Salı, Ekim 10, 2006
Benim adımı aldığım ama şimdiye kadar hiç tarifini vermediğim Krep arandığı zaman ben ve benim bloğum çıktığı için arayanlara bir kıyak yapayım ve eşsiz tarifimi yayınlayayım dedim..Bu tarifi senelerdir ben yaparım hatta Mutfakcamı Burcu ' ya da bir gün telefonda öylesine verdiğimden sonra açıp inanmıyorum çok güzel oldu diyen yine kendisiidr.Bende ona e boşunamı adımız krep hanıma çıktı diyerek vecizelerimizi sunaraktan saygılarını bir kez daha kazanmışımdır..
Asortik Krep' ten Krep :
125 gr un( 1 su bardağı)
1 yemek kaşığı tozşeker,az tuz.
ılık 250 ml süt ( 1 su bardağı )
2 yumurta
göz kararı un yani sıvı kek hamuru kıvamında akıcı halde :))
unun içine de 1 paket hamur kabartma tozu.
Robota konur, karıştırılır, kızgın tavaya dökülür..Diğer kısınlarını biraz biliyorsunuz diye yazmadım..Tercihen tereyağla çıktıktan sonra yağlanır ve en güzel Ezine beyaz peynir ve çilek reçeliyle yenir :)) Trakya usulü.
Geçtiğimiz günlerde de Age35 in annesi içli köfte yapmış.(6 ekim yazısı) bende ona içli köfte şeklini beceremediğim için yalancısını yaptığımı anlatmıştım..Bana birgün anlatırmısın dedi..İşte o zaman bu zamandır :))
Pratik İçli Köfte
2 su bardağı ince bulgur
2orta boy patates
200 gr kıyma
50 gr ceviz
2 yumurta
kırmızı biber,tuz karabiber..
Tavada kıyma ile soğanı kavurun.Cevizi ufalayın,karabiber,tuz, koyun..Bekletin.
2 su bardağı bulguru, 2 su bardağı sıcak su ile ıslatın.Bulgur kabarırken tuzlu suda patatesleri haşlayın,rendeleyin.Bir yumurtanın tamamını,bir yumurtanın beyazını karıştırın.Patatesleri ekleyin, yoğurun.
Fırın kabını yağlayın,hazırlanan hamurun yarısını iyice yayın,harcı koyun.Kalan hamuru üzerine serin.Yumurta sarısı sürün.Kırmızı biber serpin.Fırına koyun.Kızarıncaya kadar tutun.Afiyet olsun :)
Bugünkü yazım için oruçlulardan özür diliyorum şimdiden :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
31 yorum:
Krep tarifini sabah hemen deniyorum.Benim gibi krep manyağı bir insandan da bu beklenirdi zaten :) Yorumlarımı deneme sonrası hemen yazarım.
Yalancı içli köfte tarifini okuyunca da aklıma annemin bir arkadaşı geldi.O da lahanaları tek tek sarmaya üşendiğinde tencereye yayıp arasına malzemeyi koyarak pişiriyormuş.İkiside aynı lezzette şekli farklı nolcak ki diyordu.
Dondurucudaki içli köfte stoğum bitsin hemen verdiğin tarifi de deneyeceğim.
Yine yeniden, yorumlarını bekliyorum..Lahanaların dolmanın yerini tutacağını sanmıyorum ama benim yaptığım pratik içli köfteyi ben 5 çayında çayın yanına ve ya akşam yemeği için ana yemek olarak yapıyorum..Şimdiye kadar olumsuz hiç bir tepki almadım..Hatta tekrar yemeğe geleceklerini söylediler genelde :))
İçli köfte için kondisyona ve iyi bi gaza ihtiyacım var ;P
Ama krep şimdi sahur için hemen yapılacaktır.
1saat sonra kulakların "ımmmm nefiss,yaşa Asortik"diye tatlı tatlı çınlarsa bil ki biziz.Ama yarına ayy bugüne susuzluktan yanarsak kulaklarını acı acı çınlatan yine biz olacağız ;P.
