Çarşamba, Haziran 03, 2009

ev hali :)

Bugün evdeyim.. Hazırlık yapıyorum sayılır. Bir terslik olmazsa cumartesi günü Marmaris'e kaçağız haftasonu için ailecek . İçmelerde bir otelde kalacağız..

Geçen hafta manikür-pedikür olayını halletmiştim.. Dünde saçımı boyattım. Bu sefer kuaförümü değiştirdim , bu yüzden biraz koyu bir çikolata kafayım..İçine biraz kızıl da karıştırdı ama zamanla açılıyor.En güzel halide açıldığında oluyor..

Evdeyim ya ,çok işim var ve hem tatil için hazırlık yapıyorum hem de bu ara yardımcım gelmediğinden biriken ev işlerini yapıyorum.

Ölüdeniz Kültür ve Sanat Festivali komitesindeyim , bu sene festivalin 6.senesi..konuğum Cumhuriyet Gazetesi çizerlerinden Behiç Ak Daha önce Yunus Nadi Şenliklerinde de Sevim Ak ile ilgilenmem ve bu sefer Behiç Ak'ın gelmesi aslında biraz kendi tercihimiz..Sevim Ak'ı da festivale davet ettik ama kendisi o zamanlarda yurtdışında olacağından katılamıyor. Biz genelde her sanat dalından konuklar çağırmaya gayret ediyoruz,Behiç Ak'ında karikatür dalında iyi bir örnek olacağını düşündük.Hem de etkinlikleri Fethiye Kültür Merkezine aldık ki daha çok kimse gelebilsin..

Festival 24-25-26-27-28 haziranda Ölüdenizde.. İlk gün Hisarönü Karnavalı yapılacak..

Geçen hafta Çalış Karnaval Komitesi bize de plaket verdi.İki senedir yaptığımız desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

9-12 haziran arası Fethiye Ressamlar Derneği Fethiye Kültür Merkezinde sergi açacak, gelirinin de bir kısmını Mavikuş'a bağışlayacaklar. Bu konuda Berna çalıştı ,bizde destekledik diyebilirim..

Yukarıdaki taş ev ve mor sakım benim hayalim..Söylemeye gerek var mı bilmiyorum gerçi ama kaktüs bahçesi eksik..

Dün işten biraz erken geldim ve bahçe çok susuz kalmış, böyle zamanlarda bahçıvanın keyfini beklemeden sulamak lazım ki bitkiler kurumasın.. Sanırım 10 gün olmuş uğramayalı..Her yer kurak vaziyetteydi.Her gün akşam sekizden önce eve gelmeyince anlayamıyor insan.. İş başa düşünce gücüm yettiğince bahçenin erişebildiğim her yerini suladım,benim tarafa kıyak geçtim, hortumu yere bıraktım suya doydular :) Bizim buralar sulak yerler olduğundan bahçede tulumbalarımız var,yani suyumuz yeraltından.. Bir düğmeyle açıyorsunuz ama hortumlar bilek gibi,çıkan suyu siz tahmin edin artık. Hortumu sürüklemek biraz sorun olsa da akşamüstü bahçe süper serinlikteydi..

Bahçede çeyiz sandığı gibi bir sandığımız var ,içinde de sukulentler.. Sandığın kapağında seramik kaktüs saksılarım vardı.Geçen gün bir geldim ki hepsi yerlerde ve hepsi kırılmış.Dün onları biraz toparladım,sonra da suladım.

Şarkılardan Candan Erçetin günü bugün .. Çok da severim :)

Söz vermiştin bana.. (ilk önce sesini kısıp yüklenmesini bekleyin daha sonra dinleyin)

13 yorum:

pembecikolata dedi ki...

Selam:)Şimdiden haftasonu için ii tatiller...Çok şanslısın uğraşabileceğin bir bahçen varrrr, bence kafa dağıtmak için birebir...
İi yolculuklar

burcu dedi ki...

merhabalar,
güzel bir tatil diliyorum hafta sonu için ,iyi dinlenin çok eğlenceli olur inşallah...:))
öpüldünüz... hayallerinizin gerçekleşmesi dileiyle bayıldım fotoya :))

serpil dedi ki...

Mor salkımlı taş evlerden Cunda adasında bol miktarda var, tablo gibi duruyorlar uzaktan. Mutlaka onların resmini çekmelisin bir ara gelip :)

serpil dedi ki...

