. Sabah kalktık ki yok bizim odada oysa ya üstümüzde oluyor,ya da ayakucunda yerde. Nerde diye merak ettik, bir baktım ki Çağıl'ın odada kanepe de yatıyor.Uzunbey koltuklar kirli olduğu için Ares'in tercih etmediğini , dün gece temiz kokular aldığı için gidip geceyi orda geçirdiğini söyledi..Bu köpek bizden fazla temizliğe düşkün ..Oysa kirleten de kendisi :P

Çok alem hayvanlar ya..


O evde zaten ikinci çocuğumuz gibi.Komşumuz geçen gün laf mı soktu anlamadım ama bize, siz onu köpek gibi değil çocuk gibi bakıyorsunuz dedi.Oysa o bahçede günlerce bağlı duran köpekler yetiştirdi bir zaman. Öyle, bizim küçük oğlan gibi evde Ares. Bahçe de bakmakla evde bakmak aynı şey değilmiş, hayatı paylaşıyorsun bir kere..Havlamasını pek duymuyoruz,öyle huyları yok ama bakışlarla yönetiyoruz onu evde.Birde gelen misafirlere ve müşterilere atlamadan sevmeyi öğrense.Bunun korkanı var,dokunamayanı var,iğreneni var,kendini insan gibi görüyor.Hatta küçük bir köpek gibi ama şu an aslında iri bir köpek.Kimse onun sekiz aylık olduğuna inanmıyor. 30 kilo.

Eski resimlerine bakıyoruz da küçücükmüş.. Bu resimdeki gibi bizimki de kanepe düşkünü.. Birde yaramazlık yaptığını anladığında ortadan kaybolması var ki seyirlik :)
Çağıl'ı kıskandığını da belirtmeden geçemeyeceğim.Onu hem çok seviyor hem de çok kıskanıyor.

Her kelimeyi anlıyor artık ve evin içinde pek problem yaşadığımızı söyleyemem.Sadece misafirler gelirse onların yanına kanepeye çıkınca koca köpek biraz korkutuyor insanları oysa o sevilmek istiyor.
Bir tek zincirsiz çıkardığımızda her köpeğin yanına gitmesi biraz dert oluyor.Bazıları bizimki gibi sevgi dolu değil.Korhan (veterineri) bir dayak yediğinde aklı başına gelir diyor birde fazla zincirsiz dolaştırmayın da diyor.Her gün işe gelirken hayat onunla hem zor hem de keyifli..Arabaya binmeyip peşinde koşturuyor bazen bizi.. Genelde ben arabaya yakınsam beni dinliyor, çok sorun yaşadığımı söyleyemem.Benden korkuyor.Uzunbey'in hastası,çünkü yemek hariç diğer tüm ihtiyaçlarını onunla çözüyor. Yemek istediği zaman diyelim ki kanepedeyim , kucağımda bilgisayar var, kanepeye çıkıp benimle gözgöze gelmeye çalışıyor, ben görmedikçe bana sokuluyor ve en sonunda patiyi bilgisayara ya da koluma atıp benden bir şey istediğini anlatıyor.

Onunla ilgili bir sürü şey daha anlatabilirim aslında.Şimdilik arada aklıma gelenler bunlar. Kemirme,parçalama, ısırma huyu yok, sadece sevgi gösterileri var o da seven birini gördüğünde sırnaşmak :)) Onun haricinde bizimle işten eve ,evden işe bir hayatı ve bizim sınırlarını çizdiğimiz bir yaşamı var.
En son babamın beşartıbeşlerini (not yazdığı küçük kağıtlar) parçalamıştı.Kıskandı sanırım :)





Onu denize sokmayı ve denizde yüzmeyi öğretmeyi hevesle bekliyorum.Daha kendisi oyun oynarken başka köpeklerin ardından koşup girmeye cesaret edemedi.Bakalım deniz hikayelerimiz nasıl şekillenecek.. Normalde yağmur yağdığında en çok sevdiği şey biriken sulara dalıp suyla oynamak, ha birde karşı komşularımızın bahçelerine dalmaya bayılıyor, her ikisininde köpek sevmeleri ve bahçenin içinde küçük çocukları olmasınında bunda payı büyük.Çime bayılıyor ve karşı komşumuzun çocuklarının sesini duyunca çıldırıyor..Onlarda her gördüğümüzde bahçeye çağırıp oynayıp gönlünü hoş ediyorlar. Sabah tuvaleti için çıktığında çocuklar okul servisini beklerken, bazen ondan saklanıyorlar bile.Gördümü affetmiyor çünkü.

