Salı, Ağustos 18, 2009

Ömrümce hep adım adım inan seni unutmadım..

On yaşıma kadar dizinin dibinde büyüdüm sayılır. Onlardan uzağa taşındığımızda en çok onu özledim.Bize her geldiğinde onunla zaman geçirmeye bayılırdım. Ona benzediğimi düşünüyorum. Hem fiziksel hem de bazen manevi anlamda da..

Huysuz ve Tatlı Kadın, sen gideli üç sene oluyor.. Seni öyle özlüyorum ki... Adını anmadığımız gün geçmiyor aramızda. Umarım hala beni duyuyorsundur ve hala seni sevdiğimizi hissedebiliyorsundur..

Sensiz zaman seninle olduğu gibi geçmiyor, biliyormusun.. Senin sevdiğin şarkıları dinlerken içim bir tuhaf oluyor. Sen seviyorsun diye bazı şarkıları daha farklı dinliyorum ben ve senin sevdiğin gibi yapmaya çalışıyorum senden gördüklerimi..

Ne yemekler senin pişirdiğin tat da şimdi ne de senin yaşadığın yerler eski havasında.. Yine de bana öğrettiklerinin hepsi kulağımda..

Senin sevdiğin şarkıları mırıldanırken hala gözüm yaşarıyor ve biliyormusun ki içimdeki sevdan bitmiyor, her geçen gün çoğalıyor. Annem hiç bir zaman senin Dünya' da olduğun zaman ki kadar mutlu gülmüyor ama her biraraya gelişimizde senden söz etmek ve seni anmak kadar bizi mutlu eden bir şey yok.Biliyormusun..? Nerede olursan ol biz seni her zamanki gibi içimizde yaşatıyoruz.. ve her sevdiğin şarkıda, içtiğimiz her kahvede seni anıyoruz..

Canım Anneannem.. Biz seni unutmadık ..

Resim: Renoır

13 yorum:

Sibelbek dedi ki...

Anneannem öldüğünde hamileydim. Nedense sonradan söyledikleri için belki de ağlamadım. Sonradan da ağlamadım????!!! Oysa o büyüttü sayılır beni, yazın okulun tatil olduğu gün yanında soluğu alır, okulun açılmasından bir gün önce dönerdim. O gülünce ortalık aydınlanırdı... Sarılınca içim ısınırdı...

Ağlıyorum biliyor musun?

Sana ve anneannene teşekkür borçluyum...

Back to Black dedi ki...

Ne demeli şimdi... rahmetli annaneni anarken benim de kimleri anmama vesile oldun.Nur içinde yatsın...

pembecikolata dedi ki...

Çok içten ve özlem dolu yazmışsınız...Bu kadar samimi olmanıza bayılıyorum zaten ben:)Magnet teklifi için çok teşekkürler bu arada, çok mutlu oldum:)Kendim deneyeceğim bakalım nasıl olacak!

Asortik Krep dedi ki...

Tibet'in annesi, bende yazarken ağladım..

Backtoblack, onu düşünmek bile bana huzur veriyor..

Pembe Çikolata, teşekkür ederim.Samimi olmadan yaşayamıyorum hatta yazamıyorum aslında.. Birde içime sinmedi adres gönderirseniz size alacağım magnetten..

Leylak Dalı dedi ki...

Anneannenize Allah rahmet eylesin, ne içten dile getirmişsiniz duygularınızı. Okurken ben de 15 yıl önce giden çılgın anneannemi andım. Hepimizin tüm gidenlerinin mekanı Cennet olsun. Sevgiler...

Kirpikteki Gözyaşı dedi ki...

Anneanne bambaşka birşey...Hepimizin kim bilir ne kadar anısı var...Huzur içinde, nur içinde yatsın! Siz annenle güzel şeyler konuşup gülün, anın onu...

Özlem dedi ki...

canım böyle duyguları yazabilmek ve yaşayabilmek çok özel emin ol.
her karesinde onunla ilgili hatıralarınız olması.
bu duyguları hiç yaşamamış biri olarak üzgünüm ,yokluklarını her zaman hissettik yüreğimizde.
hayatımda eksik kalmış bir tek onlar:.(

Adsız dedi ki...

