Salı, Nisan 04, 2006

Bu yazıyı yazan Eşekbaşı'nın kocası yazdığı yazıyla beni çok üzdü..Eşekbaşı'nın yazdığı son yazıyı okuyamadım.. Bugün kaç gündür ilk defa girdiğim blogta bu yazıyı görünce ne olduğunu anlamadığım gibi sert bir dille yazılmış yazıyı görünce de şaşırdım.Eşekbaşının tanımadığım ama kendisini blogtan tanıdığımızı düşünen kocası..Lütfen eşine bu kadar yüklenme..Biz sadece zor zamanlarımızı ve yalnızlığımızı bu bloglarda paylaşıyoruz..Genelimiz kendisini ya da eşini ve ailesini yazan blogçularla dalga geçmiyoruz..Hatta birbirimiz için üzülüp, endişeleniyoruz..Duygularımızı paylaşıp rahatlıyoruz..Eşime anlatamadığım çünkü anlatırsam endişeleneceğini sandığım üzüntülerimi buraya yazıyorum ben..Ya da bazen erkeklere çok light gelen ama kadınların paylaşmaktan hoşlandıklarını burda paylaşıyoruz biz..Şimdiye kadar okuduğum ve takip ettiğim bloglardaki kadınların eşleriyle ilgili çok kötü düşünceler yazdığını görmedim ben..Çoğu zamanda haksız bulunan kadınların eleştirildiklerini bile gördüm..Kocana haksızlık etme gibi..Burada konu zaten erkeklerini anlatan kadınlar ya da özel hayatlarını anlatan kadınlar değil..Burada yapmak istediğimiz ailemizle paylaştığımız ama bir şekilde yalnız olduğumuz için anlatamadığımız düşünceleri bloglara yazmak, paylaşmak ..Biz sizi tanımıyoruz ..Tabiki aileniz hakkında olumsuz yorumlar okumuş olabilirsiniz..Daha önce de yazdığım gibi son yazıyı okumadım ben..Ama sizi ve tavrınızı sert bulduğumu söylemek istiyorum..İnsanlar problem yaşayabilir biz sizi yargılayamayız ki..Düşüncesizce bir kaç şey yazılmışta olabilir ama hepimiz öyle insanlar değiliz..Benim sizin yaşantınız için edindiğim izlenim kocasını çok seven bir kadının yalnız ve sıkıntılı düşüncelerine rağmen onunla hayatını paylaşmasıdır..Tıpkı benim gibi..Çoğumuz gibi..Yazıyı yoruma kapattığınız için bu düşüncelerimi size burada yazmak zorunda kaldım..Umarım farkedersiniz..Umarım herşey yolunda gider ve hayatta daha zor zamanlarınız da olabileceğini farkederek hayata kaldığı yerden devam edersiniz..
Not: Bu yazı sadece hayatta herşey yaşanabileceği için sorunlar olduğunda kolay vazgeçmemek gerek düşüncesiyle yazılmıştır..

26 yorum:

Tijen dedi ki...

(yaziyla ilgili olmayacak yorumum, bastan söyleyeyim)
burcu'nun mutfak cami'ndan sonra bir de asortik krep görüp mekanin da turkuaz kiyilar oldugunu farkedince yazmadan edemedim. allahim her rastladigim blogda karsima çikan nice blog var. yetismek ne zor!
neyse, ellerinize saglik demek istedim.
tijen

kedi dedi ki...

Çok üzüldüğüm ve bu konuda nasıl bi yazı yazsam diye düşündüğüm bir anda bu yazını gördüm Asortik,sen yine çok güzel yazmışsın ama karşında senin gibi bi adam yok,bu nezaketli açıklamalarını, uyarını ve tavsiyeni anlayacak.Maalesef.
Eşekbaşı için çok üzülüyorum ve birşey yapamıyor olmaktan da büyük rahatsızlık duyuyorum.

Asortik Krep dedi ki...

Teşekkür ederim ..Ben sizi uzun süredir ara ara takip ediyorum :)) Tijen..

Asortik Krep dedi ki...

