Cuma, Ekim 27, 2006


Ben eskiden kırılan,dökülen şeylere hiç tahammül edemezdim..Yani çalışmıyorken..İnsan evdeyken sanırım böyle şeylere daha takık oluyor ve bütün gün harala gürele işlerle boğuştuğundan tahammülü zor oluyor..Gerçi ben ev işlerine herzaman minimum seviyede yaklaştığım için beni bu hayat hiç esir almadı..O zaman ailede çalışmayan tek genç kadın bendim ve mutlaka her sabah kapalı balkonumda sabahlıkla kahvaltımı yapar,eşimi geçirir, çocuğumu besler, gelen yardımcı kadına kapıyı açar ve çıkıp giderdim evden..Ne o kadar becerikli yardımcılarım oldu burada ne de ben sabredebiliyorum artık evde başka bir iş yapan kadına..Şimdi bu yoğun tempoda bile eve bir başkasını sokamıyorum..Ya yaş aldıkça titizleniyor insan ya da çok yoğun insan ilişkileri yüzünden başkalarına tatil zamanları tahammülün kalmıyor.Eskiden yani çalışmazken bir gün çok çalışacağımı düşünürdüm ve kendimi öyle avuturdum..Öğlene kadar yapılan ev işleri kesinlikle öğleden sonraya sarkmazdı..Mutlaka dışarıda ya bir fuarda ya bir sosyal etkinlikte olurdum..Günlerim vardı..Ama bu günler herkesin genelde yazdığı dedikodu yapılan günlere benzemezdi..Ya da ben öyle günlere takılmadım bilmiyorum..Ben hayatımın hiç bir döneminde sevmediğim insanlarla görüşmedim ki! Yani ondan birşeyler öğrenemediğim ve benim o ortamda olmaktan zevk almadığım zamanlarım çok az oldu..Zaten ilk etkileşimlerle ben karar veririm nasıl bir ilişki yürüteceğime..

Yeni bir kitap fuarı başlıyor bu hafta..(25. İSTANBUL KİTAP FUARI
28 Ekim, 05 Kasım 2006 Beylikdüzü)Buraya geldiğimden beri gitmeyi özlediğim yerlerden biri..Hem ben Büyükçekmeceli olduğum için evime de çok yakındı..Yani en kolay gidebildiğim , senelerdir takip ettiğim şey şimdi çok uzak bana..Bu nasıl bir duygu size anlatamam..İnsanın alışkanlıkları çok önemli işte..Çalışmasam, Çağıl' ın okulu olmasa sadece bu fuar için bile İstanbula gelebilirim.Hem müzelerde de gitmek istediğim sergiler var..Of ya ..Bu muhabbet biraz sonra beni açmayacak noktalara gelebilir..Hemen kapatıyorum :(

Bu aralar çok kitap okumak istiyorum ama bir o kadar da zamanım olmadı..Geçen gün Boğaz Kesen diye bir kitap elime geçti..Fatihin hayatıymış..Elif Şafak' ı bırakıp ona başlayacağım..Merak ettim..

Bugün ayrıntılarını sizle paylaşamayacağım ama akşama netleşebilecek bir durum var..Bunun için dualarınıza ihtiyacım var..Hayırlısıyla olursa istediğim sonuç sizinle paylaşacağım..Bu tv taktiği az sonra gibi oldu ama ancak sonra yazabilirim sizlere..

Annem Çanakkale' de.Burcu' nun bilgisayarı bozukmuş..Yani bayram bitti ama yine de Burcu yazamayacak bilgisayarı tamir oluncaya kadar.

Havalar hafif serinledi..Buraya ilk gezmeye geldiğimde kasım ve ramazandı..Ben ikili bir bluz takım giymiştim ve ogün hep kolsuz bluzle gezmiştim..İkinci geldiğimizde de Çağıl' ı burayı görmeye getirmiştik..24 saat yağmur yağmıştı..Kafayı kaldıramamıştık..Eskiye oranla buralarda artık daha az yağmur yağıyor sanırım ama yağınca da hiç durmadan iki gün yağabiliyor..Bir sene akşam yağıp sabah hava açıyordu..O sene burayı daha çok sevmiştim :)