İkisi de çok güzel olur sanırım.En kısa zamanda deniyeceğim.
ben içli köftenin ne denli muhteşem bi lezzet olduğunu sonradan keşfedenlerdenim...ama senin bu tarifinle yapsam mı diye düşündüm..becerir miyim ki? birde ben kızartmak isterim sanki..
Asortik, sabah sabah ne yesem diye dusunurken agzımın suyu aktı:) Krep hafta sonlarının vazgecilmezlerindendir. Demek ki pazar gunu kulagını cınlatacaz:)Bana da beklerim.
Asortikim teşekkürler tarifler için, bende bir gün bulgurlu sulu köfte yapmaya kalktım beceremeyince aynı senin ki gibi fırına attım:)Hakkatende yalancı içli köfte oldu! Ama seninkinide deniycem merak ettim doğrusu:)
Krep çok güzel de asortik diill:P
Bugün diyete başalmıştım ama yine de hafta sonu iki tarifinide mutlaka deneyeceğim. Çünkü nefsim çekti ne yapayım. Sevgiler...
Nenoni,beğeneceğine eminim..
İbeking,aslında fırında kızarıyor ya ekstra kızartmaya gerek kalmıyor..
Mavi,sonucu merakla bekliyorum..Teşekkür ederim davetin için.Hayatta davetleri reddetmem :))
Cadı,dene bence memnun kalacaksın..Bizim gibi şeklini yapmaya zamnı yetmeyenler ve beceremeyenler için birebir.
Filli Boya, asortiki muzlu-çikolatalısı oluyor :))
Ebru, sonuçları bekliyorum canım :)
Potansiyel Arıza, tek hamur var zaten..İçine koyduklarına göre tadı değişiyor..Ama şekeri bol tuzu az tuttun mu çok güzel oluyor..Bir yanlış anlaşılma olabilir zaten fırına koyduğumuz için ve içinde yumurta olduğu için çok kızarmış şekilde pişiyor..Yani dışı kıtır içi yumuşak aynı kızarmış yağda olduğu gibi..Bir tane deneyince ikincide ustalaşacaksınız..Ya da gelip ben yaparım artık ne yapayım :))
Eeee şeyyy kesin aptal bi soru olucak ama cehaletime verin lütfen..Bulgur,patates ve yumurtadan oluşan kısım,içli köftenin hamuru oluyor deil mi ?
Krep deyince aklıma ne geldi? balayında Side'de bir otele gitmiştik. Kahvaltıda muhteşem krepler yapıyorlardı, üzerine vişne, çilek reçeli veya nutella sürüp yiyordum. Yıllardır uğraşıyorum ama oradaki kadar güzel krep yemedim bu güne kadar. Bir de bunu deneyeceğim, sonucu bildiririm.
Bir de bizim oralarda (Karadeniz) krep diye bir başörtüsü çeşidi vardır, bilir misin? Çok ince, ipek gibi kumaştan olur ve kenarlarına da en güzel iğne oyaları yapılır. Her kızın çeyizinde bulunur bir iki tane, bende de var:) Bir de o aklıma geldi işte.
Vişneli Pasta, evet..Onu tepsiye iyice yayıyorsun..Aptalca soru yoktur bende anlamazsam çok sorarım :))
Enne, senin anlattığın krepi sanırım duymuştum..
Haftasonu krep yapmanı ve sonucu bekliyorum :))
Ben yenen krepim yani adım :))
Burcu da Akıtma (yöresel mayalı krep)
Sevgili Asortik,
Çok pratik iki tarif. Teşekkürler. Eşim Karadenizli ve krepe bilina diyorlar. Pişirdikçe aralarına şeker serpip üstüste koyuyorlar ve birer ikişer yiyorlar. Tarif aynı tarif. Seni de zevkle okuyorum :)
Asortiiiik susadımmm:(
Canım gel ben iftara davetliyim bu akşam beraber gidelim :))
Böcürük ,aslında bir yemek blogu açabilecek kadar çok tarifim var..Ama yazmak bana daha iyi geliyor..hem yaptığımda yerim ben onları diye yapmıyorum artık :))
Her misafire değişik menüler yapan çatlak biriydim ben bir zamanlar..
Mercan,ilk yaptıklarında şekli fazla önemseme daha sonra el alışkanlığı kazanıyorsun..