Bugün küçük bir randevum var, normal cuma günü hareketi ve İstanbula hazırlık gündem konularım.. Kısmetse önümüzdeki salı akşamı yolcuyum.

İstanbula gitmeden saçımı boyatmam,manikür yaptırmam ve bavul hazırlamam gerekli..Evin düzenini saymıyorum o zaten şart. Son iki güne bırakmadan bunları bir şekilde tamamlamam lazım.

Dün gece annemle konuşurken öğrendim ki düşen helikopterin pilotu annemin iş arkadaşının kocası imiş.Nasıl zor bir bekleyiş ki bir an önce olumlu sonlanır umarım.

Hayırlı seçimlerde diliyorum memleketimize.. Burayı merak ediyorum aslında.Geldiğimden beri ikinci belediye seçimleri yapılacak..Şu an ki başkanın seçilebileceği beklentisi çoğunlukta.Ben de öyle düşünüyorum.Ölüdenizde de aynısı kalır diye düşünüyorum. En çokta Ankara 'daki seçilirse üzüleceğim.. Umarım seçilemez :) İstanbulda Kılıçdaroğlu seçilirse de çok sevineceğim.Partisel bir şeyden öte kentlerin kimlikleri kişilerle bağdaşıyor.Büyükçekmece'de bir terslik olmazsa aynı başkan alır yine.. Çok sevilen ve senelerdir değişmeyen biri zaten.Beylikdüzünü bilmiyorum ,pek bakmadım, ikide bir nerden buldularsa mailler geliyor bir partiden.. Gidince seçilmiş olacaklar,şimdi ki seçilsin istemem. İstanbul gösterilmek istendiği gibi bir yer değil.Vizyonu yüksek olmalı seçilecek insanların..Bunlar kendilerine göre vizyonu yüksek ama bizler için bizim gerimizde insanlar.Bakış açıları da dahil..

Umarım artık birilerinin gözleri açılır ve gerçek fikirlerle oylar verilir, maddi çıkarlara dayanılarak verilen oyların kimse unutmasın ki daha yüksek çıkar sağlayacaklara satılma olasılığı herzaman daha yüksektir.

Not: Yazmadım ama cuma sabahı görümcem ikinci çocuğunu dünyaya getirdi :) İstanbul'a bebek görmeye gidiyorum biraz da :) Uzunbey 2. ye dayı oldu..

18 yorum:

enne dedi ki...

Haftaya geliyorsun demek? Mayıs'a bırakmadın yani. Bu kez görüşelim bari, inşallah ayarlayabiliriz. Ben İstanbul'un bir ucundayım, sen diğer ucunda olacaksın. Yine de bir kahve içmek için buluşmayı çok isterdim.

Imge dedi ki...

Ares'e çoook uzaktan da olsa bayıldığımı söylemiş miydim? :) Yakınında olsam da üzerime atlayabilir, zıplayabilir diyenlerden olurdum kesinlikle! Sizin için de evin bir ferdi olmuştur eminim.. İleride yavrularından birine talip olabilirim Asortik, aklında olsun..:)

Seçimlerin Ankara ve İstanbul kısmıyla ilgili de aynı şeyleri düşünüyoruz. Pazar akşamı heyecanla sonuçları bekliyor olacağım.

Ayrıca şimdiden İstanbul'a hoş geldin..:)

Mine dedi ki...

Ares'e maşallah, nazar değmesin:)

Doğrusu ben de seçim sonuçlarını merakla bekliyorum.

Düşen helikopterdekilere çok üzüldüm. Özellikle muhabirin telefon konuşmalarının neden yayına verildiğini ise hiç anlayamadım. Hepsinin ailesi, sevenleri için ne zor bir durum.
Umarım sağ kurtulurlar.

Asortik Krep dedi ki...

Enne, sana facebooktan mesaj attım.Eski mail adresimde kalmış bilgilerin..Bende çok isterim,yazdım telefonumu :)

İmge, Ares baba olacağı için her çiftleşmeden bir tane alma hakkımız var :) Ben sanırım onları evde saklayacağım..Çok zor paylaşırım gibi geliyor..Eğer vermeye karar verirsek yazarım bloğa..
Sana eskiden gittiğim tiyatroları yazmak isterim aslında..Biz Uzunbey'le ikimiz tiyatro delisiydik de :))

Seçimler için dua ediyorum..Hep başkalarının duası kabul olacak değil ya :P

Mine, ben öğlende çıktığımda bir gelişme yoktu,sanırım enkaza ulaşılmış,daha net bilgim yok aslında.Allah sevenlerine kuvvet versin..
Sana da mail attım :)

Malla dedi ki...