Biyonik, bir kadın sevmediği bir memlekette yaşamayı sevdiği için göze alıyorsa bu şekilde davranış görmemeli diyorum..Yani bunun karşılığı bu olmamalı :( Sorunlar ve hatalar elbet olacak ama çözüm şekli bu değil..

elma dedi ki...

bende okudum her iki yaziyi da. esekbasina da yazmistim hatta, " seviyorum diyorsun, kimsenin hayati kolay degil, problemler cozulur" diye. esinin yazisini da gorunce, oldukca sasirdim acikcasi. bu bir bosanma sebebi olamaz, baska sebepler de vardir diye dusunuyorum, sonucta pek cok insan bir defterde gunluk tutabilir, insanlarla paylasamayacagi seyleri bile cook daha acik sekilde o gunluge yazabilir, kimse kimsenin hislerinin, beyninin taa icinin hesabini da soramaz bence. o insan hayat arkadasi bile olsa. umarim hallederler bi sekilde problemlerini, ancak esekbasini bir daha buralarda gorme umidim hic kalmadi...

Asortik Krep dedi ki...

Elmaşekeri, bir şekilde bizi takip edeceğini düşünerek ona da kolay pes etme diyeceğim..Demek yazı sadece beni şaşırtmamış..Başka nedenler varsa da o nedenler zaten bizi ilgilendirmezdi böyle bir yazıyı erkek ya da kadın kimse haketmez diyorum..

ibeking dedi ki...

ben eşekbaşı ile bir kaç kez mailleşmiştim..kocasına ne kadar aşık olduğunu hep söylüyordu..

birde eşinin bu müdahelesi nedeniyle asıl şimdi deşifre oldular...daha önce eb'nın yazdıklarını ben o kadar ciddi olarak ele almıyordum..çünkü hepimiz yazıyoruz sıkıntı ve dertlerimizi kocalara ilişkin..neyse umarım kendi içlerinde güzellikle problemlerini halledebilirler...

Gamzeli dedi ki...

Önce ne olduğunu anlayamadım şaşırdım..Ama sonra okuyunca çok üzüldüm bende..Arasıra takip edersim yazılarını ve güzel ve komik şeyler yazardı bizde yorumlar yazardık böyle olacağını nerden bilebilirdik ki :(

Sunthing Special dedi ki...

Ben de çok üzüldüm Eşekbaşı için son yazısında da,eşinin yazısında da ama ben eşine hak veriyorum açıkçası, o iki insanın neler yaşadığını bir tek kendileri bilebilir,insanlar sa okudukları iki paragraf yazıya dayanarak olayların tüm gelişimini bilmeden bu insanları belki de yönlendirebilecek hatta ilişkilerini etkileyebilecek yorumlar yapıyorlar,bu bence doğru değil... O insana güç verecek, destek olacak satırlar yazılabilir ama insanların dışında bulundukları bir ilişkiyi bu kadar yorumlayamaya hakkı olmadığını düşünüyorum. İnsanların hayatlarında olan gelişmeleri yazmalarını anlayabiliyorum ve doğal karşılıyorum,buna ihtiyaçları var ki blog yazıyorlar, tepkiye ve yoruma ihtiyaçları var,deşarj olmalı,boşalmalılar,belki yalnızlıklarını unutmalılar...E.b'de bambaşka bir ülkede hayatını yeniden şekillendirmeye çalışırken bunlara ihtiyaç duydu sanırım ama en azından eşine karşı dürüst davranmalıydı çünkü en sevdiğinin güvenini kaybetmek çok kötü ve zor onarılabilir birşey. Ben de eşimin benden gizli bir şekilde ilişkimizin ve hayatımızın tüm detaylarını internette tanımadığım insanlara anlattığını görseydim O'nun kadar hayal kırıklığına uğrardım çünkü her ne olursa olsun bunları paylaşacağı kişinin öncelikle ben olduğumu düşünürdüm. Yine de Eb.nin içinde bulunduğu durumu ve koşulları da göz önünde bulundurup daha anlayışlı olmasını umuyorum...Eşekbaşım umarım yazdıklarımı yanlış anlamazsın, seni çok seviyorum, aranızın eskisi gibi sımsıcak olmasını diliyorum ve senin için GERÇEKTEN dua ediyorum...