çok değişik bir şey..benim annannem,babannem olmadı.ben,annanneyim.yarı çılgın,çok evhamlı bir annanne.kızım(torunlarımın annesi),benden daha güzel yemek yapıyor..detaylı(tatil sabahları)kahvaltı hazırlıyor,eşine ve çocuklarına.torunlar hala'annane senin yemeklerin,özelikle kahvaltın çok güzel'diyor..gerçekten anlamıyorum!!

Cansu dedi ki...

Ben aslında anneannemle o kadar iyi anlaşamam ama babannemi çok seviyorum 14 yaşındayım gerçekten çok özlem dolu yazmışsınız

Çınar dedi ki...

Çok güzel dile getirmişsiniz anneanne özlemini. Ben de anneannemi çok severdim(Babaannemi hiç tanımadım ne yazık ki) Yıllar oldu kaybedeli ama hala aynı özlemle anarım.

Sevgiler

Asortik Krep dedi ki...

Leylak Dalı,teşekkür ederim, iyi temennileriniz için..

Kirpikteki Gözyaşı,onu çok iyi anlıyorum.. Bu yüzden onu özlediği zamanları da anlıyorum..

Özlem, müstakbel eşinin anneannesi veya babaannesi varsa ona yapış derim :)) Aynı duygularını sana da göstereceğinden emin ol..
Olmazsa benim Babaannem sana yakın Burgazda arada ona da gidebilirsin :)) Çok memnun olur :)

Adsız Anneanne, siz kendiniz yaptığınızdan size tatlı gelmiyordur..Kızınız maharette kime çekmiş belli oluyor :)
Benim annemde çok güzel yemek yapar ama biliyorum ki anneannemden geçmiş ona da..Bu konuda ileride yazı yazayım ben :) İyi hatırlattınız..
Birde anlatım tarzınıza bayıldım :) Sizin bloğunuz var mı kuzum ..?

Cansu, yazım anneannemi anlatıyor ama babaannem konusunda da buna yakın şeyler anlatabilirim.. Bence hangi tarafın annesi olduğu önemli değil büyükanne olması önemli :)) Daha tecrübeli olduklarından sanırım torunlara daha farklı yaklaşıyorlar.. Annem mesela bana 17 yaşında söyledikleriyle Çağıl'a söyledikleri farklı :)) Bak iyi hatırlattın bunu ben annemle bir konuşayım bakayım :))
Lütfen Babaannenin ellerinden öp benim içinde..Hatta sarıl :) ve sana anlattıklarını iyi dinle..
Teşekkür ederim yorumun için.

Çınar, benim için özel biri o.. Ben de onun kadar özel bir büyükanne olmayı diliyorum.Mekanı cennet olsun bizi bırakıp giden sevenlerimizin..

Adsız dedi ki...

çocuklarım küçükken(biri 1,diğeri 3yaşında)bana göre büyük bir hanım'kızım en güzel zamanın bu'demişti..tabiki çok kızmıştım ve inanmamıştım.doğruymuş..şimdi yazacaklarıma sizde öyle diyeceksiniz))kendi çocuklarımız zamanında,iş güç,gezme isteği..hara
la gürele...zaman geçince,işler ra
yına giriyor,küçük çocuk özlemi başlıyor.torunlar geliyor.sizde kalsalar ble..sorumluluk sizde değil..bir telefon annesinin gelmesine yetiyor..sizde istediğiniz gibi seviyor,oynuyorsunuz))

Imge dedi ki...

Asortik,

Anneannen hakkında yazdıklarına bayıldım. Benim için de anneannem çok özeldir ve ben de yakın bir zamanda (Şubat ayında) onu kaybetmenin nasıl bir şey olduğunu öğrendim ne yazık ki.. Müthiş bir boşluk ve özlem duygusu...Ama yine de yukarıdan bir yerden bizi izlediklerine, duyduklarına inanmayı tercih ediyorum. Bu güzel yazıdaki hislerinin de bir şekilde anneannenin ruhuna ulaştığını düşünüyorum... Ve eminim torunundan ulaşan mesajlar ve enerji sayesinde daha büyük bir huzurla uykusuna devam ediyordur. Nur içinde yatsın...

Sevgiler...