Cuma, Şubat 17, 2012

Gözlerime bakıpta herşeyi anlasalar..

AĞVA BEYAZ EV çekilişini ben kazandım :)) Her çekilişe katılmıyorum internette, hatta çok az çekilişe katıldım şimdiye kadar ama Girls on blog 'un çekilişine katılırken önce zamanına baktım.Nisana kadar kullanılabileceğini görünce de yazdım. Zaten çok istemiştim,olunca da inanamadım ama :)) İlk fırsatta değerlendirmeyi düşünüyorum.Bakalım, zaten haberiniz olur o tarafa gidince, sizinle de paylaşacağım.Özel zaman yaratıp gitmeyi düşünüyorum, benim için çok iyi olacak.

Pasaklı Sali beni mimlemiş ; eski blogger olunca insanların aklına zor geliyorsunuz, uzun zamandır mim cevaplamamıştım.

1. Ölmeden görmeyi istediğin bir ülke var mı? Neden orası?
İtalya Toskana ; şarap bağları yüzünden,bağ bozumuna gitmek istiyorum :) 

2. Kış mı?  Yaz mı?
Kesinlikle Bahar :)  Benim gibi bir bahar çocuğu başka bir mevsimi onun kadar sevemez diye.

3. Hiç saçının tamamını boyattın mı? Pişman mısın?

Ben  saçımı otuz yaşıma kadar hiç boyatmadım.Kuaföre de kestirmek için giden biriyim.Zaten doğal saç sevdiğimden dalgalı ve kestane rengi saçlarımı çok seviyorum. Beyazlarım çıktığı için boyatmaya başladım,genelde de kızıl kahve boyatıyorum.Bu son seferde bir ton açığından gölge yaptık kuaförümle karar verip,herkes beğendi, ben kendi rengini seviyorum.

4. Bloğumda en çok ne tarz konular görmek isterdin?
Bu soru sanırım mimi paslayan bloğa dair düşüncelerimizden oluşuyor.
Ben Sali'nin daha ayrıntılı ve daha fotoğraflı yazı yazmasını tercih ederim.Mesela ayakkabı sevgisinden bahsederken  evdeki ayakkabılarını görüntüleyebilir :)) Birde her yoruma cevap yazmalı :P  Gelen konuklar kapıdan dönmüş gibi olmasın. (Biraz sonra pişman olup korkarım mimi geri çekecek :))
Alışveriş konusunda iyi olduğunu söylüyor,bu konuda yazılarda bekliyorum kendisinden.

5. Yaptığın en çılgınca şey neydi?
Evliliğin büyük bir sorumluluk olduğunu düşünüp,  erken evlenmek sanırım.(Yirmi yaşında evlenip 41 yaşındayken  20 yaşında genç bir adamın annesi olmak :) Çok güzel bir şey, hem de çılgınca geliyor şimdi. Yanında dolaşan genç bir adamın senin parçan olması. Üçümüz beraberken insanların inanamaması. Onun sayesinde ne kadar genç görünüyorsun diye iltifatlar almak. Onun yaşının heyecanını içinde hissetmek,onunla ve ona dair  güzel yarınlar düşlemek.)
6. En sevdiğin tatlı nedir?
Baklava, osmanlı tulumbası, çikolata,annemin yoğurt tatlısı,fıstıklı sarma, krem karamel,badem ezmesi,tavuk göğsü... Tatlıyı çok seven birine bu saatte hem de Dükan yaparken güzel soru ama bu ara yemiyorum :)) 

7. Hiç bıkmadan kullanabileceğin oje rengi? 
8. Hayvanları sever misin? Evde beslemeyi istedin mi hiç?

Tam bana göre bir soru.Bekarken kedim vardı, yeni evlendiğimizde eşim yine bir kedi aldı  hediye olarak ,Çağıl'a hamile kalınca kedi annemlere gitti.Herzaman balığımız ve kuşumuz olmuştur,arada kocaman konuşan bir gri papağanımız (Jaco) bile oldu :) 
Şimdi büroda çok tatlı bir sultan papağanım var Sarı Efe, masamın yanında,canı sıkılınca bana laf atıyor ve evde beraber yaşadığımız her gün işe götürdüğümüz sosyal bir köpeğimiz var; Ares :) 
9. Düzenli olarak takip ettiğin bir dergi var mı? Varsa hangisi?
Dekorasyon ve bahçe dergilerini severim. Ev Bahçe ve Evim dergisini devamlı alıyorum.