Sana iyi yolculuklarr. Bizim taraflara geliyorsun ne güzel.

Asortik Krep dedi ki...

Malla, biliyormusun ki ben sizin tarafları iyi biliyorum :)) Kerpeyi de bilirim,( ormanın içinde çok güzel bir balık restauranı vardı, hala duruyor mu) pembe kayalıkları da.. Cebeciyi,Kandırayı..Kefkende 3-4 sene Deta sitesinde evimiz vardı,yazları gelirdik..Ben Kerpeyi daha çok sevmiştim :)

Adsız dedi ki...

Ares'in yavrularını evde saklamak mı? Asortikciğim, canım arkadaşım, dünyanın en akıllı, en şirin insanı, sen bir meleksin, harikasın, muhteşemsin... daha da uzatabilirim.. Bilmem anlatabildim mi :((
Şakacı ama her şakanın altında gerçeği yatan Nurdan..

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili Nurdan, gerçekten de vermeye kıyamam ben yavruları..Evimiz köpekten geçilmezse de veremem.Bana çok zor gelir. Bilmiyorum ,şimdiden bir şey söylemek çok zor.
Ben sevdiklerimden kolay vazgeçebilen biri değilim.Anlamışsındır artık.Bu arada evdeysen kahveye geleceğim sana :) Evdeyim ,canım yürümek istedi biraz.

Benim Hayatim dedi ki...

Patronumun da Alma Kurdu var. Nasıl yakışıklı,nasıl akılı. Ares'le benzerlikleri öyle çok ki. Sanırım verilen sevgiyle doğru orantılı. O da insan, evin çocuğu sanıyor kendini. Koltuk ta onlarla birlikte tv izliyor. Evin annesine dokunulmasına dayanamıyor,kıskanıyor :)

Alabilsem tercihim Ares'in aynı olurud. Rengi bile istediğim gibi :) Hele bahçeli bir evim olsun sende torunlar hakkında yeniden düşünürsün belki :P

Ankara'da kini İst.'ten daha çok önemsiyorum. Öyle ki Mh.p bile alabilir yeter ki O kazanmasın.

Sakin Güç bu sene iyi puan alsa da İst. i kaptırmaz onlar :(

Şimdiden hayırlı yolculuklar!

Asortik Krep dedi ki...

Benim Hayatım, kanepede oturduğuna sevindim Alman Kurdunun, sadece bizde değil demek ki :))
Yorumunu bizimkilere de okudum :)
Ankara için dua bile ediyorum,hep onların duaları mı tutacak :)
Sakin Güç favorim :)

Begonvilli Ev dedi ki...

İade-i ziyarete geldim. İyi ki de gelmişim, çok hoş bir blog sayfası ile karşılaştım. Ares'e de bayıldım. O koca bebeklerin bakışlarına ve duyarlılıklarına hayranım zaten. Antalya'dan selamlar, sevgiler..

Asortik Krep dedi ki...

Begonvillievsakini; hoşgeldiniz :)

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

ah ne güzel, istanbula gideceksin..

ares pek bi büyümüş.. hayvanlara dokunamıyorum ama karşıdan çok seviyorum..

seçim dileklerin benim için de aynen geçerli.. umarım bişiiler değişir artık ülkede..

Asortik Krep dedi ki...

Kraliçem, ben de özledim çok İstanbul' u :))
Yarın akşam Ölüdenize çıkmayı düşünüyoruz tura :) ,

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

seçim sonuçları da isteğimiz doğrultuda olsun da ölüdenizin sefasını sürün..

Asortik Krep dedi ki...

Ölüdenize seçim sonuçlarında konvoya katılmak için çıkmayı düşünüyoruz, buradaki arkadaşlara pazartesi gideceğim bir terslik olmazsa :)

:)den dedi ki...

Bebeğiniz dünyamıza hoşgeldi, safalar getirdi:) Sağlıklı, neşeli, uzun ömürlü olsun...
ARES'i ailece severek takip ediyoruz:)
Sevgiler...

Asortik Krep dedi ki...

:) den ,teşekkür ederim :)