Benim oğluş o kadar seviyor ki, mest oluyor yerken,krep favori yiyeceği, sık yaptığım bir mama:)))
aşkolsun...kırk yıllık Edirne peyniri oldu..Ezine peyniri((
bildiğinize eminim,yinede yazmadan edemiyeceğim.trakyada;mayalı hamurdan yapılır .adı;akıtmadır.anadoluda;kaygana denir..krepin aynisidir)
çok güzel şeyler yazmışsınız.ellerinize sağlık))eylül
Sabah kalktım bende bir ateş bir boğaz ağrısı ve tabi ki krep tarifini deneyemedim :( Artık iyileşince yaparım...
Zeyno, bizde çok seviyoruz..
Sevgili Eylül, kayganayı bilmem.. Krep akıtmanın mayasız hali..Yani aynısı değil :)Hiçbir krep akıtma kadar güzel olamaz bence :)) (Şimdi Burcu kendine pay çıkaracak bu laftan )Edirne il sınırı dışında beyaz peynirin en ünlüsü Ezine ..İstanbul dahil herkes öyle biliyor ..Üzgünüm
Yine Yeniden , geçmiş olsun ..
Merhaba asortik krep,
Simdi asortik krep adi neden krep+li biliyorum :)
Ama soru senin icin:
If the results of your recipe are similar to those on the picture, then they are called "pancakes" or "flapjacks" here.
Only the paper thin pancakes are called "crepes" in Canada.
Nasil ince krep senin krep tarif+i?
Lutfen cevap,
Tesekkur,
Suleyman.
hmm yummy :) ben genelde krepi oyle bildigimiz su-un-tuz uclemesiyle yapardim ama anladimki benim yaptigim krep degilmis, su yukarida ki krepmis:)
Süleyman ve Ben, sana da merhaba..
Soru sormakta haklısın çünkü ben güzel krep resmi bulamadım internette :)
Aslında bizde ki akıtma hamuru resimdeki gibi böyle koyu kıvamlı ve kalın olur..
Yani senin Kanada kreplerinin tarifi benim ince krep tarifim..
Ama ben pişirirken yine de biraz kalın yaparım akıtmaya benzesin diye :))
Salıncakta İki kişi, gerçekten değişik bir tadı olur o zaman..
Valla ben de Edirne peynirinin güzel olduğunu 26 senelik Trakyalı olmama rağmen Edirneli çok samimi arkadaşım olduğunda öğrenmiştim.Onlar öyle söylemişlerdi! Edirne'ye gittiğimde tattım ama açıkçası fazla da beğenmedim. Hoş burada da özellikle Ezine peyniri falan alıyor değilim. Bizim biraz aşağımızdaki markette satılan tam yağlı sert koyun peynirinden alıyoruz.O tada alıştığımdandır belki de başka hiçbir peyniri beğenmiyorum...
Ablamın krep tarifini de yapmıştım zamanında ona telefonla sorup, çok güzel olmuştu.Yine de gönlüm her zaman için akıtmadan yanadır ve akıtmayla krepin en büyük farkı ablamın da yazdığı gibi akıtmanın mayalı oluşudur.
bu resimdekiler blini gibi geldi bana, baksana cok minnoşlar. istersen senin adın bundan sonra asortik blini olsun.
Çok tatlısın Gayricim ama blini mlini bilmem ben.. "İstanbullu" olduğum için ancak krep olabilirim..Yöresel takılamayacağımı zaten daha ilk yazımda belirtmiştim..
Hem beni görseydin öyle minnoş yemek isimleri takmaya da çalışmazdın..Bence sen asortik bliniyi farklı yerlerde ara :))
Gayri ihtiyari, ablama asortik krep adını takan bendim ve şimdi de biliniye çevirmesine izin vermiyorum.Bilini nedir onu da bilmiyorum ama ben onu telefonuma bile asortik krep olarak kaydettim ve hep öyle kalacak:O)
iyi be size de yaranilmiyo
"asortik akıtma "ol istersen (akıtma diye de bir gida var demi yanilmiyorumdur insallah?)
Evet var..doğruyu bulduğuna sevindim hemde çok :))
Yorum Gönder