İçmeler'i çok severim diyecektim bir de, Datça'ya da gidecekmisiniz Asortikcim ?

Asortik Krep dedi ki...

Pembeçikolata, bahçem çok büyük değil ama şimdilik bana yetiyor :)Eski yazılarımda bahçeden ve balkondan görüntüler var,bahçe balkon diye arama kelimelerinden yakalayabilirsin..

Burcu, eğlenceli değilde daha çok dinlenmeli bir tatil diliyorum kendime :) Otele gitmemizin sebebi de o.Yatıp güneşleneceğim havuzbaşında ve denizde..

Serpil, bu teklif bana yapılır mı ..? Benim en çok sevdiğim yerlerden biridir Cunda.Atlayıp gelebilirim belki bir gün..
Datça aslında ilk tatilimizde gitmek istediğimiz yerdi ama bu sefer bir arkadaşımız ayarladı İçmeleri..Birde dinlenmek için gidiyoruz,sanırım Marmarisle sınırlı kalır gezimiz..Günübirlik gittik ama daha önce hiç kalmadık orada. Zaten 3 gün kalacağız..Datçaya da gitmek çok istiyorum ,belli de olmaz bizim işimiz :)
Bu arada ben farzet ki, sana ulaşmak istiyorum nasıl ulaşacağım..? :)

Adsız dedi ki...

Marmaris-Datça arası sola sapınca Selimiye ve Bozburun gitmişsinizdir mutlaka ama gitmediyseniz ben çok beğenirim ikisinide, iyi tatiller

ruhdagı dedi ki...

İyi tatiller şimdiden. Birde Behiç Ak çok güzel bir karar bence :)

Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Pelince, gitmedik pek vaktimiz olmadı genelde Marmarise gittiğimizde sadece içinde gezdik..Sağol :)

Ruh Dağı, bence de :) Çok güzel karikatürleri var..

laleninbahcesi dedi ki...

Bir zamanlar bahçeli bir ev de oturuyorduk, ama müstakil bir evde yaşanın zorluklareı canımıza tak edince apt yaşamına geçtik ve bahçe olayına veda ettik. Sizi okurken içim cızladı doğrusu eski günleri özledim. Tazyikten hortum musluktan çıkardı , gidipte kapatana kadar sırılsıklam olur, sinir olurdum o anları bile özlemle andım. Size Marmaris'de keyifli bir tatil diliyorum

Adsız dedi ki...

iyi tatiller dilerim çoook güzel geçer.öpüldünüz

enne dedi ki...

Fethiye'den Marmaris'e kaçmak?? Hani biz İstanbul'dan Şile'ye filan kaçarız da sizinki artık çok oluyor yani Asortik Hanım!!! Bir kaç yıl önce Marmaris'te tatil yapmıştık. Tekneyle çıkıp koyları dolaştığımız günü hiç unutmuyorum. Akvaryum Koyu vardı (hala vardır eminim:) orada balıklarla yüzmüştük. Şehir içinde, yat limanında bir arkadaşımızın işlettiği küçük bir otelde kalıyorduk, terastaki restoranda her akşam süper bir manzara eşliğinde güzel yemekler yiyip harika eğlenmiştik. Ay neler aklıma geldi bak. Benim için de eğlen Asortikcim, bak bu enne için deyip dal denize:)

Asortik Krep dedi ki...

Lale, teşekkür ediyorum :)

(Zen), sağol, dünkü kahve kaçamağımız çok güzeldi :)

Enne, senin içinde keyif yapacağım hiç merak etme :)

Şimdi çıkıyorum,işlerimi bitirip eve döneceğim..

öz dedi ki...

keyifli tatiller diliyorum...Fethiye'de yaşıyorsunuz diye hayatınızı tatil sanıyorlar, değil mi? Biz de Antalya'da yaşıyoruz, plaj eczaneme 100 m.mesafede...Ve herkes bizi de devamlı tatil yapıyoruz sanıyor...Ama tabi ki fırsatları değerlendirmek lazım, o yüzden arada kaçmak lazım... İnsanın yaşadığı yerde tatil yapması mümkün değil çünkü...sevgiler...Bu arada festival hazırlıklarınızda de kolaylıklar diliyorum. Böyle organizasyonları yapmak hem keyifli hem zordur...sevgiler...