Deadora dedi ki...

Tam bu konuyla ilgili blog yazacakken senin yazmis oldugunu görmek güzel, yani yine kaytardim :)
ben esine hak vermiyor degilim yani eb.nin yazdiklarini biz hep bir kadin olarak ve tek tarafli algiladik, sevmedigi bir ülkeye kendisi severek ve isteyerek gitti.. kimse ona zorla birsey yaptirmadi, sadece zora gelince ne yapacagini sasirdi bizlerle fazlaca iliskisini paylasti..
umarim her ikisi icinde en iyisi olur ama suan bile zedelenmis bir iliski gormek üzücü.. ve sanirim aralari düzelse bile e.b. bir daha blog yazmayacak.. yani bir kisiyi daha kaybetmis olduk ne yazik ki :(

huysuz dedi ki...

eşekbaşı'nın belki hata olarak yaptığı tek şey hayatını deşifre etmek oldu bence. kocasının istemediğini bile bile...
ama ben yorum yazanlarda bir hata göremiyorum açıkçası, çünkü herşey herkese açık yazılmıştı. yorum yazmamamız istenseydi, yoruma açık yazmama gibi bir şansı da vardı. sadece yazar ve deşarj olurdu. ama eşekbaşı, hemen hepimizin yaptığı ya da yapacağı gibi kız arkadaşlarına yani blog arkadaşlarına koştu ve anlattı sıkıntısını. yorum bekledi, akıl sordu bi nevi. hepimizin yaptığı gibi...
bu olayı kocasının bu kadar ciddiye alması, karısının bloguna yazı yazacak kadar hırs yapması garip geldi bana asıl. karısıyla konuşup, onu anlamaya çalışıp sorunlarını çözmesi daha doğru olur.
eğer hakkaten sorunları devam etmeseydi, eşekbaşı kocasından çekinmesine rağmen, bile bile tekrar blog açmazdı.

Defne dedi ki...

Iki insanin hem de evli iki insanin arasinda yasanan bazi seylerin bu kadar da acikca desifre edilmesi taraftari degilim. Yazanlari da yargilamam cunku bu tamamen onlarin tercihidir. Esekbasinin esinin davranisinin gereksizligi konusunda Huysuz ve Tatli'ya katiliyorum. Karisinda elestirdigi davranisin aynisi yapmis oldu bu yaziyi yazarak ve yasanmis ozel seylerden bahsederek. Diliyorum esi de kendisi de en dogru karari verirler.

Pinky dedi ki...

Bende bu konuyla ilgili post yazacaktım burda görünce dayanamadım buraya yazayım dedim.Çok üzüldüm duruma.Ben eşekbaşıcığımın önceki yazısınıda gördüm fakat yorum yapmaya elim gitmedi açıkçası.Ama bloguna giripte yazılanları görünce çok ama çok üzüldüm.Eşi kendisinden habersiz blog yazdı diye kızdı sanırım belkide ondan bunu yapmamasını istediği için fakat o yabancı bir ülkede sonuçta..Eşi bütün gün işteyken eb`nında bir şekilde konuşmaya,deşarj olmaya ve hafifleyeme ihtiyacı vardı başka türlü ne yapsınki oralarda.Üstelik olumluydu paylaşımlarımız yani kötü birşey yaptığımızı düşünmüyorum.O bizimle nasıl paylaşıyorsa bizde aynı şekilde hep beraber herşeyi paylaşıyoruz.Bu arada eb`nın türkiyeye geldiğinde buluşmak istediği kişilerden biride bendim.Kendisini görmeyi tanımayıda çok isterdim..
Umarım sorunları tatlıya bağlanır.
Ona mailde atamıyorum.Eğer eşi blogda kullandığı mailden bu bloga ulaştıysa ki bence öyle belki mailimide yanlış anlar.Eşekbaşım okuyorsan bizleri sana bunuda söylemek istiyorum..Seni çok seviyorum ne olur güçlü dur canım eminim herşeyi yoluna sokacaksınız!