Hala Çağıl' ın okul servisine gıcık oluyorum..Çünkü kural gereği sadece ana caddelerden çocukları alıp bırakıyorlar..Sanki Londranın göbeğinde yaşıyoruz ..Her yer asfalt ve sular birikmiyor sokaklarda..! Çok şımarık servis şöförleriniz var dedim geçen gün öğretmenimize..Bu ne mantıktır anlamadım..Paranla rezil oluyorsun kavramı buna derler herhalde..Yani sen parayı öde biz çocuğu istediğimiz yerde bırakır ve alırız..Bir gün patlayacağım ama ne zaman bilmiyorum.Alternatif bir servis kursam olur mu acaba?

Şu an Sezen Aksu çalıyor..Ben çok severim de..Uzunbey pek sevmez..Sezen sevmeyen bir Annem bir de eşim var sanırım :) Aklıma Babamla dinlediğimiz Mıchael Jackson' lar geldi birden..Ben lisedeyken Madonna ve Michael dinlerdim çok..Kedim vardı bembeyaz adı da Minik Madonna idi..Minik diye Burcuyla Çarli, Madonna diye Annemler ve ben çağırırdım..İkisini de bilirdi..Sonra kayboldu bir gün..Seneler sonra E-5 te ezildiğini söylediler bana..Oysa ben günlerce onu aramıştım.

Aslında eskiden anlatabileceğim çok şey var hayatımda ..Sanırım anlatmakta istiyorum ama sanırım sıra geldikçe..Yani Burcularla aynı evde yaşarken 3 kardeş yaşadıklarımız..Burcu' nun ne kadar sanatsal bir kişilik olduğunu ve Çarli' nin de bizi idare etmek adına ne kadar zor zamanlar yaşadığını :) Bir tarafta asi, sporcu bir abla..Diğer tarafta ablaya hiç benzemeyen uçuk bir kızkardeş..Sanırım kızları tanıma konusunda en iyi kıstasları biz verebilmişizdir kendilerine :)) Görünce sorup yanıtlarını yazarım sizler için.

Fethiye den Asortikkrep bildiriyor..Hava kapamaya yakın ama soğuk değil ve hüzünlü bir sonbahar sabahı ..

Resim : Halil Paşa.

24 yorum:

nilly dedi ki...

Su uc kardes olayi bizdede var. Ucumuzde hem birbirimize bu kadar yakin olmamiza ragmen ucumuzde birbirimizden degisigiz. Ortanca olarak bende ailenin catlagi olarak anilirim. Ortancalar bilir ne demek istedigimi :)

Soylemek isteyipte soyleyemedigin haberi cok merak ettim. Hayirlisi ne ise oyle olsun.

Adsız dedi ki...

haberi çok merak ettim. inşallah senin için en hayırlı şekilde olur (ne oldugunu bilmediğim için başkacada dua edemiyorum :()
fuarı dört gözle bekliyordum haber verdiğim için sağol inşallah gitmek nasip olur :)

Asortik Krep dedi ki...

Haberin randevusu saat 14.oo te..Ancak gelince yazabilirim..Ama önemli bir şey..Birilerine söylemek istedim..Yoksa patlayacağım.

Banu dedi ki...

2'den sonra yeniden bakıcam, tabi ki merak ettim. Herneyse, inşallah istediğin şekilde sonuçlanır.

blacklebron dedi ki...

hangimizin huyları takıntıları zevkleri değişmiyor ki .. bu arada kasvetli havalar fethiyenin de ensesine yapışıyor galiba .. hadi hayırlısı ..

böğürtlengözün annesi dedi ki...

Saat 15:15 civarı okudum yazını ama sonucu yazmamışsın daha. Birazdan yine gelir bakarım. Merak da ettim şimdi. Umarım senin için hayırlısı olur..

yine yeniden dedi ki...

Haberini merakla bekleyen biri daha var :)
Sabah evden çok erken alınmam nedeniyle lise yıllarında 5 arkadaş alternatif servis olayına girmiştik.Köşedeki taksi durağından biriyle anlaşmıştık her sabah alıyordu bizi.Ama saltanatımız pek uzun sürmedi.Mafya misali örgütlenen servis şöförleri bizim taksici abiyi fena halde dövmüşleridi.Ben serviscileri bu hareketinden ötürü kınamış ve asla servise binmemiştim sonrasında da.Yani pek bulaşma serviscilere bulaşınca başına iş açarlar canın sıkılır boş yere. :)

enne dedi ki...