10. Sence Türkiye'de en yaşanılası şehir neresi? Neden? 
Muğla sanırım. Göçler bunu gösteriyor :))  Bence Fethiye, ileride il olacak hem de yaşamak için en uygun yer diye düşünüyorum.Bir kaç eksiği var şehirleşme adına onlarda olduğunda burası Türkiyenin en yaşanılası yeri olacaktır. Hem de ekolojik anlamda gelişmeye ve sürdürebilirliğe en uygun şehir burası olacaktır.Tüm yatırımlar bu açıdan ele alınıyor, iyi bir proje alanı ve gelişmesi de o yönde.
Ama insanın hayatında mutlaka bir İstanbul dönemi olması gerektiğine inanıyorum, o başka.
11. İnsanların sende gördüğü, dile getirdiği en iyi ve en kötü özelliğin nedir?
Bu zor bir soru.Onların bakış açısına göre kendimi yazmak benim işime gelmiyor ama yazmaya çalışayım.
Bana söylenen, benim hissettiğim, iyi mi güzel mi bilmiyorum.Yoruma açık,yazıyorum.Bunu ancak beni birebir tanıyan birileri yorumda cevaplarsa çok sevineceğim.Yani hem netten hem de şahsen tanıyanlar cevaplasın lütfen.
Genelde arkadaşlarıma ve çevreme göre en gençlerinden biriyim ama benim dikkatimi çeken bir şey var ki sanırım bu en kötü özelliğim- bana göre yani- insanların benden  çekinmesi.Nedenini bilmiyorum, kavgacıyım diye yazıyorum ama ben genelde sesli bir şekilde kavga etmem, bağırmam, şiddete karşı biriyim,çocuğumu dövmedim, yanımda kimse başka birini dövemez,kavga ettirmem, izin vermem,müdahale ederim.Buna rağmen erkek - kadın insanlar benden çekinir.Buna alışığım,şaşırmıyorum, ölçülü biri olduğumu düşünürüm, kantarın topuzunu kolay kolay kaçırmam ama öfkelenirsem, üç gün geçmez, öc alırım,asla unutmam.Bana sorsaydınız öfkelenmekten nefret ettiğimi yazardım, öfkelenince de sakinleşememekten nefret ediyorum.Yani çok zor oluyor. Kendi kendime gaz verip anında sinirlenebilirim.Böyle durumlarda yani benim sinirli olduğum bir zamanda üstüme gelinmemesini tercih ederim.
İyi yönüm sanki yukarıdakilerin benimle hiç alakası yokmuş gibi de yazacağım,bu ne perhiz bu ne lahana turşusu diyeceksiniz eminim :))
İyi yönüm yani herkesin dile getirdiği herkes beni çok sever :)) Yani tanıyan herkes bana bayılır, bende onlara.Her insanı sevmek için bir neden yaratabilirim,yeni insanlarla tanışmayı severim, kimseden çekinmem, korkmam ve dostlarım benim için çok önemlidir.Bana güvenirler.Bende bunu çok severim.
Güzel bir mim oldu,her zamanki samimiyette de cevapladım.Ben soruların cevaplarını biliyorum ama sizlerinde onu tanıması açısından annemi mimliyorum :)


eski bloggerlardan Ailem Benim Enne'yi  ve Yonca 'yı 

eski zamanlı- yenilerden  Gri notlar'ı,

yine eski zamanlı- yenilerden nurtellanın günlüğünü ve bloglarına ilk yorumunu benim yazdığım bloggerlar mimi cevaplasın lütfen.