Age35 dedi ki...

Ben hiç eşekbaşını okumamışdım ta ki bu talihsiz güne kadar...

Okuduklarıma inanamadım.Eşinin yaptığı büyük bir saygısızlık bence...Nasıl olurda ültimaton verir gibi o yazıyı yazar...Bu kadar insana saygısızlık değil mi...Sonuçda hepimiz birbirimizin hem mutlu hem mutsuz her anımızı paylaşıyoruz...

Bence eşini bu duruma getirdiği için suçu kendinde aramalı.

Evet evlilikler ilk yıllarda sancılı olur.Ama eşler birbirinin özeline saygı duymalı."Zorbalık "ile değil konuşarak!!!!!!!!!!!!

Adsız dedi ki...

eşekbaşının bloğunu arada bir takip ederdim bu akşam hayretler içinde eşinin yazısını okudum gözlerime inanamadım.bu zamanda bu ne baskıcı bir zihniyet.eşekbeşı için üzüldüm doğrusu..

elma dedi ki...

zaten bir adam, karisinin aylardir hayatini ve her gununu paylastigi insanlarla gorusmesi ve ozelini dokmesi nedeniyle problem cikarip, daha sonra kendisi ayni insanlara daha da ozelini, daha da buyuk problemlerini paylasiyorsa hem de karisinin blogunda, asil tutarsizlik burada bence.

Asortik Krep dedi ki...

Bende yazılanlardan çok Eşekbaşı ile ilgili endişelenmeye başladım..Yorumlara tek tek katıldığım gibi en çok elmaşekerinin dediğine katılıyorum..Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ! Dikkati çekmek istediğim nokta da bu idi..En çok eleştirdiğin yönde gösteri yap ! Prugnanın yorumuna da katılmamak elde değil..Hem sataşma hem de savunma var bizlere karşı..
"Eşekbaşının kocası" 15 senelik evli bir kadın olarak diyorum ki bence siz o yazıyı ordan kaldırın..Devran döner zaman değişir bir kadın böyle bir davranışı kolay unutmaz..Büyük bir suçu olmayan bir insan da böyle cezalandırılmaz.Umarım Eşekbaşına da yazılarında ki gibi davranmıyorsundur :(

yorgungeyik dedi ki...

ben de çok şaşırdım.son yazdıklarını okumamıştım e.b nin .ama benim de anlamadığım şu ki; eşekbaşımın kocası neden yazma gereği duydu bunları.hayat arkadaşı olabilirsin ama önemli olan saygı duymak eşine, sahiplenmemek, sen bunları hissedemezsin, yalnızlığını paylaşamazsın, enerjini bana doğru gelen şekilde kullanabilirsin eğer bunları yapmıyorsan al ben de böyle yazarım demek lüksü ve hakkı görmüyorum ben kimsede.sana gereksiz gelen değersiz bulduğun blog camiasına açıklama yapmak garip bir tezat bence de

aqua / ~~denizbahcesi~~ dedi ki...

Evlilik sizin de benim de bildiğim gibi zor şey!ama bence onlar birbirini seviyooo sevmeseler bu kadar bıle surmezdı EŞ.BA.nın her2 blogunuda okurdum.ama bazen sadece sevgi yetmez.Eşi onun önceden yasadıgı prenses hayatı bılıyordu ama nedense her erkek gıbı bılebıle farklı seyler bekledı.Tabıı belkı o da kendınce haklı!dönsunler guzelım izmirde yasasınlar!

Adsız dedi ki...

Ne guzel icimi dokecegim bir yazi yazmisin Asortik Krep. =)

Benimde orda o adam'a 1 cift lafim olacakti ama malasef kibar kibar hakaret edip kacmayi tercih etmis kendileri.

'Bazilari gitsin annesiyle yasasin gibi ipe sapa gelmeyen abes yorumlar bile yapmis.'

bu yukaridaki sozleri bana soylemis ama ne yaziktirki tam o cumlenin altindada 'dangalak' diye baska blog yazarlarina hakaret etmeye calismi okuduklarini anlamiyolar tekrardan ilkokula gitsinler diye, onu bence kendiside yapmaliydi cunku ben eb'ye yaptigim yorum icerisinde 'gitsin annesiyle yasasin' dedigim kisimda espiri yaptigimi belirtmistim.