Ben de şimdi okuyabildim yazını, haberi bilmiyorum, randevu da bitmiş olabilir ama inşallah istediğin gibi olmuştur/oluyordur.

ben de abimle yaşadıklarımı mı yazsam acaba? Çok komik şeyler var çok...

zeyno dedi ki...

Şimdi okudum ben de yazıyı, olmasını istediğin şey her ne ise inşallah istediğin gibi olmuştur. Merak ettim, yine uğrar bakarım,gönlüne göre olsun düşündüğün...

EBRU dedi ki...

Sevgili Asortik eskiden anneme hep evde yabancı birisine tahammül edemeyeceğimi ve evde asla yalnız bırakamayacağımı söylerdim. Çocuklar 2 yaşına gelene kadar da bu sözümü tuttum. Çocuklar doğana kadar haftada 1 kez eve temizlikçi geliyordu ve o gün ya ben ya da annem mutlaka evde oluyorduk. Sonra çocuklar doğdu. Her gün yardımcı gelmeye başladı ama yine evde hep annem, babam ya da ben vardım. Ama yaklaşık 2 senedir yine eve hergün yardımcı geliyor ve evde yalnız bırakıyorum mecburen. Yazın okullar kapalıyken çocuklarla ilgileniyor, ben nöbetçiyken evde kalıyor, akşam okul çıkışı servisten çocukları alıyor ve geri kalan zamanlarda ev işi yapıyor. Çalışınca mecbur kalınıyormuş da ben bunu tahmin edemeyip büyük konuşmuşum meğer.

Adsız dedi ki...

Kedine çok üzüldüm. Ben de kedileri çok severim.

Esra

Asortik Krep dedi ki...

Arkadaşlar herkesten özür diliyorum..Şimdi içeri girdim..Açınca herkesin merak ettiğini okudum ama haberler iyi..Uzun süredir koltuk altımda ve göğsümde ağrılar oluyordu..Sonunda bugün cesaretimi toplayıp dr.a gittim..Çünkü benim Babaannemi genç yaşta meme kanserinden kaybetmişiz..Artık 35 yaşında da olduğum için riskli gruba da girmeye başlamıştım..Mamografi çektirdim ve ultrasona girdim..Herşey temiz çıktı..Aslında kütle falan yok ama sık sık ağrım oldu.Meraklandım işte..Dr.lar bundan sonra senede bir kontrole gelmemi öğütlediler.İyiyim ve moralim düzeldi..Merak eden ve soran arkadaşlara, herkese sevgilerimi yolluyorum..

Asortik Krep dedi ki...

23lebron, çok hüzünlü dediysekte o kadar değil..Kısa kollu bluzlarla gezdik bugün :))

Age35 dedi ki...

Çok geçmiş olsun..demek ki rutin kontroller aksatılmayacak..=)

böğürtlengözün annesi dedi ki...

merakla bloğuna girip şimdi okudum durumu. Neyseki bir sorun yok. Büyük geçmiş olsun.

yalnızlar kraliçesi dedi ki...

sevdiklerinle birlikte nice bayramlara diyorrr ve de haber vereceğin konu neydi diye düşünürken yorumlarda okudum. geçmiş olsun, aman kendine iyi bakk..

nilly dedi ki...

Gecmis olsun. Boyle iyi bir haberi yorumda yanliz birakma bence. Hemen yeni bir post yazip anlatmalisin. Bakarsin boyle bir durumda olup doktora gitmekte cekinenlerimiz vardir ve senden destek almis olurlar.

kedi dedi ki...

4 kardeşiz,birimizin huyu biraz benzesin dimi?Yook hepimiz ayrı tellerden çalarız.Pekii bu 4 kardeşin en fırlaması ve en çatlağı kim senceeee?Doğru tahmin Asortikkrep,tebrikler bildiniz:)))

Ben 2 yıl önce mamografi çektirmiştim.Öğr.arkadaşım annesini bu yüzden kaybedince eşim çok telaşlandı ve Onun zoruyla gittim.Daha çok erken olduğunu söyledi doktorlar ama eşim de :Hem erken teşhisten bahsedersiniz hem de erken dersiniz "diye kızdı.Şükür birşey çıkmadı.Senin için de çok sevindim.