 Biz sabahları yürüdüğümüz gibi,akşamları da fırsat bulursak şöyle bir salınıyoruz deniz kıyısında ama bazen yağmurada yakalanıp,kendimizi arabaya zor atıyoruz.Salı akşamı cafederin zehralarda yemeğe davetliydik, gitmeden yürüyelim dedik.Biz arabaya atlarken yağmur hızlı hızlı atmaya ve deniz kabarmaya başlamıştı Çalışta.Zaten Fethiyede yağmur böyledir,üç adımda adamı ıslatır anlamazsın. Birde eğribacak denen yağmuru vardır ki yağmur yağar,sen yağmıyor sanırsın ve yürürsün ama ıslanırsın :)) Bizde yaklaşık son on adımı arabaya koşmak suretiyle ıslanmamaya çalışarak attık.


 Bu pazar etkinlik var, Fethiye Kültür Merkezinde. Aynı zamanda  17 şubat cuma günü ( bugün) Üzümlüde benim Kuzugöbeği Mantar Festivali toplantım ve organik tarım seminerleri başlıyor  üzümlüde saat 14.00 de.
Adliyede de tecavüz davasının yeni bir duruşması var,saat 13.30 da. Kadın derneklerinin takip ettiği ama bence fazla destek almayan bir dava.Kadınlar harici bir destek yok korkarım.Toplantım olmasa orada olacaktım ama geçen haftada festival toplantısına gidemediğimden bu hafta üzümlüde olmam lazım.

 Çarşamba yemeğe gittik öğlende, Ares'i de götürmek için maliye karşısında  bahçeli bir yere gittik,hava çok güzeldi.
 Dallarda kuşlar vardı, güzel sabahlarda birde sabahları evin bahçesinden de kuş sesleri geliyor, ben onları duydukça mutlu oluyorum. Günüm güzel başlıyor.
Bugün evdeydim.Yani  o güzel mavi sümbülü koklayamadan akşamı ettim.Uzunbey ben seviyorum diye migrostan aldı bana, balkondakilerde açmak üzeredir.Bahçedekiler hazırlık içinde.Bahar mı geliyor ne..? :))

Başlık; bu şarkıdan. Resimler benim.Kapak resmi balkondaki yılbaşı çiçeğim.Küçük elyapımı oyuncaklar LÖSEV den.Keçi Kitabevinde standı var. Destek olmak adına hediyelerimi alıyorum ordan.

16 yorum:

Kırmızı pabuçlar dedi ki...

Günaydınnnn Asortik
acemi bir blogcu olarak bütün eleştirilerini mümkün olduğunca dikkate alıcam ( aslına bakarsan bende farkındayım ama zaman planlamasını çok iyi yapamadım sanırım) ,ve her sabah 30 dakikamı mutlaka bloguma ayırıcam
Mimime cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.
Sevgilerle :))

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

gördüm mim'ini :))) beni hatırladığın için öncelikle teşekkürler. Hemen cevap yazamıycam çünkü rahat rahat düşünüp cevap vermek istiyorum.

sevgiler ;))

Derya dedi ki...

Tebrikler... :) Yılbaşı çiçeği öyle güzelki, benimde vardı ama hain bir fide alma olayından sonra adeta küstü ve birdaha toparlanamdı.

parıldayan çiçek dedi ki...

yılbaşı çiçeğine bayıldım.Ne güzel açmış.Benim ki ne ölüyor.Ne açıyor.Sevgiyle kalın.

mavi dedi ki...

Öncelikle o yılbaşı çiçeğine bende bayıldım. Benimde var 4 yıldır çok fazla büyüyemedi ne yazık ki :( çiçek açmak şurda dursun..
mim cevapları gayet güzeldi. Sanki yıllardır tanıdığım biri yanımda bir başlasına kendini anlatıyordu. Ee bunca yazıdan bir kişinin duruşu falan tanınabiliyor. Şu cümleyi kurmuşsunuz " bloglarına ilk yorumunu benim yazdığım bloggerlar mimi cevaplasın lütfen." mimi pasladıklarınız arasında benide kast etmiş olabilir misiniz acaba? çünki 20 mart 2009 yılında ilk yazdığım yazıya 21 martta ilk yorum yazan siz olmuşsunuz ?