Bu kisi bu yaziyi gunlerdir o sayfadada tutarak bizlere kimin sozunun gectigini gostermeye calisiyor ve esini o sekilde blog yazarlarina karsi kucuk dusurmeye calisiyor.

O yaziyi yazarak bizlere cogu konuda eb'nin ne kadar hakli oldugunu gosterdi, ingilizcede bu tur kisilere 'control freak' derler, herseyi kontrol etmek isterlerki eb gibi kulturlu bir bayanin elinde blog ozgurlugunu aliyor, neymis efendim evliliklerini buraya aktariyormus, dogru durust kiza bastan izin verse ve blog'unu kendiside takip etse sanirim gizli kapakli bir blog olayi olmazdi, ilkinide zaten kapatirmisti ve yazik eb ikinciyi gizli actiginda seviniyordu dertlestigi birileri olacak yada birseyleri paylastip guldugu dostlariyla tekrar yazisacak diye. Bunlara niye ozlem ve ihtiyac duyuyordu eb? cunku afedersin boktan bir ulkeye goturulup aktif hayati elinden alinan ve birseyleri paylasacak kimsesi olmadigindan.

Oturup GYM'lerde saatlerini harcayana kadar bence esiyle o vakti gecirerek mutlu etmeye calisaydiki eb blogunda hep guzel seylerden bahsedebilseydi. Kiz yine o kadar seye ragmen bu adama olan askini yazip durdu hep.

Hatta yazdigi en son yazida bile ona olan sevgisinden dolayi hizmetcilik bile yapabilirim derken bu adamin eb'ye bu sekilde davranarak ceza vermesi inanilir gibi deyil.

Afedersinizde hanzolar tek cahiler arasindan cikmiyor, boyle kisiler arasindanda cikiyor.

Birde bizleri kucumsercesine oturup bloglarda biseyler anlatip birbirinize 3 dakikada okudugunuz seyler icin akil verene kadar daha yararli seyler yapin demis, kendi cok yararli seyler yapiyor ya boyle =)

Neyse cok kizdim ben bu adamin bu davranisina. Esi bir hata yaptiysa bile ona bu sekilde karsiligi blogda herkesin onunde kucuk dusurerek vermemiliydi.

Oturup esinin bloglarini kapatarak yada onun sorunlarini anlatmasini engeliyerek bir yere varmaz tam tersi eb'i iyice gunden gune bunalima sokar.

Bu arada asortik krep eger eb'nin yazisini okusaydin sende hak verirdin, eb'nin yalan konuscak biri olmadigini ben az cok anladim, hele hele cok icten kocaman kalbi olan birinin cok seviyorum dedigi kocasini durup dururken yalanlarla kotuliyeceginide hic sanmiyorum ama esi ne yazikki onu yalancilikla sucluyor etigi yeminden bahsederek.

Bir kadinin uzerine o kadar baski kur tabiki yalan konusur mutlu oldugu bisey elinden alinmasin diye.

Neyse beni cok kizdirdi bu kisinin o yazisi. Eb'ye ALLAH kolaylik versin, daha cicim aylarinda esine bu kadar baski yapan, hayatina bu kadar her sekilde yon verip kendi istedigi gibi olmasini isteyen olmazsa boyle silip atan biriyle uzun olcude bir evlilikte mutlu olacaginida dusunmuyorum.

Ayrica tesekkurler birsekilde o yaziya karsi herkesin cevap hakkini sagliyacak bir yazi yazdigin icin Asortik Krep.

Kusura bakma ben senin kadar kibar olamadim o kisiye karsi yazimda.

Adsız dedi ki...

Sevgili Asortik Krep,

Bu yaziyi yazdigin icin seni tebrik ederim. Harika bir davranis!

Esler röntgen filmi gibi mi ortalikta dolasmak zorunda? Hic mi özel, kendilerine ait bir alanlari olmayacak?
Insanin evlenince, yapacagi her isin onayini mi almasi gerekiyor, kocasindan/karisindan?