Nillynin teklifini düşün.Öncü olabilirsin bu konuda.

ERDIL dedi ki...

Sn.Asortik Krep Minyatürler ilgili yorumunuz icin tesekkür ederim.Neden burada cevap vermeme gelince yaziyi gönderen Sn.Nicomedian Ramazan Boyunca sitenin sag bölümde ki Yazarlar kendi sitelerinin paralelinde bu müsterek siteye yazi yazdilar.Her ay Yeni bir Yazi dizileri ile siteyi devam ettirmeye karar verdik.Bu Ayin Konusu olarak Egitim'i ele aldik.Eger arzu ederseniz Yazarlarimizin arasina katilabilirsiniz.Arzu ettiginiz taktirde Erdil1@msn.coma email yazdiginiz taktirde size sitenin kimlik ve sifresini gönderebilirim.Aynen kendi sitenize girdiginiz gibi EGITIM ile yazi yazabilirsiniz.
Bilgi.Saygilarimla.

ERDIL dedi ki...

Yukarda yazinizi okuduktan sonra size yabanci bir ülkede bu konuda ki calismalar hakkinda bilgi vermek istedim.30 yas olarak kontrol baslamakta olup bu kontrol her sene yapilmaktadir."tasten" Elle kontrol olarak yapilmakta kan ve idrar tahlilleri.Ve kadin dok.larinin rutin bazi kontrolleri ile olamaktadir.50 yasindan itibaren mamografi baslamakta olup her iki senede bir bu kontrol zorunludur.
Ultrason ise mamografi'den iki hafta sonra yapilan kontrol de tereddüt de bir konum oldugu taktirde yapilmaktadir.Bu normal sartlar altin da her hangi bir sikayeti olmiyanlar icin gecerli bir prosedürdür.Gögüs üzerinde ki agri ve batmalar,kismen sertlesmeler cogu zaman 35- 60 yas arasinda görülen süt bezelerinin süt toplamasi nedeniyle olamkta olup bu tesbitin uzman doktorlar tarafindan tesbiti gerekmektedir .Böyle durumlar karsisinda
korkulacak bir durum yoktur.Bazi metodik tedavi ile bu rahatsizlik gidirelebilinir.Bu yaziyi Avrupa'da ücretsiz olarak bu konuda zorunlu yapilan kontroller nedeniyle yazdim.Hanim kardeslerimiz icin bir bilgi babindan.
Saygilarimla.

Adsız dedi ki...

Sonbaharın sürekli geçmişle köprü kurmaya çalışmasının sebebi kullandığı renkler galiba. Çok işini bilen bir çingene sonbahar, kullandığı renkler insanı duygusalllaştırıyor.

acicikolata dedi ki...

gecmis olsun cok operim

Adsız dedi ki...

:):) eski sarkilari haricinde sezen sevmeyen bi de ben varim aklinda olsun..
Kitap konusunda bir ara edinebilirsen vehenuz okumadiysan Grange-Tas Meclisi" tavsiye ederim,esim okudu cok ovdu, ben de yeni basladim, super!

Asortik Krep dedi ki...

Age35,evet kontroller aksatılmayacak ..Sağol.
Böğürtlengözün Annesi, teşekkürler.
Yalnızlar Kraliçesi, sağol..
Nilly, dediğini yapacağım..Sağol :)
Biyonikkedi, anlattığında ne kadar haklısın.
Yazan, bir bakacağım.Sağolun.
Dost, teşekkürler..Çok güzel anlatmışsınız :)
Mercan, evet çok güzel söylemişsin..Aslında zaman geçirmeden gitmek çok önemli..
Meltem Sözer, sanatçılığın resimle sınırlı değil galiba, sözcüklerinde sanatçısısın sen :)
O ne güzel cümle öyle..
Gayri İhtiyari, sağol canım :)
Elma Şekeri, hatırlayacağım mutlaka bundan sonra :)
Okumaya çalışcağım :))
Tüm destek yorumlarınız için teşekkür ediyorum..