Asortik Krep dedi ki...

Sali, biz sana doğrusunu söyleyelim de sen istersen yapma :) Beni hatırladığın için ben sana teşekkür ederim.

Yonca, doğum günündü ya, küçük bir jest olsun istedim :)

Derya Kuzusu, yılbaşı çiçeğini çok sulama ve arada kalan çayları dibine dök.

Parıldayan çiçek, seninle derya kuzusu için yılbaşı çiçeği yazısı yazacağım :) Ben yazana kadar sende demlikte kalan çayları yılbaşı çiçeğine koyabilirsin :) birde çok sulama.

Mavi Balon,tam üstüne bastın :) Sen ve bir çok arkadaş,kimlerin geri döneceğini çok merak ediyorum :))

Hamarat Kontes dedi ki...

Asortik krebim,seni kutlarım yarışmayı sen kazanmışsın,ne zaman geliyorsun? bizede uğrarsın değil mi?Yılbaşı çiçeğin çok güzel açmış,benimkide açtı,yılbaşı çiçeği soğuk sever,yazında güneş sever.

Selen dedi ki...

Eski blogumu hatırladığınızı, hatta beni oradan tanıyıp o yüzden takibe aldığınızı bilmiyordum. Bu mimin anlamı çok benim için, böyle hatırlanmak, aklınızda yer etmiş olmak çok sevindirdi beni sabah sabah.. Ben kendi çapımda uzun süredir hem Burcu'nun hem de sizin sessiz takipçinizim zaten. O zamanlar sizin kardeş olduğunuzu öğrendiğimde çok şaşırmıştım hatta. :) En kısa zamanda yanıtlayacağım mimi, paslanmış olabilirim, ne de olsa seneler oldu en son mim yanıtlayalı... :D
Sevgiler..

Adsız dedi ki...

selen,şaşırmakta çokkk haklı.siz,kabul etmemekte dirensenizde.))

Asortik Krep dedi ki...

Hamarat Kontesim, mart ayında düşünüyorum, bakalım.O tarafa gelipte sana uğramamak elde mi..? :) Senin yılbaşı çiçeklerin de çok güzeldir, bu renk sende var mı..? Yoksa gelirken getireyim mi..?

Selen, çok uzun zamandır blog okuyor-yazıyorum.Birebir isimleriyle değil ama kendine ait yazdıkları özellikleriyle hatırlıyorum çoğu zaman.Kimler geldi kimler geçti diyebiliriz,unutmadıklarım ve ne yaptığını merak ettiklerim de mevcut :)

Adsız, neden selen şaşırmakta çok haklı,neden ben kabul etmiyorum..? Anlamadım valla, açın biraz..
-Yorgunum galiba-

Oz dedi ki...

Bak blog dunyasindan kimler geldi kimler gecti konulu postta yazilir:) Seviyorum yazilarini da seni de :)

Asortik Krep dedi ki...

Özlem; bende seni şekerim :)) Hem de çok.

Burcu - Mutfak Camı dedi ki...

Lösev'e kızkardeşine oradan bol bol hediye alarak destek olmanı büyük bir memnuniyetle onaylıyorum:O)

Dört Yapraklı Yonca dedi ki...

Mim'ini cevapladım canım, teşekkürler beni unutmadığn için :)))

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

yılbaşı çiçeğine bayıldım.. benimki açmadı bu sene.. yeni evdeki yerini sevmedi galiba..

Asortik Krep dedi ki...

Burcum, sana getirmiştim son gelişimde :) Yine getiririm.

Yonca, teşekkür ederim :)

Emine Öztürk, belki de alışmaya çalışıyordur,sonra açabilir..