Eslerin birbirlerine, sunu sana yasakliyorum, demesi berbat birsey.
Hele cok yapmak istedigin seyi, esin yasakladigi(!) icin gizlice yapmak zorunda kalmak daha da berbat birsey.

Aslinda, aklibasinda bir esin karisina/kocasina rahatca nefes alabilecegi bir alan birakmasi gerekiyor. Yoksa iliskiler Cem'in dedigi gibi eninde sonunda yolda kaliyor.

Hayat kisa ve kimsenin kimseyi üzmeye hakki yok. Hayatimiza sahip cikalim!

Tekrar tesekkürler ve sevgiler

Jale

KUGUU dedi ki...

Gecengun Esekbasinin esinin yazisini okuyunca ekranbasinda aaaa diye kalakaldim, hemen comment yazmaya kalktim, sayfa izin vermedi...
Derken burada herkes bulusmus bile meger.

Cok uzulmustum, umarim kendileri icin omurlerinin gerikalaninda en hayirli olacak sekilde "dogru" kararı verebilirler, mutlu olurlar...

Kuguboynu:(

Adsız dedi ki...

Bence bu konuda sadece tek tarafi hakli ya da tek tarafi haksiz gormek, objektif olmayi yitirmek anlamina gelecektir. Bence, ne yazik ki, her iki tarafin -hatta her uc tarafin da hatalari var. Blog dunyasi da -belki farkinda olmadan- iliskinin ucuncu tarafi haline donustu. "Esler arasina girilmez" diye bir laf vardir, ama bu laf oldukca cignenmis durumda. Insanlarin dertlerini paylasmasi guzel, fakat, gercekten de Esekbasi'nin son yazisina yapilan yorumlarda biraz "atese korukle gitmek" soz konusu idi. Sanirim bu da esini uzmus/sinirlendirmis oldugundan, o da aslinda yapmamasi gereken baska bir fevri hareketle cevap vermis oldu. Umarim her ikisi de sadece kendi baslarina, kendi hayatlari ve kendi sevgileri icin dogru olani, kendi cumleleriyle ifade ederler. Ve umarim cozmeleri gereken sorunlara bir de "sen benim blog arkadasima ne dedin, senin blog arkadasin bana ne dedi" gibi gereksiz, ucuncul konular eslik etmez.
(Kimilerinin kayinvalide ve kayinbabalarinin yaptigini biz yapmayalim lutfen)

crystalsdreams dedi ki...

Sevgili Asortik Krep, konuyla ilgili ben de yazacaktım ama eb'den gelen mesaj ile vazgeçmiştim.Sizlere de iletmek istedim.EB konu hakkında yazı yazılsın,yorum yapılsın istemiyor,çünkü eşinin bu yazıları da okuyacağına inanıyor ve ilişkisinin daha da etkileneceğini düşünüyor.Bizler hayatı paylaşıyoruz birbirimizle ve ortada hiç bi yanlış yok bence de..Birbirimizi görmeden,yüzyüze tanımadan sevebiliyor,destek olabiliyoruz birbirimize..Eb de çoğumuz için destek olacağımız,sevdiğimiz bi arkadaşımız.Ebnin hala Türkiyede olduğunu biliyorum,ailesiyle olduğunu biliyorum ve onun iyi olması için dua ediyorum ben de sadece.Umarım ilişkileri düzelir bizlerin iyi dilekleri de etkisini gösterir.Daha fazla bişi yazamicem, eb nin ricası nedeniyle.Konu hepimizi çok etkiledi biliyorum, umarım daha da üzüleceği,üzüleceğimiz olaylar yaşanmaz ve bir an önce sonuca bağlanır.Yeni bir haber alırsam, sizlere de bildiririm..
Sevgiler.

Asortik Krep dedi ki...

Crystalsdreams, Eşekbaşı eğer arzu ederse bu yazıyı ve yorumları silebilirim...Bana senin ve ya onun mail atması yeterli..
asortikkrep@hotmail.com
herkesin son isteyeceği şey herhalde onlara zarar vermek olur.

Aslı Cin dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.