Perşembe, Ekim 26, 2006


İki gün evden dışarı çıkmadık..Bir dinlendik bir dinlendik ki sormayın..Film izledik uyuduk, uyuduk film izledik..Aralarda güzel yemekler yedik..Sadece gazete aldık ve yattık.İkinci günün akşamı hava o kadar güzeldi ki Uzunbeyle yürüyüşe çıktık sahile..Merhaba Restaurant karşısında günü hafif bir rüzgarda, şezlonglarda oturarak batırdık..Çok romantik bir ortamdı ama biz nedense romantik değildik o gün..Fazla gevşedik herhalde tatilde..denize girenler güneşin batmasıyla hemen denizden kaçtılar..Bizde eve döndük.

Dün geç kalkıp uzun bir kahvaltı ettikten sonra Çağıl sinemaya, biz bayram gezmesine gittik Uzunbeyle..Sonra o beni huzurevine daha önce anlattığım ressam Şükran Teyze' me bıraktı ..Aynı zamanda orada sevdiğim bir arkadaşımın teyzeside var..Önce aşağıda hepberaber oturduk sonra da Şükran teyze sigara içtiği için yukarı kata çıktık..Uzun uzun politikadan ve ilişkilerden konuştuk ve dertleştik benim yaşı büyük ama kendi genç arkadaşımla :) Sonra oradan yürüyerek eve döndüm..Çünkü çok yakın sayılır ve akşamüstü yürüyüşü olsun dedim kendime..İkinci resimde görülen büyük kanal kenarında yürüdüm eve kadar..Bu kanalı Adnan Menderes zamanında Fethiye ovasını su bastığı için açmışlar..Denize dökülen tarafın yakınında böyle şehre giden tekne dolmuşlar var..Böyle manzara eşliğinde şehre kadar gidiyorsunuz..Yaklaşık yol olarak 4 km falan şehir merkezi..İşte bu kanalın bir tarafında Huzurevi de var..Bende bu kanal boyunca yürüdüm keyfini çıkararak :))


Bayramda en çok güldüğüm konu Çağılın benim yaptığım şekerparelere taşpare adını takması ama şerbetini çekmeyen şekerparelerin gerçekten taş gibi olmasıyla üstüne çatalla vurduğunda tak tak diye ses çıkarmasıydı..Esas konu blog müziği yerine bu seslerini cep telefonuna kaydettiği tak tak seslerini Uzunbeyin desteklemesiyle bloğa koyacağını söylemesiydi..Tabi bu bloğa koyma işi kaydetmekten öte cesaret isteyen bir iş olduğundan vazgeçtiler nedense :)) Şekerpareler mi? üçüncüye şerbetlendiklerinde ancak yenecek kıvama gelebildiler ama bizim hevesimiz kaçtı.Aslında ben güzel tatlı yapardım ama aynı anda hem ıspanaklı börek hem izmir köfte hem de tatlı yapınca birisi fire verdi..

Bugün işteyim..Yazıyı da bürodaki bilgisayardan yazıyorum..
Bayram da dinlenmek güzeldi..Keyifli de geçti denilebilir ama insanın tüm sevdikleri yanında olmayınca bayram gerçek bayram olmuyor.

not: Resimler Çalış Plajı tabiki..

10 yorum:

Adsız dedi ki...

İnanmıyorum ya, nasıl özlemim kabardı nasıl? Hele Merhaba Restaurant'ı okuyunca.. Yıllarca emek verdiğim yer.. Eminim çok güzel geçmiştir bayram dinlenmeniz Çalış plajı'nda. Bizler de burada andık durduk. Bayramınız da kutlu olsun.. Sevgiler. K.

Asortik Krep dedi ki...

Sevgili K, özellikle oranın önünde oturdum sizin için :)
Sizinde bayramınız kutlu olsun ..Fethiyeden sevgiler :)

NoktasizvirguL dedi ki...

Bayramda dinlenen ve tatil yapan insan tipinden çok bahsederler ama hiç bir zaman onlardan birisi olamadım. En azından şimdilik.

Saygılar :)

Asortik Krep dedi ki...

Noktasız Virgül, bende eskiden öyle derdim.. öyle geçen bayramları da özlüyorum.

Adsız dedi ki...

Ben de istiyorum oyle bikac gun evde hicbirsey dusunmeden takmadan vakit gecirmeyi. Oyle guzel bir bayram gecirdigine cok sevindim. Manzaralar super gercekten. Denize girenleri de kiskandim azicik, burada dondurucu soguk var, ozellikle aksamlari palto yetmiyor :( Kar bile yagdi zaten. Sevgiler.

Adsız dedi ki...

Gunbatimi manzaralari cok guzelmis gercekten, bende dinlenebilmek isterdim oyle bir yerde, emekliligimde belki (daha uzuun bir yol var :)

Asortik Krep dedi ki...

Pınar, Uzun süredir ilk defa üçümüz birden evdeydik ..
MertUlaş, aslında bende hep ileride yerleşiriz Akdenize emeklilikte demiştim ama ülkemizin şartları yüzünden emeklilik biraz erken oldu :))Yani başka işleri bırakıp buraya geldik..
Hoş bizim kadar çalışan kimselere de ne denir bilmem :)

nilly dedi ki...

Cok guzel vakit gecirmissiniz. Resimler cok guzel, valla bende kiskandim.

Annelog Atölye dedi ki...

Resimlere bakmak bile dinlendiriyor insanı Asortik:)

Asortik Krep dedi ki...

Nilly, resimleri ben çekmedim..Çeşitli sitelerden..
Annelog, Çalış'ı en güzel yansıtan fotoğraflar..Buranın günbatımı meşhur çünkü..